2015 Şubat Anneleri

kendin için en doğru kararı sen vereceksin kimsenin ne dediğini o kadar umursama. hem birçok kişi araba yolculuğunun sancıya ve açılmaya çok iyi geldiğini söyledi. sancın başlayınca gidersin hemen doğacak değil ya.

ben de ayniyim hareket edemiyorum ama tadini cikarmaya calisiyorum.iste kendi capimda :)

ben de subatin ilk haftasi gelse diyorum ama nasip artik. Hayirlisi. Hic bakma millete yetisirsin her turlu

ne kadar hareketli olirsan iyi agrilar icin. Ama hareket de zor diyorsun. Bir an once gecer ins.
Sadece bir ebe ilgilenmisti bnim emzirmemle on kisi ellemesin canim aa

artik bulun bir ortam
Cok faydasi var hizlandirici etki

Sende istanbuldaydın di mi canım? Ne kadar ki mesafe?

Bende öyle düşünüyorum. Hatta doktorumda söyledi doğum öyle Türk filmlerindeki gibi bir anda olmuyor paniklemeyin dedi
Daha fazla bu muhabbete maruz kalmadan biran önce doğururum inşallah

sürekli birileri arayıp doğurmadın mı hala ne kadar kaldı diye sorup duruyor sıkıntı bastı artık. zaten kızımın da hiç niyeti yok doğmaya doğsa zaten yatak odam çok küçük nerede yatıracağım hala karar veremedim

Litchi 5 gun bahsettiğin o cereyanda kalma hissini, siddetli basagrisi esliginde yasadim. Kafami kaldiramadim. Dunyanin serumunu verdiler....ins çabuk atlatirsin. Seni bilmem ama ben oncesinde stresli oldugum icin olaylar kotu gitmiş olabilir. Drum bana bir de pasiflora verdi, sukur daha iyiyim...

Selam güzel annişler napıyorsnz.

Benden sonra kimler doğum yaptı geçmişi okuyamadım da herkes iyidir inşAllah.

Bizi merak edenler varsa biz bebişe bebiş bize alışmaya çalışıyoruz.
hastaneden çıktık cuma öğlen 13 de eve geldik. O gece oğluş bizi hiç uyutmadı hep emmek istedi memede uyudu yatırdık bebişe uyandı böyle böyle sabah ettik. Dün sabah ise annem beni yıkadı ayakta öle kısacana duş aldırdı sütümde artsın die hemde hast. şeyi gitsin üstümden die cidden çok iyi geldi kızlar ayrıca sütede çok etkili ya öle koca karı önerileri diyip geçmeyin doğum yapan herkes sezo bile olsak duşu alın bak sütü arttırıyor sütü getiriyor. Süt arttıp bebek doyunca uyuma süreleri de uzuyor. Bu gece oğluşum 1buçukta emzirdim uyudu sabah 5.30 da uyandı maşallah subhanallah snrada emzirdim alt açtım derken 7 de uyudu 8.30 da uyandı öle öle zmnları uzatıyor hem o dinlenmiş oluyor hemde ben.

Dikişlere gelince daha önceden de sezryn olanlara ve şimdide sezryn doğuranlara sormak istiyorum dikişlerinizi nasıl muhafaza ettiniz? Hastanede bana 2. gün pansumn yaptı hemşire ve su geçirmz pansumn yaptım dedi evde yıkanabilirsin dedi. Snrada dilek hoca açık tutulup dikişlerin temiz ve kuru tutulmasını öneriyor dedi. Ama açıkcası üstündeki bandajı çıkartıp batikon sürüp ölece açık bırakadark muhafaza etmek bni tedirgin ediyor hayatımda ilk kez ameliyat olmuş biriyim çokta cahilim bu onuda bana öneride bulunurmusunz?

Fb ocak annelerinde bir anneye dr.u sen böyle kapalı tut bnyo yaparbilirsin ama demiş onunkide su geçirmzmiş. Sonrada 1 hafta snra gel biz açıp pansuman yapalım demiş ilk bi hafta kapalı kalsın demiş.

