- 17 Haziran 2014
- 203
- 36
- 38
canım rabbim yardıncın olsunKızlar moralim çok bozuk benim hiç tadım kalmadı hamileliğimin başından beri rahatsızlıklarım psikolojimi bozdu zaten bir yandan işten de çıkarmışlardı beni ve şu o günden beri maddi durumumuz da çok sıkışık kızıma bir hastane çıkışından başka bişey alamadım o kadar üzülüyorum ki anlatamam ben böyle şeyleri çok dert eden biri değilim eşime de yük olmadım canım birşeyler aşerdiğinde anneme gidip söyledim eşime bile diyemedim ama eşim bunları hiç görmüyor üstüne üstlük akşam bana ben sana demiştim canın birşey isterse almam diye diyor ailesinin durumu çok iyi ama biz istemiyoruz daha doğrusu isteyemiyoruz çünkü vermedikleri halde bile söylenen biridir kayınvalidem ne yapsam yaranamıyorum anlayacağınız kendileri gidip almışlar kıyafet nevresim beşik falan bana söyleyen soran yok gel beraber bakalım diye gidip kıpkırmızı bir puset almışlar hiç sevmem kırmızıyı birde ama bana soran yok eşimede rengini değiştirelim diye deyince laf yedim o kadar bunaldım ki artık sabır sabır nereye kadar bilmiyorum işten çıkarıldığım halde gidip telefon aldı kendine faturalı hatla hâlâ onu ödüyoruz ayda ben birşey isteyince para yok ama o kadar sıkıldım ki istediğim şey kendime de değil hamile kıyafeti olarak bile bi tshirt alabildim sadece kendime ama ben onun gözünde hâlâ iyi biri değilim hâlâ söylediklerim bir kulağından girip değerinden çıkıyor her sabah kahvaltısını eksik etmem akşam yemeğini geciktirmem tatlı seviyor diye helva bile olsa dahi yapmaya uğraşıyorum millet hamile olur kocasını yanına yaklaştırmaz ben onun için giyinip süsleniyorum 37 haftalık oldum hala boş bırakmıyorum onu ama gözünde hiçbir değerim yok yapmayım diyorum bu sefer daha kötü oluyor aramız ama gerçekten çok bunaldım artık ya bana da yazık değil mi
Neden böyle oldu sence seni artik cantada keklik gibi mi görüyor?karsina alip neden böyle davraniyorsun diye sor bakalim.Değişti malesef beni çok seven çok kıskanan eşim sevdiğini bile söylemiyor artık dışarda yanında bile bulunmamı istemiyor ona yemek yapayım işlerini yapayım ilgileneyim canı isteyince ama ben ondan birşey istemeyeyim eve gelip zaten bütün akşam bilgisayar başında bir muhabbetimiz bile yok ki
Canım boyun kilon kaç normal doğurup da 4 buçuk kilo olan bebekler tanıyorum benim de 4.200 dü normal doğdu Allah'a şükür eğer boyun varsa kilon da boyunla orantılı ise çatı sorunun filan da yoksa inşallah normal doğum yaparsın :)herkese hayırlı dogumlar bende yeni üye oldum bi süredir yazılanları takıp ediyorum ama ilk kez yazıyorum benımde bugun 39uncu haftam bitti ama bebegım 4 kilonun ustunde dr pazartesı ölçumune göre karar vericek sezeryandan cok korkuyorum hiç istemiyordum ama sanırım basıma gelecek dua bekliyorum .
Ay dogururmuyum bilmem ama karnim ptesiye kadar catlar eminim. Ya bi insanin derisi ne saglammis bu kadar gerilmeye ragmen hala acilmadan duruyo :)))Hepimiz pazartesi doğurur muşuztakvim bitiyo benim o gün
Teşekkür ederim canım. Allah hepimizin gönlüne göre doğum nasip etsin inşallah.Canim insallah kontrol altında biraz daha goturursun dualarim seninle hep sancılı bekleyiş içindeyiz hepimiz rabbim yardimcimz olsun
Âmin canım, inşallah.inşallah Rabbim gönlüne göre verir canım benim de günüm 16 Şubat inşallah Rabbim yardım eder de normal bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız :)
Senin bebişide mi tontiş?esin haksiz degil yani. Ah bu dr.lar. Ebelik yapmak istemiyirlar onlar da hakli ebe yok sistemde hic
hmm dikkat et canim bakalim iyi olur ins. Benim dr da kilo almasin fazla deyip duruyor
İnşallah inşallahAman dikkat et bebişe sık dişini ne kaldı şurda bi sıkıntı yaşamadan kolayca doğuralım inş.
