2015 Şubat Anneleri

Sigaraya başlıycan mı ilerde

Ah ablan da mı öyle dedi. Ablan sana yardımcı oluyor sanıyordum. Anneler ablalar sanki çocuk büyütmemiş gibi ne deseler yanlış çıkıyor. Ya da onlar doğru Dr lar mı yanlış.
Ben takmıyorum çünkü bebeği en iyi ben tanıyorum. Ne zaman niye ağladığını biliyırum artık. Kucağıma aşınca susuyorsa numaradan ağlıyor demektir.

Sen burdasın hazır yakalamışkan sorayın.
İlk kez bebeği yalnız yıkayacağım ama bu su sıcaklığını nasıl ayarlıycam.

slmlar
bugün kontrole gittim
doktor baktı suyu iyi dedi , nst de yine sancı çıkmadı
bugün yada yarın kararını ver yatışını yaparız dedi
yok kendi sancım gelsin dersen en fazla pazartesiye kadar bekleyebilirsin dedi
şimdi ben ne yapacam yaww
yarın gidip suniyi almaya başlasam mı ? napsam pazartesiyi mi beklesem daha da çok gün var
pehhh

selam kızlar
vay be şubat çıktı herkes doğurdu daha dün kalp atışlarını duyacakmıyız diye stres yapıyorduk :)
dün 1 ay sonra ilk defa dışarı çıktım
kızçeyi anneme bıraktım yürüyerek çarşıya gittim hava güzeldi
ama dışarı çıkmaya çıkmaya yürümeyi unutmuşum bacaklarım çapraz bastı
pazar günü mevlüt yapıyorum alışverişe gideyim dedim
üzerime bir bluz alırım diyordum
evde bir sürü pantolonum var giymediğim onlardan birini giyerim diyordum
iyiki denemişim hiçbiri olmadı moralim bozuldu kıyafet yok hiç
ne pantolonlar oluyor ne kazaklar
birde çarşıdan dönerken bir kadınla karşılaştım
göbeğimi sevdi maşallah kaç aylık oldunuz dedi
kafamdan aşağı kaynar sular döküldü o an
ne kaç aylığı 26 günlük olduk biz dedim
hadi be yalan söylüyorsun diyor
yahu ne yalanı bak çok moralimi bozdun şimdi dedim
sezeryan oldun heralde o zaman diyor
her gören biri içerdemi kaldı diyor
offf deli olacağım
daha korse takmaya geçemedim
yarın kalça ultrasonuna gideceğiz gitmişken kendi doktorumada görüneceğim korseyi soracağım

aabboooooowwww sen daha doğurmadınmı
normal yapacaksan bekleme git sancıyı çek canım pazartesiye kadar sancının geleceğide belli değil

bu arada bakkal emziğinden avente kadar her marka ve model emzik var elimde ama hiçbirini almıyor öğürüp atıyor ben elimle tutuyorum bu sefer ağzını kocaman açıyor ve kapatmıyor çenesi yorulunca basıyor çığlığı ve kapanışı kusarak yapıyor. ne yaparsam yapayım emziğe alıştıramadım. tek umudum dişleri çıkarken kaşıntısı için alması.

onun dışında kabızlık problemimiz yok hatta ishal denecek kadar sıvı yapıyoruz pütürlenme başladı kakamızda gün içinde aldığım bütün bezler kakalı ama yaparken çok zorlanıyor ıkınıyor sıkınıyor kıpkırmızı oluyor ağlıyor sonra bir corultu eşliğinde derin nefes alıp uykuya dalıyor tekrar.

tecrübeli anneler bu kaka olayı neden böyle oluyor fikri olan varmı

Bn de psikologa gidicem. Ozellikle iki kardes arasi dengeyi kurcam diye kendoimi yiyip bitirneden.
Sen niye gittin faydasini gordub mu
Ben okb ve anksiyete bozukluğu sebebiyle terapi görmüştüm bi süre,malum doğum travmam ve lohusalık kendimi bilmez haldeyim yine,deliricem sanıyorum bazen,sütüm de azaldı üstüne.. İyi olcam inşallah..

Biberonu nasıl unutturdun,benimki de 28 günlük biberon kullanıyoruz,bu ara sütüm de azaldı emerken boğuşuyo memeyle istediği gibi süt gelmiyo diye.. Emzirme kampını denemiştim bigün ama dayanamadım.. Şimdi önce emziriyorum sonra baktım aranmaya devam ediyo durmuyo 60 ml mama veriyorum.. Gece sadece emziriyorum.. Günde 4-5 kere biberon verdiğim oluyo.. Çok üzülüyorum memeyi bırakırsa diye,kendimi suçlamaktan helak oldum.. Sadece emse keşke unutturabilsem biberonu.. Nasıl başardın hakkaten ??

Dirseğini sok suya,yakmayacak sıcaklıktaysa tamamdır.. Dirseğin ne hissediyosa bebeğin de onu hissedecek yani

Ben geçen gün işe gidip geldim bir kez biberonla verdi sütümü eve gelince memeyi alırken mırın kırın etti.hemen aksın istedi.alışabiliyorlar yani.

Dr a gidip kilosunu kontrol ettirsen kilo alıyorsa keyfinden oluyormuş.

Dirseğinde kontrol ettin sıcak geldi diyelim suyu ılıştırdıktan sonra kontrol ettiğin dirseğinin suyunu mutlaka silip öyle kontrol et ya da diğer dirseğinle kontrol et. Sulu kaldıysa daha soğuk olarak algılamamızı sağlıyor.

Hala ilgileniyorsan,Soguk alan,midesini usuten bebek yesil kaka yaparmis.yani senden geciyor.soguk bisii yemiyeceksin,icmeyeceksin..ayaklarin 2 kat olacak,usutmeyeceksin(mis)..ben zorla boyle geziyorum.corap ustu patik.kalin pijama alti..
Ben çorap giyemeyen biriyim ilk günden hiç çorap giymEdim.
Hep soğuk su içerim hele soda buz gibi kim ne dediyse dinlemedim valla. İçiM yanıyor.
Bebeğin kakası hiç yeşil olmadı.
Birde benim anlamadığım bu soğuk içecekler önce mideye gidiyor sonra kana karışıyor neyse işte süt yapılıyor bu sırada ısınmıyor mu?
Biri bana açıklasa.yoksa direkt süt mü oluyor.

Suni sancıya karar vericeksen epidurali de iste canım.

Mantıken bebişin emdiği sütün sıcaklığı 36.5-37 derece olmalı.

Öğlen ne yiyorsun öğle için de yemek hazırlasın. Ben yine dışardan söyledim. Esimin annesi geldi akşam yemeğini o hazırlayacak sağolsun. Yardımcı olayı beni geriyor travma yaşattı gelen. Yarın temizlik için liste yaptığım kadın gelicek yapabilse de bir mantı yapsa.

Bilmiyırum ki. Dr üzerinde bile durmadı birsürü neden söyledi ben çektim aldım cımbızla çeker gibi resmen. Sonra da taktım işte. Relax olmalıyız. Dr avm ye gidebilirsiniz dedi. Sabah gidin dedi. Çıkıp dolaşsak mı?

Ya ben elle kolla anlayamam çünkü mamayı da bileğe damlatıp bakıyorlarya onu da anlayamıyorum. Suyu nasıl derece ile ölçerim acep. Koltuk altı derecesi ölçmez heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…