2015 Şubat Anneleri

Öyle gerçekten çocuklaşıyorlar. Bizimkiler de bugün geldi eşimi aradılar bizi karşıla diye ben de eşimi göndermedim bebişin altını falan o alıyor ben eğilemiyorum. Hayatımda ilk defa onlar için değil kendim için bişey istedim Aradım babamı durumu anlattım taksiye binin gelin dedim. Bugün kadın geldi ilk yemeğimiz kapuska oldu. Evde lahanadan başka bişey yokmuş meğer.

Canım eşim bebişin altını falan alıyor o konuda Hakk'ını yiyemem ama bir anda en yakınlarıma çok ihtiyacım oldu işlere yetişemedim ondan yalnız kaldığımı düşündüm sanırım. Bugün annem babam geldi bakalım. Inşallah yardım ederler.

Bugun son kontrolum vardi haftaya nasipse pzrtesi sabahi dogum... heyecan korku merak hepsi birlesti.... kizcem iki haftadir 3kg civari bu kiloda dogar dedi dr... bugun anestezi uzmani ile gorusmek istedigimde dr. Bana ameliyat gunu gorusebilecegimi zaten on girusme yapacagini soyledi...ben ilk genel oldugum icin agir gecti bu sefer spinal ve epidural arasinda kaldim bunu konusmak rahatlamak istedim fakat ozel gorusme yapmiyormus... hast. Danismanina gittim oda ameliyatta oldugunu telefonla gorusme imkani oldugunu soyledi... kafam allak bullak oldu... ne yapmaliyim ? Siz ne yaptiniz ?

Oy yavrum ya kiyamiom sen yazdikca iyi yapmissin ailene. beklentilerini açıkca söyle özellikle esine de. Eve aldigin kadina karsi da cok yumusak olma lutfen senin onun destegine ihtiyacin var o yuzden o evinin bi çalışanı artik. Fazlasiyla iyi niyetli oldugundan ondan da yapmasi gerekenleri yeternce isteyemeyebilirsn duygusal değil mantikli davran. Bebegin sana ihtiyacı var bunun icin de yükün azalmali. Sadece yemek değil hafif temizlik rutinleri ve bebekle rahat ilglnmen icin gerekli destekleri de saglmasini iste. Kendini önemsemezsen herseyi ustlenirsen o da digerkeri gibi davranir bak eve gelen temizlkci bayan gibi olmasn akibetin.beslnme programini iyi hazırla listele kadina ver malzemeleri temin etsin ki saglikli beslen. Lahana gaz yönünden iyi bi seçim olmams mesela guclenms bunye icin sıkı yemen laxim hamilelkte disardan gecstrdik hep zaten birden cokuyor depolar bak sakin kendni ihmal etme olur mu
Selin hanim nasil iyi mi kuzucuk alistiniz mi

Canim senin durum da bana benzemis ama yine de tedbirli Ol Sen ucuncu dogum bi anda hhızlı gelisebilir hersey
haftaya da ayni seyleri soylerse dr tam ayni olucaz, aramiz da 10 gun zaten
benim dogurmak gibi bi niyetim yok, acelemde yok ama nst de sancilari gorunce bi garip oldum heveslendim sanki bi kaç saniyeligine her kasilmada :)

ama erken dahaaa bizee ..

canim sana bi tüyo vereyim tuvalet vb gibi zaruri bahaneler ile bebisi babasinin kucagina kisa sureli acil birakislarla birakmayi dene. Bilhassa ihtiyacın uzamis gibi uzun tut sureyi bebegi ona verrken yalnzca ona biraktgnda aklinin kalmadgi duygusunu hissettir senden basks bitek onun en emanet edilebikecek koruyucu liman oldugunu sözel olarak tatli tatlı ifade et. Bu küçük emrivakiler bebisle daha çabuk baglnmasini sağlayacak inan sürece kendiliğinden dahil olursa destegi de artacaktır

Ya ama bizimki 35ten beri gelicek gibi yapti ya simdi daha var diyemiom o moda girdim bikere :)

ayy çokk sevindim canimmmmm
gozun aydin, doner dedik biz sana daha erkendi donmeme senaryolari içinn
Allahim hayrilsiyla kolayindan en guzelinden dogum nasip etsin insallah

Bugun ödem fazlalıkları nedeniyle idrarda protein bakıldı bisey çıkmadı şükür bakteri haricinde tabi basindan beri kacinci bu idrar yolu mikroplari. Doktorum son asamada bunun bize sikinti vereblcegini soyledi ve antibiyotik verdi hatta agrilarimin odemden cok bunla ilintili olablcegini de soyledi. Disim de agriyordu zaten ins toptan sifa olur napiim

ben hiç 100leri görmedim benim en çok 30 cikti merak ediyorum 100 deki ağrıyı doğumda en faala kaç olur acaba ya. Bugünde ebe geldi eve ikinmayi anlattı eğer dedi yan yatarak ikinirsan yirtilmalari onlersin esimde yanımdaydı ona da bir sürü görev verdi masaj gibi

Herkes yavas yavas bebislerini kucagina almaya baslamis ne guzel.. gozunuzaydin kizlar. Bazilarinizin zor geciyo lohusaligi sanirim allah yardimciniz olsun..

gunumu beklerse sanirim en son subat annelerinden olucam bende. artik iyice zorlasmya basladi tabii her sey.

Bir de esim haftada iki uc gun nobetci gece. Cok daraliyorum gece yalniz olunca icimi bi korku kapliyo. Bu endiseler, korkular normal sanirim.. nasil olacak nasil bitecek kafamda deli sorular.. saglikla gelse kizim insallah..

Tahinin yagini ayri almnza gerek yok evdeki tahinlerin üzerine cikan yagi da sürebilirsiniz ve yaralar ciddi boyuta geldiyse kantoron yagi da iyileştirici ama hakikisini bulcaksin sari kantaron yağının o mesele biraz. Emzrirken temizleyin ama muhakkak

Cok güzel anlatiyo ve acikliyorsun herseyi tecrübe ve bilgilerini paylastigin icin Cok tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…