Eşim 2 hafta tatile çıktı. Eşimle beraber temizlikleri yapsak ben ona perde taktırsam cam sildirsem erken mi olur ? Kirlenir mi doğuma kadar ?
hafta sonuna iş çıkarma baritoparlamaya çalışıyorum canım iç güveysinden halice mesai bitse de gitsem diye bakıyorum
gerekir canım yaperdeleri tekrar yıkamam gerekir mi peki ?
kızlar şimdi hatırladım da ben gece bir rüya gördüm. Peygamber Efendi'mizi gördüm ama yüzünün şeklini hatırlamıyorum. tamam hamilelerin rüyaları çok fazla normal olmuyor ama ilk defa böyle birşey oldu. ağlıyordum rüyamda biriyle konuşuyordum,peygamber efendimiz ümmetini koruyordu bende diyorum bunca olan kötülükten sonra hala bizi koruyor,biz ona birşey yapmıyorken o hala bizi savunuyor diye ağlıyordum bak şimdi hatırlayınca fena oldum
merhaba kızlar..bugün kontrolüm vardı,malum vertigo vakasından sonra 10. gün kontrole gel demişti doktorum..ultrason kontrolünde çok inceleme yapınca kalp atımları üstünde,sordum bi sıkıntı mı var diye..kalp atışlarında problem var gibi dedi ve nefesimi tutmamı söyledi..nefesimi tuttuğum zaman düzgün aldı atımları..bebeğimin hareket durumunu sordu,dünden beri döndü herhalde çok altta hissediyorum,tuvaletimi tutamayacak gibi oluyorum dedim..nst'ye gönderdi beni,ben panik olunca..sonuçları gösterdim,normal dedi,hareketlerini takip et,belirgin azalma olursa gel,haftaya cuma da kontrole gel tekrar dedi..normal dedi ama tabi annelik içgüdüsü işte,kendimi o kadar kötü hissettim ki,normal olsa niye kontrole çağırdı,niye hareketlerini takip et dedi diye düşünmeye başladım..lütfen dua edin kızım için bizim için,zamanında sağlıkla gelsin,Rabbim onu bana bağışlasın..büyümüştü miniğim,1342 gr,39,4 cm olmuşinşallah iyidir kuzum,Rabbim esirgesin inşallah..
perdeleri tekrar yıkamam gerekir mi peki ?
Canım doktor neden Ocağın 15 inden sonra doğum dedi?Belki söylemişsindir ama ben görmedim hiç o konuyu merak ettim.Yani 15 inden sonra her an doğum olabilir mi dedi doktorun?erken canım yani bir daha uğraşmak zorunda kalırsınız. bende yılbaşından sonra yapıcam yani annemle kızkardeşim yapacak temizliğimi. perdeleri zaten doğalgaz çok batırıyor. sen yaptırırsan eşine aslında büüyk temizlik için daha kolay olur. yani bir ön temizlik gibi düşün :) bana doktor 15 ocak sonrası doğum dediği için yılbaşından hemen sonra yapıcaz :)
en son 20 aralıkta gittim 1400 çıkmıştı bidahaki randevu 19 aralıkta bakalım ne kadar kilo alacak keza ishalden dolayı ben kilo alamadım zannediyodum o almış
inşalah canım o beslensinde ben zayıf kalmaya razıyım yani8. aya girdik 6 kilo aldım dahabende şeker çıktığından 1 aydır diyetteyim,ama bebiş almış,onlar bizim depolarımızdan besleniyorlar :)
bende şeker çıktığından 1 aydır diyetteyim,ama bebiş almış,onlar bizim depolarımızdan besleniyorlar :)
Benim kız kardeşim yok annem elini bile sürmez anca sorar ne yaptıb ne ettin diye kayınvalidem le görümceme de rica etmek istemiyorum kendim yapcam yani. Yavaş yavaş bi şekilde yapmam lazım. Kısa sürede bitiremem. Aralık sonu düşünmüştüm aslında ama eşim izin alınca öyle bi düşündüm. En iyisi ben aralık ortası kendim yapayım. Günlük temizliklerde yardım isterim en fazla.erken canım yani bir daha uğraşmak zorunda kalırsınız. bende yılbaşından sonra yapıcam yani annemle kızkardeşim yapacak temizliğimi. perdeleri zaten doğalgaz çok batırıyor. sen yaptırırsan eşine aslında büüyk temizlik için daha kolay olur. yani bir ön temizlik gibi düşün :) bana doktor 15 ocak sonrası doğum dediği için yılbaşından hemen sonra yapıcaz :)
