- 28 Nisan 2012
- 5.115
- 2.697
- 198
ıyı bak 1 kilo cok guzel bence artık rahatla hersey yolunda gidiyor..valla bilmiyorumki bnmki artık hergun yapmıyor kaka belki biriktiği için yeşil oluyordur ama seninki hergun yapıyorsa yediğinden içtiğinden oluyor olabilir..cok sık görülen bişiymiymiş laktoz intoleransıBir almış canım aralarda mama takviyesi de yaptık habire dut incir humana lactamil içip duruyorum. Bu arada lactamil de yapmış olabilir mi li? Üçünde süt tozu var ya.
ya bizim salonda kapı yok diger yerleri temizlesin diye bgn bebişle salondayım yrndan itibaren yatak odasında takılırım o varken zırt pırt girip çıkmaz oraya da heralde..temizlik delisi cıktı bu da saat 3 de gidecek hala yemek falan yaptıgı yok..aksama temiz halıları yicez heraldeKadının herseyi sormasına izin verme nasıl biliyorsa öyle yapsın. Yoksa gerçekten habire yanına geliyor. Gerekirse bir liste yap yediğin yemeklerin listesini onları yapsın.
Bn de psikologa gidicem. Ozellikle iki kardes arasi dengeyi kurcam diye kendoimi yiyip bitirneden.Benim dr um ve psikoloğum bebeklerin hayatında 3 aya kadar bi düzen oturtma çabasının boş olduğunu söyledi,3. aydan sonra yemek,uyku düzeni vs için başlamak daha iyiymiş..2 ayda anca uyum sağlıyolar hayata,bi bize bi bulundukları ortama uyum sağlasınlar önce.. Bu kadar strese sokmayalım kendimizi hakikaten etkiliyoruz bebeklerimizi.. Bazen emzirirken ağlıyorum o da başlıyo mızmızlanmaya..
Sen de bir an once saglikla kurtul da. Annen yanindayken. Ne yapalim uzakta olmalari da iyi bazen. Teselli edelim kendimiziAnnenin baska sehirde olmasi gercekten cok zor seni cok iyi anliyorum. Insallah kendine gelirsin kisa zamanda
Benim de annem on gundur burda ama benimki dogmak bilmedi. Babam hasta olmus oralarsa kardesimin sinavi var hazirlaniyo. Daha bebis dogcak bana yardim edicek de gidip bi de tasincak. Ofd cok zor annenin uzakta olmasi cidden kaynana dunya iyisi olsa da anne gibi olmuyo
Senin de iki tane var di mi o daha da zor allah kolaylik versin insallah buyugu kisa zamanda alisir yeni hayatiniza.
3 ay brz uzun bi süre değil mi ama cnm inan sonra alıskanlıkları kırmak daha zor..ben ilk ay biberon kullandım da sonra onu unutturup memeye alıstırcam diye göbeğim çatladı..yine de herkesin kendi tercihi tabi..ben ne kdr erken duzen kurulursa ilerde o kdr rahat ederiz diye düşünüyorum..Benim dr um ve psikoloğum bebeklerin hayatında 3 aya kadar bi düzen oturtma çabasının boş olduğunu söyledi,3. aydan sonra yemek,uyku düzeni vs için başlamak daha iyiymiş..2 ayda anca uyum sağlıyolar hayata,bi bize bi bulundukları ortama uyum sağlasınlar önce.. Bu kadar strese sokmayalım kendimizi hakikaten etkiliyoruz bebeklerimizi.. Bazen emzirirken ağlıyorum o da başlıyo mızmızlanmaya..
Valla canim mamalar kabizlik yapiyomus diye duydum aile hekimliginde hemsirde dedi yapar diye zeytinyagini yogunbakim unitesinin doktoru soyledi ben kasikla icirdim mamaya katinca midesi kalkmasin iyice ve biberonu cok yaglandiriyo diye zarar verceni sanmam halis zeytinyagi verdim ben ama islem gormemis memleketten gelmeCok saol canim ya bende mart annesiyken subat annesi oldum sende olmasan icim icimi yiycekti. Zeytinyagini mamasna katinca zarar olmaz demi. Marivit diye damla kullaniyoruz ondan mi oldu iki gundur sadece benii emiyor geceleri mama veriyorum ondan mi olduda kakasini yapamadi anlayamadim canim
Evet doğumda oldu canım kan sulandırıcı kullanıp kullanmadığını bilmiyorum çok şükür iyi geçti gitti tekrar geçmiş olsun canım
Hala ilgileniyorsan,Soguk alan,midesini usuten bebek yesil kaka yaparmis.yani senden geciyor.soguk bisii yemiyeceksin,icmeyeceksin..ayaklarin 2 kat olacak,usutmeyeceksin(mis)..ben zorla boyle geziyorum.corap ustu patik.kalin pijama alti..Yeşil kaka gören var mı? Birkaç gündür sadece bir alt açmada rastlıyorum. Diğer üçü dördü normal sarı. Acaba yediklerimden mi dedim salata yiyordum bugün yemedim ama yine yeşil renk. Dr laktoz intoleransı olabilşr dedi korkuttu. Bilgisi olan var mı?
