Çok değil mi kuzum ya doğru düzgün bi iş yaptığı da yokmuş ben baya yemeğin yanında temizlik ütü falan da yapsın istiyorum..bi de deneme süresi bitince sigorta yapcaz mi
Yok valla ben de normal doğurdum inanılmaz iyiyim hissetmedim hiç dikiş ağrı sızı bebişimi hastaneye götürürken koşarak çıkıyorum merdivenleri :) Sıkıntım yok, ama sanki epiduralli normal doğumlarda dikişler fazla sıkıntı yaratıyor ama nedenini bilmiyorum.
super fikir. Ablana da uyar insValla benimde.
Dün birde dukancılara baktım
Orayada yavaştan el atmam gerek.
Ben ablama önereceğim çocuk bakma işini.
Ablam normalde modelist ama üç çocuğu var 15-9-8 yaşlarında ondan çalışmıyor çalışırsa dersleri bozuluyor.
Parayı ona versem diyorum.yarım gün baksa. Hem onun işine yarar hem benim.
Gozunaydin canim saglikla buyutTek tek cevap yazamadım kucağımdan inmiyo cimcime :) herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)
hahah guzel soru zorda niye yaptim :)))MAŞALLAH birde 3. haa okumuştum önceden hatırladım şimdi. ee zorda niye yaptın kız bu kadar ben bitaneyi içime düştü bulantıdan bidaha stemiyorum diyorum gerçi bulantı olmasada hep tek istiyorum ben uğraşamam gibi geliyo
Gecmis olsn canim normal dogurabilmissin masallah size. Tosunmus yagmur hanim dikislerin icin cok ayakta kalma ustune oturma kuru tut ki cabucak iyilessin.gece rahim açicı fitil gibi bir şey koydular sancilarm artinca 1.5 saatte cikardi dr hemen.
2 ye ceyrek kala sanci odasina alindim. Artık yalnızdım. Nst ye bağladılar. Suni sancıya gerek kalmadı. Epidurale de gerek duymadılar.
7 gibiydi doğum salonuna alındım. 7 yi 20 geçe YAĞMUR umuz doğdu.
3920 gr boyunu ölçmüyorlarmış.
bütün hemşirelerin dilinde Maşallah kızıma
kesi atıldi bir de doğarken omuzu idrar deliğine yakın bir yeri yırtmış.
3 dr birlikte attılar dikişimi. Şimdi hastanedeyiz, sabaha cikacagiz kismetse.
Kızım çıktığı an bütün geceki sancıları unuttum resmen.
teyzesine benzetiyor herkes dolayısıyla bana.
dikiş ağrılarım olmasa bir de daha da iyi olacağım. Düz oturamıyorum. Annem yanımda.uyuyorlar şimdi yağmur hanımla ben de çok yorgunum ama uykum kaçıyor. Fırsat bulmuşken yazayım dedim.
Bizde 3kız kardeşiz dünyanın en güzel şeyi. ama kendi evladıma o iyiliği maalesef yapabilcek güç yok bnde ondan bir tane çok sonra belki 2. allah ne derse o bakalımhahah guzel soru zorda niye yaptim :)))
biz 4 kisilik bi ayleydik,bi tek erkek kardesim var benim, hep ozendim çok kardesli çocuklu aillelere, yolda yan yana giden kizkardeslere .. kardeslik guzel sey ..
ailemiz kalablik olsun dedim ne bilem, ins ilerde pisman olmam : )
için rahat olsun diye söylüyorum doktor kontrolünde sordum bende emme refleksinden yapabiliyormuş yalancı emzik ver dedi doktor sma bir aya kadar tuttu tuttu yoksa almazmış emziği bir hafta daha uğraş dedi eğer bebişin kakasını düzenli yapıyorsa günde en az 2 kez yani ve 1 ay kontrolünde 800 gr kadar kilo almışsa sorun yok cnm. Bide sağmaktan niye bu kadar kaçıyorsun? Ben özellikle gece memeyi çekince ağladığı ve uykuya dalmadığı için gece2 kez sağıp veriyorum hem doyduğuna emin olmak için yapıyorum .Yine sabahtan beri doymasını bekliyorum bebişin. Sağmaya korkuyorum sağdığımda yine isterse diye. Sen sağdığında diğer memeyle doydu mu?
