Huhu ne yaparsınız bacılar ayaklarım şişmiş çorabı çıkarınca fark ettim dolma gibi olmuş parmaklarım kızçe çıldırdı içerde hafif sancıyla birlikte maşallah babamız uyudu her zamanki gibi iyimisiniz doğurmuyorsan uyuyorum dedibiz gene kaldık öle ana kız canım habire bişeyler yemek istiyo ama tutuyorum kendimi
ah be canim ne senin bu çekdigin dogumlardan : ((((Kızlarrrr spinalin yan etkisi başladı yineboyun ve sırt ağrısı. Ama resmen tutamıyorum boynumu ve sadece yatınca geçiyor. Yatıyorum bende. Doktoruma yazdım bakalım ne dicek.
Acaba uyuşturma süresi için mi tercih ediliyor, yoksa anestezist için ne farketsin spinal epidural :)Bılmem belkide spinal yapası geldi onu bahane etti :))
Al benden de o kadar yine senin rahatin kendi evindesin biz bi de ddeplasmanda olunca hersey iki misli zor. Esim bile cok bunaldi
Emisip koklasrken biraz uzak durmaya calis aakıntın artarsa maske tak bari bol kolonya ile dezenfekte ol bir de geçmiş olsun canm
benim bildigim iki tip uyarma var birincisi senin doktorun da yapacagini tahmin ettigim bildigin rutin dogumu baslatmaya yarayan dis mudahale ki hicbir sanci acikljk belirti vb yokken yapilmasi hatta bunlar varken de yapilmasi tartisilir bi uygulama. Okudugum hikayelerde de cogunlukla dojtorlarin kendi yazdiklari senaryolarini dogrulatan bir saglamayla adresin sezeryani isaret ettigi bir mudahale dogal sürece. Bir diger uyarma adı da stripting membran tam adı bu sekilde miydi bilemiyorum hatam olablir. Bunu ssvd ve dogal dogum grubundan ogrenmistim facede. Bu mudahale zari acmaya dogumu zorla basltmaya yonelik degil. Zaten yapilmasi icin belli kosullar gerekiyor hafta durumu belli bir aciklik vesaire gibi. Bunun yapilma nedeni surecin baslayip biturlu ilerlemeyi surdurmemesiydi sanirim bi nevi destek ki cogunlukla basari saglaniyor. Bunda rahim zari disinda masaj ya da hafif siyirma gibi bi dokunus yapiliyor galiba. Avrupada da yapilan bi uygulama imis herkes bilmiyormus burda deneyimli eller yaparsa faydasi oluyomus falan filan. Simdi tabloya bakinca olasi bi senaryo uzerinden senin durumun birinci mudahaleye benziyor ki dogal surec islesin isteyen biri icin bence de gereksiz tehlikeli sular bunlar. Bu normal dogumuyla unlu drlar konusunda ün mün de yaniltici oluyor bazen Bakiniz benm ilk dogumum
Şş varmı sancın falan :)
sen hangi sehirdesin canim, dr seçeneginmi azki kuçuk sehirdeysen ? : (yarın gidicem doktora normal doğum için farklı doktorlarla görüştüm ne hikmetse normalden yana kimseye denk gelemedim hakkımda hayırlısı ne diyeyim
Hc karın çapı canım. Yanlış hatırlıyo olmayasın ? Bende 5 gün önce 94.9 yazıyordu bugün 100 yazdı. Belkide cihazdan cihaza değişiyo bilemedim. Ama ig de bi doktora sordum 99 da en fazla normal doğum olur 100 olursa sezeryan lazım yazmış. Doktorumda sezeryan demedi ama söylerken bakışı farklıydı yani. Pek umutlu değil sanki suni sancıdan. Çünkü başı büyük olduğu için aşağı yerleşemiyo ddi. Yerleşmezse nasıl normal doğurcam ki ? Nasıl açılcak ? Kafam çooook karışık çok.canım bdp değerinden ziyade HC değeri die bir değer var bebeğin başını o gösteriyor. Benim 33 kusurdu doğumdan önceki kontrolde 1 hafta önce gitmiştim. Doğurdum bebeğin kafası 35-36 cm ikisinden birisiydi tam hatırlamıyorum doğdu doğum kimlik kartında yazıyordu. Benimde doğumdan önce son usg de baktığında dr. kafası için 39 +0 olmama rağmen kafasının 41 haftayla uyumlu olduğunu söyledi bebişin kafası 35-36 cm olarak doğdu bnide işte çatı kemikleri içe basık bebek oradan çıkamaz kafasıda biraz büyük vakumla çekmem lazım oda risk oluyor o riski ben almam sen alıyorsan normali denerim yine doğmazsa sezo yaparım dedi ama bnm kndi fikrim direkt sezo yapalım vakum riskini fln almayalım dedi. Sonra başka 2 başka byn dr. daha geldi bni alttan kontrol etti onlarda aynı şeyi söyledi kemiğim içeri basıkmış daraltıyormuş orayı die acil sezryna alındım sancılarım vardı nişan gelmişti 4 cm açıklık vardı çünkü hast. gittiğimde.