Canım sıcak duş al sık sık birde rezene çayı aktardan aldır bak gör nasıl oluyor süt mutlaka sıcak duş al göğüslerine tut sıcak sıcak

Evimize geldik
Bu arada ben demişmiydim size eşimde doğuma girdi diye
Hiç istemiyordu aslında girmeyi
Sancılarımı çekerken nolur gitme yapamam sensiz dedim
Ve o da kaldı
Hiç pişman değil
Ve bebeğimiz Doğduğu anda hüngür hüngür ağladık eşimle
Harika bi duygu

Ve de siz neden mama veriyorsunuz ? Sütünüzün yetmediğini nerden anlıyorsunuz ?

merhaba guzel anneler..
Dogum yapanlar olmus,uzun zamandir bakmadim gecmisi okuyamadim o yuzden.

Gozunuzaydin kizlar darisi basimiza. Saglikla, mutlulukla buyutun yavrularinizi :)

Ben de artik gun sayiyorum, takvim subatin sonunu gosteriyo ama goruyorum ki son gune kalmiyo bazen. Hazirliklarim bitti cok sukur. Halilarimi verdim bu hafta temizlikci de gelicek daha da bi sey kalmicak sonra. Artik sabirsizlikla bekliyoruz bakalim 38.Hafta dogumu konusucaz dedi doktorum. Bakalim neler olacak

Ayrıca şu deli gibi cereyanda kalmış üşütmüşsün hissi sanırım Litchi ondan bahsetmiş.
Ben sezodan çıktım o gece acayıp deli gibi soğuk terler attım. İki omzumun arasından göğüslerime batan üşütme ağrısı çoktu. Ayrıca karnımda soğuk geziniyor sancılanıyordum zaten dikiş ağrısı hissetmiyorsun serum ağrı kesici iğne fln yaptıkları için. Ben ilk gece gaz attım sonra katı gıdaya gecebilirsin dediler ama büyük wc yapmamıştım bebekte hep memede durmk istediği için çokta yürüyememiştim odada bir iki yürüyordum kordiora çıkamamıştım. 2. gece çok sancılandım hemşireye söyledik parol verdi başka bişi yapmam bol bol yürümen lazım dedi sen yürümüyorsun. Snra bebeği annem oyaladı ben kocişle koridorda gezdim yürüdüm geldim wc oturdum biraz bekledim gaz atayım die öle yine yürüdüm geldim wcde oturdum ıkınmayada korkuyor insan dikiş olunca ama biraz biraz ıkındım. Artık kahvaltı geldi onuda yedim dr. vizite geldiğinde wcde idim şükür taburcu olmdn yaptım büyük wcyide karnım rahatladı. O üşütme sancılarıda geçti. Eve geldiğimizde ilk gecede büyük abdeste çıktım ama dünle bugün hala bişi yok. Ev için de de bol bol yürümeye çabalıyorum öle yatakta sürekli yatmıyorum oturuyorum fln yatalak durmuyorum ama bu iyi bişi mi bilmiyorum. K.validem telde bol bol yürü öle yatıp kalma hareket edersen daha erken iyileşir dikişlerin dedi.

Ayrıca bu gün yine hast. bnzer omuz aralarımda ve karnımda gaz sancısı üşütme sancısı gibi sancılama var gaz atıyorum ama yinede karnımdaki o sancı hissi bitmiyor sanrım büyük abdestimi yapabilsem yine rahtlarım ama hala tık yok bnde kayısı hurma flnda yiyiorum ara ara 2-3 adet üstüne su içiyorum.

Cidden sezo sonrası süreçle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar çok cahilim bu konuda.

Ben 5 y
Ben 5 yil once oldum sezeryanimi simdikine kismetse bir hafta var... ilk dikislerime hic bir pansuman yapilmadi dikis disardan yoktu tam estetik yapmislardi drm hastanede bandaji cikardi pamuklu terletmeyen ic camasari kullanmami onerdi kapali kalmadi yani... banyoya gelince dikkatli ce dus alabilecegimi soyledi... gercektende az terledigin zaman kasinti yapiyordu...

