İnsallah Buğra koyacağız:)Biz hala idim bulamadık .... Yine oğlum oluyor ... Siz ne koydunuz bebeklerinize isim ...erkek anneleri
ALLh gonlune gore versin canimçok korktum hiç sorma bin doktor dolaştım ya
Bdp 100 canım bende. Farklı mı hesaplanıyo acaba orda ?Canim en Son iki hafta Önce nerdeyse 33 cm kafa capi demisti bugün hic sormadim ben almanyadayim burda doktorlar kendine yaziyo bizim defterde yazmiyo bu haftanin. Nasil hesaplaniyo bilmiyom esime hesaplattim bdp 10,8 dedi AMA Ne Kadar dogru bilemem. Kizimda 36 cm kafa capiyla dogmustu. Seninki kac ki.
hayirlisi canim. Son asamada israrci olmak d tedirgin ediyor insani. Kendi sancin gelsin de.doguruver kolayca kisa zamanda insyarın gidicem doktora normal doğum için farklı doktorlarla görüştüm ne hikmetse normalden yana kimseye denk gelemedim hakkımda hayırlısı ne diyeyim
ben.normali denedim havasi olsun diye yapiyorlar sanirim. Yoksa suni sancinin baslamamis doguma pek bir etkisi yok hepsi biliyor. Yani bana bebek inmis diye bakan eden olmadi cok mu yukardaki sninki. Hepimiz dua edelim 3 gune kendi sancimiz gelsin ins40 ı beklemek en doğrusu bence de sorun yoksa.Bebek kanala sancıyla yerleşmiyor mu ?Bebeğimin her şeyi iyi ise beklemeyi düşünüyorum,Rahim neden uyarılıyor doğum için onu hiç anlamadım.
Değer olarak kaçtı canım bdp ? Suni sancı diyor doktor zaten olmazsa sezeryan. Ama başı aşağı yerleşmemişken boşuna mı acaba suni sancı alırım diyorum kendimce.Ben 39 +0 da gittiğimde 43 haftalik ggöründü. Dr bana bile demedi sezeryan diye ki bebe tersoolmasına rağmen döner ve normal yaparsin büyük ihtimal dedi
yok canim pazartesi gunu gittigimde ebe basi tam a$agida deil dediCanim bizim günler Ayni seninkiyle. Ben bugün doktora Gittim karnim inmis asagiya tam yerlesmis. Seninki inmismi?
Valla kızı doğurdun büyütüyon biz daha Buralarda SürünüyoruzKızlar o kadar kaşar ve peynir yedim benim kızım bir güçlü sormayın.
Yakama bir yapışıyor beni sarsacak nerdeyse
40 ı beklemek en doğrusu bence de sorun yoksa.Bebek kanala sancıyla yerleşmiyor mu ?Bebeğimin her şeyi iyi ise beklemeyi düşünüyorum,Rahim neden uyarılıyor doğum için onu hiç anlamadım.
Kiloyla ne ilgisi varmış ki canım, iğneyi soktukları bölgede çok fazla yağ dokusu olmuyor kiİnan farkı cok fazla bılmıyorum ama bugun konustugum anestezı uzmanı spınalde epıdurale gore daha uzun ıgneler kullandıklarını ve ben kılolu oldugum ıcın spınalın bana daha uygun oldugunu söyledi
Aklimda cuma degisiyor diye kalmis persembe degisiyormus : )))bugünden yazıyorya kız : )) 38
Ahh ahh ...
Bu kadar duracagini ssöyleseler inanmqzdim.. Hala dogurmamis olmak beni bile hergecen dk sasirtiyor.. Yarin kontrole gidicem bakalim.
10 ggün öncegitmistim en son39+0 ken.. DR su gün yeniden gel bile demedi zannimca oda bu kadar duracagini düşünmediyarina randevuyu 4 gün önce aldim dediturum ama isim garanti olsun gel Gorki hala beklemedeyim... aslinda gr farkimiz yok. Annem soylene soylene ruhumu daraltti yeter artik dogur.gununu bilmiyonda ne diye cagirdin bizi. Sanki ben cagirdim . cocuga arka cikiyor surekli kiziyorum kizimin yaninda oda bana kiziyor senle hic bir farkimiz yok yani.. Allahtan esim benden yana olunca cok sesini cikaramiyor annem.
İnanilmaz bunaldim artik su cocuk dogsun da isime gucume bakayim yaaa.. Evli evine koylu koyune .. Bunalimin daniskasi adeta..
