- 15 Eylül 2014
- 2.281
- 1.666
- 158
- 33
Inşallah canım cümlemiz için :)Hadi gözün aydın canım :) hayalindeki gibi güzel de bi doğum yaparsın inşallah
annene çok ama çokkk geçmis olsun canim ..Aynı durumdayız. Bana da destek olacak insanlar var ama yok!
38+3 teyim. Annemin hastalığı tekrarladı iki gün önce tekrar kemoterapi almaya başladı. Ayılıyor bayılıyor kusuyor ishal oluyor. Hastanelik olmuş yine dün akşam.
Moralim çok bozuk yalnız kalmıyım die kv me geldim bugün, burada da hiç rahat edemiyorum. Çok iyiler ama insanın evi gibisi yok, yatak değişince uyunmuyor bir kere.
Evimde en azından iki kişinin bulaşığını topluyorum, burda gelen giden, mutfak işi hiç bitmez. Yan gelip yatamıyorum yardım ediyorum. Hesapta rahat edeyim diye geldim.
Doğumdan sonra da kv en fazla bir hafta kalıp gider. Annem hasta bir yandan onu düşün bir yandan ben bebekle başbaşa kalacağım.
Anneme bakamadığım içinde vicdan azabı çekiyorum. Bir akraba geldi iki gün ilgilenecek. 5-6 aylık hamile olsam tereddütsüz gidicem ama şu an ne dermanım vaaarr ne de psikolojim kaldırıyor artık...
Millet hamileliğinin son haftalarında bile yalnız kalmıyor. Annesine yerleşiyor. Doğum sonrası haftalarca destek alıyor. Bebeği sadece emzirmek için aldım, alt değiştirme üst baş herşeyini haftalarca annem yaptı diyen bir sürü insan tanıyorum. Ne kadar şanslı olduklarını bir bilseler..
Kendimi geçtim, annem iyi olsun bana muhtaç olmasın başka bir şey istemiyorum artık. İçimi dökesim gelmiş birden...
Inşallah canım Rabbime Şükürler olsun :) tekrar teşekkürlerInsan ister istemez aliniyor uzerine. Bi de cocuga tutumun farkli oluyor illa ki alisik olmdklrndan sevseler bile cocugun cocuk oldugnu unutup cok sey bekliyolar ya da tam tersi senin set cektigin bi durumda simartip gereksiz destekle arana giriolar. Boyle bir biz daha iyi biliriz havasi oldu mu insan sartelden atiyor. yoksa illa ki seviyorlar cokca da
Canim duzene bindiyse gitmende yarar olablir hadi hayirli haberlerini bekliyorum inşallah bi avazda gönlünce kavuşmak nasip olur
nasil sevindim anltamam hadi gozun aydin inşallah güzelce bir normal doğum da nasip olsun
töbe ya senin annen ne diye gelmiş bir sorsana Allah aşkınaAllahim Sana yalvariyorum biran önceddoğum olsun.. Kafamdaki mevlit islerini biran evvel bitireyim ve evli evine koylu köyüne gitsin artik..
Bugünün annemden duydugum özlü sözü " senin analigin batsin"
sanci dedigin sey olunca karninda sertlesiyormu ?benim 5-8 dk aralarla sancım oluyor hastaneye gitsem mi bilmiyorum gerçekten sancı mi onu da bilmiorum kafam karışık ya saat 2 den beri ben böyleyim
Cok güzel anlatiyo ve acikliyorsun herseyi tecrübe ve bilgilerini paylastigin icin Cok tesekkürler.
