2015 Şubat Anneleri

Ben 4kilo480 gram doğmuşum ve üçüncü Çocuğum. Annemin yardımcısı da yokmuş gurbettelermiş benim de bir Abi'm bir ablam var. Ve 40. Haftamda normal zamanımda doğmuşum.

Simdi kayinvalidem aradi yegeni 35 haftalikken dogum yapti rahim tasimiyo onun da. Bi bakiyim sana aklima geldin diye aradim diyo bi de iki sokak yukarda oturuyo he :)

Nasilsin dedi ben de dedim iyi dwgilim fiziksel olarak da ruhsal olarak da. Hic bisey yapamiyorum yapayalniz kaldim kocam hangi gun musaitse o zaman temizlik yapabiliyoruz evde hic bi sey yapamiyorum cok sinirim bozuluyo dedim.

Bana dedigine bakar misin yapma kizim nolcak iki kisiniz bosver. Kendi de dunyadaki en titiz insandir he. Dedim sen de uc kisisin yapmadan oluyo mu bu evin bi isi var sonucta. Olsun derine inme bi sil supur nasil olsa temizlikci gelcek dedi.

Ya el insaf ya insan der ki gelelim kizim yardima ihtiyacin varsa bi gunluk temizligini yapalim. Yapamayan insanlar da degil her hafta gorumcemle halilari siler dip kose temizlik yaparlar.

Ay insanin cok agrina gidiyo ya insan komsusuna yapar ya ay yine sinirlerim zipladi..

Ya bırak boşver , bi günlük sinir beni ne hale soktu . Çok kızdım kendime sonra , düşünmezse düşünmesin. Beni arayan soran yok esimin ailesinden umrumda da değil herkes ektigini Biçer

ay sinir oldum, yakın bir de. Merhamet her insanda olmuyor işte...

Ya bırak boşver , bi günlük sinir beni ne hale soktu . Çok kızdım kendime sonra , düşünmezse düşünmesin. Beni arayan soran yok esimin ailesinden umrumda da değil herkes ektigini Biçer

Haklisin aslinda canim. Ama.yapamiyorum yapim boyle. Aramizda onlarla bi sorun olsa icim yanmayacak. Severim cok onlar da beni sever ama bu konularda cok dusuncesizler. Ben bi de farkli bir sehir farkli bi hayata adapte olamadim ailemden ayri kalmaya vs o yuzden bu tip seyler daha cok batiyor.

Ama haklisin dert edip kendimizi uzmemeliyiz. Saglikla kucagimiza alalim da bebisleri herhalde artik kimseyi de umursamayiz :)

ben doğuma hazırlık eğitimine gidiyorum ordaki ebe söyle
1. ayak küçük parmaklarını yanlardan eşin sıksın çok abartma ama sıktığını hisset, bebeği hareketlendiren noktaymış
2. poponun altına iki yastık koy ve namazda secdedeymişsin gibi dur 10 dk sonra sol yanına yat 10 dk
3. ütü masasını açmadan koltuğa daya ütü masasının konumundan yardım alarak baş aşağıda ayak yukarda uzan müzik aç bebeğimiz hareketleniyormuş
4. doktora bebeğin dönme ihtimali olan yönünü sor, bebeğin dönme ihtimali olan yöne doğru fener tut
5. elini bebeğinin üzerine koy dönmesini istediğin yöne doğru okşayara konuşarak sev

hadi bakalım bize kolay gelsin

Evimizdeyiz sonunda her yarim saatte bir emziriyorum uyandırip persembe yine gitcez doktora

maşallah emzirmede sorun yaşamadın, ben emzirmede baya bir sorun yaşadım, başta emmedi. Benimki de bir uyuyunca iki saat uyuyor sonra bir kaç defa emziriyorum aralıklı şekilde, altını temizle vs.. uyuyor tekrar.

ay sinir oldum, yakın bir de. Merhamet her insanda olmuyor işte...
Ve burda onlardan baska kimsem yok. Cok iyiler bana karsi hic biseyime karismazlar, kalbimi kirmazlar ama bu konularda hic mi hic merhametleri yok. Aslinda kayinvalidem cok merhametli kadindir da dusuncesiz davrandi bana hamileligimde hic anlam veremedim ben de..

Annem yanimda olsa zerre umrumda olmazdi valla. En cok insana koyan kendi kizi uzakta okurken o cok sikinti cekiyodur annesizlik zor deyip ikisi de haftada bir gider gelirlerdi. Bunu bilen insan annesi olmayan gelinine de biraz annelik etmez mi ya.. valla işinde degilim gelip biraz dese napiyosun nasilsin hadi biraz gezelim biseyler yapalim vs.. arasa bile benim gonlum hos olur..

Ay cok takiyo gibi gorunuyorum ama vallahi sevdigin insanlarin bunu yapmasi daha cok koyuyo inan sevmesem anlasamasam hic takmicam..

Bırakmak yerine doğum nedeniyle dondursan olmaz mı? Yeterliliği de geçmişsin zaten. Tezini de iki yıl sonra sakin kafayla yaparsın olmaz mı?

Iyi yapmışsın canım ben de bir yıl italyada iki yıl da Fransa'da post doktora yaptım ama hala asistanım ve hocaların derslerine giriyorum kendi adıma ders bile veremiyorum. Eşim Türkiye diye tutturmasaydı ben de yurt dışında devam etmeyi isterdim orada bilim adamına SAYGI var gerçekten.

bende gurbetteyim insan bekliyor gerçekten , Allahtan benim kv dem görümcelerim iyiler düşünceliler, bazıları düşünemeyebiliyor ama aranızda iyiymiş zaten , bence hiç takma kafana , belki onlarda seni rahatsız etmek istemiyolardır,
hani bazıları vardır yakın olunca evden çıkmazlar yine de demekki anlayışlı insanlar o açıdan bak , sıkma hiç canını

Slm havayi guzel gorunce camlara girisim dedim bi cam sikdim 20 dk dir uzaniyorum kalkip diger cami silip yibe uxanicam cam silmek benim neyimeymis acaba simdi yarimda birakamiyorum

bencede psikolojik etkilenio olabiliriz. normalde ben 6 subattan sonra temızlık falan yapcaktım. burdakı erkencılerı gordukce ay ben baslıyım sımdıden erken gelır vs. duygusuna kapıldım.

Aynen ben de 16 Ocak'tan sonra alışveriş yapıcaktım al al denince hemen gidip aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…