Kaynatıyo muydun? Ben de içine az su koyup bekledim ama su buharlaştı jel olmadı yaw.
yarım çay bard. az suya çekirdekler konucakmış, akşamdan sabaha kadar bekleticelekmiş
ben netten böyle okumuştum canım , bu jöle için
Kuru SOĞAN yedirdiler ablama hep süt olsun diye maşallah olduda yarım saatte bir uyusasa uyandır emzir dediler bakalım biz ne yapcaz doğurabilirsek tabi :)
Canim pamucuk icin eczanede dut surubu satiliyormus cok iyi geldigini duymustum istersen bir dene...Hadi ya bugün kesin duşa gireyim. Eve ilk döndüğümde giriyodum duşa bebişe eşim bakıyodu o işe gitmeye başladı annem var yardımcı kadın var ama birtürlü zaman bulup giremedim ki.
Hadi hayirlisi olsun canim.sen bebegine odaklan.dogumun nasil oldugunun önemi yok demekki hakkinda hayirlisi buymusçatı muayenesi korktuğum gibi değilmiş yok elini sokuyor yok kolunu sokuyor bir sürü şey söylendi ama hiçde öyle olmadı anlamadım bile
gerçekten haklı olduğunu görmek için belden uyuşturma istedim
offf artık hiçbişey umrumda değil öyle yada böyle çıkacak yeterki onun sağlığı yerinde olsun
ama ebeler falan sürekli yanımdaydı bebek çok hareketli kalp atışları çok hızlı falan diye konuşuyorlardı kendi aralarında
hiç durmadı sıpa sağolsun
neyse
yarın bu saatlerde sanırım anne olacağım
o zaten yollamak istemedi ben istedim ona kalsa yatıracaktı
bu saatten sonra başka doktora görünsem kafa karışıklığından başka neye yarayacakki
kuzenimde güvenmeyip başka doktora gitti ama aynı şeyi duydu
artık yarın için güzel şeyler düşünmem lazım
kuaföre gidip ağda yaptırabildim sadece
yüzüme gözüme bakmadım bile
hafif kanamam var
doktor uyarmıştı çatı muayenesinden sonra kanaman olur normaldir devam ederse gel muhakkak dedi
duşa girmek istiyorum sadece ama eşimi bekleyeceğim
inşallah güzel bir gün olacak yarın
uyku tutarmı bilmem bu gece beni
nedense evde oturasım yok
dışarı çıkıp kafa dağıtasım var
amin Allah razı olsun canım eşimden başkasına ihtiyacım yok şuan
keşke yanımda olsaydı
riskli dönemimde herkes yaparız ederiz diyordu şimdi kimse yok
eltimle kayınvalidemi arasam hemen gelirler ama bende aramak istemedim çünkü sabah konuştuğumuzda bişeye ihtiyacın varmı dediler yok herşeyimi yapmıştım dedim
şeytan diyor annenle ablana mesaj at pazartesi eve gelirsiniz zahmet etmeyin hastaneye gelmek için de
kontrolden geldik
kilosunu söylemedi kağıtta 3 ü geçmiş aşağı yukarı bi deger vardı
nst de yine hareketlenmedi tok olmama rağmen
sona doğru cikolata yedim tam hareketlendi süre doldu
gecen haftada hareketi olmamıştı sinir oldum
sonuca bakınca doktor kalp atışı artmış ateşin mi var dedi
ateşim yok ama oda acayip sıcaktı dedim bişey demedi
ateş olmasının ne gibi bir etkisi var sormadım
uyuna baktı yavrucuğum iki büklüm baya büyümüş sıkışmış kalmış aralardan siyah bölgeleri ölçtü suyu iyi dedi
hareketlerde azalmma olursa hemen gel yoksa haftaya gel dedi
hafif karnımda rahatsızlık hissi var böyle adet öncesi gerginlik gibi
karnım sertleşiyor dedim sürekli olmadığı sürece önemli değil dedi
hiç geçmeyen düzenli aralıklarla olan sertleşmelerde gel dedi
şimdilik sadece akşamları bir kaç defa sertleşme oluyor gündüz bişey yok
onlar normal olabilir dedi
bizden haberler böyle..
bebişimi hastaneye yatırdık sarılığı 17 çıktı DUA EDİN LÜTFEN ağlamaktan canım çıktı çok özledim onu
Geçen kontrolde 95 miş normal yani bıgün 100 çıktı. 94-95 normal olan ddi. Normal yapamazsın demedi ama zor olur ddi.daha önce dememiş miydi kafası büyük bebeğin diye ? yeni mi büyümüş , başka bi doktora daha gitsen ?