canim oncelikle durumuna üzüldüm fakat guclu ol. Bebegine kiyafet alamadim diye hiiicc sıkıntı yapma sağlıklı olmasi hrr seyden önemli. Beşik falanda hikaye. Keske esin biraz daga anlayisli olsaymis. Benim ilk cocugumda bende calismiyordum hic bir sey alamamistim istegime gore. ustelik ev yaptirdigimiz icin beraber oturuyorduk. Sikintilarimi bi düşün cok sukur rabbim bana saglikli bir oglan nasip etti. simdi calisiyorum sanki ilk cocuk gibi hevesliyim. Yine de evi kiyafetle doldurmadim oglumdan kalanlari giydirecem cunku o kadar hizli buyuyorlarki alinan kiyafetlerin cogunu giydiremiyorsun. Her zaman haline sukret emin ol daha kotu durumda olanlar var. Hamile haliyle esinden surekli dayak yiyenler cocugunu yatiracak yeri olmayanlar. Sen bebegine odaklan psikolojini yuksek tutmalisin ki saglikli bir birey yetistiresin
doktor 4.5 gecerse bekletmem diyo bugune kadar hep normal dedi catın uygun dedi ama işte 4.5a kadarCanım boyun kilon kaç normal doğurup da 4 buçuk kilo olan bebekler tanıyorum benim de 4.200 dü normal doğdu Allah'a şükür eğer boyun varsa kilon da boyunla orantılı ise çatı sorunun filan da yoksa inşallah normal doğum yaparsın :)
Son haftalarda çok kilo almıyorlar inşallah öyle olur canım Allah gönlüne göre versin geçerse de dert etme Rabbim sağlık sıhhat versindoktor 4.5 gecerse bekletmem diyo bugune kadar hep normal dedi catın uygun dedi ama işte 4.5a kadar
cokkkk cok buyuk fedakarlıklarla gelmıss buralara kadar bebek dogmadan gıtmez..çok şükür bebeğin sağlıklı eşin sana değer veriyor annene de sana hissettirdiklerini söyle artık yani seni üzecekse doğumdan sonra gelsin yada ne bileyim 1 hafta parayla birini tutun sen zaten çok dayanıklı birisin çabuk toplanırsın ne gerek var bu kadar strese
şunu acıkcasoyledım..eger kızımla ılgılenmeyeceksen..yemek yedırmeyeceksen vallahı bıllahı hastaneye gotururm kızımada bakarım ben dedım..yapacaksanbır hayır nolur içime sınen sekılde yap dedım..al gotur o zaman cocugunuda dedı..Kendin ve bebeğin için bu kadar sabrettin biraz daha sabret bence. Annenin tavırlarından sana yardımcı olmayacağı belli sezeryan olursan sonrası daha stresli geçer senin için küçük kızın da var.
Belki bebişin doktor teyzesini istiyordur, bir bakmışsın Pazartesi bebeğin dönmüş doğurmuşsun. Hadi inşallahhhh
dua edın nolur..annem merhametten gr nasıbını almamış bırı..hep oyleydı bılıyodum olacakları çağırmadım o yüzden kendı cıktı geldı ama yapacaklarından dagerı kalmadı ıste..Allahım kurtarsın tez vakıtte..kiyamam canim yaa
insallah bi an once son bulsun senin bu drdin insallah
gizlice bi dna testi falan mi yaptirsan ben iyice suphelenmeye absladim valla senin bu anneyin oz olmasindan ..
Allah razi olsun esinden, basinizdan eksik etmesin onu ..
bunca bekleyıse tek umıdım bebegın hala donebılecegı ıhtımalı kaldı..bebek donse artik..
Anneni yollasan nolur ki.
karin çevresinin buyuklugu derken seninkinimi diyor bebeginkinimi ? SENINKI buyuk çunku suyun fazlaZaten diyet yapıyordum da canım bu son hafta yatılı misafirlerim vardı ne ara öğün yiyebildim ne de diyet yapabildim. 1 haftada 430gr almışDoktorum kilosundan ziyade karın çevresi ölçümü önemli diyor o da 1 haftada 2 hafta öne geçmiş. Karın çevresinin fazla olması şekerden etkilendiğinin göstergesiymiş.Şekeri olan annelerin bebeklerinin omuzları geniş oluyormuş çatıya takılırsa sorun yaratır dedi. Ama Neyseki kestirip atmadı sezeryan diye. Haftaya iki kontrolüm daha var, ölçümlere göre cuma günü karar verecek artık. Bu kadar bekleyip sezeryan olursam çok koyar, accık dualarınıza beni de serpiştirin
Allah yardimcin olsun canim, insallahhh normal dogum olsundaaa bu kadinin eline dusme , gerçi amleiyatda olsan yine sana kocan bakaack gibi duuryor ama neysedua edın nolur..annem merhametten gr nasıbını almamış bırı..hep oyleydı bılıyodum olacakları çağırmadım o yüzden kendı cıktı geldı ama yapacaklarından dagerı kalmadı ıste..Allahım kurtarsın tez vakıtte..