Kızlar ben brz hasta gibiyim oksuruyorm burnum akıyor falan usuttum sanırım bebise geçer mi ki ya ?
Dr dan geldim kafam bi milyon söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.Sizle paylaşmak istedim anlayan olursa beni aydınlatırsa sevinirim.
Nst ye girdim sancı yok usg de suyu,doppleri iyi,kilosu her zamanki gibi düşük 2800 olmuş.Dedi ki sağlıklı olduğu sürece kilo sorun değil peki dedim.sonra geçtik çatı muayenesine baktı inceledi filan aynen şunu dedi.Çatı zorlamaz iyi müsait,kasların güçlü iyi sıkı,hafif de olsa yumuşama var içerde fakat bebek çook yukarda,bu kadar yukarda olup inen görmedim o yüzden pazartesi gel rahmi uyarayım eğer doğum başlamazsa sezaryen diyebilirim.Ben anlamadım baktım kaldım dedim ki sancı yok ortada bebek kanala sancıyla inmiyor mu seninki inmez dedi yine anlamadım.Ee o zaman dedim sancıyı bekleyelim bi görelim 40 ı görelim,olmaz beklemem riske atamam bebeği dedi ne riski onu da anlamadım.10 günüm daha var doğuma.Şimdi anlamadıklarımı sorayım size:
1- Sancıyı beklemeliyim diye düşünüyorum.
2-Pazartesi gel rahmi uyarayım olursa doğar olmazsa sezaryen ne demek.Ayrıca neden uyarılıyorum doğal sürece müdahele olmuyor mu?
3-Rahmi uyarsa bile ihtimal çok az dedi inmez bu bebek ne demek?
4-Sancıyı neden beklemiyor öyle bir konuştu ki senin sancın gelmez bebek inmez dedi.
Bu kadın antalya nın en iyi normal doğumcusu neden böyle dedi
Ben de yarın için bir prof tan randevu aldım isim vermeden olayları anlatacağım ne diyorsunuz diyeceğim.Böyle bir ihtimal var mı diyeceğim.Eğer bana bebekte suyunda gelişiminde (geçen ayın sonuçlarıyla gideceğim) sorun yok derse beklemeyi düşünüyorum.Pzrtsi gidip de doğumu uyaran bişi yaptırmayacağım.
Bu kadar yukarda olup inen doğuran hiç görmedim dedi.Uzun yazdım Sabredip okuyan fikir verecek olan varsa sevinirim.
Hiçbir riskin yoksa niye almaya çalışıyorki bebeği ? 41 e kadar beklenebiliyor canım. Ki iri bebekte değilmiş. Bence farklı bi doktora daha görünmelisin.Dr dan geldim kafam bi milyon söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.Sizle paylaşmak istedim anlayan olursa beni aydınlatırsa sevinirim.
Nst ye girdim sancı yok usg de suyu,doppleri iyi,kilosu her zamanki gibi düşük 2800 olmuş.Dedi ki sağlıklı olduğu sürece kilo sorun değil peki dedim.sonra geçtik çatı muayenesine baktı inceledi filan aynen şunu dedi.Çatı zorlamaz iyi müsait,kasların güçlü iyi sıkı,hafif de olsa yumuşama var içerde fakat bebek çook yukarda,bu kadar yukarda olup inen görmedim o yüzden pazartesi gel rahmi uyarayım eğer doğum başlamazsa sezaryen diyebilirim.Ben anlamadım baktım kaldım dedim ki sancı yok ortada bebek kanala sancıyla inmiyor mu seninki inmez dedi yine anlamadım.Ee o zaman dedim sancıyı bekleyelim bi görelim 40 ı görelim,olmaz beklemem riske atamam bebeği dedi ne riski onu da anlamadım.10 günüm daha var doğuma.Şimdi anlamadıklarımı sorayım size:
1- Sancıyı beklemeliyim diye düşünüyorum.
2-Pazartesi gel rahmi uyarayım olursa doğar olmazsa sezaryen ne demek.Ayrıca neden uyarılıyorum doğal sürece müdahele olmuyor mu?
3-Rahmi uyarsa bile ihtimal çok az dedi inmez bu bebek ne demek?
4-Sancıyı neden beklemiyor öyle bir konuştu ki senin sancın gelmez bebek inmez dedi.
