2015 Şubat Anneleri

Yok kuzum zarari.Ilk 48 saat senden kolostrum gelecek once, sarimsi kivamli agiz sutu derler.Kolostrum bebek icin cok onemli, ilk basta bembeyaz sut gelmiyor, gunden gune sutun kivami degisiyor.

o ağız sütünün miktarı ne kadar oluyor ?
şu gebelikte oluşan yüzdeki lekeler için ilk sütünü sür dediler
e yüzüme sürersem bebeğe kalmazsa olmaz

Canım gösterdimi ekranda sana ? Yüzde kaçı kireçlenmiş ? Öenmli olan o. Bendede var 5 gün önce gittiğimde kireçlenme başlamış ğerçembe gel duruma bakcaz dedi. Bugün baktı çok ilerlememiş ddi. Tehlike arz etmiyo henüz. Plasenta kireçlenmesi çok fazlaysa bebeğe besin ve oksijen gitmeyebiliyormuş. Çok fazla kireçlenmiş olsa hemen suni sancı yada sezeryan yapardı bence. Yani önemli olan ne kadarının kireçlendiği.

Boşver bizimkilerde de Emine takıntısı var ama ben kızım olacağını öğrendiğimde şevval ayındaydık o ismiyle gelecek inşallah :)

Ben niye doguramiyorum acaba?

Doğurmayi mi unuttum ki ?

Canim adacayi karanfil cayı ve ahududu yapragi cayi tetikliyormus dogumu. Biliyorum sana zamandan bana ortamdan gina geldi dort gozle bekliyoz dogurmayi hergun yuruyorum bol tempolu. Merdiven iniyorum yan yan yengec gibi. Hurma yiyorum bi de. Esinden yardim denedin mi hani su dogumu tetiklmye yapilan is vardi ya son umut. Dilerim hayrlisiyla kurtuluruz yoksa gidip gerisin geri evimde dogurcam ben de o kadar bunaldm ki

bugün dr a gittim. dr um izinliymiş pazartesi günü işbaşı yapacakmış. Boşuna gittim dr yok diye nst de çekilmedim. kızım 4 gün daha dayansa bari

Ayni durumdayz desene benmki de pazrtesye kadar yok hayırlısı hakkimizda

Boşver bizimkilerde de Emine takıntısı var ama ben kızım olacağını öğrendiğimde şevval ayındaydık o ismiyle gelecek inşallah :)

Evet çok aksiyonlu anlattın kuzu =))))

söylemedi canım ya dobler istedi birşey de göstermedi bana zaten odadan nasıl çıktığımı bile bilmiyorum

Doğum yapanlaar. Bebeğin en sonki usg ölçümünde ki bdp değerini yazabilirmisiniz rica etsem ? Bide sezeryanmı normal mi yaptınız ? Baş çapı büyükmüş ya benim sıpanın. Norma doğum için diretsemmi bilemedim. İg dan bi kadın doğumcuya sordum 100 be üzeri sezeryan olmalı dedi beni tanımayan etmeyen bi doktor. Beni sezeryan yapmak istemez heralde. Sanırım normal doğumdan ümidimi kesiyorum

ah canim yaa bu kadar bekledin ne var sanki son dakkada donse senin pipiliii de bekledigin sabrettiginin karsiligini almis olsann
Alalh yardimcin olsun ..

Canim bizim günler Ayni seninkiyle. Ben bugün doktora Gittim karnim inmis asagiya tam yerlesmis. Seninki inmismi?

söylemedi canım ya dobler istedi birşey de göstermedi bana zaten odadan nasıl çıktığımı bile bilmiyorum
Sakin ol canım. Çok acil bişey olsa salmazdı seni. Bana 5 gün önceki kontrolümde perşembe gününe kadar çok ilerlerse doğumu suni sancıyla başlatmak zorundayım demişti. Üzme tatlı canını risk olsa eve yollamazdı seni.

Ödemi olan gacılar gebelere uygun bir ödem attirici cay tarifi onerdiler su an kaynatiyorumm icip sifa bulmayi umit eediyorum inşallah arzu ederseniz deneyin. Fakat zamanı daha olanlar karanfili az tutsun o dogum baslatan etkiye de sahipmis guya.

1orta boy elma
1limon
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatli kasigi karanfil
3 litre kadar su

elma limon yikanip dörde boluncek cekirdekleriyle birlikte tencereye alip diger malzemeler ile suyu konup kaynatilcak meyveler yumusayip kokusu cikana kadar. Sonra süzüp iciyorsunuz soguk da içiliyormus günlük miktar bilmiyorum iki bardagi gecmemek de yarar var zannimca

Canim benimkinide kafasi büyük cikiyo vücuduna göre Ama doktor dedi o hic sorun degil bebeklerin kafasi esnek dogum aninda yerini buluyo diyo anlatabildimmi. Bilmiyorum yani Dogum aninda bi sorun olmaz dedi benimki. Ki ben Suan sezeryan sonrasi normal DOGUM bekliyorum ins. Bana öYle dedi.

bugünden yazıyorya kız : )) 38

senib bebeğin ki kaç ki ? çok mu fazla 100 den

Peki bdp değerini yazabilirmisin bana ? Bunları kafamda ölçüp biçmeye çok ihtiyacım var.

kızıma isim buldum sonunda asya koyacam allah izin verirse tabi babasını daha ikna etmeye çalışıyorum umarım çok diretmez kabul eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…