Güzel haberlerle gel canım.Ben doktora gidiyorum kızlar şu tahlilleri göstereyim hemde ağrılarımı sorayım Görüşürüz
Sen de benle ayni durumdasin değil mi canım.valla ne bileyim son ana kadar beklicez Dr doğum anında bile dönen bebekler var diyor.hatta bir bebek doğum pozisyonu almış sonradan doğum başlayınca ters dönmüş o zamana kadar normal doğum dusunuyorlarmis ama mecburen sezeryana almışlar.. Hayırlısı oymuş demek ki ama ilginç di mi
Yaa bebegin yeri de daraldi Nasil dönecek bilmiyorum ki..doktor hergun çağırıyor hastaneye yarin da cagirdi .. Sen bilirsin önceden doğum yaptığın için 1 cm açıklık fazla Bisey ifade etmiyor sonuçta önceden 2 tane doğum yaptım normalmis o.. Bu acilmayla 40 haftaya kadar durabilirim de yarına kadar dogurabilirim de doğum isi hormonlrla alakalı kimse ne olacağını bilemez ki.doktorum en azından 38 haftalık olsun büyüsün hem o zamana kadar da döner diye düşünüyor,bana kalsa 39 bile olsun,40 olmasını istemem nedense aklıma hep dogmayip kanadını yiyen bebekler geliyor..her geç dogan bebek kaka yicek diye Bisey yok ama benim aklımda da o kalmis iste
Ogluma kızımı kiyasliyorum hamileliklerini ve doğumlarını,bak aralarında 1 hafta var sure olarak baz aldığımızda oğlan 36da kiz 37de dogdu,kilo olarak aralarında 150 gr vardı gelişimleri hemen hemen aynıydı zaten hamileligimde de ama inan emmede de fark etti,oglum sarılık oldu kizim olmadı,oğlum emmedi kizim memeden ayrılmadı doğar doğmaz,oğlum ilk doğduğu zamanlar aglayamiyordu bile sesi çıkmıyordu kizim doğar doğmaz hastaneyi birbirine kattı sesiyleyani 1 hafta dersin ama arasında o kadar fark vardı ki.. Ben de dursun isterim simdi bebisim ne kadar durursa kar bizim için ama dediğim gibi bazı durumlarim var ondan dolayı ve üçüncü Doğumum olmasından dolayı ve artik eskisi gibi dinlenemedigim için Doğumum erken olabilir.kim ne derse desin 2 çocukla dinlenilmiuor arkadaş.yatilmiyor bile.küçükler ve bana ihtiyaçları var,anneannesi yardımcı oluyor ama benim gibi yapamıyor sonuçta,çocuklar yine beni arıyorlar.eşim desen yine öyle.is için de bana ihtiyacı oluyor çağırıyor gidiyorum bazı günler kafama esiyor gitmiyorum filan e bunlar da insani yoruyor...
Velhasıl,hayırlsiyla doğumu bebeğim başlatacak.bakalim o zamana kadar dönerse normal,dönmezse sezeryan olucam mecbur.Rabbim hayirlisini versin yardım etsin.hepimize inş..
Valla fıstık yukarda da siraladim dediğim gibi niyete kalsa varsın 39 olsun.bi de Dr doğarsa kuvozde kalır mi endişesi yaşıyor nedendir bilmem bugün ultrason da ölçüm yaptı 3400 kg çıktı dedim 3 kgdi bebek yarim kiloya kadar yanılma payı olabiliyor dedi bi daha ölçtü yine 3400 çıktı
3. Doğum old. İçin 4-4,5 kiloya kadar dogurabilirsin diyor heee tamam o zaman dedim sanki o kadar kilolu olacak bebis
Tostik bir bebekmişsin sen o zaman maşallah LitchimeBen 4kilo480 gram doğmuşum ve üçüncü Çocuğum. Annemin yardımcısı da yokmuş gurbettelermiş benim de bir Abi'm bir ablam var. Ve 40. Haftamda normal zamanımda doğmuşum.
☺☺Tostik bir bebekmişsin sen o zaman maşallah Litchime
Ya bırak boşver , bi günlük sinir beni ne hale soktu . Çok kızdım kendime sonra , düşünmezse düşünmesin. Beni arayan soran yok esimin ailesinden umrumda da değil herkes ektigini BiçerSimdi kayinvalidem aradi yegeni 35 haftalikken dogum yapti rahim tasimiyo onun da. Bi bakiyim sana aklima geldin diye aradim diyo bi de iki sokak yukarda oturuyo he :)
Nasilsin dedi ben de dedim iyi dwgilim fiziksel olarak da ruhsal olarak da. Hic bisey yapamiyorum yapayalniz kaldim kocam hangi gun musaitse o zaman temizlik yapabiliyoruz evde hic bi sey yapamiyorum cok sinirim bozuluyo dedim.
Bana dedigine bakar misin yapma kizim nolcak iki kisiniz bosver. Kendi de dunyadaki en titiz insandir he. Dedim sen de uc kisisin yapmadan oluyo mu bu evin bi isi var sonucta. Olsun derine inme bi sil supur nasil olsa temizlikci gelcek dedi.
Ya el insaf ya insan der ki gelelim kizim yardima ihtiyacin varsa bi gunluk temizligini yapalim. Yapamayan insanlar da degil her hafta gorumcemle halilari siler dip kose temizlik yaparlar.
