2015 Şubat Anneleri

Kendin de asabilirsin boyle farkettigone gore durumu cozume yakinsin

Canım üç ay olsun bir sonra bak nasıl büyüyecek bebişin. En secdiğin şeyleri yaz biryere. İçinden mutlaka bebişle yapabileceğin bişey çıkar. Vitamin al.

Gunaydin. Gece uyumayanlara gun aysa ne olur :)
Annem gitmeden uyuyorum son gunlerim.
Bebegi aksam banyo yaptirmak ise yariyor bizde. Ev sicak her aksam yaptiririm aslinda ama oglan da kuvete giriyor haha cok renkli bir hayat

Bebiş ağlamadan banyo yaptıramadık pek ona üzülüyorum

teswkkurler canim :) benim bi damla bile gelmesi ama ac kalirdi sarilik olurdu. Sikinti yok zaten kasikla veriyoruz memeyi de aliyo cok seviyo ceke ceke getirtcek sutu insallah

Canım merak etme gelir. Sürekli emzir gelmese de. Pompa varsa pompayla çek.

Bugun pompayla denicem bakalim sagol canim :)

Benımde öyle oldu ne olur bebeğe dıkkat et ac kalmasın mamayı biberonla ver sarılık olmasın ... Kafana takma ama bebeği ac bırakma ...
mama veriyoruz tabiiki sarilik olmasin da yeterki uc gun oldu bugun bakalim sikinti yok simdiljk insallah olmaz. Sutum de gelir insallah.

Evet asla biberon kullanmiyoruz kasikla veriyoruz ebeler de oyle yapmisti. Bende normal dogum yaptim hemen gelir sandim ama olmayabiliyomus uc gun olcak bugun bakalim her denileni yaptim damla damla gelio sanirim emerkwn de biseyler yutkunuyo ama anlamiyorum. Pompayla cekicem bakalim bugun.

Ne guzel altlatmissin sarilik mevzusunu tatlim. Bize ebe sadecw gunde iki cay kasigi falan su verin dedi herhalde mama yiyo ya ondan. Sutum de gelcek insallah bende oyle hissediom her seyi yapiyorum su komposto rezene icmekten bi hal oldum bakalim insallah gelicek

günaydın kızlar
sağlık ocağından geldik
3,845 olmuş yumurcağım 315 gram almış 4 günde
ebeye doktoru söyledim ya o adam yeni gelmiş kimse memnun değil boşver sen onu dedi
bugünkü kıyafetleriyle haftaya salı tekrar gideceğiz tekrar ölçülecek
sütün azmı geliyor dedi
söyledim çok ama duru diye
emerken yoruluyordur uzun süre kalsada yarısında boşa çekiyordur dedi
emzirdikten sonra kalanını sağacakmışım
oda sıcaklığında 3 saat durabiliyormuş anne sütü
emdikten sonra sağıp kaşıkla ver biberona alıştırma sonra emmeyi bırakır dedi
inşallah haftaya kilosu normale döner

birde sizin dediğiniz gibi her annenin sütü kendi bebeğine yarar ona göre gelir zaten sen duru olup olmamasına bakma bol bol emzir dedi

Evet canım kullanmayayım mı?

ben file kullanmıyorum hiç ağlamıyor
şu meşhur bebek hemşiresi söylemişti bebekler filede kendilerini savunmasız hissedermiş su üzerlerinden akıp gidince korkarlarmış
file kullanmayın direk suyun içine yatırıp onu sakinleştirmek için konuşun onlar anne karnında suyun içinde olduklarından yine suyun içinde sakinleşirler demişti

Senin de bu dr lar bir garip cikti. Neyse gözün Aydın maşallah İkra ya. Yalnız tartabilen Kıyafetle mi tartıyorlar?

Evet canım kullanmayayım mı?
Biz de fileyle yıkıyorduk, hiç zevk almıyordu hep ağlıyordu.Sonra anneme anneannem öyle tabi ki ağlar, küvetin içine sokup yıkayın ağlamaz o zaman çocuk demiş.Deneyelim dedik, önce küvetin içini suyla doldurduk sonra böyle sırt süngerleri var mothercareden almıştım,onun üzerine koyduk alttan da hafif destekle yıkadık ilk defa sudan çıkınca ağladı bu sefer çok keyifliydi Küvetin içinde yıkamayı deneyin bakalım bir seferde filesiz

Kizlar gunaydin gecmisi takip edemiyorum cok yazan herkese tekrar cok tesekkur ederim.