Inşallah canım inşallah insan çok örnek görmeyince morali bozuluyor ama bundan sonra da inşallah bende geç dönen bebek annelerine örnek olurum :)ayy çokk sevindim canimmmmm
gozun aydin, doner dedik biz sana daha erkendi donmeme senaryolari içinn
Allahim hayrilsiyla kolayindan en guzelinden dogum nasip etsin insallah
: )))) pek hoşmuş doğrusu, uyarısıda pek ironik
bizimkilerde başta pek emin olamadılar sanki
tanıdıkça sevdik birbirimizi
Kızlar Rabbime Şükürler olsun kızım dönmüş çooooook mutluyum çoooook :) dua eden etmeyen herkese çooook teşekkür ederim Rabbim size bol bol emen emip doyan pırt pırt gaz çıkaran hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin :)
kar ki$ yoksa yurumeye çalis her gunOff dilerim o kadar uzamaz bir ay daha buralarda kalmak istemiyorum hic
Spinal oldum canım çok rahttım.Rabbim anali babali saglicaka buyusun benim kizda haftaya bugun insaallah... epiduralmi spinalmi oldun rahatmiydi....
100 oldugunda agrim yok denecek kadar az di ama karnim tas gibiydi bide asagi dogru baski hissediyordum ayni andaydi yaniben hiç 100leri görmedim benim en çok 30 cikti merak ediyorum 100 deki ağrıyı doğumda en faala kaç olur acaba ya. Bugünde ebe geldi eve ikinmayi anlattı eğer dedi yan yatarak ikinirsan yirtilmalari onlersin esimde yanımdaydı ona da bir sürü görev verdi masaj gibi
çok şükür canım kızlarımıza maşallah annelerinin sözünü dinliyorlar :)Kızlar Rabbime Şükürler olsun kızım dönmüş çooooook mutluyum çoooook :) dua eden etmeyen herkese çooook teşekkür ederim Rabbim size bol bol emen emip doyan pırt pırt gaz çıkaran hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin :)
Hayirli olsun.Allah anali babali büyütsün insallah.Spinal oldum canım çok rahttım.
karnin da sertlik varmi ?kızlar 2 saattir belimde sağ tarafta bıçak saplanır gibi ağrı oluyor doğum sancısı böyle olan var mı
Olsuun cnm sen hakkini savunda dimi amaa.. bir edersin iki edersin ucuncude kesin bisi yaparlar die dusunuorimAman birşey desen de umurunda değil ki devlete dayamış ya sırtını bir kere arayıp Bakanlığı şikayet etsen kale de almıyorlar
Bugun son kontrolum vardi haftaya nasipse pzrtesi sabahi dogum... heyecan korku merak hepsi birlesti.... kizcem iki haftadir 3kg civari bu kiloda dogar dedi dr... bugun anestezi uzmani ile gorusmek istedigimde dr. Bana ameliyat gunu gorusebilecegimi zaten on girusme yapacagini soyledi...ben ilk genel oldugum icin agir gecti bu sefer spinal ve epidural arasinda kaldim bunu konusmak rahatlamak istedim fakat ozel gorusme yapmiyormus... hast. Danismanina gittim oda ameliyatta oldugunu telefonla gorusme imkani oldugunu soyledi... kafam allak bullak oldu... ne yapmaliyim ? Siz ne yaptiniz ?
canim sana bi tüyo vereyim tuvalet vb gibi zaruri bahaneler ile bebisi babasinin kucagina kisa sureli acil birakislarla birakmayi dene. Bilhassa ihtiyacın uzamis gibi uzun tut sureyi bebegi ona verrken yalnzca ona biraktgnda aklinin kalmadgi duygusunu hissettir senden basks bitek onun en emanet edilebikecek koruyucu liman oldugunu sözel olarak tatli tatlı ifade et. Bu küçük emrivakiler bebisle daha çabuk baglnmasini sağlayacak inan sürece kendiliğinden dahil olursa destegi de artacaktır
Herkes yavas yavas bebislerini kucagina almaya baslamis ne guzel.. gozunuzaydin kizlar. Bazilarinizin zor geciyo lohusaligi sanirim allah yardimciniz olsun..
gunumu beklerse sanirim en son subat annelerinden olucam bende. artik iyice zorlasmya basladi tabii her sey.
Bir de esim haftada iki uc gun nobetci gece. Cok daraliyorum gece yalniz olunca icimi bi korku kapliyo. Bu endiseler, korkular normal sanirim.. nasil olacak nasil bitecek kafamda deli sorular.. saglikla gelse kizim insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?