Ay bu usutme herkesin derdi sanırım..Eylül 2 kere hapşursa annem usuttuk kesin cocugu diyor..ben emzircem diye ter döküyorum bebis bnm ısımdan terliyor annem hala bebeğin üstüne battaniye falan örtüyor
Aynen ya aynen.cok sukutr ruh halim ii ama ayni seylerden yoruldum agladm bugun.bise diyincede biz yuk oluyoruz gidelim!o kdr kitap okuduk hicbirini kullanamiyoruz.burnunu eline mendil alip silcek hali yok ya mecbur hapsurcakki temizlesin.yaradilisi buAy bu usutme herkesin derdi sanırım..Eylül 2 kere hapşursa annem usuttuk kesin cocugu diyor..ben emzircem diye ter döküyorum bebis bnm ısımdan terliyor annem hala bebeğin üstüne battaniye falan örtüyor
Pamukcuk olusumu icin doktor her bebekte pamukcuk olmaz annenin memesinin hijyenik olmasi yeterli dedi.Iki gunde bir sabunlamam yeterliymis oyle dedi e ben her Allahin gunu neredeyse dusa giriyorum zaten.Bu ara dikisler yuzunden iki gunde bir giriyorum sadece.Ayrica Tomrisi mutlaka oku cok guzel yazmis okumasi da cerez gibi.Okuması uzun Sürer mi? Malum evde hala herr iş benim Üzerimde yoruluyorum. Güya kadın tuttuk kadın anneme soruyor annem gelip bana soruyor. Bu arada bebişin göbeği düşmeden sildiniz mi? Kaynamış soğutulmuş su ve pamukla silsek mi? Ağzında pamukçuk oluştu mu Dr oluşursa bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat karıştırıp sil dedi:
Cnm ne guzel dedıgın gıbı yarın bu saatlerde anne olcaksın bebegıne kavuscaksın sezeryan la da olsa normalde olsa ıkısıde dogum sonuctu mınıklerımızı saglıkla alalım da kucagımıza inşallah.hadi hayırlı haberlerını beklıorz yarın.uzme kendını lutfençatı muayenesi korktuğum gibi değilmiş yok elini sokuyor yok kolunu sokuyor bir sürü şey söylendi ama hiçde öyle olmadı anlamadım bile
gerçekten haklı olduğunu görmek için belden uyuşturma istedim
offf artık hiçbişey umrumda değil öyle yada böyle çıkacak yeterki onun sağlığı yerinde olsun
ama ebeler falan sürekli yanımdaydı bebek çok hareketli kalp atışları çok hızlı falan diye konuşuyorlardı kendi aralarında
hiç durmadı sıpa sağolsun
neyse
yarın bu saatlerde sanırım anne olacağım
kızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
ben yarın sabah 8,30 da zorunlu sezeryana giriyorum
sancılarım çok çıktı yine
bebek strese girmiş
suyu azalmış
birkaç bilmediğim dilde risk sıraladı doktor
çatım dar bebeğin kafası artık dahada aşağı inmiş
bu kadar sancıya rağmen doğmuyor itemiyor kendini dedi
kordon dolanması da olmuş
bu yüzden bunca sancıya rağmen doğum gerçekleşemiyormuş
hemen acil sezeryana alacaktı ama karnım toktu alamadı
hastaneye yatırmak istedi ben istemedim
yarın sabah 7,30 da yatış 8,30 da sezeryan dedi
normal doğum diye ısrarcıysan pazartesiye kadar beklerim ama boş yere bebeğini riske atma dedi
şok oldum hiç duymayı ummadığım şeylerdi ağlamaktan bi hal oldum
38+4 çıktık kilomuz 3.300 çıktı
zaten ikinci gebeliğin olsaydı bu zamanlarda çoktan doğurmuş olurdun artık herhangi bir riskin yok dedi
birde kaç haftadır hep erken doğum riskin var diyordum çatı muayenesini geçe bırakmak istedim olası doğumu tetiklemesin diye ama belkide bebek kendini itemediği için doğumun başlamıyor dedi
kendimi iyi hissetmiyorum ablama süpürgemi yapıver gel dedim temizlik yapıyormuş 1 saat sonra gelirim dedi annemi aradım gece gelirim dedi hatta babam demiş kocası gelip alsın diye
evim süpürülecek silinecek yemeğim yok doktor bana yarına kadar yat yorucu iş yapma dedi ve benim en yakınlarım yanımda yok
oturdum yine ağlıyorum
kızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
bebek strese girmiş
suyu azalmış
normal doğum diye ısrarcıysan pazartesiye kadar beklerim ama boş yere bebeğini riske atma dedi
zaten ikinci gebeliğin olsaydı bu zamanlarda çoktan doğurmuş olurdun artık herhangi bir riskin yok dedi
birde kaç haftadır hep erken doğum riskin var diyordum çatı muayenesini geçe bırakmak istedim olası doğumu tetiklemesin diye ama belkide bebek kendini itemediği için doğumun başlamıyor dedi
kendimi iyi hissetmiyorum ablama süpürgemi yapıver gel dedim temizlik yapıyormuş 1 saat sonra gelirim dedi annemi aradım gece gelirim dedi hatta babam demiş kocası gelip alsın diye
evim süpürülecek silinecek yemeğim yok doktor bana yarına kadar yat yorucu iş yapma dedi ve benim en yakınlarım yanımda yok
oturdum yine ağlıyorum
Valla ben ozellikle geceleri ter dokuyorum.zaten ana kural anne usurse bebek usur.terleyip sogumak daha fena.zaten son bir kac saattir bebek emdigini kusuyo diye suclu oldum.sirtimi usutuyomusumDr bize de 23-24 derece dedi ama Biz eşimle 26 yaptık ben de çok üşüyodum o sıcaklıkta. Şimdi üşümüyorum.
