Bebeğim erken geldi diye kendimi suçluyorum. Sonra düşünüp günah işliyorum diye yine kendimi suçluyorum
Sütun azmı canım ... Ne sırıngası ya ... Biberon kullan ... Zulüm gibi 8 günlük benek alışmaz biberona ... Kötü tarafı sen alışabilirsin:)))Ah canım birebir aynı. Bana dr asla biberonla verme dedi enjektörle veriyorum çok zor oluyor.
Başka hem emziren hem biberon kullanan var mı?
valla canim iki çocuk buyuttum hiç sagidigmi hatirlmaiyorum sutumu periodik oalrak, aradaa çoksa sagiyordum ama biberonle ugrasmiyordum fazla ne yalan soyleyimBenim en azından 1 hafta dişimi sıkıp takip etmem lazım işte biberonsuz.. Bgne kdr hep sagdigim sütle takviye yaptığım için kakasi idrari hep normal eğer sadece emzirdigimde de böyle devam ederse sıkıntı yok demektir
Canım bnm ya sen çok zor buyutmussun yavrunu inşallah doğumundan emzirmene hersey gönlünce olur bu bebisinde..anlattigin cc hesabını ben de yaptim 1 hafta önce eylül için bi defter bile ayarladim her öğün benden kaç dk emmis biberondan ne çekmiş diye not tuttum sonra saçmalama dedim bıraktım..akışına bırakmak en iyisi dediğin gibi insallah basaririm:)Seni cok iyi anliyorum ama dikkat tehlikeli sularda yuxuyorsun bunun sonu kötü oluyor pskolojik olarak senin icin de bebek icin de. Bikere bu isin matematgi yok yuzyillardr kadinlar emzriyor onceden mamaydi takviyeydi sagmaydi bunlar da yokmus. Emdi mi emdi bisekilde buyuyo diyip rahat oluyormus anneler. Bizimki fazlaca hakim olma isteğinden ama getirisi yok goturusu cok bunu unutma. Haftalik gozlmle yeter buyuyup gelistgni anliycan zaten sen de. Benm kiz hic emmemsti diye anlattiydm surekli fabrika gibi süt uretim derdindeydim sağarak. Defterim vardi cc hesaplari yapiyordum. Sagip artti mi kadar icti içmedi derdim de vardi biberondan da almiyordu ne sut ne mama aclik grevi gibi inatla reddediyordu. Ciddi bir imtihandi yasadigim siyirip sayilarla bozmustum kafayi biberonun her cizgisini ezbre kazimistim kafama. Bes cc on cc daha icirebldm su kadar cc daha icse bu kadar olcak hesaplariyla geciyordu gunum surekli de kusuyordu bosa gittikçe daha cildriyordum. Gogus kalkaninda bit kadar sut biriksin diye ugradiyordum kazara unutup egilip dokulunce saatlerce agliyordum gitti su kadar cc sut diye. Iyi bi pskolji degil bu bazen akisa birakcan olani zorlmycan ben sonra iki yil depresyondan çıkamadım. Hayattan sogudum toprlnmam zor oldu. Kendi yukunu kendin arttrma o yüzden biraz daha rahat olmayi dene rabbim onu ac koymaz. Benim kiz acliktan olmeyip buyuduyse sizinkiler hayli hayli büyür kuzum hic dert etme e mi
Canım dualarımız seninle ... İnşallah çok kolay olur ...ama biraz daha dur evde sancılar düzenlemiKizlar nisanim geldi ve yaklasik 2 saatdir hic dinmeyen sancim var doktor hastanrye git dedi dua edin nolur hic beklemiyodum
Allah seni güldürdün beni biberon almadı diye yas tutan ilk insan olarak gecebilirsin tarihe :)valla canim iki çocuk buyuttum hiç sagidigmi hatirlmaiyorum sutumu periodik oalrak, aradaa çoksa sagiyordum ama biberonle ugrasmiyordum fazla ne yalan soyleyim
oglumda zaten saolsun hiç biberon olmadi dogdugundan beri ..