Benim en büyük destekçimdi eşim inşallah yine normal dığum olur da yüne o olur destekçim Allah'ım ne olur dualarını kabul et ğrensesim dönsün bebeğin hayırlı olsun canım sen ağladıkça emzir hem sütün artar hem de bebeğin daha hızurlu olur sana dokununca :) mamayı tavsiye etmiyorum onun kolaylığını alan bebek çekmek istemiyo göğsü bende öyle olmuştu çünkü tekrar hayırlı olsun bebişin :)

kızlar ya hemen mamaya başlamayın lütfen,
benim oğluş doğar doğmaz memeye yapıştı emmede sıkıntı yoktu ama sanırım süt ilk zmnlar az az geldiği için doymuyordu hep memede kalmak istiyordu. Hatta 2. gece hast. acaba doymuyor mu die bebek hemşiresini çağırdık hep böle memede kalıyor uzun uyumuyor 10 dk uyanıyor die. Oda geldi göğüsümü sıktı sütün var emdikçe artar ne güzel işte dua et tuttu emiyor dedi. Eve geldik ilk gecede bizi uyutmadı bn çarşmbadan beri hiç uyumamıştım DÜN ANNEM BNİ DUŞA SOKTU YIKADI VE dün cidden göğüslerdeki süt birikmesi çok farketti kızlar hemen mama veremeyin sütü olmyn yada az olan kim varsa cidden şu banyoya girme sıcak duş alma işini yabana atmayın kızlar, sütü çok etkiliyor süt çoğalıncada bebek doyuyor ve uzun süreler uyumaya başlıyor. mama veremeyin hemen lütfen sabredin dayanın.

Benim oğluş 3 gün 7-24 memede kaldı memelerim feci yara oldular ama her ağzını açtığında verdim resmen 15-20 dk bir emzirdik hep ağzını açıp aranıyordu ama geldik duş aldım şimdi sütüm birikiyor bol su, kayısıdan dut kurusundan hoşaf içiyorum süt yapan şeyler yiyin çaylarınızı fln biraz daha tatlı yaparak için mama veremyin yeterki zor ama onlar bize ve dünyaa uyum sağlıyor bizde onlara uyum sağlıyoruz RAbbim sağlıkla kavuşturdu inş sağlıkla güzellikle büyütmkte nasip edecek moralli olun olumlu düşünün.

Benim psikolojimde biraz sezo olduğum için çok bozuldu normale okadr adapte olmuştum ki kndimi normal doğum yapamayınca eksik bir kadın gibi hissediyorum hep nie böyle oldu ki die içimde sorgulama oluyordu dr. vakum fln gerekir demese normali zorluyacaktım die düşünüyorum acaba yinede denesemiydim diyorum belki şimdi böyle dikiş vs stresi yaşamazdım diyorum imreniyorum normal doğuranlara fln ama snra bebişimi izlerken ya ona bişi olsaydı bnm ısrarımdan ozmn napardım die düşününce yaşadığım dikişli ameliyatlı böyle yarım insan gibi olma hissi, stresi geçiyor. RAbbimin vardır bir bildiği diyip kndmie moral vermeye çabalıyorum sizlerde öle yapın.

Amiiin inşallah.
Benim sütüm bence yetiyor
Emdikten sonra baya uyuyor
Ben zorla uyandırıyorum
Mama hiç istemiyorum zaten
Siz nerden anlıyorsunuz yetmediğini onu merak ettim ben :)
Ayrıca teşekkür ederim :)

bnm hast. pansuman yapılırken annem baktı dikişlere hemşirede dedi ki estetik dikiş bu, yani öle dikiş alma durumu fln olmayacak öle hafif iz gibi duruyormuş ben daha hiç görmedim ordaki su geçirmz bandaj varken işte geldiğimde bi kez duşa girdim dr duş al snra çıkar dedi açık kalsın dedi zaten senin söylediğin gibi dedi duş alınacada kurut iyice dedi bi kez batikon sürebilirsin ama nemli olmasın temiz kuru tut açık kalsın iyileşir hmn dedi. ama ben öle açık olunca korumasız gibi olck die tedrgnim psikolojik olarak şimdi hala bandaj var yani sanki korunaklı gibi geliyor açılınca napcam die çok tedirginim. ama sanırım olması gereken o açmamız. Zaten çokta aşağıda tam vajınanın üstünde bandaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…