yok yapmazlarben ilk dogumu devlette yaptım son sancilarda artık yalvariyordum sezeryan olsun diye yapmiyorlar tabi epidural beni tedirgin ediyor. Dr um yapalim diyir ama korkuyorum. Bel fıtığım var epidural olanlar ilerde hep bel agrisindan sikayet ediyor. Sanciyi cekmeye razıyım hayırlısı artık
Siyasiler sezeryana laf attığından beri devlet hastanelerinde ve tıpda daha çok normal doğum yaptırılıyor. Ama ben mardindeki kadın doğumu gördükten sonra ne kendimi ne bebeğimi asla emanet etmem onlara. Hem çalışanlar ilgisiz ve merhametsiz hemde ortam çok pis.hey Allahim yaa resmen savasiyorsunuz demi doktorla normal dogurabilmek içinn
su sezeryan yasasi noldu acabaa sordum aam goren olmadi buradan
Normal doğum olsunda kesiye katlanırsın yine, inşallah çok zorlamaz bebişinde dikişin fazla olmazevet ilkte baya savas verdim. Surekli gittigim prof ben nasil normal dogurtayim dedi. Alternatif dr.da dogurdum. Kesi vardi gec iyilesti. Benim bunyemden sanirim bu tarz seyler gec iyilesiyor. Illa kesi olurdu ulkem sartlarinda ilk dogumda. Ama kegel vs kullanip comelerek dogursam kesi degil de hafif yirtik olurdu. Kesi dis kisimda oluyor. Yirtik ic kisimda ve kucuk olursa hic sorun olmuyor onun acisi olmuyor otururken fln.
Bu dr birak da ben karar vereyim kesiye dedi. Boynimu buktum napayim. Hele bebek kilolu olursa kacari yok.
Siyasiler sezeryana laf attığından beri devlet hastanelerinde ve tıpda daha çok normal doğum yaptırılıyor. Ama ben mardindeki kadın doğumu gördükten sonra ne kendimi ne bebeğimi asla emanet etmem onlara. Hem çalışanlar ilgisiz ve merhametsiz hemde ortam çok pis.
Birde siyasiler sezeryanı kadınlar istiyor diye düşünüyor düzenleme olarak da epidurali ücretsiz yaptılar ağrısız normal doğum yapsın kadınlar sezeryandan uzaklaşsın diye, ama gel gör ki kazın ayağı öyle değil doktorların yönlendirmesiyle oluyor çoğu zaman
Normal doğum olsunda kesiye katlanırsın yine, inşallah çok zorlamaz bebişinde dikişin fazla olmaz
Allah kolaylık versin canım. madem annen bu kadar huzursuz ve gitmeye can atıyor neden gelmiş o zaman. senin şu anda stresden uzak olman gerekiyor çünkü bebeğinde seninle beraber etkileniyor. inşallah tez zamanda alırsın bebeğini kucağına annen de evine dönebilir.Bugün kontrole gittim kizlar..
Dr nst kagidina bakinca gizun aydin doğumun bqslamis ben suyuna bakayim hemen digumhaneye in kontrol etsinler dedi.
Bebek ters deyince isin boyutu değişti. + - 10 gün ekle doğum tarihine dedi..
Suyu iyi bekleyebiliriz doğum başlayana kadar dedi. Çünkü devlet hastanelerinde kendiliğinden doğum başlayana kadar müdahale edemeyiz haaa ben daha fazla beklemek istemiyorum derseniz hemen sezeryanla doğumolur ama bebek sanciyla ddönebilir dedi.. Arastirma hastanesine gidip birde orda muayene olun detay ki bakilsin dedi neye bakilacaksa bunların ggörmediği ..
Dedim ya kakasi ki yerse biz beklerken ?? Bebeklerin %60 i doğmadan önce kakasini yapar buda tehlike oluşturmaz dedi.
Kisacasi 1 aydan beridir israrla doğum sancimin olduğunu söylemelerine rağmen doguramiyorum..
Annem de güzel yorumlarıyla beni perişan etmeye devam ediyor.. Geleli 10 gün oldu. Sen gününü bilmiyon yoksa dogardi diyo. Durup durup bi ddogursaydin DA gitseydik,isim çok bilmem ne..