benimde derdim oydu, eve onlarca marka biberon almistim, ne isim duyduysam aldim internetden getirttim bulamdigimi , herseyi denedim, uykuda kazayla bi iki sefer aldi biberonu diye dunyalar benim olurdu sonra bi daha almazdi :))
20 ay emzirdim ben hala biberon derdindeydim millet o yasta biberon birakdiriyor
aglardim oturup emzirmeyi kesince sut içmiycek buyumuycek diye
simdi 5 yasinda gunde 5 vakit sut istiyor benden yemekden sonra diye zor oyaliyorum :)))
yani 2 sene kendimi bosune heba ettimm strrese girdim biberon diye derdim neydiyseeee ..
bu gunler geçicek bebegin buyyecek, yasadigin stres SIKINTI yanina kâr kalicak, daha sakin ve relax olmaya çalis,tecrubeli anneleri ablalarini mesela dinle , kulak ver herkes geçti o yollardan genelde hakli olur tecrubeli anneler ..
İnşallah bol bol emer canım senin ve bebeğinin iyiliği için söylüyorum çünkü ben çoook pişmanım 4 buçuk ay emzirebildim şimdi dışarı çıksa hasta oluyo çok dayanıksız anne sütünü yeteri kadar alsa bu kadar hasta olur muydu bilmemSaol canım inşallah bu hafta dişimi sıkıp bakicam sadece beni emerek ne kdr alacak
ha 240 ha 250 ne farkeder : )sende kendimi görüyorum tek farkımız ben doğurmadım henüz
yok canım asla öyle ispiyon huyu yoktur
240 o beee karanlıkta klavyeyi göremiyorum
ne bileyim doktor dedi valla
banada normal olursa pırt diye çıkaracağım gibi geliyor
hayırlısı
Yinede gelsin deme bence doktorun söylediğine göre altın zamanlarımızı yaşıyoruz şuan Gelişimini tam anlamıyla tamamlıyorgöbeğim iyice indi hareket etmekte zorlanıyorum geceleri uyuyamıyorum sol tarafım çürüdü
birde psikolojim bozuldu korkuyorum sanırım gün yaklaştıkça değişik şeyler düşünüyorum
üzülme canım birdaha yemezsin
bakliyat acılı ve baharatlı şeyler turşu falan yeme hafif yemekler ye sık ye
birde komposto ve meyve ye bol bol su iç
allahım yaa nasıl kadınmış o öyle gidip alsaya madem
iyi hastayım deyip yatıp senden hizmet beklemiyor
Canım bnm ya sen çok zor buyutmussun yavrunu inşallah doğumundan emzirmene hersey gönlünce olur bu bebisinde..anlattigin cc hesabını ben de yaptim 1 hafta önce eylül için bi defter bile ayarladim her öğün benden kaç dk emmis biberondan ne çekmiş diye not tuttum sonra saçmalama dedim bıraktım..akışına bırakmak en iyisi dediğin gibi insallah basaririm:)
aa oyle deme biberon alan çocuk bi nimet gibi biseyAllah seni güldürdün beni biberon almadı diye yas tutan ilk insan olarak gecebilirsin tarihe :)
dogumdan onceki gunler enerji patlamsi olurmus canim ALlahtan oyle bi mucize iste doguma harca diye ehrhaldeYürüdük geldik şimdi eşimle 45 dk falan uzattım Ayakları oturuyorum ama bu kız çıldırdı içimde durmadan kıpırdıyor her kıpırdanması daha çok canımı yakıyor kolunu çıkaracak sanki afedersin şeyimdenayaklar desen bi sağ bi sol Dönüyor kaburgalarımı dürtüyor sağ kasığımda Ağrı var amaaa gelin görün ki sanki sabaha kadar değil yürümek koşabilirim bile nedir bu enerji sabahtan beri bitmedi uykum gelsede uyusam bari oda yok adam Yürüdük yoruldu hatta şuan koltukta uyuyor ben elimde koca bi bardak süt yayılımışım ne Biçim bi aileyiz çocuk ta kesin ortalıkta büyür
Yinede gelsin deme bence doktorun söylediğine göre altın zamanlarımızı yaşıyoruz şuan Gelişimini tam anlamıyla tamamlıyor
