2015 Şubat Anneleri

Çok değil mi kuzum ya doğru düzgün bi iş yaptığı da yokmuş ben baya yemeğin yanında temizlik ütü falan da yapsın istiyorum..bi de deneme süresi bitince sigorta yapcaz mi

Temizlik ütü ben de istiyorum eşim onun için başka birini tutarız diyor. Evde para basıyoruz sanacak herkes. Yaw alışverişi bile hala ben Migros'tan yapıyorum. Şu yok bu yok diye yemeği bile yapmadığı oluyor. Neyse sinirlenmiyeyim. Değiştricez bakslım. Yeni gelecek kişi de sadece yemek yapan biriymiş. Benim evi temizleyen kadın geldi geçen hani liste yapıp bırakıyordum o ben haftada iki gün gelebilirim dedi. Onu da düşünüyorum hem temizlik de yapar. ona da günlük yüzkırk veriyorum.

gece rahim açicı fitil gibi bir şey koydular sancilarm artinca 1.5 saatte cikardi dr hemen.
2 ye ceyrek kala sanci odasina alindim. Artık yalnızdım. Nst ye bağladılar. Suni sancıya gerek kalmadı. Epidurale de gerek duymadılar.
7 gibiydi doğum salonuna alındım. 7 yi 20 geçe YAĞMUR umuz doğdu.
3920 gr boyunu ölçmüyorlarmış.
bütün hemşirelerin dilinde Maşallah kızıma
kesi atıldi bir de doğarken omuzu idrar deliğine yakın bir yeri yırtmış.
3 dr birlikte attılar dikişimi. Şimdi hastanedeyiz, sabaha cikacagiz kismetse.
Kızım çıktığı an bütün geceki sancıları unuttum resmen.
teyzesine benzetiyor herkes dolayısıyla bana.
dikiş ağrılarım olmasa bir de daha da iyi olacağım. Düz oturamıyorum. Annem yanımda. uyuyorlar şimdi yağmur hanımla ben de çok yorgunum ama uykum kaçıyor. Fırsat bulmuşken yazayım dedim.

Iyi ıkınılamıyor his azaldığı için bence , cocugu cıkaramayınca da kesiyorlar gibime geliyor

super fikir. Ablana da uyar ins

Tek tek cevap yazamadım kucağımdan inmiyo cimcime :) herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)

hahah guzel soru zorda niye yaptim :)))
biz 4 kisilik bi ayleydik,bi tek erkek kardesim var benim, hep ozendim çok kardesli çocuklu aillelere, yolda yan yana giden kizkardeslere .. kardeslik guzel sey ..
ailemiz kalablik olsun dedim ne bilem, ins ilerde pisman olmam : )

Gecmis olsn canim normal dogurabilmissin masallah size. Tosunmus yagmur hanim dikislerin icin cok ayakta kalma ustune oturma kuru tut ki cabucak iyilessin.

Bizde 3kız kardeşiz dünyanın en güzel şeyi. ama kendi evladıma o iyiliği maalesef yapabilcek güç yok bnde ondan bir tane çok sonra belki 2. allah ne derse o bakalım

Yine sabahtan beri doymasını bekliyorum bebişin. Sağmaya korkuyorum sağdığımda yine isterse diye. Sen sağdığında diğer memeyle doydu mu?
için rahat olsun diye söylüyorum doktor kontrolünde sordum bende emme refleksinden yapabiliyormuş yalancı emzik ver dedi doktor sma bir aya kadar tuttu tuttu yoksa almazmış emziği bir hafta daha uğraş dedi eğer bebişin kakasını düzenli yapıyorsa günde en az 2 kez yani ve 1 ay kontrolünde 800 gr kadar kilo almışsa sorun yok cnm. Bide sağmaktan niye bu kadar kaçıyorsun? Ben özellikle gece memeyi çekince ağladığı ve uykuya dalmadığı için gece2 kez sağıp veriyorum hem doyduğuna emin olmak için yapıyorum .

İnyernetten baktım bende yatılı falan 1500 yazmışlar 1000 iyi bence saatine göre.
Bebeğe bakacak mı?

Ya olur mu öyle şey çok para vwriyorsunuz bence.hadi siz.veriyorsunuz da karşı tarafda haketmeli bence.emek diyoruz ama sizinki emek harcamadan para alıyor sanki

Kızlar moral bozuk suyumx çok önceden geldigiicin yani su geldi 30saat Sonra doğum oldu bu yüzden kanımda mikrop cikti bebegimdede cikti onu bebek hastanesine götürdüler antibiyotik veriliyormuş tabi bende tedavi oluyorum ilaç la . bu durum hakkında bilgisi olan var mi

kiz litchi sen bana 3000 ver , gelip sana bebege evine bakayim:)
1000 euro iyi para bari gurbetde yasamamis olurum :)))
Bende bakarım 3000 e.
Benim o kadar para kazanmak için 20 kişiye laf anlatıp, kafa patlatmam on yıl yaşlanmam gerekiyor.