Bizim doktor göbek düşmeden banyo yaptirmayin oraya da extra bi bakim yapmanıza gErek yok dedi bizde bisi yapmadık canım..pamukçuk oluşmadi ama olursa silmek gerekiyor karbonatli suyla..yazi brz uzun ama faydali ben link vereyim sen bi göz atarsinOkuması uzun Sürer mi? Malum evde hala herr iş benim Üzerimde yoruluyorum. Güya kadın tuttuk kadın anneme soruyor annem gelip bana soruyor. Bu arada bebişin göbeği düşmeden sildiniz mi? Kaynamış soğutulmuş su ve pamukla silsek mi? Ağzında pamukçuk oluştu mu Dr oluşursa bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat karıştırıp sil dedi:
Canim hakkinizda hayirlisi bebegin ve sen saglikli olun da eninde sonunda kavusucaktin zaten hic uzme kendini temizligi de dusunme bende bitirdim ama ertesi gun yine heryer toz ister istemez oluyor yani sen simdi aglayip bebeginide strese sokma yarin onun koklayacagini dusun bende artik dogurayim o kokusunu icime cekeyim istiyorum....kızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
ben yarın sabah 8,30 da zorunlu sezeryana giriyorum
sancılarım çok çıktı yine
bebek strese girmiş
suyu azalmış
birkaç bilmediğim dilde risk sıraladı doktor
çatım dar bebeğin kafası artık dahada aşağı inmiş
bu kadar sancıya rağmen doğmuyor itemiyor kendini dedi
kordon dolanması da olmuş
bu yüzden bunca sancıya rağmen doğum gerçekleşemiyormuş
hemen acil sezeryana alacaktı ama karnım toktu alamadı
hastaneye yatırmak istedi ben istemedim
yarın sabah 7,30 da yatış 8,30 da sezeryan dedi
normal doğum diye ısrarcıysan pazartesiye kadar beklerim ama boş yere bebeğini riske atma dedi
şok oldum hiç duymayı ummadığım şeylerdi ağlamaktan bi hal oldum
38+4 çıktık kilomuz 3.300 çıktı
zaten ikinci gebeliğin olsaydı bu zamanlarda çoktan doğurmuş olurdun artık herhangi bir riskin yok dedi
birde kaç haftadır hep erken doğum riskin var diyordum çatı muayenesini geçe bırakmak istedim olası doğumu tetiklemesin diye ama belkide bebek kendini itemediği için doğumun başlamıyor dedi
kendimi iyi hissetmiyorum ablama süpürgemi yapıver gel dedim temizlik yapıyormuş 1 saat sonra gelirim dedi annemi aradım gece gelirim dedi hatta babam demiş kocası gelip alsın diye
evim süpürülecek silinecek yemeğim yok doktor bana yarına kadar yat yorucu iş yapma dedi ve benim en yakınlarım yanımda yok
oturdum yine ağlıyorum
son günlerde ölçümler doğru sonuç vermezmişbende dün gittim kontole kendi doktorum yoktu ama rapor alacağım için başka doktora gittim bende , suyu iyi doğum pozisyonunu almış güzel dedi, nst de sancı çıktı 1 tane ben bişey hissetmedim , ağrın olursa hemen gel yoksa haftaya dedi, ultason kağıdına sonradan baktım 2600 gr ölçmüş , kendi doktorum geçen hafta 2700 ölçtüydü geri de sormadım heralde kilo verecek hali yok içerde
Anladım mercimek gibi. Tamamdır bilmiyorsa da söylerim böyle yapar. Zaten çorba ne çorbası yapsam diyordu. Teşekkür ederim canım.
Büyük ihtimalben eskiden çok severdim soğanı ama şimdi azcık yesem midem berbat oluyor
acebaa hamilelikten mi ki
Anneme sordum da kaynatma yokmuş canım çekirdeklerin üzerine 1 yemek kaşığı su koyup 1-2 gün bekliyormussunKaynatıyo muydun? Ben de içine az su koyup bekledim ama su buharlaştı jel olmadı yaw.
benimde bikaç gündür akıntım arttı ama dün kontrolüm vardı doktor suyun gayet iyi dedi , rahatladım bende acaba amniyon sıvısı mı demiştim . normal mi acaba bu hafta bizim günümüz aynı seninle
kızlar ben geldim
sabahtan beri ağlıyorum
ben yarın sabah 8,30 da zorunlu sezeryana giriyorum
sancılarım çok çıktı yine
bebek strese girmiş
suyu azalmış
birkaç bilmediğim dilde risk sıraladı doktor
çatım dar bebeğin kafası artık dahada aşağı inmiş
bu kadar sancıya rağmen doğmuyor itemiyor kendini dedi
kordon dolanması da olmuş
bu yüzden bunca sancıya rağmen doğum gerçekleşemiyormuş
hemen acil sezeryana alacaktı ama karnım toktu alamadı
hastaneye yatırmak istedi ben istemedim
yarın sabah 7,30 da yatış 8,30 da sezeryan dedi
normal doğum diye ısrarcıysan pazartesiye kadar beklerim ama boş yere bebeğini riske atma dedi
şok oldum hiç duymayı ummadığım şeylerdi ağlamaktan bi hal oldum
38+4 çıktık kilomuz 3.300 çıktı
zaten ikinci gebeliğin olsaydı bu zamanlarda çoktan doğurmuş olurdun artık herhangi bir riskin yok dedi
birde kaç haftadır hep erken doğum riskin var diyordum çatı muayenesini geçe bırakmak istedim olası doğumu tetiklemesin diye ama belkide bebek kendini itemediği için doğumun başlamıyor dedi
kendimi iyi hissetmiyorum ablama süpürgemi yapıver gel dedim temizlik yapıyormuş 1 saat sonra gelirim dedi annemi aradım gece gelirim dedi hatta babam demiş kocası gelip alsın diye
evim süpürülecek silinecek yemeğim yok doktor bana yarına kadar yat yorucu iş yapma dedi ve benim en yakınlarım yanımda yok
oturdum yine ağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?