bunca bekleyıse tek umıdım bebegın hala donebılecegı ıhtımalı kaldı..
bılır
vereilen fikirleri begenmiyorsan oturup bekleyecejsin canim yapaack bisey yok :)bugün 40 hafta bitiyor hayırlısıyla ama benim miniğimin doğmaya niyeti yok. doğumu başlatmak için çeşitli fikirler veren var ona da benim cesaretim yok ne yapacağım bilmiyorum
Allah kolaylık versin canım. belki eşin bebeği kıskanıyordur bu yüzden sana karşı böyle davranıyordur. benim eşim ilk 4-5 ay bana sorun çıkarıyordu sürekli. midemin bulanmasından rahatsız olmamdan keyif alır gibi davranıyordu. 5 aydan sonra bebeğin hareketlerini o da hissetmeye başlayınca kabullendi ufaklığı belki senin eşinden doğumdan sonra düzelir hiç canını sıkma.Kızlar moralim çok bozuk benim hiç tadım kalmadı hamileliğimin başından beri rahatsızlıklarım psikolojimi bozdu zaten bir yandan işten de çıkarmışlardı beni ve şu o günden beri maddi durumumuz da çok sıkışık kızıma bir hastane çıkışından başka bişey alamadım o kadar üzülüyorum ki anlatamam ben böyle şeyleri çok dert eden biri değilim eşime de yük olmadım canım birşeyler aşerdiğinde anneme gidip söyledim eşime bile diyemedim ama eşim bunları hiç görmüyor üstüne üstlük akşam bana ben sana demiştim canın birşey isterse almam diye diyor ailesinin durumu çok iyi ama biz istemiyoruz daha doğrusu isteyemiyoruz çünkü vermedikleri halde bile söylenen biridir kayınvalidem ne yapsam yaranamıyorum anlayacağınız kendileri gidip almışlar kıyafet nevresim beşik falan bana söyleyen soran yok gel beraber bakalım diye gidip kıpkırmızı bir puset almışlar hiç sevmem kırmızıyı birde ama bana soran yok eşimede rengini değiştirelim diye deyince laf yedim o kadar bunaldım ki artık sabır sabır nereye kadar bilmiyorum işten çıkarıldığım halde gidip telefon aldı kendine faturalı hatla hâlâ onu ödüyoruz ayda ben birşey isteyince para yok ama o kadar sıkıldım ki istediğim şey kendime de değil hamile kıyafeti olarak bile bi tshirt alabildim sadece kendime ama ben onun gözünde hâlâ iyi biri değilim hâlâ söylediklerim bir kulağından girip değerinden çıkıyor her sabah kahvaltısını eksik etmem akşam yemeğini geciktirmem tatlı seviyor diye helva bile olsa dahi yapmaya uğraşıyorum millet hamile olur kocasını yanına yaklaştırmaz ben onun için giyinip süsleniyorum 37 haftalık oldum hala boş bırakmıyorum onu ama gözünde hiçbir değerim yok yapmayım diyorum bu sefer daha kötü oluyor aramız ama gerçekten çok bunaldım artık ya bana da yazık değil mi
istanbulda oturuyorum canım bugün hava soğuktu dışarıya çıkmaya cesaret edemedim. ben parise gitmek istesemde eşim istemez bebeğe birşey olacak diye yanıma bile yaklaşmıyorvereilen fikirleri begenmiyorsan oturup bekleyecejsin canim yapaack bisey yok :)
gelir uç bes gune içerde kalacak hali yok
ben ikisinide 40 hafta bittikden sonra dogurdum o tavsiye edilenide yapmamisitim, kendi gelmek istedi bebek sancim oldu vs derken dogdular ..
parise gitmeyen dogurmuycak diye bisey ,yokda biraz sabirli olmak lazim
bide yuru bol bol elinden geldiigi kadar, havalar soguk deil galiba TR de sen nerddesin bilmiyorumda, bursaada falan yaz havasi var diyor kayinimlar ..