Herşeyi geçtim de ben aglaya aglaya temizlik yaoacam diye ugrasirken annem. Bi demlik cay demleyip esra erol eşliğinde keyif yapmiyomu yyeminederim kahroluyorum. Bu kadar mmerhametsiz ligi hak edecek ne yaptim ben.. Sürekli agliyorum VC de banyoda balkonda farketmesinler diye.. Tarifsiz derecede sancilarim var.. Esim sürekli pesimde sen otur ben yaparim diyo. Ben oturuyorum annem oturuyor esim yazik yemek hazirlicam kahvalti haxirlicam diye uğrasiyor kalkiyim yardim ediyim demiyor.
Allah bana merhamet etsin bitsin artik su hamilelik vallahi ne fiziki ne ruhi dayanacak gücüm kuvvetim kalmadi..
Ilgi göstermiyorlarsa da insanlıklarını yitirmesinler ki ben doktorundan hemşiresine insan denilecek bir sıfatla karşılaşmadım. Devlet adamları da madem bol çocuk istiyor ihtiyaca göre personel atasındoğuda doğuran cok hangi birine ilgi göstersinler
ebeler fazla mesai yapıyorlar
Ben yarin gidiyorum nasipse.haftayı beklim diyordum ama okul açılacak zor olur.herşey ayni gidiyor.bi sürpriz beklemiyom ama bakalım.pazartesi herkes dr a gidiyor , bende gidicem eksik kalmayim sizden :))))))
Allah anali babali buyutsun canim bol bol sut olsun annesine....Kizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Hayirli sağlıklı evlat olsun gozun aydin olsun....Kizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Cok iyi ya darisi bana olsun.... 39 hafta ya girecem 2 gun sonra dogum toplamda 12 kilo almisim... bakalim saglik olsun...Doğum yapalı 5 gün olmasına rağmen eski kiloma dönmüşüm
Allah wnali babalı büyümesi ni nasip etsin ..inşallahKizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Sonunda :) gözün aydın canım.Kizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Ya dediğin gibi göbek düşmüş temiz altı.çok sevindimGöbek düşmek üzere dedin ya belki Göbek düşünce iltihap da gider. Dr a tekrar sorsan mı temizleme spreyini?
Aralıklar uzun olsada gece bile olsa bi uyandırır gercek sancılarTamam o zaman panik yokkız öle yokluyo heralde belime gelmiyo bide kasıklarıma elektrik çarpıyor sanki hazırlık yapıyo pazartesiye
Çalışma hayatında az yoğun çok yoğun diye birşeyi ben kabullenmiyorum. Yaşadıklarımdan öğrendiğim bu. Kimsenin bilgisini deneyimini sorgulayacak bilgiye sahip değilim ama ankarada iki büyük hastanede çalışanları geçen sene görünce insanın ünvanının hiç birşey olmadığı asıl olan insan olduğu ve bu nedenle oflayarak yada karşısındaki insana insan muamelesi yapmaması karakteriyle alakalı kesinlikle. Çünkü insanlar sağlık söz konusu olduğunda çok fazla hassas oluyorlar kesinlikle biraz daha sabırlı davranmalılar yoksa bu işi yapmamalılar.doğuda doğuran cok hangi birine ilgi göstersinler
ebeler fazla mesai yapıyorlar
Hayırlı olsun süpriz yapmış annesineKizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Canım benim de aol bacağım çok ağrıyor belim de cabası çatlağı olan birisi olarak ilk çocuğumda bu sıkıntıların hiçbiri yoktu . Bende doğsun hayırlısıyla diyorum ama bakalım günümü tam bilmiyorum bir hafta sonra da olabilir üç hafta sonra da :) Allah bilirilk çocuğum canım. aslında sorun yok bekliyorum ne zaman Allah nasip ederse o zaman doğacak ama mide yanması ve uykusuzluk beni çok bunalttı.
Kizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
Gözün Aydın canımKizlar bugun doktor kontrolum vardi nst falan cok ii cikti doktor bekleriz bu gidisle gel bide ultrasonuna bakalim dedi bebegimin suyu azalmis boynundaki kordondaki kan akisidida yavaslamis renkli doopler cektirdik ordada sonuclar vahik cikincaaa saat 15:55de oglusum sezeryanla dünyaya geldi :)) HOSGELDIN ERENCIIIKKK :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?