2015 Şubat Anneleri

Huhu ne yaparsınız bacılar ayaklarım şişmiş çorabı çıkarınca fark ettim dolma gibi olmuş parmaklarım kızçe çıldırdı içerde hafif sancıyla birlikte maşallah babamız uyudu her zamanki gibi iyimisiniz doğurmuyorsan uyuyorum dedi biz gene kaldık öle ana kız canım habire bişeyler yemek istiyo ama tutuyorum kendimi

Bdp 100 canım bende. Farklı mı hesaplanıyo acaba orda ?

yarın gidicem doktora normal doğum için farklı doktorlarla görüştüm ne hikmetse normalden yana kimseye denk gelemedim hakkımda hayırlısı ne diyeyim
hayirlisi canim. Son asamada israrci olmak d tedirgin ediyor insani. Kendi sancin gelsin de.doguruver kolayca kisa zamanda ins

40 ı beklemek en doğrusu bence de sorun yoksa.Bebek kanala sancıyla yerleşmiyor mu ?Bebeğimin her şeyi iyi ise beklemeyi düşünüyorum,Rahim neden uyarılıyor doğum için onu hiç anlamadım.
ben.normali denedim havasi olsun diye yapiyorlar sanirim. Yoksa suni sancinin baslamamis doguma pek bir etkisi yok hepsi biliyor. Yani bana bebek inmis diye bakan eden olmadi cok mu yukardaki sninki. Hepimiz dua edelim 3 gune kendi sancimiz gelsin ins

Ben 39 +0 da gittiğimde 43 haftalik ggöründü. Dr bana bile demedi sezeryan diye ki bebe tersoolmasına rağmen döner ve normal yaparsin büyük ihtimal dedi
Değer olarak kaçtı canım bdp ? Suni sancı diyor doktor zaten olmazsa sezeryan. Ama başı aşağı yerleşmemişken boşuna mı acaba suni sancı alırım diyorum kendimce.

Canim bizim günler Ayni seninkiyle. Ben bugün doktora Gittim karnim inmis asagiya tam yerlesmis. Seninki inmismi?
yok canim pazartesi gunu gittigimde ebe basi tam a$agida deil dedi
ama parmagiyla da bebegin basina dokunabiliyorms : ) nasil oluyor anlamdim gerçide, yittiiryom su an basindan dedi kontrol ederken .. dogum kanalinda deil ama uzakda da deil demekki benimki : )

açilma varmi sende ?

40 ı beklemek en doğrusu bence de sorun yoksa.Bebek kanala sancıyla yerleşmiyor mu ?Bebeğimin her şeyi iyi ise beklemeyi düşünüyorum,Rahim neden uyarılıyor doğum için onu hiç anlamadım.

Evet bugün benim dIntifada dedi 4 gün önce Bir bucuk gün Sanci cektim doktor dedi o sanci Cocugu asagiya indirmis. Yani sanciyla inmis oluyo.

İnan farkı cok fazla bılmıyorum ama bugun konustugum anestezı uzmanı spınalde epıdurale gore daha uzun ıgneler kullandıklarını ve ben kılolu oldugum ıcın spınalın bana daha uygun oldugunu söyledi
Kiloyla ne ilgisi varmış ki canım, iğneyi soktukları bölgede çok fazla yağ dokusu olmuyor ki

Bildiğim kadarıyla spinalde omurilik zarının içine enjekte ediliyor ve uyuşma hemen oluyor, epiduralde daha kalın iğne kullanılıyor ve omurilik zarının ön tarafına enjekte ediliyor uyuşma 10-20 dk sürüyor.

Al benden de o kadar yine senin rahatin kendi evindesin biz bi de ddeplasmanda olunca hersey iki misli zor. Esim bile cok bunaldi

Kızlar ben brz hasta gibiyim oksuruyorm burnum akıyor falan usuttum sanırım bebise geçer mi ki ya ?