Bu kadın antalya nın en iyi normal doğumcusu neden böyle dedi
Ben de yarın için bir prof tan randevu aldım isim vermeden olayları anlatacağım ne diyorsunuz diyeceğim.Böyle bir ihtimal var mı diyeceğim.Eğer bana bebekte suyunda gelişiminde (geçen ayın sonuçlarıyla gideceğim) sorun yok derse beklemeyi düşünüyorum.Pzrtsi gidip de doğumu uyaran bişi yaptırmayacağım.
Bu kadar yukarda olup inen doğuran hiç görmedim dedi.Uzun yazdım Sabredip okuyan fikir verecek olan varsa sevinirim.
yok canim pazartesi gunu gittigimde ebe basi tam a$agida deil dedi
ama parmagiyla da bebegin basina dokunabiliyorms : ) nasil oluyor anlamdim gerçide, yittiiryom su an basindan dedi kontrol ederken .. dogum kanalinda deil ama uzakda da deil demekki benimki : )
açilma varmi sende ?
Aynen benim de öyle ya tatlı yedim mi hele dört nala koşardı bugün horul horul uyuması geldi herhaldeBugün bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum doktoru Aramadan önce ne yapmalıyım birşeyler yedim ve su an 40dkdir sol yanıma yattım bekliyorum mozart açtım dinlettim hala hareket yok
Şş varmı sancın falan :)Al benden de o kadar yine senin rahatin kendi evindesin biz bi de ddeplasmanda olunca hersey iki misli zor. Esim bile cok bunaldi
Emisip koklasrken biraz uzak durmaya calis aakıntın artarsa maske tak bari bol kolonya ile dezenfekte ol bir de geçmiş olsun canm
benim bildigim iki tip uyarma var birincisi senin doktorun da yapacagini tahmin ettigim bildigin rutin dogumu baslatmaya yarayan dis mudahale ki hicbir sanci acikljk belirti vb yokken yapilmasi hatta bunlar varken de yapilmasi tartisilir bi uygulama. Okudugum hikayelerde de cogunlukla dojtorlarin kendi yazdiklari senaryolarini dogrulatan bir saglamayla adresin sezeryani isaret ettigi bir mudahale dogal sürece. Bir diger uyarma adı da stripting membran tam adı bu sekilde miydi bilemiyorum hatam olablir. Bunu ssvd ve dogal dogum grubundan ogrenmistim facede. Bu mudahale zari acmaya dogumu zorla basltmaya yonelik degil. Zaten yapilmasi icin belli kosullar gerekiyor hafta durumu belli bir aciklik vesaire gibi. Bunun yapilma nedeni surecin baslayip biturlu ilerlemeyi surdurmemesiydi sanirim bi nevi destek ki cogunlukla basari saglaniyor. Bunda rahim zari disinda masaj ya da hafif siyirma gibi bi dokunus yapiliyor galiba. Avrupada da yapilan bi uygulama imis herkes bilmiyormus burda deneyimli eller yaparsa faydasi oluyomus falan filan. Simdi tabloya bakinca olasi bi senaryo uzerinden senin durumun birinci mudahaleye benziyor ki dogal surec islesin isteyen biri icin bence de gereksiz tehlikeli sular bunlar. Bu normal dogumuyla unlu drlar konusunda ün mün de yaniltici oluyor bazen Bakiniz benm ilk dogumum
Bdp 100 canım bende. Farklı mı hesaplanıyo acaba orda ?
Canım o cm olarak 10,8 demiş. Seninki 100 mmdir oda 10cm yaparBdp 100 canım bende. Farklı mı hesaplanıyo acaba orda ?
Bılmem belkide spinal yapası geldi onu bahane etti :))Kiloyla ne ilgisi varmış ki canım, iğneyi soktukları bölgede çok fazla yağ dokusu olmuyor ki
Bildiğim kadarıyla spinalde omurilik zarının içine enjekte ediliyor ve uyuşma hemen oluyor, epiduralde daha kalın iğne kullanılıyor ve omurilik zarının ön tarafına enjekte ediliyor uyuşma 10-20 dk sürüyor.
Arkadaşımın da bebeğinin başı dönmemiş git demiş doktor yorulda gel gitmiş 5 katlı binayı in çık yapmış kaç sefer çocuk dönmüş sonra normal doğum yaptı 1 hafta içinde :)Değer olarak kaçtı canım bdp ? Suni sancı diyor doktor zaten olmazsa sezeryan. Ama başı aşağı yerleşmemişken boşuna mı acaba suni sancı alırım diyorum kendimce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?