Hersey yolunda ucuncu gun oldu bugun. Tabii sutumun hala gelmemesi disinda. Ha bi de malum bolgedeki dikisler inanilmaz zorluyo oturamiyorum bile. ne kadar surede gecti sizin kizlar?

Sutum de geliyo herhalde ama anlamiyorum ki. Guzel emiyo cekiyo bayagi. Anneme gore yutkunuyo da ama elimle sıkıyorum damla damla anca bisey goruyorum. bugun pompayla denicem bakalim geliyo mu.

Bol bol su, komposto, hummana iciyorum bakalim insallah ise yarar. Acimaya basladi uclari. Sicak banyo da yapiyorum onun da etkisi cokmus.

Onun disinda annem hep yanimda kayinvalidem de gwliyo. Kocam da cok yardimci. Allah razi olsun hepsinden uzmuyolar beni.

sizler simdi daha tecrubelisiniz size cok sorular sorcam sanirim :)

Bi de darkdays de dogurdu mu acaba haberiniz var mi?

Hadi yaw bak bilmiyordum. Öyle yapayım en iyisi.

Mothercare den sırt süngeri de alayım o zaman. Aynısını yapayım çok istiyorummutlubanyo yapmasını.

Senin de bu dr lar bir garip cikti. Neyse gözün Aydın maşallah İkra ya. Yalnız tartabilen Kıyafetle mi tartıyorlar?

ay sorma benim hiç şansım yok böyle konularda
daha doğrusu mahrumiyet bölgesinde olduğumuz için elde ne varsa onlarla idare etmeye çalıştığımız için böyle
büyük bir yer olsa iyi doktorlar olur
düşün bulunduğum ilçede ne kadın doğum ne çocuk doktoru var
her seferinde başka ilçeye taşınıyorum
kıyafetle tarttı ebe ama doktor sadece bezle tartmıştı
üzerinde pijamaları vardı sadece çıkarmadı bu yüzden
bakalım haftaya kilo alımı nasıl olacak
zaten olsa olsa 45 gram gelir kıyafetleri
bir alt bir üst birde zıbını vardı

Elin çocuğu Beethoven dinliyor,bizimki ankara misketi.
Misketle uyumayı çok sevdi..

ben uykudan uyanmış ninnisini dinletiyorum sakinleşiyor uyuyor ninni bitiyor gözleri açıyor
akşam eşim yarım saat salladı uyuttu beşiğe yatırdık tam oh dedik uyudu eşimin içi geçti ben uyur uyanık yatıyorum bi mıkırtı duydum bir baktım bizimki açmış gözleri boncuk boncuk bakıp gülüyor
maymun ettiler bizi

bu arada geçen tirleyle sağdım sütü göğsümü koparacak sandım hala acısı içimde
korkuyorum yeni bir pompa almaya ama almam gerek
elektriklilerde çok acıtıyormuş doğrumu

Benim eşim kucağa alalım istemiyor. Onun belli bir süre ağlama süresi var kucağına almszsan susar uyur dıyor
Derdi yoksa tAbi.
Ben kıyamıyorum gerçi. Dün ağladı diye içim parçalandı.gerçekten işe yarıyor. K.valide iki günde sallanmaya alıştırmıştı
. Bizim kız çok huysuz değil zaten öyleyken emsin kucakta uyusun. Böyle cocugu da sallamanın anlamı yok.
Çok ağlasa bende sallardım ama.

kıyamıyorum yaa bende denedim bir defa ağlasın ağlasın sussun dedim ama mosmor oldu ağlarken dayanamadım aldım
eşim zaten mık desin alıyor kucağına. bizimkide maşallah çok sakin. hani siz diyorsunuzya uyuyamadık falan diye bizim gece uykumuz 10 bucukta başlıyor en gec 11 de uyur gece 3 defa uyanır sabah 8 e kadar uyur. huysuz değil ama kucakta hoplatmaya alıştı hep onu istiyor. bugün bende deneyeyim bakalım ağlasın almayayım ne kadar dayanacak.
ana kucağında falan yatmak istemmiyor sadece çok uykusu varsa uyurken çaktırmadan içine bırakıp sallıyorum o zaman duruyor ona alıştırabilsem birde süper olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…