Emisip koklasrken biraz uzak durmaya calis aakıntın artarsa maske tak bari bol kolonya ile dezenfekte ol bir de geçmiş olsun canm

benim bildigim iki tip uyarma var birincisi senin doktorun da yapacagini tahmin ettigim bildigin rutin dogumu baslatmaya yarayan dis mudahale ki hicbir sanci acikljk belirti vb yokken yapilmasi hatta bunlar varken de yapilmasi tartisilir bi uygulama. Okudugum hikayelerde de cogunlukla dojtorlarin kendi yazdiklari senaryolarini dogrulatan bir saglamayla adresin sezeryani isaret ettigi bir mudahale dogal sürece. Bir diger uyarma adı da stripting membran tam adı bu sekilde miydi bilemiyorum hatam olablir. Bunu ssvd ve dogal dogum grubundan ogrenmistim facede. Bu mudahale zari acmaya dogumu zorla basltmaya yonelik degil. Zaten yapilmasi icin belli kosullar gerekiyor hafta durumu belli bir aciklik vesaire gibi. Bunun yapilma nedeni surecin baslayip biturlu ilerlemeyi surdurmemesiydi sanirim bi nevi destek ki cogunlukla basari saglaniyor. Bunda rahim zari disinda masaj ya da hafif siyirma gibi bi dokunus yapiliyor galiba. Avrupada da yapilan bi uygulama imis herkes bilmiyormus burda deneyimli eller yaparsa faydasi oluyomus falan filan. Simdi tabloya bakinca olasi bi senaryo uzerinden senin durumun birinci mudahaleye benziyor ki dogal surec islesin isteyen biri icin bence de gereksiz tehlikeli sular bunlar. Bu normal dogumuyla unlu drlar konusunda ün mün de yaniltici oluyor bazen Bakiniz benm ilk dogumum

Hiçbir riskin yoksa niye almaya çalışıyorki bebeği ? 41 e kadar beklenebiliyor canım. Ki iri bebekte değilmiş. Bence farklı bi doktora daha görünmelisin.

Yok Canim hic acilma yok sancida cikmadi.

Bugün bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum doktoru Aramadan önce ne yapmalıyım birşeyler yedim ve su an 40dkdir sol yanıma yattım bekliyorum mozart açtım dinlettim hala hareket yok
Aynen benim de öyle ya tatlı yedim mi hele dört nala koşardı bugün horul horul uyuması geldi herhalde

Şş varmı sancın falan :)

Bdp 100 canım bende. Farklı mı hesaplanıyo acaba orda ?

canım bdp değerinden ziyade HC değeri die bir değer var bebeğin başını o gösteriyor. Benim 33 kusurdu doğumdan önceki kontrolde 1 hafta önce gitmiştim. Doğurdum bebeğin kafası 35-36 cm ikisinden birisiydi tam hatırlamıyorum doğdu doğum kimlik kartında yazıyordu. Benimde doğumdan önce son usg de baktığında dr. kafası için 39 +0 olmama rağmen kafasının 41 haftayla uyumlu olduğunu söyledi bebişin kafası 35-36 cm olarak doğdu bnide işte çatı kemikleri içe basık bebek oradan çıkamaz kafasıda biraz büyük vakumla çekmem lazım oda risk oluyor o riski ben almam sen alıyorsan normali denerim yine doğmazsa sezo yaparım dedi ama bnm kndi fikrim direkt sezo yapalım vakum riskini fln almayalım dedi. Sonra başka 2 başka byn dr. daha geldi bni alttan kontrol etti onlarda aynı şeyi söyledi kemiğim içeri basıkmış daraltıyormuş orayı die acil sezryna alındım sancılarım vardı nişan gelmişti 4 cm açıklık vardı çünkü hast. gittiğimde.
Kafadan zi,yade senin çatın musait mi önmli olan o bebek kafası zaten en fazla 36.5 oluyormuş yukarısı fazla sayılıyormuş ebe öyle demişti sağlık ocağında senin çatın müsaitse belki sıkıntı olmaz doğar bebiş.

Bılmem belkide spinal yapası geldi onu bahane etti :))

Değer olarak kaçtı canım bdp ? Suni sancı diyor doktor zaten olmazsa sezeryan. Ama başı aşağı yerleşmemişken boşuna mı acaba suni sancı alırım diyorum kendimce.
Arkadaşımın da bebeğinin başı dönmemiş git demiş doktor yorulda gel gitmiş 5 katlı binayı in çık yapmış kaç sefer çocuk dönmüş sonra normal doğum yaptı 1 hafta içinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…