Kendin de asabilirsin boyle farkettigone gore durumu cozume yakinsinbenim bir psikoloğa gitmem Şart oldu. Bebeğimin erken gelmesi, Başlarda beslenme sorunu vs.. Baya kafaya taktım her an bebeğime Bir şey olacak sanıyorum hep mutsuzum. İş yapamıyorum, gülemiyorum, eşimle tamamen uzağız. Bebeğim sağlıklı yaşıtlarına göre az ufak sadece.. Ben fena kafaya taktım. Bu kafayla ben tırlatıcam galiba.
benim bir psikoloğa gitmem Şart oldu. Bebeğimin erken gelmesi, Başlarda beslenme sorunu vs.. Baya kafaya taktım her an bebeğime Bir şey olacak sanıyorum hep mutsuzum. İş yapamıyorum, gülemiyorum, eşimle tamamen uzağız. Bebeğim sağlıklı yaşıtlarına göre az ufak sadece.. Ben fena kafaya taktım. Bu kafayla ben tırlatıcam galiba.
Gunaydin. Gece uyumayanlara gun aysa ne olur :)
Annem gitmeden uyuyorum son gunlerim.
Bebegi aksam banyo yaptirmak ise yariyor bizde. Ev sicak her aksam yaptiririm aslinda ama oglan da kuvete giriyor haha cok renkli bir hayat
teswkkurler canim :) benim bi damla bile gelmesi ama ac kalirdi sarilik olurdu. Sikinti yok zaten kasikla veriyoruz memeyi de aliyo cok seviyo ceke ceke getirtcek sutu insallahÖncelikle hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün bebişini :)) sütüne gelince daha bi günlük değil misiniz ilk iki gün sen farketmezsin ama bebeğin çeker o kolostrum bombası sütü, mamayı hiç vermeseniz bile olurdu, o ilk günkü sütten tüm gün toplam bi tatlı kaşığı gelirmiş ama bebeğe yetiyormuş fazlasıyla sen bebek bişey çekmiyor zannedersin ama o halleder işiniikinci üçüncü gün olsun buraya yazarsın göğüslerim çok sertleşti sütten canım acıyor napıyım diye Ama en önemlisi bunu stres yapma uyu dinlen her fırsatta ve bol su iç yemene dikkat et kanını canını geri topla
Canım merak etme gelir. Sürekli emzir gelmese de. Pompa varsa pompayla çek.
mama veriyoruz tabiiki sarilik olmasin da yeterkiBenımde öyle oldu ne olur bebeğe dıkkat et ac kalmasın mamayı biberonla ver sarılık olmasın ... Kafana takma ama bebeği ac bırakma ...
Banyodan sonra hafif gelmeye başlıyo dediler benim gelmedi normal doğum olmasına rağmen tam 3. Gun geldi tam anlamıyla hatta sarılık oldu ilk gün mamyi biberonla değil kesinlikle kasikla ver doktorda ebeler de öyle dedi korkma 3. Gun tam gelir
Gelicek canm bnm stres yapma dus iyi besin uyku sut arttrici seyleri ye bol bol birden iniyor süt yeterki olumlu ol. Sarilik olmasn diye hurma emdirdik biz ilk gun gazli beze sarip iyice ezdrdik bogazna kacmasn diye yalattik hatta dogum kocum ebem yapti bizzat. Evde de bi cay kasigi sekerli su verdik cok hafif atlatti gecti sarilik ilerlmedi. Ilkinde bunlara asla diyordum isik tedavisi yatis vb daha zordu sut gelesiye sarilik olMustu ablasi bunda gelenkseli denedim bilmiyorm ondan mi ama bi sikınti yasamadk sukur
File mi kullanıyorsun?Bebiş ağlamadan banyo yaptıramadık pek ona üzülüyorum
Evet canım kullanmayayım mı?File mi kullanıyorsun?