HEHEH arama sorma sende kimseyi :)) onlar arayincada açma : )istanbulda oturuyorum canım bugün hava soğuktu dışarıya çıkmaya cesaret edemedim. ben parise gitmek istesemde eşim istemez bebeğe birşey olacak diye yanıma bile yaklaşmıyor, benim için hava hoş beklerim de herkes arayıp hala doğurmadın mı diye soruyor. kimi arasam mesaj atsam doğurdun sandık heyecanlandık diyorlar sıkıntı bastı artık.
benim bir guzel catladi. Karnimin ust kismi ozellikle. Gogsume degecek neredeyse catlak bn bu deri nasil geri toplanacak onu merak ediyorumAy dogururmuyum bilmem ama karnim ptesiye kadar catlar eminim. Ya bi insanin derisi ne saglammis bu kadar gerilmeye ragmen hala acilmadan duruyo :)))
Gecen hafta 3500-3800 fln cikti. Simdi 4 olmus mudur bilmem. Ya onceki dogumda dr son haftalar olcmemisti dogru olmuyor diye. Ama ozaman bebek tontis degildiTeşekkür ederim canım. Allah hepimizin gönlüne göre doğum nasip etsin inşallah.
Âmin canım, inşallah.
İnancımı yitirmemeye çalışıyorum bende
Senin bebişide mi tontiş?
İnşallah inşallah
Bende de aynı sıkıntı var. Inşallah sezeryan olmak zorunda kalmayız.herkese hayırlı dogumlar bende yeni üye oldum bi süredir yazılanları takıp ediyorum ama ilk kez yazıyorum benımde bugun 39uncu haftam bitti ama bebegım 4 kilonun ustunde dr pazartesı ölçumune göre karar vericek sezeryandan cok korkuyorum hiç istemiyordum ama sanırım basıma gelecek dua bekliyorum .
Canım annen tek mi geldi, babanla geldilerse onla mı konuşsan acaba?cokkkk cok buyuk fedakarlıklarla gelmıss buralara kadar bebek dogmadan gıtmez..
şunu acıkcasoyledım..eger kızımla ılgılenmeyeceksen..yemek yedırmeyeceksen vallahı bıllahı hastaneye gotururm kızımada bakarım ben dedım..yapacaksanbır hayır nolur içime sınen sekılde yap dedım..al gotur o zaman cocugunuda dedı.... kendı drumda degısık bırsey söylemeyecek emınım, kendımızı rahatlatmaya ve zaman gecırmeye çalışıyoruz bı yerde..dusun dusun delirecek gıbı oluyorınsan..
dua edın nolur..annem merhametten gr nasıbını almamış bırı..hep oyleydı bılıyodum olacakları çağırmadım o yüzden kendı cıktı geldı ama yapacaklarından dagerı kalmadı ıste..Allahım kurtarsın tez vakıtte..
bunca bekleyıse tek umıdım bebegın hala donebılecegı ıhtımalı kaldı..
yoruldum düşünmekten,dusuncesızlıklerden,belırsızlıkten...
bebek duz olsaydıda bekliyor olsaydım gam yemezdim..bılırdım ıllakı normal doğacak..sımdı neyı bekliyorum Allah bılır
Benimki zaten büyük dediğin gibi canım bebeğinkini diyor :))karin çevresinin buyuklugu derken seninkinimi diyor bebeginkinimi ? SENINKI buyuk çunku suyun fazla
bebeginkini bilmiyorum
sen dikkat etde dr bahane bulamasin sezeryana , ye sebze ni iç suyunu otur bekle bakalim, hayirliis olsun insallah
Ins canim sabaha karsi adet sancisiyla uyaninca ahanda geliyo ha simdi cogalir ha simdi derken uyuya kalmisimben gecen gun ebeye sordum su yla çi$in farkini :)
amnisiyoz sivisi olunca bi kere olmaz, bebek delmistir su kesesini ve durmadan gelir az az da olsa dedi
bi kereyse çi$ tir,ama devamli oluyorsa az az geliyorsa o zaamn amniyoz suyudur dedi ..
yarin ola hayrola doguracagin zaman anlarsin sancida duramazsin
ben hamileyken yanimda kimse yokdu , nasil olacagini hiç bilmiyordum ilk hamileligimde
bi gece evin içini turlamaya basladim , naptiysam geçmedi gittikçe çogaldi, saat tuttummmu hatirlmaiyorum
esime hastaneye gidelim dedim, açilma olmus dogum baslamis dedilern yani ne kadar tecrubesiz bilgisiz olursan ol doguracagin sanciyi anlarsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?