Moralini bozma canim. Sariligi atlatsin evde kafan rahat olunca sutun de artar inssarılığımız düşmeye başlamış 3 gün içinde kiloda almış
mamaya çok alıştırma sütünü ver dedi doktor veriyorum her dk ağzına tıkıyorum ama süt yokki çok az
doyumluk değil tadımlık bişey
dr öyle deyince hepten moralim bozuldu
ne yapsam artmıyor süt
pes etmek üzereyim inancımı kaybetmek istemiyorum sütüm çoğalacak diyoum ama bazende dayanamıyrum ağlıyorum canım cok sıkılıyor
acayip bunaldım annem 9. gün gitti kaldım yalnız koşuşturmaktan bi hal oluyorum yemek temizlik çamaşır bebek herşey bana bakıyor
o kadar sıkıldım ki gezmek dolaşmak istiyorum ev üstüme geliyor
iki dk oturmak lüks oldu
aynaya baktım kendimden koktum saçlar almış başını gitmiş kaşla büyümüş göz altlaı morarmış
yine de bu halimize çok şükü bebeklerimiz sağlıklı ya gerisi boş
zamanla bizde belli bir rutine oturtacağız günlerimizi
zaman su gibi akıp geçsin bir an önce bahar gelsin bebekler büyüsün
son günlerde tek isteğim bu
Ustume giyecek kiyafet yok ki disari cikmak bana da cok iyi gelcek. Bir de sezeryanin agrilari gecmedi. Sirtimda cekilmez bir agri var. Acaba sedyeden sedyeye koyarken fln attilar mi beni naptilar.
Benim 3 degil 2 cocuk ama. Oglan tam 2,5 yasinda herseye hayir diyor her an bir etkinlik istiyor.
Esim kilo vereyim iyi olayim istiyor. Ben sadece saatlerce uyumak istiyorum hicbiryerim agrimadan. Uyusam bile dinlenemiyorum cunku.
Kp niye kusmus sana. Annem gdecek kv kp gelecek icim daraliyor en fazla bir hafta dursunlar hatta 3 gun yeter.
Sana da bana da burdaki herkese de huzur versin allah. Bebeklerimize uyku versin ki dinlenelim.
Düşündükçe ağlayasım ağladıkça düşünesim geliyor herkes sadece sevmeye geliyor sanki naylon bebek gece bağırdım bizimkine kalk yeter sütçüden değil bu çocuk Ağladım kaç saat bitkinlikten sevmediğim halde şuan kv geldim sadece biri bana yemek hazırlasın diyeSeni o kdr iyi anlıyorum ki. Anneme geldim artık yeter dedim. Bi saat baksa bebeğe cok iş yapmış oluyor HeRkes , ben tek basıma kazandım cunku bebeği ya.
Yok goguslerim oyle buyuk degil. Seseryandan oluyormus zamanla geciyirmus. Oglani uyuttum kiz uyurken uzanayim dedim ama uyandi. Gazi cikarmadan uyuyor emdikten sonra. Gaz cikmayinca yarim saate uyniyor tabi.Daha vücut kendine gelemedi tabii benim de sağ omzumda ağrı vardı aslında benim boynunda problem var meslek hastalığı bi nevi ben dedim boynundaki ağrı omzuna vuruyor ortopediye gittim doktor bakmadı bile boynuma.bi de medikal park olacak devlete gitseymisim keşke.ben de dedim isim erken hallolsun beklemiyim.boynundan filan sorunum olsa parmagimi kaldıramazmisim.annemde boyun düzleşmesi var dedim parmağında hic sorun var mi yok diyor.dedim Dr boyle boyle dedi bana o son raddesini söylüyor diyor.ne diyim geçmesini beklemekten başka çare yok başka zaman olsa ugrasirdim ama çocuklardan bi yete gidilmiyor maalesef. Sırt ağrısına ne iyi gelir hic bilmiyorum .belki de göğüslerini çok mu büyük ondan agriyor olmasın sırtın da?
Senin oglan benim kızdan biraz büyümüş demek benim 22 aylık iste ama felaket ortalığı karıştırıyor ağlıyor .. Bazen de çok iyi hic yuklugu yok bana çocukları anlamak zor saglari sollari belli olmuyor.
