2015 Şubat Anneleri

Gecmis olsun canim.ciddi birsey olmamasina sevindim.

Kızlar günaydın moral Sıfır yine bebeğimde hafif kalça çıkıldığı çıktı doktor çift bez dedi.
Canim yavrularimizin saci dokulse uzuluruz ama kendini cok yipratma cift bez kullanarak kaybolur gider Allahin izniyle...

Ben bi aydan beri krem sürüp masaj yapıyon o kadar sancıya bu çocuk gelmediyse gelmez bacım beklicez yapacak bişey yok

korkuyorum doktor zorunlu sezeryana alır çocuğu çeker çocuk yine gelmek istemez saklanır dalağımın böbreğimin arkasına diye

benim annemde geçen hafta yüz örtüsü yaptırıyorum dedi
yüzüne örtülecekmiş bebeğin
neyse tamam dedim karışmayayım
dün aradı ben yüz örtüsünü şuraya söyledim git al ama parasını vermemiştim annem haftaya verecekmiş dersin
yahu huyumu bilir hayatta bi yere parasını vermeden bişey almam bunu bile bile git al ama parasını verme diyor
hadi onada tamam dedim gittim almaya
parasını ödeyecek oldum ne kadar dedim
25 lira dedi kadın
bi görebilirmiyim örtüyü dedim
aman allahım tam bir facia
mendil kadar bile değil heryeri iğne oyası her rengi kullanmışlar
değil bebeğin yüzüne örtmek elime bile almayacağım bişey
şok oldum ama aldım mecburen parayıda ödedim
annem arıyor bugün aldınmı örtüyü diye aldım dedim
parasını ödemedin değilmi diyor
anne beni öğrenemedinmi parasını ödemediğim bişeyi alırmıyım ödedim dedim
tamam madem dedi
daha bebekte çoraptan hariç bişeyi yok
alırım dediği hiçbişeyi almadı yaparım dediklerini yapmadı daha gölge oldu üstüme
ben ona o parayı vereceğime 2 zıbın alırdım hiç değilse kullanırdım
aman neyse yine sinirim zıpladı

evet kuzum benim bebek 6. aydan beri kanalda
kafası çıktı çıkacak ama kemik dar heralde gelemedi bir türlü

Annem de durumu yönetemedi ki oturmuş Kadınla Çene yapıyor o da ara öğün falan hazırlamadı iki gündür. Hatta söylemiştim meyve özellikle incir getir falan dedim. Helva güzel fikir. Sebze yemeği yaptırayım. Hep bana soruyor kadına annem de öyle öyle bakıyor.

Bak diyorum ya ben de kilolu bebekleri Sevdiğim için çok düştüm üstüne ama alacak bebek alıyo kiloyu biraz bünye meselesi Allah yine de yardımcın olsun

Ben de doymuyor diye içim gidiyor mama veriyorum

Liste var aslında ama malzeme yok dedi kadın böyle pişirdi işte. Ispanak falanyaptırayım. Dolma da olur herhalde di mi?
Gaz yapmayacak Şeyler tüketmelisiniz sende yapmasa da çocukta yapabilir dolmadan biley olmaz diye biliyorum

kuru fasulyeyi kim yaptı yada yapan kişi senin yiyemeyeceğini tahmin etmedimi yahu
canım yeme sakın kuru fasülye selin hanıma yazık
bencede sen en kısa zamanda menü hazırla ona göre yapılsın yemekler

Ya yedim ama az yedim aslında bakliyat yeme demişlerdi çok üzüldüm bak akşam yemiycem. Eve kadın aldık güya yemek yapsın diye malzeme yok diyor markete gidip almadı Migros'tan sipariş vermem için liste hazırladı alayım bari istediklerini.

Takvim e göre vaktin var aslında niye bu kadar sıkıldın

Bugün yine gezdik tozduk. Mis gibi Boğaz havası iyi geldi evde geriliyom cok imkanı olsa hic girmiycem eve zaten bol bol yuruyus yaptik belimde hafif agri sabit ama tik yok doguma dair. Karnim hareketli oldugumdan mi nedir bugun daha sik sertlesti o kadar. Umut fakirin ekmegi namina bekledim butun gun ama bugun de gelmiycek bu kuzu anlasildi yarin geldi geldi cadı sonraki dort gun de ben dogurmuyom hadi bakalim

Takvim e göre vaktin var aslında niye bu kadar sıkıldın

göbeğim iyice indi hareket etmekte zorlanıyorum geceleri uyuyamıyorum sol tarafım çürüdü
birde psikolojim bozuldu korkuyorum sanırım gün yaklaştıkça değişik şeyler düşünüyorum

üzülme canım birdaha yemezsin
bakliyat acılı ve baharatlı şeyler turşu falan yeme hafif yemekler ye sık ye
birde komposto ve meyve ye bol bol su iç
allahım yaa nasıl kadınmış o öyle gidip alsaya madem
iyi hastayım deyip yatıp senden hizmet beklemiyor

Sizinkiler kim? Annen baban mı?
Sen mi hizmet ediyorsun?
Ben bugün iyiyim ama yinede masa hazırlayıp kaldırmıyorum iş falanda yapmıyorum.
O saate kadar neden yemiyorlar. O zaman öğlen yemeği yenmesin sabah akşam olsun.
Senin ağrın yok demekki. Ben bir.haftadır oturduğum yerden zor kalkıyordum ve aşırı baskı oluyordu karnında

Evin hanimi sensin misafr gibi duruyorlarsa hic bekleme kadina da patronun sen oldugunu unutturma lutfen. Ikinci gunden boyle yayarsa nerde kaldi destegi sana. Internette de vardir illa ki lohusaliga uygun beslnme listeleri haftalik liste cikar ara öğünler dahil saat koy hatta hazırlasin bizahmet o is icin aldin evine masraf ediyorsan zaruretten keyiften degil sonurmesine izin verme senin canin muhim iyi ol ki rahat ol ki sütun olsun canim.
ispanak pazi cok kacirmamak kaydiyla keteviz yiyebilirsin. Sevmiyordun sanirim ama brokoli haşlayıp limonlasa onu da salata gibi yesen bol vitamin faydali. Mutlaka etli kiymali yemekler yaptir. Mesela manti hem karbonhidrat hem protein hem kalsiyum üçlüsü olarak şahane bir öğün olabilir. Bulgur sütü arttırıyor onu ihmal etme. Kahvaltida mememen de iyi besleyici oluyor. Balik yiyeblirsin haftada iki defa. Kadin alisvers yapmiyorsa da haftalik toptan aldir esine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…