Bi saattir öyle uğraştım aslındaNst takılı gibi Sırt üstü yatsan öle rahatsız oluyo heralde daha kolay hareket ediyo
Aksi gibi grip oldum biliyomusunCAnim uyuşukluk gecince agrilarin adet sancisi gibi oluyor zaten antibiyotik ve ağrı kesicilerle hastanede rahatlatiyorlar eve gecince de antibiyotik agri kesiciye devam zaten.yani agrilarin dayanilmayacak gibi değil.ben öksürük ile ameliyata girmiştim mahvoldum.buna dikkat et hasta olma.oksuruk yüzünden dikislerim hopluyodu :) ama 3. Gun toparlanmis oluyosun kalkip yuruyosun
Okuma sağı solu heryerde hep kötü senaryolar yazıyo stres yapmaya başladın mı hiç hareket etmez git bi doktora sen yoksa durdukça dah çok stres olcan
u
Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Tabibler de yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebek ilk doğduğunda damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
daha yeni okudum size de paylaşım dedim
Bi saattir öyle uğraştım aslında
Şimdi tatlı bişeyler yiyorum
Kızıma hamileyken hergün 1 tane yedim. Doğduğundada anne sütünden önce sünneti yerine getirdim çok şükür. Şimdi sıra bu ufaklıkla. Zemzemim ve hurmam çantamda hazır. Rabbim sağlığıyla tattırmayı nasip etsin inşaAllah:)Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Tabibler de yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebek ilk doğduğunda damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
daha yeni okudum size de paylaşım dedim
Kendine zor bakiyo canim cok kilolu zor yuruyo....Ee hazir sendeyken yardim etse de birlikte yapsaniz olmaz mi?sen de cok yorulmamis olursun....
benimde çantamda hazır zemzem suyu ve hurmaben anneme ve kayınvalideme tembihledim hurma ve zemzem verecekler bebeğe
bir tanıdığım 3 oğlunada yapmış bunu
maşallah çocuklar acayip zeki ve efendiler
istanbul gibi biyerde o kadar saygılı ve terbiyeli çocuk yetiştirmişki gıpta ediyordum ona
kendisi söylemişti bunu yaptığını
Esobaaaaaa dön geri geellllll lüffennnn....Sorma ya, resmen özledim
aynen cok sey öğrendim ben de burdan. kac senedır uyeyım. uye olmadan oncede baya takip ederdim.Valla burası baya bilgi katıyor insana,ilk defa duydum,çok sağol arkadaşım :)
Dr isini ne yaptin, merak ettim...Tiramisu35 canim tebrik edemedim kosturmacadan.. Allah anali Babali büyütsün hayirli uğurlu olsun evladin
sola yatıp dizlerini karnına çekince hareketlenme oluyor mu ama en iyisi dr gitmek benceDoğru diyorsun
Üzüm sirkesi kullanıyorum ben kesinlikle en iyi dezenfekte şekli tavsiye ederim
bu kadar stres yapacagina bi an once git gorun canimŞimdi çikolata yedim ufaktan hareketlendi. Ama çok az oynuyor ya
Duşa giriyorum inşallah işe yarar. Olmazsa gidicem artık.
bende varımmmmm. Maral beni unutma yaaa
günaydın buarada sağlık ocağına gittim tahlil yapılacak demişti ebe kan verdim işe geldim. ebe ile gebelik, süt ve emzirme hakkında konuştuk. süt olması için bol bol kaynar iç dedi doğum sonrası. bilenler vardır mutlaka. harika süt yaparmış bayanlar bilginize
sarılık olmaması için ne yapmalıyım dedim. sütün gelmesi bile emzir dedi özellikle çıplak ten çok önemliymiş bebeğin sana emas edebildiği kadar etsiin dedi.
aslinda yagmur daha guzel. Ama aysini ilk yazdiginde begenmistim. Tac yaptiginzda fln. Zor is isim isiay gibi parlak ışıl ışıl demek. aylin'e benzemesinden seçmiştik; eşimin 5 yaşında vefat eden ablasının adı aylin ama ben istemedim aynı ismi koymayı.
Milley dogurdu biz isim bulamadik yaw. Bn dusundugumuz butun isimlerden sogudum. Baska da bulamiyorumbenim sabahımda biraz tuhaftı gece internette isim okumaktan başımız ağrıdı yatağa gittik ben hala araştırmalardayım sabah kahvaltıda eşim azcık takılayım dedi ben de bir sinir (noluyorsa artık ) tersledim sonra pişman olup gönlünü aldım ama sona yaklaştıkça isim konusu geriyo
şimdi DURU ZELAL demiştik ama herkes duru ismini koymuş benimde hevesim kaçtı daha öncesinde MASAL HAYAT SILA isimlerini önermiştim eşim beğenmemişti EZGİ YAREN IRMAK NEHİR HAZAL ÖYKÜ beğendiğimiz ama çok yakınlarımızda olan isimler ayyyyy daraldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?