Kayinpederim hala kızımı görmeye gelmedi.kayinvalidem de gorumcemle 4 gün sonra gelmişlerdi açıkçası ben de arayıp sormadim neden gelmediniz diye ben aliskinim sorumsuz babaanne büyük babaya beninkiler oyleydiler çünkü.o yüzden baba tarafım benim için yok artik neyse kayinpederim eşimi eve çağırmış demiş kızı da getir yani 2 numaradan bahsediyor eşim de demiş siz neden gelmiyorsunuz demiş tiramisu hanıma sor gecen gun geldik bize kapıyı açmadı
Doğumdan önce, bi aksam ogluma yemek koymuştum mutfakta kizim da gelip sürekli abisinin tabağından yemek alıyordu kavga çıkıyordu.annem de kızı aldı salonun kapısını da kapattı oğlan rahatça yemeğini yesin diye bi yandan da haber izliyoruz benim de belim ağrıyordu halinin üstüne yatmistim.o arada telefon çaldı kayınpederi arıyor efendim baba dedim yaa kapıyı neden acmiyorsunuz diye kızdı hemen.AA kapıda misiniz duymadım dedim gittim hemen açtım kapıyı.geldiler yukarı içeri girmeden bi daha kızdı neden kapıyı acmiyonuz dedi bana duymamisiz kapı kapalıydı dedim hii dedi hic inanmadı sanki o aksam yüzlerinden dokuleb bin parca ben de bozuldum ama astım suratimi beni çocuk gibi azarliyorlar diye.. Keşke haber verip gelseydiniz dedim.haber verseler ne boyle problem çıkacaktı ne de çamaşırları filan salona astiydim ne bileyim onları kaldiridim kendime çeki düzen verirdim yanlış mi düşünüyorum.. Sonra demiş iste eşime kapıyı açmadı diye.. Ne alaka ya.. İnsan tanımadığı birine açıyor da kapısını.. Söylediğinden çok bana bunu yakistirmalarina icerledim yıllardır beni taniyamamislar demek ki.. Yada ben öyle bi intiba yaratmisim üzerlerinde.. Yazık yani ne diyeyim ki.. Kapı açmamak ne demek öyle şey mi olur.. Tamam yaslandilar alıngan oluyorlar ama su an kimsenin naziyla oynayacak durumda değilim ki.. Hatam olan Bisey olsa yine neyse.. O gün yağmur da yağıyordu aldık bir aylık bebeği de yanımıza gittik ayağına.. Büyüklerimiz keşke büyük gibi davranabilseler olgun olsalar.. Ben anneannrmden,babannemden,büyük babamdan,babamdan hic büyüklük görmedim eşimin ailesinden mi gorucem di mi.. Esim de inansa boyle biseyin olduğuna dusunsene olay çıkacak kavga cikacak .. Gerek var mi boyle şeylere ya..
Bi de sadece 2 numarayı görmek istiyor o da ayrı,oğlumu neden cagirmamis.. Yıllarca buyukbabamlar da bu şekilde davranışlar biliyor musun,sonra da ne oldu ben üniversiteye giderken zerre kadar yardım etmediler güya beni çok seviyorlardi ya ben küçükken hani,annemle babamın boşanma arifesiydi iste ne kadar zorluk çıkarabilecek derse çıkardılar maddi manevi,ben de üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım.. O yüzden su anda çocuklarım hatta torinlarim bile bundan etkilenecekler.. Allahım güzel insanlarla larsilastirsin hepimizi.. Çok sinirlendim su an.
Benim dr um ve psikoloğum bebeklerin hayatında 3 aya kadar bi düzen oturtma çabasının boş olduğunu söyledi,3. aydan sonra yemek,uyku düzeni vs için başlamak daha iyiymiş..2 ayda anca uyum sağlıyolar hayata,bi bize bi bulundukları ortama uyum sağlasınlar önce.. Bu kadar strese sokmayalım kendimizi hakikaten etkiliyoruz bebeklerimizi.. Bazen emzirirken ağlıyorum o da başlıyo mızmızlanmaya..
tek temennim o o zaten artacak diye düşünüyorum mama yiyerek aldıgı kiloya sevinemedim bile keşke emerek alsaymış kiloyu ama bunada şükürMoralini bozma canim. Sariligi atlatsin evde kafan rahat olunca sutun de artar ins
Hala ilgileniyorsan,Soguk alan,midesini usuten bebek yesil kaka yaparmis.yani senden geciyor.soguk bisii yemiyeceksin,icmeyeceksin..ayaklarin 2 kat olacak,usutmeyeceksin(mis)..ben zorla boyle geziyorum.corap ustu patik.kalin pijama alti..
Peeehh, kim gelip yardin edecek annem burda sma onun bakima ihtiyacı var daha çok. Bebek keyfinden mi memeye yapisiyor acliktan mi anlayamiyorum. Bir yeri mi agriyor neden agliyor anlamiyorum onla beraber ben de agliyorum. Dun hirsimdan bagirdim el kadar cocuga, napacaz biz?Bence sen ben ve @meryemkuzu yanlış yapıyoruz. Bu bizi de mutsuz ediyor. Bebişlere düzen gerekli. Her istediklerinde verdik. Ayrıca Yanımızda bir yardımcı olmalı. Bizim kokumuza alıştılar kucağımızda hep emmek istiyorlar. En azından karnının doyduğundan emin olduğumuz zaman yardımcı Alıp pışpışlayarak uyutmalı. O sırada biz dinlenmeliyiz. Bence buradaki çoğu kişinin annesi ya da ablası böyle yardım etti. bebişlerimiZin hisleri çok güçlü. Bizim ruh halimizden etkileniyorlar strese girince de emmek istiyorlar. Dr elektrik süpürgesi aç kulaklık tak duyma onu arada git dokun yanındayım Mesajı ver dedi.
GaCips ne yapiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?