Evet canım kullanmayayım mı?
günaydın kızlar
sağlık ocağından geldik
3,845 olmuş yumurcağım 315 gram almış 4 günde
ebeye doktoru söyledim ya o adam yeni gelmiş kimse memnun değil boşver sen onu dedi
bugünkü kıyafetleriyle haftaya salı tekrar gideceğiz tekrar ölçülecek
sütün azmı geliyor dedi
söyledim çok ama duru diye
emerken yoruluyordur uzun süre kalsada yarısında boşa çekiyordur dedi
emzirdikten sonra kalanını sağacakmışım
oda sıcaklığında 3 saat durabiliyormuş anne sütü
emdikten sonra sağıp kaşıkla ver biberona alıştırma sonra emmeyi bırakır dedi
inşallah haftaya kilosu normale döner
birde sizin dediğiniz gibi her annenin sütü kendi bebeğine yarar ona göre gelir zaten sen duru olup olmamasına bakma bol bol emzir dedi
Biz de fileyle yıkıyorduk, hiç zevk almıyordu hep ağlıyordu.Sonra anneme anneannem öyle tabi ki ağlar, küvetin içine sokup yıkayın ağlamaz o zaman çocuk demiş.Deneyelim dedik, önce küvetin içini suyla doldurduk sonra böyle sırt süngerleri var mothercareden almıştım,onun üzerine koyduk alttan da hafif destekle yıkadık ilk defa sudan çıkınca ağladı bu sefer çok keyifliydiEvet canım kullanmayayım mı?
ben file kullanmıyorum hiç ağlamıyor
şu meşhur bebek hemşiresi söylemişti bebekler filede kendilerini savunmasız hissedermiş su üzerlerinden akıp gidince korkarlarmış
file kullanmayın direk suyun içine yatırıp onu sakinleştirmek için konuşun onlar anne karnında suyun içinde olduklarından yine suyun içinde sakinleşirler demişti
Mothercare den sırt süngeri de alayım o zaman. Aynısını yapayım çok istiyorummutlubanyo yapmasını.Biz de fileyle yıkıyorduk, hiç zevk almıyordu hep ağlıyordu.Sonra anneme anneannem öyle tabi ki ağlar, küvetin içine sokup yıkayın ağlamaz o zaman çocuk demiş.Deneyelim dedik, önce küvetin içini suyla doldurduk sonra böyle sırt süngerleri var mothercareden almıştım,onun üzerine koyduk alttan da hafif destekle yıkadık ilk defa sudan çıkınca ağladı bu sefer çok keyifliydiKüvetin içinde yıkamayı deneyin bakalım bir seferde filesiz
Senin de bu dr lar bir garip cikti. Neyse gözün Aydın maşallah İkra ya. Yalnız tartabilen Kıyafetle mi tartıyorlar?
Elin çocuğu Beethoven dinliyor,bizimki ankara misketi.
Misketle uyumayı çok sevdi..
İlklerin kadını.Alkolsüz içecek diye biliyorum, evet ilk hamile benim demiştim burada ve ilk doğuran ben oldum 31.12.2014 te
Benim eşim kucağa alalım istemiyor. Onun belli bir süre ağlama süresi var kucağına almszsan susar uyur dıyorben uykudan uyanmış ninnisini dinletiyorum sakinleşiyor uyuyor ninni bitiyor gözleri açıyor
akşam eşim yarım saat salladı uyuttu beşiğe yatırdık tam oh dedik uyudu eşimin içi geçti ben uyur uyanık yatıyorum bi mıkırtı duydum bir baktım bizimki açmış gözleri boncuk boncuk bakıp gülüyor
maymun ettiler bizi
Benim eşim kucağa alalım istemiyor. Onun belli bir süre ağlama süresi var kucağına almszsan susar uyur dıyor
Derdi yoksa tAbi.
Ben kıyamıyorum gerçi. Dün ağladı diye içim parçalandı.gerçekten işe yarıyor. K.valide iki günde sallanmaya alıştırmıştı
. Bizim kız çok huysuz değil zaten öyleyken emsin kucakta uyusun. Böyle cocugu da sallamanın anlamı yok.
Çok ağlasa bende sallardım ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?