Salonun perdesini 2 defa yıkadım onun dışındakileri 3 defa 1 sene içersinde. Hamile kaldığımdan beri hiç dokunmadım yani 7 aydır.Sen normalde perdeleri hangi sıklıkla yıkıyorsun,bence
ayda bişey olmaz,bulmuşken yapın bence
Canım sakın zorlama kendini perde de cam silme de falan eşin yapsın ya da bir kadın bulun dip köşe yapsın her yeri.Benim kız kardeşim yok annem elini bile sürmez anca sorar ne yaptıb ne ettin diye kayınvalidem le görümceme de rica etmek istemiyorum kendim yapcam yani. Yavaş yavaş bi şekilde yapmam lazım. Kısa sürede bitiremem. Aralık sonu düşünmüştüm aslında ama eşim izin alınca öyle bi düşündüm. En iyisi ben aralık ortası kendim yapayım. Günlük temizliklerde yardım isterim en fazla.
geçmiş olsun tatlım şekermi çıkmıştı sende?bende çıkmadı ama suyum fazla olduğu için şekerli şeylerin etkilediğini söyledi doktor dikkat et yediklerine dedi.
sen nasıl besleniyorsun ?biraz fikir olsun banada
Kadın fikrine kayınvalidemler karşı çıkar ben yaparım der. Benim de içime sinmiyo o yapınca. Görümcem zaten üniversite okuyo çok dersleri var onada kıyamam yazık yani. En iyisi yavaş yavaş yapcam ben.Canım sakın zorlama kendini perde de cam silme de falan eşin yapsın ya da bir kadın bulun dip köşe yapsın her yeri.
Cnm tek başına yapıp kendini yormaktansa eşinle yap bence 2 ayda nekadar kirlenebilir ki sonuçtaBenim kız kardeşim yok annem elini bile sürmez anca sorar ne yaptıb ne ettin diye kayınvalidem le görümceme de rica etmek istemiyorum kendim yapcam yani. Yavaş yavaş bi şekilde yapmam lazım. Kısa sürede bitiremem. Aralık sonu düşünmüştüm aslında ama eşim izin alınca öyle bi düşündüm. En iyisi ben aralık ortası kendim yapayım. Günlük temizliklerde yardım isterim en fazla.
Bende de vardı su fazlalığı. Diyetisyene gittim 3 ana öğün ve 5 ara öğün verdi. Tatlı, hamur işi tamamen yasaktı. Meyve de sadece akşam yemeğinden sonra 1 porsiyon. 2 hafta önce gittim normale düştü ama bu haftalar tehlikeli 2 hafta daha diyete devam et dedi. ne yazıkki dikkat edemedim. Akşama gitcem inşallah tekrar fazlalaşmamıştır.
Kızlar bu su fazlalığı neden oluyormuş doktorum bana suyun normal yada başka bir şey demedi ama şekerim çıkmadı bi sıkıntı olsa söylerdi dimi?hadi yaa tehlikelimiymiş
bende dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yiyeceğimi şaşırdım doğrusu zaten fazla kg da almadım çok yemiyorumki .İnşallah artmamıştır canım seninde git gelde haber bekliyorum senden.
benim kontrol iki hft sonra doktor boğazını tut suyunu düşürd gel dedi ne yapıcam bilmiyorumpofff
hadi yaa tehlikelimiymiş
bende dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yiyeceğimi şaşırdım doğrusu zaten fazla kg da almadım çok yemiyorumki .İnşallah artmamıştır canım seninde git gelde haber bekliyorum senden.
benim kontrol iki hft sonra doktor boğazını tut suyunu düşürd gel dedi ne yapıcam bilmiyorumpofff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?