2015 Şubat Anneleri

nolur çatlamasın kremleniyorum zaten
babam yoğun bakımda şuanda kontrol altında tutuluyo doktor görüyor şimdi haber bekliyorum bende hastaneye almıyorlar beni göbeğimi görünce bekliyoruz

Canım evde L'occitane badem yağı ve clarins tonic vücut yağı var. Clarins i daha iyi demişler onu kullanmayı düşünüyorum ben de. Yağı hep kreme tercih ettim bakalım.

benim göbekte çatlamalr durdu sanki yanlardan beyaz çizgiler oluştu şuan ilerleme yok
göbeğin alt kısmında deride döküntüler oluyordu onlarda kesildi
akzer in çatlak yağını kullanıyordum bu aralar dikkat etmiyorum
çatlamalar durdu mu yoksa son haftalarda atağa mı geçecek?

termometreyi herkes gereksiz bulmuş
bende şimdiye kadar hiç almayı düşünmedim, ama haftasonu arkadaşta gördüm hoşuma gitti, odanın nemini ve derecesini gösteriyor. işte bebek için en uygun nem oranı 45-50 arasıymış, buhar makinesini ona göre çalıştırıosun.
buhar makinesini de düsünmüodum, ama belediyeden bi arkadaş dedi "doğalgazlı evlerde mecbur alman gerek, ben kızımda başta kullanmadım işte çok öksürüğü oldu, kullanınca geçti" fln bilemedim..

ocak ayına kadar tamamlıyım diyorum ki aralık maaşını tam alayım diyorum bakalım karnım izin verirse :)
32+0 olduğunda doktoruna gidip 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alıyorsun,35.haftada ayrılmak içinde kurumuna dilekçe verip izne ayrılıyorsun.. Bizde böyle canım..

Aynısını ben aldım canım,gereksiz falan değil.. Buhar makinesine gerek yol nem için,ya bi kaba su koyup peteğin üzerine koy ya da peteğe takılan aparatlar var nem için onlardan al.. Ben nemi ayarladım,kendim bile daha rahat uyuyorum,burnum kurumuyor :)))

Günaydınn :))

Hafta sonu açıköğretim sınavları vardı sabah-öğleden sonra; eşimle sınavdaydık iki gün...
dün de nöbetçiydi eşim yalnızdım; biraz uyudum sonra mutfağa girdim mutfağın alt dolaplarını temizledim; üstleri yapamadım :) bugünün yemeğini hazırladım; gözlerim kendiliğindenn kapandı kaç gündür bu kadar deliksiz ilk defa uyudum sanırım dün nöbetçi olduğundan bugün evde eşim uyuyor şimdi ben de fırsat bulmuşken bir bakayım dedim ama iki gün baya bir takipten kaçmışım :)

ben arzum ateşölçer aldım 60 tl ve oda, biberon, banyo suyu ısısını falan da ölçüyor(muş) aldıktan sonra incelerken öğrendim)...

bebek çantası almayacağım ben normal bir sırt çantası daha kullanışlı geliyor yepyeni çantam var adidas'ın gözleri falan da güzel onu kullanacağım...

buhar makinesi aldım ben de (benim için önceliklilerdendi) ama sinbo'nun indirimdeyd, markette 40 tlye aldım. kaloriferli evde hava çabuk kuruyor çünkü; şimdiden geceleri kendi odamda kullanmaya başladım yatmadan önce yarım saat çalıştırıyorum, eşimin boğazı kururdu hep ona da iyi geldi :)

süt sağma makinesi çalışan anneler için gerekli ama ilk 2 ay falan zaten izinli olacağınızı düşünürsek hemen ihtiyaç yok bence...

digital termometre/nem ölçere bence gerek yok...

Tiroit yavas calisiyo ya..ilac kullaniyorum.. Bebek biraz rahatsiz ediyo hazimsizlik degil ama..Bide benim esim yanimda degil baska sehirde biraz kafama takiyorum galiba

eşinin yanında olmamasından olabilir canım... hamile değilken bile eşim 1 hafta il dışı görevdeydi evde sabaha kadar oturup gün aydınlanırken dalabiliyordum uykuya... Şimdi de nöbetçi olduğunda çok yorgun değilsem gün aydınlanıyor...

inşallah ikinci böyle olmaz
ben öyleymişim annem her yemekte sinirden kaseyi lavaboya fırlatırmış kaç tane kırmış
kardeşime de daha yaşında değilken bile "tok artık yeter" diyorduk da "ı-ııı aç, aç" diyordu karnını gösterip

kızlar bişey sorucam size şimdi ben 23. haftada rapor almasam 35 te alabilir miyim mesela ?

Canım 32'de illaki gidip çalışabilir ya da çalışamaz raporu alman gerekiyo. 32. haftada çalışabilir raporu alırsın sonra 35. haftada da gidip çalışamaz raporu alırsın :)

Süt sağma makinesini bende sizler gibi sonradan almayı düşünüorum. çalıştığım için illa ki gerekecek. ama hem ablamda hem arkadaşımda ilk haftada bebek beslenemedi, ablamda yiğenim kilo almadı mesela, doktorda dedi sağ bi bak nekadar sütün var, arkadaşımda da bebek 1 günde sadece 2 kere tuvaletini yapmış, yani o da beslenememiş, ememediği için, hemen sağıp verdiler. hani diyorum nasılsa alıcam, ilk haftalarda panik olmiim aliim hazır dursun.
buhar makinesini de olmazsa şimdiden termometre aliim, bebiş doğana kadar odamızın durumunu kontrol ediim, suluklarla çözüm olmuosa ozaman aliim :)

normal doğumun sakıncalı oldugu noktalar da var. geçen tv de görmüştüm normal doğumda vakumlama yapıldığı için bebeğin kol siniri çalışmıyor. ya da forumdaki arkadaş da yazmıştı nefessiz kaldığından anormalik oluşmuş diye. dr sonuçta bu konuyla ilgili eğitim almış. sezeryan da çok kötü birşey değil. eğer o noktada sezeryana alıcam derse bence drlarla inatlaşmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…