Ay insanin cok agrina gidiyo ya insan komsusuna yapar ya ay yine sinirlerim zipladi..
Simdi kayinvalidem aradi yegeni 35 haftalikken dogum yapti rahim tasimiyo onun da. Bi bakiyim sana aklima geldin diye aradim diyo bi de iki sokak yukarda oturuyo he :)
Nasilsin dedi ben de dedim iyi dwgilim fiziksel olarak da ruhsal olarak da. Hic bisey yapamiyorum yapayalniz kaldim kocam hangi gun musaitse o zaman temizlik yapabiliyoruz evde hic bi sey yapamiyorum cok sinirim bozuluyo dedim.
Bana dedigine bakar misin yapma kizim nolcak iki kisiniz bosver. Kendi de dunyadaki en titiz insandir he. Dedim sen de uc kisisin yapmadan oluyo mu bu evin bi isi var sonucta. Olsun derine inme bi sil supur nasil olsa temizlikci gelcek dedi.
Ya el insaf ya insan der ki gelelim kizim yardima ihtiyacin varsa bi gunluk temizligini yapalim. Yapamayan insanlar da degil her hafta gorumcemle halilari siler dip kose temizlik yaparlar.
Ay insanin cok agrina gidiyo ya insan komsusuna yapar ya ay yine sinirlerim zipladi..
Ya bırak boşver , bi günlük sinir beni ne hale soktu . Çok kızdım kendime sonra , düşünmezse düşünmesin. Beni arayan soran yok esimin ailesinden umrumda da değil herkes ektigini Biçer
ben doğuma hazırlık eğitimine gidiyorum ordaki ebe söyleBugün de baktı canım ultrasonla,ama maalesef dönmemiş. Karnimin şekli de bi garip top gibi boyle sivri bebek dönmediği için sanırım öyle duruyor bekliyoruz dönmesini sen yaz yine de pozisyonlari takipteyim tatlım
Evimizdeyiz sonunda her yarim saatte bir emziriyorum uyandırip persembe yine gitcez doktora
Ve burda onlardan baska kimsem yok. Cok iyiler bana karsi hic biseyime karismazlar, kalbimi kirmazlar ama bu konularda hic mi hic merhametleri yok. Aslinda kayinvalidem cok merhametli kadindir da dusuncesiz davrandi bana hamileligimde hic anlam veremedim ben de..ay sinir oldum, yakın bir de. Merhamet her insanda olmuyor işte...
İlki acemilik mi? Bilgisizlik mi? Toyluk mu? Bilemiyorum asker gibi ayakta geçirdim de birşey anlamadım. Rüya gibi geldi geçti. Zamanlama konusunda arkadaşın dediği doğru geldi banada ilk gebelik beklenebilir son ana kadar ki ciddi ciddi bekleyecektik hatta bir on gün daha bekleyecektik. Ama bunda ısrarla riske giremem diyor hatta şöyle bişi abisiyle rakamsal olarak aynı gün olsun diye 28'ini istedim ona bile pek gönüllü yanaşmadı. Yoksa o hafta içinde eminim başka bir işi yok çünkü aynı doktora devam eden arkadaşlarım ve alınmış randevuları var :)
İğne olayı kişiden kişiye değişiyor anladığıma göre. Mesela bir hafta önceden kestirenler de var nette okuyorum ben bir gün diyince fazla geç değilmi diye sordum yok değil dedi. Dedim ya endişeli gergin bir tipim ben.
Birde akademisyen arkadaşlarım şu anda doktora tez döneminin sonunda ve tezi bırakmak üzere olan biri var karşınızda az sonra gidip hocamla konuşacağım, sevmem kaderci olmayı herşeyin hayırlısı diyorum artık ne iş ne kariyer düşünemiyorum, her tezin tıkandığı bir yer olurmuş alternatif aranması gereken o raddedeyim ve bir alternatif üretemiyorum offffffffff ter basıyor yine ama evlatlarımın ve ailemin huzuru açısından en doğru kararın fazla zorlamamak olduğunu düşünüyorum artık.
Ingilterede meb bursu ile master yapip anadolunun bir universitesinde sana hic bir sey katamayan insanlarin asistanim bana kahve yap dedigi bir ortamdaydim. Akademik anlamda korelmistim. Zorunlu gorevimi hafifletip asik oldugum adamin pesine Isvicreye geldim. Cok da mutluyum. Istifa ettigime hic pisman olmadim. Bebis biraz buyusun burada kariyerime devam edecegim:) insallah
Haklisin aslinda canim. Ama.yapamiyorum yapim boyle. Aramizda onlarla bi sorun olsa icim yanmayacak. Severim cok onlar da beni sever ama bu konularda cok dusuncesizler. Ben bi de farkli bir sehir farkli bi hayata adapte olamadim ailemden ayri kalmaya vs o yuzden bu tip seyler daha cok batiyor.
Ama haklisin dert edip kendimizi uzmemeliyiz. Saglikla kucagimiza alalim da bebisleri herhalde artik kimseyi de umursamayiz :)
bencede psikolojik etkilenio olabiliriz. normalde ben 6 subattan sonra temızlık falan yapcaktım. burdakı erkencılerı gordukce ay ben baslıyım sımdıden erken gelır vs. duygusuna kapıldım.
Cok guzel bir karar vermissin bence..seni korelten insanlara kahve yapacagina,kocanla yavrunla mutlu olursun daha iyi..nasilsa is,kariyer olur:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?