İnyernetten baktım bende yatılı falan 1500 yazmışlar 1000 iyi bence saatine göre.Bi yardımcı buldum bakalim ev işi ve yemek yapması için ptesi görüşcez. .doğru düzgün biri çıkar inşallah da biter bu arama işi. . Arkadaşım da bakıcısıni işten çıkarmış. .Kadın bi elinde bebek bi elinde tlfn sevgilisi ile kavga ediyormus. .bi de kamera dosetti heryere. .9-3 arası gelecek bana yardımcı ederi nedir bu işin? 1000 falan geçiyor bnm aklımdan ama sadece h.ici gelecek
Ya olur mu öyle şey çok para vwriyorsunuz bence.hadi siz.veriyorsunuz da karşı tarafda haketmeli bence.emek diyoruz ama sizinki emek harcamadan para alıyor sankiIki haftada bin ayda ikibin lira veriyoruz bebişe bakmıyor sadece mutfak işi yapıyor evle de ilgilenmiyor. Kahvaltı ve öğlen yemeğini servis ediyor Akşamı tencerede bırakıyor sabah sekiz buçuk öğleden sonra üç arası çalışıyor. Ara öğünlerimi hiç getirmedi sadece ister ettiğim bir iki gün getirdi. Yarın bir ay olucak başka birini düşünüyoruz.
Bende bakarım 3000 e.kiz litchi sen bana 3000 ver , gelip sana bebege evine bakayim:)
1000 euro iyi para bari gurbetde yasamamis olurum :)))
Bende çekiniyorum parmağımı sokup temizlemeye. Burun göz temizliği tamamda ağız temizliğinde çok rahatsız ederim gibime geliyor.Hadi bakalı
bende pamukçuğu burda duydum dili biraz beyazdı kafaya taktım
Dr söylrdim beyaz diye
Pamukçuk böyle olmaz bundan bir şey olmaz dedi
Temizle falan demedi yani.
Brn zaten hayatta elimi ağzına sokup öyle bir şey yapamam
Ilk hafta sarılık olmasın diye 2 saatte bir kaldırıp emzirmeye çalıştım ama ilk hafta çok uykucuydu bir saat sürüyordu uyandırma çabalarım. Sonra çocuğun düzenini bozdum galiba sürekli uyanmaya başladı. Memede uyuyo yatırınca hop tekrar uyanıyordu da dün gece ilk defa uyudu o kadar.bi sakıncası yok madem İnş böyle devam eder bende azıcık dinlenmiş olurum :)Sakin uyanditma boyle uyudugunda. Birkac uyandirirsan uyanmayi duzen beller. Artik uyuyabilirler 5-6 saat. Uyumak beslenmek kadar buyutucu bolme uykusunu. Sanslisin her bebek uyumaz o kadar
Valla sizi okudukça 2. Çocuğu yapmaya tırsıyorum. Allah kolaylık versin inşallahAh onu bi basarabilsem iyi olcaktim da olmuyor iste malesef hic yatamadim ki ben ondan boyle oldum belki de. Kız nerde yatacak goz o cadida kok soktruyo :)
.
Ya bu kalani sagma isi nasil ve nniye? Benmki de emiuor guzelce sukur uyuyunca hala sut var gibi geliyor sagsam mi ki ben de ama sagma lafini duyasm yok ilkinden o kadar nefrer etmism ki bir de sebebim de yok su an ya gerek var mi ki illa fazla olani almaya
o pamukvuk degil silmiyoruz o yuzden dun dr da aynini dedi normal o bisey yapma dedi
ya benmki dinlnememkten oldu kizin pesinde gerginlikten gonlumce yatamadim ki bir
Sağdıktan yarım saat sonra uyandı cadı sonra yine 3 saat emzirme seansı sürdü. Ama şuan gazdan dolayıda uyumuyor olabileceğini düşünüyorum. Çünkü dün gece memede uyudu gazını çıkarırken uyandı bir daha emzirdim sonra yine uyudu yine gazını çıkardım böyle böyle baya emzirdim en son gazını iyice çıkarıp yatırdım 5 saat uyudu.demekki diyorum süt az değil memede uyuma ve gaz problemi var çocuğumun.Yine sabahtan beri doymasını bekliyorum bebişin. Sağmaya korkuyorum sağdığımda yine isterse diye. Sen sağdığında diğer memeyle doydu mu?
Benim bebişte şuan bişey yok ama olmadan yapmak lazım diyosun. Tülbentten bezler ayarladım onun için ama daha hiç yapmadım. Nasıl yapıyorsun tam olarak?Ben iki günde bir sulu bezle siliyorum dilindeki pamukçuk da ilerlemiyor böylelikle çok şükür. İlk bebeğimde düzenli temizlememenin cezası çok kötü pamukçuk olmuştu bütün ağzında, karbonatlı suyla sildiğimi söylemiştim doktora bana çok kötü kızmıştı niye ağzının ph'ını bozuyorsun bebeğin, suyla da silsen aynı şey demişti. Hakikaten suyla silince de iyice kazırsan yine temizleniyor ve bebek de daha az rahatsız oluyor, karbonat acı sonuçta.