Pamukcuk olusumu icin doktor her bebekte pamukcuk olmaz annenin memesinin hijyenik olmasi yeterli dedi.Iki gunde bir sabunlamam yeterliymis oyle dedi e ben her Allahin gunu neredeyse dusa giriyorum zaten.Bu ara dikisler yuzunden iki gunde bir giriyorum sadece.Ayrica Tomrisi mutlaka oku cok guzel yazmis okumasi da cerez gibi.
Canım sıkma canını nasılsa hastahanede kalacaksın o esnada hallederler evin işini önemli olan yarın kuzuna kavuşuyorsun boşver evi sen onun mutluluğunu heyecanını yaşa Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahkızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
bebek strese girmiş
suyu azalmış
oturdum yine ağlıyorum
Kuru bakla gaz yapmaz ki kuru bakliyat dedikleri nohut fasülye falan mercimek Çorbası içebilirsin canım baklayı haşlayıp blender dan geçirip aynı mercimek yapar gibi Yapılıyor Çokta süt yapıyormuşHastaneden çıkarken kuru bakliyat yemememi söylemişlerdi gaz yapıyormuş. Mercimek falan da yemiyorum yesem mi ki?
Valla ben ozellikle geceleri ter dokuyorum.zaten ana kural anne usurse bebek usur.terleyip sogumak daha fena.zaten son bir kac saattir bebek emdigini kusuyo diye suclu oldum.sirtimi usutuyomusum
Kuru bakla gaz yapmaz ki kuru bakliyat dedikleri nohut fasülye falan mercimek Çorbası içebilirsin canım baklayı haşlayıp blender dan geçirip aynı mercimek yapar gibi Yapılıyor Çokta süt yapıyormuş
Geçmiş olsun canım gözün aydın..Sagol cnm ama henuz kurtulamadim kasintidan biraz daha suricek ama gecsinde ben hergun uykusuz kalicaksamda beebk icin kalim hisbulduk bubarada:))
canim kendimce sezdigimi soyledim. sakin benim dedigime gore is yapma. Dr degiliz ki. Ozur dilerim yorumumu kendime saklamam daha iyi olurdu.kafamı karıştırdın
bir şekilde sezeryan yapacağını biliyordum dedin
o bana istersen pazartesiyi bekle demedi normal diye diretirsen dedi en geç pazartesi alırım bana kalsa hemen alırım dedi
başka doktoramı gideyim şimdi ben
peki gittiğim doktora nasıl güveneyim
Şartlar değişmiş ama şöyle canım. Kafası büyükmüş normal doğum zor dedi. Kafa byük olduğu için yola giremiyormuş daha yola girmemiş yani. En geç pazartesiye kadar bekleyebiliriz gelmezse pazartesiye kadar suni sancı yada sezeryanla alacağız ddi. Plasentam çok yaşlanmamış onun riski pek yokmuş şimdilik.. Sanırım sezeryan olacağım bu gidişle.. Sancı çekip doğuramamakta çok zor.. Rabbim yardımcımız olsun.Dur bakalım belki sartlarda degsiklik olmuştur bugun yumuşaman açılman vardir belki. Denemek acaba demekten iyidir belki sende ise yarar bilemiyorum doktoruna guvenin tamsa ayrintili kar zarar hesabi yap öyle karar ver canım. Hakkinda hayirlisi olsun
Bırak temizlikmiş yemekmiş hepsi olur canım sen sakinleş yavrunu ve kendini düşün diğer şeyler nasıl olsa yapılırkızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
bebek strese girmiş
suyu azalmış
oturdum yine ağlıyorum
Bide bi kaç gün dur aşırı akıntı var
Düdüklüye Baklayı koyun bi tane soğanı 4 e bölüp atın yağ koy biraz zeytinyağ salça koyma salçasız daha güzel oluyo suyu normal seviyede koy sonrada sulandırabilirsiniz kadına söle bakalım bilmiyor mu çok basit mercimek yapar gibi yapılacakTamam o zaman. Kuru bakla aldırayım marketten. Sütle mi pişiriliyor suyla mı? Salça da konuyor mu?
Göğüs kalkanı kullanmıştım ben canim kremi sürdükten sonra..hem krem hicbiyere bulasmiyor hem hava da alıyor ondan bi de ayva cekirdegini kaynatıp jölemsi bi hale getirip suruyordum o da iyi geliyor
Şartlar değişmiş ama şöyle canım. Kafası büyükmüş normal doğum zor dedi. Kafa byük olduğu için yola giremiyormuş daha yola girmemiş yani. En geç pazartesiye kadar bekleyebiliriz gelmezse pazartesiye kadar suni sancı yada sezeryanla alacağız ddi. Plasentam çok yaşlanmamış onun riski pek yokmuş şimdilik.. Sanırım sezeryan olacağım bu gidişle.. Sancı çekip doğuramamakta çok zor.. Rabbim yardımcımız olsun.
Düdüklüye Baklayı koyun bi tane soğanı 4 e bölüp atın yağ koy biraz zeytinyağ salça koyma salçasız daha güzel oluyo suyu normal seviyede koy sonrada sulandırabilirsiniz kadına söle bakalım bilmiyor mu çok basit mercimek yapar gibi yapılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?