maşallah canım iki kızın da çok tatlı. minik ablasına benzemiş. ikisinin de bahtı güzel olsun.Valla canım en azından bi 10 gün falan almam gerekiyor. Şuanda yatıyorum. Yatınca ağrı yok kalkınca başlıyor. Kafein hafifletiyor.
Valla canım henüz kıskançlık falan yok. Benim kızım birazda uysal bi çocuk. Dokunacağı zaman bile izin istiyo benden. Öpmek için izin istiyo:) değişik bi çocuk. Annemle kv bizde. Onlarda sürekli oyun oynuyorlar kızımla, oda bende hayatımızdan memnunuz şu anda çok şükür:)
Bebeğe neden bu kadar kilo aldirmaya calisiyosunuz yani ben hiç öyle bir telaşa girmedim de bilmediğim birşey mi var acaba sağlığını düşünüyorum normal yiyorum kaç kg alırsa alsın nasılsa doğumdan sonra toparlar sutumuzle
Inşallah canım hani yeni Doğan bebek ilk aylar sütü emip bitiremiyor ya dedim oğlum da faydalansın bir ay bile olsa :) hayırlısı bakalımCanım biliyorsun benim 21 aylık kizim var.ben de istedim emzirmeyi hatta çok da araştırdım kizim 16 aylık olasiya emzirmistim zaten hamileyken.. Bebek 1 haftalık olunca emzirme işlemine baslayabiliyormusuz ben herşeyi araştırdım hesap ettim ama.kızımın memeyi almayacağını hic hesap etmemiştir emzirmeye çalışıyorum bebe diyor yani bebeği emzir demek istiyor emmiyor kardeşinin sütunu.ama sagarsam biberona koyarsam o zaman farkında olmadan içiyor sütü
Bu benim 3. Normal dogumum .inşallah hayirlisiyla siz de gönlünüzden ne geçiyorsa öyle bi doğum yaşarsınız.normal doğumda genelde sut bakımından sıkıntı olMuyor..
Öyle canım zaten o ilk süt kızıma bile yetmez Oğluma Kızımın bitiremediği zamanlar vermeyi düşünüyorum hayırlısı bakalımÂmin cümlemize inşallah.
İkisini birden emzirebilirsin diye biliyorum ama ilk süt çok değerli ve miktar olarak az olduğundan sadece yeni doğan bebeğine versen daha iyi olur bence. Büyük olan ilk sütünü zamanında aldı ve zaten gelişen bir bağışıklığı var. 1-2 hafta diğerine öncelik tanısan daha iyi olur sanki?
Canım gözün aydın olsun Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin. Bol sütlü günler :)İyiyim başağrım olmadı ameliyattan sonra dedim, dün akşam bir ağrı girdi ölüyorum zannettim. Hemen bi nescafe içtim, zorla bol su içtim sabaha hafiflemişti. Dün fazla su içnemiştim ondan oldu. Spinal anestezi olacak arkadaşlar bol kafein bol su. Hatta kafeini abartmanız gerekiyomuş. Cola, nescafe, türk kahvesi, bitter çikolata.. Bunların hepsinden günde en az 3 bardak içilecekmiş. Çok ilginç ama böyle:) kızımı doyurdum şimdi tekrar uyuma vakti. 8den belli ayaktayım, insaf yahu:)
kaç günlük oldunuz. yani sarılık riskini atlattıysa bence dokunma uyusun. en fazla 4-5 saat uyur zaten.Selam arkadaşlar bişey soracak geceleri nasıl uyuyor bebekleriniz? Şöyle bişey duymuştum ilk oğlumdan bayagi sonra gece aralıksız uyuyorsa kaldırın emzirin bebeğin şekeri düşermiş. Benim kuzu güzel uyuyor geceleri kalkmazsa ben kaldırıyorum sizce doğru mu?
4 saatte bir uyandırabilirsin hem göğsün süt dolup Ağrı vermez hem de bebeğin rahat uyur . O kadarcık bebeğin şekeri olmaz ama korkmaSelam arkadaşlar bişey soracak geceleri nasıl uyuyor bebekleriniz? Şöyle bişey duymuştum ilk oğlumdan bayagi sonra gece aralıksız uyuyorsa kaldırın emzirin bebeğin şekeri düşermiş. Benim kuzu güzel uyuyor geceleri kalkmazsa ben kaldırıyorum sizce doğru mu?