Kafadan zi,yade senin çatın musait mi önmli olan o bebek kafası zaten en fazla 36.5 oluyormuş yukarısı fazla sayılıyormuş ebe öyle demişti sağlık ocağında senin çatın müsaitse belki sıkıntı olmaz doğar bebiş.
Türkiyede hakikaten abartıyorlar çok şeyi benim annem kardeşimi 6 kilo doğurdu normal olarak bizimdoktor kalkmış bana 4 Kilo olursa sezeryan diyor bayılıyorlar adam kesmeye nefret ediyorum bazen o yüzden sancılar 2 dakikaya inene kadar evden çıkmayı düşünmüyorum inşallah normal doğururum Rabbimin izniyleTR doktorlari size naylon bebek muamelesi yapiyor
ben simdi en son 33 haftalikken ultrasona girdim baskada girmiycem dogunca gorcem bebegi
e normal dogurucam buyuk ihtimalle
sizdeki plasanta , bebek se içerdeki bendeki ne o zaman :)))
palsantasi nasil, bebegin kilosu kafasi basi gozu kaç mm hiç bi fikrim yok dr unda yokdur buyuk ihtimallee , sadece kalbini dinlemeyle anlayamaz herhalde bunlarin cevabini.. ha bide her ay altdan kontrol ediyolarn pazartesi bakdilar acile gidince,3 gun sonra randevum var yine altdan muayene olucam , 9 ay dir boyle bu, altdan muayene oldum diye dogurmuyorumki ..
adamlar nst ye bile baglamiyolar gidip sancim var dedim diye bagladilar yoksa oturcam evde
onceki gebeliklerimdede boyle ydi, sancim olunca gidip doguruyordum :)
bugun formasyondaki bi arkadas son çocugunu 5 kg dogurduugnu soyledi normal dogum yapmi$ ..
sezeryan sonrasi normal dogum olayina hiç girmiyorum bile ..
senin daha 10 gunun var canim dogumu niye baslatiyor dr ?Evet evet benimki ikinci rahim uyarması.Zarı sıyırma diyoruz dedi onu yapacakmış.büyük ihtimal başlatır dedi başlamazsa sorun var demektir dedi o zaman sezaryen dedi .
Hiç sorma vallaah be canim ne senin bu çekdigin dogumlardan : ((((
normal dogursan ayri dert sezzeryan olsan ayri dert çok $anssizsin : (
geçmis olsun
Bu gece hareket yok şükür birazcık bel ağrısı var sadece bide ayaklarım şişmiş hiç uzatmadım desem yeri bugün valla biz senle bu gidişle pazartesi de doğuramazsak hiç şaşmam sıkıntı büyükBu gece atraksiyon yok galibayuruyusten gelince benim de ciddi agrim oldu ama yemekten sonra tik yok yine. Hadi bakalim bugun de bitti gitti pazartesiye ne kaldi surada kız
Evet evet benimki ikinci rahim uyarması.Zarı sıyırma diyoruz dedi onu yapacakmış.büyük ihtimal başlatır dedi başlamazsa sorun var demektir dedi o zaman sezaryen dedi .
20.haftalardan beri baş aşağı benimki. Dönmede problem yok yani. Başı kanala girmiyo. Gayet yoruyorum kendimi her türlü işimi kendim yapıyorum evim merdivenli daima merdiven çıkıp iniyorum yani. Ama yola giremedi sıpam.Arkadaşımın da bebeğinin başı dönmemiş git demiş doktor yorulda gel gitmiş 5 katlı binayı in çık yapmış kaç sefer çocuk dönmüş sonra normal doğum yaptı 1 hafta içinde :)
Hc karın çapı canım. Yanlış hatırlıyo olmayasın ? Bende 5 gün önce 94.9 yazıyordu bugün 100 yazdı. Belkide cihazdan cihaza değişiyo bilemedim. Ama ig de bi doktora sordum 99 da en fazla normal doğum olur 100 olursa sezeryan lazım yazmış. Doktorumda sezeryan demedi ama söylerken bakışı farklıydı yani. Pek umutlu değil sanki suni sancıdan. Çünkü başı büyük olduğu için aşağı yerleşemiyo ddi. Yerleşmezse nasıl normal doğurcam ki ? Nasıl açılcak ? Kafam çooook karışık çok.
Bu gece hareket yok şükür birazcık bel ağrısı var sadece bide ayaklarım şişmiş hiç uzatmadım desem yeri bugün valla biz senle bu gidişle pazartesi de doğuramazsak hiç şaşmam sıkıntı büyük
Aydınlattığın için teşekkür ederim canım.Canım o cm olarak 10,8 demiş. Seninki 100 mmdir oda 10cm yapar
valla benim rakipler SIKI çikdi kimsede doguracak goz yok maasallahhh :)))))))))Yok Canim hic acilma yok sancida cikmadi.
Girer inşallah sen bol bol yürüyüş yap daha 10 günün var zaten20.haftalardan beri baş aşağı benimki. Dönmede problem yok yani. Başı kanala girmiyo. Gayet yoruyorum kendimi her türlü işimi kendim yapıyorum evim merdivenli daima merdiven çıkıp iniyorum yani. Ama yola giremedi sıpam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?