Ne bileyim bizim doktor en fazla 4 saat olsun öğün araları dedi. Sabah kalkınca vicdan yaptım bende5 saat ac kalmamis kiz 2 de emdigi 2 3 saat tok tutar normalde ama iyi emmis demekki 5 saat acikmamis.
Dilini 2 3 gjnde bir karbonatli suyla temiz bezle siliuorum ben pamukcuk olmasjni engelliyorum olduktan sonra ugrasmamak icin
Philips aventin elektrikli pompasını aldım dün tek memede deneme yaptım. Bu makine önce masaj yapıyo sonra sağma işlemine geçiyor. Toplam 15 dk falan sürdü sanırım 50 ml çıktı. Senin iki memeden toplam 40 ml mi çıktı yoksa her birinden ayrı ayrı mı? Birde 5er dakika az gibi daha uzun sağmayı dene daha çok çıkacaktırBir öğünde bilmiyorum ama günlük ihtiyacı olan süt miktarı kilosu çarpı 150 imiş.. Benim kız 4500 civarı yani günlük 650-700 ml civarı süt lazım ki benden o kadar süt çıkacağını sanmıyorum.. Sen nasıl pompayla sağdın,manuel mi elektrikli mi bir de ne kadar süre sağdın? Ben her bi göğsümü 5 er dk manuel pompayla sağdım 40 ml süt çıktı.. Dün akşam huysuzdu mama verdim biberonu yutacaktı,demekki sütüm yetmiyor,gündüz emziriyorum hep.. O yüzden de kasmamak lazım mama vermicem diye,aç kalmasın bebem :)
Doktor banada bişey demedi. Olmadı kaynamış suyla sileyim ben arada bir tecrübeli anneler öyle diyorKız o kendini aç bırakır mı hiç,yıkar ortalığı demekki keyfi yerindeymiş :)
Ben hiç silmedim,doktorda ağzına bakmıştı bişey demedi..
Ayy rahatladım yorumları okuyunca. Doktor 4 saati geçmesin demişti de bende sabah panikledim. Maşallah kızıma o zamanBe
25 günlük olduk Benim kızımda bazen Aralıksız 5 saat uyuyor. . Hiç uyandırmıyorum. Acıkınca zâten yıkıyor ortalığı. Vicdan azabı Çekme maşallah de :)
Ben bikaç kez karbonatlı sU ile sildim. Ardından bikaç damla su verdim. Haftada bir sefere denk gelmiştir o da
Nerede yaşıyorsun 1000 cok değilmi benım ark. Bebeğine bakıcısına sabah 7'5 akşam 7'5 1300 verıyorBi yardımcı buldum bakalim ev işi ve yemek yapması için ptesi görüşcez. .doğru düzgün biri çıkar inşallah da biter bu arama işi. . Arkadaşım da bakıcısıni işten çıkarmış. .Kadın bi elinde bebek bi elinde tlfn sevgilisi ile kavga ediyormus. .bi de kamera dosetti heryere. .9-3 arası gelecek bana yardımcı ederi nedir bu işin? 1000 falan geçiyor bnm aklımdan ama sadece h.ici gelecek
Emiyor ama çok zor tutuyor memeyi.Bnm arkadaşımın bebeginde vardı cnm ama onunki emmesini falan etkilemisti sizde öyle bi durum yok heralde emiyor senin bebis di mi
Evet canım şimdi yaptırsak narkozsuz yapıyorlarmış galiba. Bişi sorcam dil bağı olan çocukların çoğunda üst dudak bağıda olurmuş. Bu yüzden üst ön dişleri ayrık olurmuş. Sizde varmı böyle bi durum?Benim kizimda vardi
bazi harfleri konusurken soylemiyordu
sadece zar gibi olan bolgeyi kesiyorlar
biz yasini biraz gecirdik buyuyunce durmaz diye de hep erteledik sonra geniz eti ameliyati olunca dr soyledik kesiverdi sagolsun...
sana tavsiyem dr sor jucukken yapilmasini oneriyorlar yoksa kucucuk bisey icin narkoz gerekebilir
bide bu dil baginin da seviyesi var bizimki cok degildi
için rahat olsun diye söylüyorum doktor kontrolünde sordum bende emme refleksinden yapabiliyormuş yalancı emzik ver dedi doktor sma bir aya kadar tuttu tuttu yoksa almazmış emziği bir hafta daha uğraş dedi eğer bebişin kakasını düzenli yapıyorsa günde en az 2 kez yani ve 1 ay kontrolünde 800 gr kadar kilo almışsa sorun yok cnm. Bide sağmaktan niye bu kadar kaçıyorsun? Ben özellikle gece memeyi çekince ağladığı ve uykuya dalmadığı için gece2 kez sağıp veriyorum hem doyduğuna emin olmak için yapıyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?