Takvime göre vaktin varmış daha ya sabır çekBugün yine gezdik tozduk. Mis gibi Boğaz havası iyi geldi evde geriliyom cok imkanı olsa hic girmiycem eve zatenbol bol yuruyus yaptik belimde hafif agri sabit ama tik yok doguma dair. Karnim hareketli oldugumdan mi nedir bugun daha sik sertlesti o kadar. Umut fakirin ekmegi namina bekledim butun gun ama bugun de gelmiycek bu kuzu anlasildi yarin geldi geldi cadı sonraki dort gun de ben dogurmuyom hadi bakalim
Annen dua etsin konyali biriyle evlenmedin konyada bbegin herseyini anane yapar babane sadece bilezik takar ama en alasindan.. annem herseyini yapti oglumun biz sadece odasini bezini islak mendilini aldik annem kulak pamuguna kadar aldi ama allah var kv de yapti bisiler hazirda aldi el isi pek bilmez ordurmus oda... ama ikisinin bir araya gelipte sacma sapan hurafeler yapmaya kalkmalari yokmu beni benden alio vallaah seninki yine bişeyler yapma telaşında
bana nevresim takımı yaptıracağım dedi yaptırmadı
ablam olsun banada bornoz alacaktı hala alacak diyor kızı 6 yaşında
battaniye alacağım diyordu
anne kayınvalidem aldı zaten 4 tane battaniye var sen başka bişey al dedim
aman iyi almıyorum bişey dedi çekildi kenara
bişey eksik desem söyle kayınvalidene alsın diyor
geçen gün ablama göstermiş almak istediği battaniyeyi
ablamda bundan yok onda beşik için onunkiler al madem bunu demiş
alamam şimdi doğsunda sonra alırız diyormuş
ay istemem dedim ablama şimdi alır 40 sene söyler aldım diye
3 tane patik çorap aldı 1,5 liraya onları söyleyip duruyor
yüz örtüsü bişeye benzemiyor ben hayatta örtmem onu çocuğun yüzüne
zaten ablama sordum hastaneye giderken falan mikrop kapmasın diye örterler dedi
kayınvalidem doğmamış bebeğe mevlüt takımını bile düşünüyor daha ne yapsın kadın
onun hakkını ödeyemem asla
hatta annemin büyük olay çıkarmayacağını bilsem diyeceğim kayınvalidem kalsın yanımda diye
ablama bugün dedim inşallah sen izindeyken doğururum yoksa ben depresyona girerim kesin diye
dogumdan onceki gunler enerji patlamsi olurmus canim ALlahtan oyle bi mucize iste doguma harca diye ehrhalde
sen fazma enerjini harcama doguma sakla :)
açilma egzersizi hangisi kiz ben onu bilmiyorumEvet öyleymiş bende harcamamaya çalışıyorum enerjimi sadece açılma egzersizi yapıyorum rahat olsun doğum diye bugün sadece garip bi enerji var üstümde Hayırlısıama içimden bi his diyo 40 haftayı geçeriz
bende size anlatabiliyorum zaten birde ablamla dertleşiyoruz
insan torununa bakmak için para istermi
bana çalışırken demiştim sen bakarsın başkasına güvenemem diye
sigortamı ödersen bakarım dedi
şaka yapıyor sandım istediğin sigorta olsun öderiz dedim
meğer ciddiymiş
geçen gün ablamın yanında sigortamı ödeyeceksinya falan diye konusunu açtı
ben işi bırakacağım kendim bakacağım dedim bozuldu
kaç defa sordu ödemeyecekmisin diye
en sonunda seninkini ödeyeceğime kendi sigortamı öderim çocuğumlada kendim ilgilenirim dedim
eniştem ablama demiş benim çocuğuma sigortalarını ödemedim diyemi bakmadılar karda kışta el kadar çocuğu elaleme bıraktık eğer öyle bişey yaparlarsa bidaha kapılarını açmam demiş
haklı sonuna kadar dedim ablama
ihtiyacı olsa tamam diyeceğimde ihtiyacıda yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?