Bende çekiniyorum parmağımı sokup temizlemeye. Burun göz temizliği tamamda ağız temizliğinde çok rahatsız ederim gibime geliyor.

Sakin uyanditma boyle uyudugunda. Birkac uyandirirsan uyanmayi duzen beller. Artik uyuyabilirler 5-6 saat. Uyumak beslenmek kadar buyutucu bolme uykusunu. Sanslisin her bebek uyumaz o kadar
Ilk hafta sarılık olmasın diye 2 saatte bir kaldırıp emzirmeye çalıştım ama ilk hafta çok uykucuydu bir saat sürüyordu uyandırma çabalarım. Sonra çocuğun düzenini bozdum galiba sürekli uyanmaya başladı. Memede uyuyo yatırınca hop tekrar uyanıyordu da dün gece ilk defa uyudu o kadar.bi sakıncası yok madem İnş böyle devam eder bende azıcık dinlenmiş olurum :)

Valla sizi okudukça 2. Çocuğu yapmaya tırsıyorum. Allah kolaylık versin inşallah

Yine sabahtan beri doymasını bekliyorum bebişin. Sağmaya korkuyorum sağdığımda yine isterse diye. Sen sağdığında diğer memeyle doydu mu?
Sağdıktan yarım saat sonra uyandı cadı sonra yine 3 saat emzirme seansı sürdü. Ama şuan gazdan dolayıda uyumuyor olabileceğini düşünüyorum. Çünkü dün gece memede uyudu gazını çıkarırken uyandı bir daha emzirdim sonra yine uyudu yine gazını çıkardım böyle böyle baya emzirdim en son gazını iyice çıkarıp yatırdım 5 saat uyudu.demekki diyorum süt az değil memede uyuma ve gaz problemi var çocuğumun.

Benim bebişte şuan bişey yok ama olmadan yapmak lazım diyosun. Tülbentten bezler ayarladım onun için ama daha hiç yapmadım. Nasıl yapıyorsun tam olarak?

5 saat ac kalmamis kiz 2 de emdigi 2 3 saat tok tutar normalde ama iyi emmis demekki 5 saat acikmamis .

Dilini 2 3 gjnde bir karbonatli suyla temiz bezle siliuorum ben pamukcuk olmasjni engelliyorum olduktan sonra ugrasmamak icin
Ne bileyim bizim doktor en fazla 4 saat olsun öğün araları dedi. Sabah kalkınca vicdan yaptım bende
Tecrübeli annelerin çoğu oluşmadan silinmesi taraftarı anladığım kadarıyla. Peki sadece dilini mi yoksa damağını yanaklarını da siliyor muyuz, bide bastırıyor musun yoksa nazikçe mi siliniyor? Off amma cahilim

Philips aventin elektrikli pompasını aldım dün tek memede deneme yaptım. Bu makine önce masaj yapıyo sonra sağma işlemine geçiyor. Toplam 15 dk falan sürdü sanırım 50 ml çıktı. Senin iki memeden toplam 40 ml mi çıktı yoksa her birinden ayrı ayrı mı? Birde 5er dakika az gibi daha uzun sağmayı dene daha çok çıkacaktır
Daha önce medelanın elektrikli pompasıyla sağımıştım sütüm yokken, meme uçlarımı hep yara etti diye bi daha onla sağmadım ama vakumu avente göre çok daha fazla. Onla sağsam daha çok çıkardı diye düşünüyorum.
Kız o kendini aç bırakır mı hiç,yıkar ortalığı demekki keyfi yerindeymiş :)
Ben hiç silmedim,doktorda ağzına bakmıştı bişey demedi..
Doktor banada bişey demedi. Olmadı kaynamış suyla sileyim ben arada bir tecrübeli anneler öyle diyor

Ayy rahatladım yorumları okuyunca. Doktor 4 saati geçmesin demişti de bende sabah panikledim. Maşallah kızıma o zaman
Bende sileyim ağzını artık arada bir, önleyici oluyor madem.

Nerede yaşıyorsun 1000 cok değilmi benım ark. Bebeğine bakıcısına sabah 7'5 akşam 7'5 1300 verıyor

Bnm arkadaşımın bebeginde vardı cnm ama onunki emmesini falan etkilemisti sizde öyle bi durum yok heralde emiyor senin bebis di mi
Emiyor ama çok zor tutuyor memeyi.
Evet canım şimdi yaptırsak narkozsuz yapıyorlarmış galiba. Bişi sorcam dil bağı olan çocukların çoğunda üst dudak bağıda olurmuş. Bu yüzden üst ön dişleri ayrık olurmuş. Sizde varmı böyle bi durum?

Emme refleksi hep mi devam edicek? Emzik almıyor wee baby aldırıcam bir de onu deniycem. Sütü sağınca emmek isterse diye korkuyorum. Yani sağdığım sütü şırıngayyla verince tekrar emmek isteyebilir diye.

Bebeğim 1hafta gözetim altında kalacak nasıl tavrından ayrı kalicam kuzum benim aşkım benim o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…