benim epidurale rahmen hizli açiliyor sayilir denemek istiyorum ama korkuyorumda, bi saatden sonrada yapmazlarsa kalirim ortada sap gibi :)))Benim adet agrisi da siddetli olurdu. Ilk 4-5 cm ona benziyor. Ah uh cekiyorsn. Sonra sıklasmaya basliyor rahim kasiliyor her sancida. Nasil dursan olmuyor fln ama zor degildi. Ben kararli oldugumdan dayanmaya odaklandim. Aman sncimi gecirsinler demedim. Son 1-2 saat cok sanciliydi. Saatte 1 cm deniyor ama bnim daha hizli oldu. Ikinma fasli da 5 dk surdu. Epidural olunca uziyormus o kisim.
Ben dogum yaptigim hastanedeki anestezi uzmanina guvenmedigimden almadim epidural. Yoksa en guzeli.
beklemek sorun degil ama bebegım irilesiyo o sorun umudum tukeniyo bazen ben bu kızı dogu40. haftaya girince her gece insan bu sefer dogurrum diyor : ))
38.39 neysede 40. haftada geçmek bilmez .. beklemkden baska yapacak bisey yok, tabi bizim Tr doktorlari buluyolar yapacak biseyide neyseee
Sen normal doğum savaşını ilkinde vermişin yani :))kiz epiduralla dogurmussun sancilari anlata anlata bitirmiyorsn. 4 cm den sonrasinda takilmiyor mu. Bastakilerde uyuyordm ben arada sanci gelince gzumi aciyordm. Ayirt etmek konusunda haklisin birseyle karismasi mumkun degil. Ama son sancilari anlatalim anlatacaksak :)))
ilki normal oldugu icin direk normal.dogum adayiyim her dr icin sukur. Acil birsey olmadikca normal.diye konustuk ama acil durum uydurur mu bilmem. Cok kilo almasin diyor. Ben kesi de yapmayin dedim ama kilo olursa zor yani
vatana millete hayirli ugurlu olsun ne diyelim :))))Ben Paris biletini kestimsıkıntı yok beklemedeyiz
40 hafta mi demistinbeklemek sorun degil ama bebegım irilesiyo o sorun umudum tukeniyo bazen ben bu kızı dogu
ramam
hey Allahim yaa resmen savasiyorsunuz demi doktorla normal dogurabilmek içinnSen normal doğum savaşını ilkinde vermişin yani :))
Ilkinde kesi olmamış mıydı, yoksa olmuştu da zorlandın ondan mı istemiyosun?
Geçiversin şu on gün hadi bakem
evet ilkte baya savas verdim. Surekli gittigim prof ben nasil normal dogurtayim dedi. Alternatif dr.da dogurdum. Kesi vardi gec iyilesti. Benim bunyemden sanirim bu tarz seyler gec iyilesiyor. Illa kesi olurdu ulkem sartlarinda ilk dogumda. Ama kegel vs kullanip comelerek dogursam kesi degil de hafif yirtik olurdu. Kesi dis kisimda oluyor. Yirtik ic kisimda ve kucuk olursa hic sorun olmuyor onun acisi olmuyor otururken fln.Sen normal doğum savaşını ilkinde vermişin yani :))
Ilkinde kesi olmamış mıydı, yoksa olmuştu da zorlandın ondan mı istemiyosun?
Geçiversin şu on gün hadi bakem
Aynen gobek deligime bicak saplanir gibi oluyo bazen.Mucize işte ama ben artık Göbek deliğimin yırtılcağunı hisseder gibiyim
Benim bebek de buyuk suyu da fazla. Catliyo acidanGobek deligi 2-3 aydir disarda. Gergin ve uyusuk ordaki kisim. Aciyor da bazen dedigin gibi. Dr karnin buyuk cok mu kilolu bebek diyor bakalim ne cikicak sonunda. Neyse az kaldi dayanalim
prof dr mu nasil dogurtuyum dedi ?evet ilkte baya savas verdim. Surekli gittigim prof ben nasil normal dogurtayim dedi. Alternatif dr.da dogurdum. Kesi vardi gec iyilesti. Benim bunyemden sanirim bu tarz seyler gec iyilesiyor. Illa kesi olurdu ulkem sartlarinda ilk dogumda. Ama kegel vs kullanip comelerek dogursam kesi degil de hafif yirtik olurdu. Kesi dis kisimda oluyor. Yirtik ic kisimda ve kucuk olursa hic sorun olmuyor onun acisi olmuyor otururken fln.
