2015 Şubat Anneleri

kaşıntıyı gideriyomu bu

bir tanıdığım bana göbeğin çatlar ve kaşınırsa hemen duş al ve göbeğini hafiften ovala demişti o geçiriyormuş ama eğer duş alıcak durumda değilsen sakın kaşıma daha beter yapıyormuş .

Ben 7-8 gibi kahvaltımı yapmış oluyorum. Bugün sgk da işim var çıkıcam şimdi otobüs minibüs 3 vesait.
Fakir muhasebeci. Ben neden araba kullanamıyorum. Neden çok korkağım bu konuda.

Valla bende bu konudan çok muzdaribim,bugün rapor almam gerekiyordu,araba kapının önünde ben kullanamıyorum ama azmettim bu yaz öğreneceğim,çünkü hakikaten ihtiyaç ...

ay valla köpürdüm. ya ben dr kontrollerimi bile zor bela haftasonuna almaya çalışıyorum ki millet burda yalnız kalmasın, işler içinde sıkışmasın, zorda kalmasın diye. ama enayilikmiş benimkisi. bu ne arkadaş. bu sene her bi b*k beni buldu (afedersiniz). yahu ben bu sene yıllık izne çıkamadım yazın. ve kalan iznimi de doğum sonrası kullanayım diye rica ettim kabul etmedi şerefsizler. ulan o zaman neden benden insanlık bekliyonuz değil mi ama...

Tekrar gunaydin arkadaslar msjimi sabaha karsi yazdigim icin cvp alamadim..bebegin kontrolu 27 haftalikken yapildi ve 1800 kg geldi..sekerim falan da normal..sizce neden bu kadar iri ? normal dogum yapqmam mi acep?

maşallah bebişine,iri bebek olacak herhalde

hiç kaşımıyourm hemen krem sürüyorum ovalıyorum ama uyuz oldum sanki

vakum herkese yapılan bişey değil ki , gerekli durumda yapılıyor ama tabi normal olamıyorsa doktora uymak lazım zorlamamak için daha büyük sorunlar doğurabilir

evet biliyorum ama işte bunun en iyi mukamesini yine drlar yapabilir bence. ben bastan sezeryana yonlendırenlere uyuz oluyorum. daha 25. haftadan sezeryana yonlendırıo. du bi bakalım sancı gelsin duruma bak olmazsa zorlama tabi.

mesela arkadaşın sancısı geldi hastaneye gıttıler 12 saat sunı sancı verıldı ama acılma olmadı. bebeğin kalp atımları dusmeye baslamıstı ki sezeryana aldılar.

dua etmek lazım allah iyi doktorlara denk getirsin.

Tekrar gunaydin arkadaslar msjimi sabaha karsi yazdigim icin cvp alamadim..bebegin kontrolu 27 haftalikken yapildi ve 1800 kg geldi..sekerim falan da normal..sizce neden bu kadar iri ? normal dogum yapqmam mi acep?

dr normal dedıyse sıkıntı yoktur bence. ama bızımkı aynı haftada 930 grdı. bızımkı mı kucuk acaba. ama bıze de dr normal dedi.

Senin yerinde olsam 1 dk düşünmez alırım raporumu..kimse seni dusunmuyorsa sen düşün kendini..hadi doğru aile hekimine rapor almaya :)

Gercek bir risk oldugunda elbette dr.a guvnilmeli. Ama ulkemizdeki sezeryan orani ile avrupa kiyaslandiginda hersey ortaya cikiyor..
Gerek yokken tup bebek yapan, varikosel ameliyati yapanlar da hep ayni egitimleri almis. Koru korune teslim olmamayi tecrubeyle ogrendim. Acil durum icin birkac dr alternatifim var. Hepsinin gorusune gore hareket ederim. Inatlasmak degil bu. Kandirilmamak icin uyanik olmak. Tabi ki benim gorusum benim tercihim. Herkes istedigini yapar boyle konularda kimse kimseyi sorulamamali

sizin kurtlar ne oldu?

benim doktor da 31 + 5 e 32 haftalık diyor ki bu son kontrolümde 31+5 tim artık 32 sin 2 hafta da bir gelicen dedi hepsi değişik sanırım :)

hastaneye yatıs yapıldıktan sonra bırkac drla nası gorusebılırsın kı ? pek aklıma yatmadı acıkcası. senı yargılamıyorum. bızlerınde basından benzer tecrubeler gecmıstır. farklı dr goruslerı de onemlı tabı de. sancım gelmısken de dr dr gezemem galiba. o yuzden hakkımızda hayırlısını dilemek lazım her zaman.

Vallahi uyumusum nasl sevindim anlatamam uzun zaman sonra oh gercekten iyi geldi yalnız bu saate kadar ac kalmış oldum ona vicdan yaptım kuzum ac kaldı icerde diye ısık hızıyla bişeyler yiyeceğim şimdi inşallah; )

nagihan Kaya'ya gidecegım ben ama aşırı yoğun bır gecen haftadan bu haftaya randevu alabıldım.
bir de lebriz hale var ondan da memnun gıdenler.
faZile akyüz e alma sakın iyı doktor ama cinsin teki.
galıba sezeryan 1900 normalde 950 diye bılıyorum.

Günaydın hatunlar. Bugün 10:00 da kalkacaktım ya nerdeeee Gece uyuyamadım, sabah alarm çaldı kapattım uykuma devam ettim. Anca kahvaştı yapıyoruz elifimle. İki gündür rüyamda bebek emziriyorum hayır olsun inşaAllah.

doktorun iri bebek dedi mi eğer demediyse kolu bacağı vs ölçümlere göre oluyor. mesela benim ilk haftalardan beri haftası önde çıkıyor ama bu son kontrolüme kadar hiç iri vs denmemişti benim oğlan 2 kilo 400 gram çıktı doktor iri bebek dedi şeker testini yaptırdın mı dedi evet dedim çünkü doktorum değişti o bilmiyordu yaptırıp yaptırmadığımı .o zaman bebek iri olacak dedi, o haftalarda önde çıktığında çok fazla takılmıyor o yüzden şimdiden doğum yapamam vs diye düşünme.

benim arkadaşımda bebedorun manuelini kullandı,çok memnunum işimi görüyor diyordu

Durumumu takip eden iki dr.um var. Yazdigin diger msjdaki suni sanci ve bebegin kalbinin yavaslamasi o kadat normal ki. Su gelmediyse sadece sanci asladiysa suni sanciya gerek yok. Suni sanci vermenin de bi dogru sekli var. Dogum ilk sancilardan sonra ortlama 2 gunluk surec. Gozlemleyip beklemek yeine vermis suni sanciyi ve o dr bunun sonucunun seseryan olacagini bal gibi biliyor. Bana gunun doldu suni sanci verelim dedi dr. Acil bitsey varsa sezeryana alin yoksa surecin baslamasini bekleyelim dedim. Sorunca bilgili olunca soyluyorlar evet suni sanci ise yaramaz yarin sabah seseryan yapariz diye kendi soyledi. Ben de surekli nst ye girnek sartiyla beklemeyi istedim bekledik. Guzel bir normal dogum yasadim. Bilincli olmasam bosa suni snci ardindan sezeryan yasicaktim. Bu dr. Ile inat degil acik konusmak. En huysuz dr bile acik konusunda senin yaninda oluyor.

Gecen gece ben de emziriyordum bak iyi hatırlattın rüya tabirine bakacaktim aklimdan çıktı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…