8 gün oldu. Sarılık yok şükür ilk oglumda rahatı sonradan böyle bişey duydum. Zaten emmese catlarim :)kaç günlük oldunuz. yani sarılık riskini atlattıysa bence dokunma uyusun. en fazla 4-5 saat uyur zaten.
uyumak da çok önemli. hele gece uyuyorsa uyku düzeni oluşacaktır uyandırınca kötü alışır.
oğlum 25 günden sonra uyumaya başlamıştı 5 saat fln ben uyandırmıyordum. güzel emiyordu kaka yapıyordu çünkü.
ama yenidoğan olunca ne olur bilmem
yani annelik duyduklarını kendine göre bebeğine göre uyarlama sanatı biraz da. bebeğin keyfi yerindeyse uyandırma hiç.8 gün oldu. Sarılık yok şükür ilk oglumda rahatı sonradan böyle bişey duydum. Zaten emmese catlarim :)
Evet ille de tuketmemiz gerekiyorsa öyle tuketiriz biz de :) sen sut artırmak istiyorsan tomrisin emzirme notlarında emzirme Kampı diye bi önerisi var internetten bulabilirsin onu yapmaya çalışsan canınHmm bak bu çok mantıklı. O zaman sadece yemeklerde tüketelim çiğ yemeyelim.
Hey maşallah. Senin göbekte gitmiştir.
Bir ara yeni göbeklerin resmini koysak
Arkadaşlar muyaneye diye geldik çatı muayenesi yaparken 3 4 santim açılma var nasıl hissetmedin dedi direk yatış verdi bekliyorum çook korkuyorum acil nolur dua edin hepiniz
Esoba bunlar kimin hurafeleri- Dışarı çamaşır asılmaz
-Gece banyo yapılmaz tırnak kesilmez
-wc de telle konuşulmaz
-bebeğin banyo suyu gece dökülmez.
-Ayaklar asla çıplak olamaz
-Eve gelen misafir yolcu edilmez
-adetli birisi eve giremez
- Soğu her şeyi yemek içmek yasak
Milyonlarcası var daha aklıma Gelen bunlar
Ev ısısı 500 derece. Çocuk.donacak diyr diye beni bunalıma sürükledi. Çocuk.isilik oldu.
Bebeğin yüzü kızarmış diyorum yavrum sıcaktan evi sıcak yapıyorsun diyor.
Kısıyorum çocuğu üşüttüünüz sancısı var diyor.
İmdaattťtttttttttttt diyesim var.
Rabbim sabır sabır.
Eşim bugün üç kez beni aramış dikkat etmiş onu sormamış.
memeyi agzına iyice almıyordur canım. yani kahverengi kısım hiç görünmemeli. memeyi yaklaştır çek ağzını iyice açsın, sonra kolunla onun kafasını kaldır diğer elinle de memeyi yerleştir. kenardan azıcık bile kahverengi görünüyorsa olmamış demektir baştan dene. hem gazı olmaz meme düzgün girince.Meme uçlarım kanıyor
Ağzına alması gerektiği gibi alıyor
Sütümü sürüyorum emzirme bitince
Havalandırıyorum sonra da Lansinoh sürüyorum
Ama banamısın demedi
Canımın Acısını geçtim Bebeğim kanlı kanlı emiyor
Offffff
Tez zamanda alirsin bebegini kucagina insallah Rabbim dermansiz dert vermesin 1 2 gune duzelir uzulmemk elde degil ama cok yipratma kendinibebişimi hastaneye yatırdık sarılığı 17 çıktı DUA EDİN LÜTFEN ağlamaktan canım çıktı çok özledim onu
bebek strese girmiş derken kalp atışı kaç çıktı?kızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
ben yarın sabah 8,30 da zorunlu sezeryana giriyorum
sancılarım çok çıktı yine
bebek strese girmiş
suyu azalmış
birkaç bilmediğim dilde risk sıraladı doktor
çatım dar bebeğin kafası artık dahada aşağı inmiş
bu kadar sancıya rağmen doğmuyor itemiyor kendini dedi
kordon dolanması da olmuş
bu yüzden bunca sancıya rağmen doğum gerçekleşemiyormuş
hemen acil sezeryana alacaktı ama karnım toktu alamadı
hastaneye yatırmak istedi ben istemedim
yarın sabah 7,30 da yatış 8,30 da sezeryan dedi
normal doğum diye ısrarcıysan pazartesiye kadar beklerim ama boş yere bebeğini riske atma dedi
şok oldum hiç duymayı ummadığım şeylerdi ağlamaktan bi hal oldum
38+4 çıktık kilomuz 3.300 çıktı
zaten ikinci gebeliğin olsaydı bu zamanlarda çoktan doğurmuş olurdun artık herhangi bir riskin yok dedi
birde kaç haftadır hep erken doğum riskin var diyordum çatı muayenesini geçe bırakmak istedim olası doğumu tetiklemesin diye ama belkide bebek kendini itemediği için doğumun başlamıyor dedi
kendimi iyi hissetmiyorum ablama süpürgemi yapıver gel dedim temizlik yapıyormuş 1 saat sonra gelirim dedi annemi aradım gece gelirim dedi hatta babam demiş kocası gelip alsın diye
evim süpürülecek silinecek yemeğim yok doktor bana yarına kadar yat yorucu iş yapma dedi ve benim en yakınlarım yanımda yok
oturdum yine ağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?