Bu dr birak da ben karar vereyim kesiye dedi. Boynimu buktum napayim. Hele bebek kilolu olursa kacari yok.
hey Allahim yaa resmen savasiyorsunuz demi doktorla normal dogurabilmek içinn
su sezeryan yasasi noldu acabaa sordum aam goren olmadi buradan
himm yani yine sizin elinizde ozele gitmeezseniz sezeryan uydurmasi olmuycakdevlette normal yaptırıyorlar
ama adım başı özel hastane var millet adam akıllı muamele görmek için özeele gidiyor
dr ların işine geliyor tabi
yoksa tıp fk. yada devlette özel bir durum olmadan sezeryan yapmazlar
ağrısız doğum teşvik edilecek deniyordu ilerleyen zamanlarda bakalım tam olarak ne zaman rayına oturur
ben ilk dogumu devlette yaptım son sancilarda artık yalvariyordum sezeryan olsun diye yapmiyorlar tabi epidural beni tedirgin ediyor. Dr um yapalim diyir ama korkuyorum. Bel fıtığım var epidural olanlar ilerde hep bel agrisindan sikayet ediyor. Sanciyi cekmeye razıyım hayırlısı artıkdevlette normal yaptırıyorlar
ama adım başı özel hastane var millet adam akıllı muamele görmek için özeele gidiyor
dr ların işine geliyor tabi
yoksa tıp fk. yada devlette özel bir durum olmadan sezeryan yapmazlar
ağrısız doğum teşvik edilecek deniyordu ilerleyen zamanlarda bakalım tam olarak ne zaman rayına oturur
Canim ya hamileyken nasil issiz kaldin cikardilar miBen hiçbir zaman niye para yok demedim ama sadece kızdığım para yokken yersiz şeyler almasıydı o konudada haklıydım ki ben daha Temmuz ayından beri işsizim ben ona hep destek oldum ama hep de yük gibi göründüm
bende dün dr a gittim izinliymiş ptesi günü tekrar gideceğim. hayırlısı olsun artık normal doğum olsun diye bekliyorum ama olmazsa da yapacak birşey yok. sağsalim doğsunda bebişlerimiz gerisi önemli değil.Aynen bugun yine gittim dr.a bekleyelim dedi 10'unda bi daha gidecez. Normal dogum diye bekledim ama korkarim sezeryanla alacaklar en sonHayirlisi olsun ne diyelim!
ilk çocuğum canım. aslında sorun yok bekliyorum ne zaman Allah nasip ederse o zaman doğacak ama mide yanması ve uykusuzluk beni çok bunalttı.Ilk Çocuğun mu ??
40+0 suyum geldi bir hafta daha bekleyelim demişti doktor 40+1 doğum yaptım :)
Canim ya yanlis anlama ama neden anneni gondermiyorsun o sana bu kadar aciksa sende acik ol...Bugün kontrole gittim kizlar..
Dr nst kagidina bakinca gizun aydin doğumun bqslamis ben suyuna bakayim hemen digumhaneye in kontrol etsinler dedi.
Bebek ters deyince isin boyutu değişti. + - 10 gün ekle doğum tarihine dedi..
Suyu iyi bekleyebiliriz doğum başlayana kadar dedi. Çünkü devlet hastanelerinde kendiliğinden doğum başlayana kadar müdahale edemeyiz haaa ben daha fazla beklemek istemiyorum derseniz hemen sezeryanla doğumolur ama bebek sanciyla ddönebilir dedi.. Arastirma hastanesine gidip birde orda muayene olun detay ki bakilsin dedi neye bakilacaksa bunların ggörmediği ..
Dedim ya kakasi ki yerse biz beklerken ?? Bebeklerin %60 i doğmadan önce kakasini yapar buda tehlike oluşturmaz dedi.
Kisacasi 1 aydan beridir israrla doğum sancimin olduğunu söylemelerine rağmen doguramiyorum..
Annem de güzel yorumlarıyla beni perişan etmeye devam ediyor.. Geleli 10 gün oldu. Sen gününü bilmiyon yoksa dogardi diyo. Durup durup bi ddogursaydin DA gitseydik,isim çok bilmem ne..
Herşeyi geçtim de ben aglaya aglaya temizlik yaoacam diye ugrasirken annem. Bi demlik cay demleyip esra erol eşliğinde keyif yapmiyomu yyeminederim kahroluyorum. Bu kadar mmerhametsiz ligi hak edecek ne yaptim ben.. Sürekli agliyorum VC de banyoda balkonda farketmesinler diye.. Tarifsiz derecede sancilarim var.. Esim sürekli pesimde sen otur ben yaparim diyo. Ben oturuyorum annem oturuyor esim yazik yemek hazirlicam kahvalti haxirlicam diye uğrasiyor kalkiyim yardim ediyim demiyor.
Allah bana merhamet etsin bitsin artik su hamilelik vallahi ne fiziki ne ruhi dayanacak gücüm kuvvetim kalmadi..
himm yani yine sizin elinizde ozele gitmeezseniz sezeryan uydurmasi olmuycak
devletde çok kalabalik aam demi
memnun olsaniz zaten gidersiniz oraya
asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik valla ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?