2015 Şubat Anneleri

Yaw bebiş gaz çıkarırken tuvaletini yaparken hala acı çeker gibi ağlıyor uykusundan Uyanıyor. Kime sorduysam normal dedi. Siz buna üsülmüyor musunuz? Ben çok üzülüyorum yaaa.

Canim bence de normal benimki de ayni. uzulmek ne kelime insanin ici parcalaniyo anneyiz sonucta. Dun gece mesela emerken sinir krizi gecirdi resmen agladi kizdi kendini kasti sonra zooort diye bi kac defa ses duydum kakasini yapmis. Bi kapadi gozlerini huzurla altini degistirirken bile uyanmadi kuzum.

uzuluyosun anliyorum ama normal yani kafana takma bu kadar gule aglaya buyucekler :)

Ah bende bir bilsem nedenini o ciplak haliyle kac kere kucagima aliyorum sakinlessin diye usutucem en sonunda hasta olacak ki yatirinca yine basliyo viyaklamaya
Aynen ya doktor guvende hissetmesi icin elini tut demisti bide parmaginizi damagina gecirin sakinlesirr dedi alt alirken hicbiri ise yaramiyo ama baska durumlarda ose yaradigi oldi

sağlık ocağından aradılar bugün. topuk kanından yapılan testlerden birinde değer yüksek çıkmış. kistik fibrozis değeri. tekrar kan verecez. canım sıkıldı çok. bu hastalık hem annede hem babada olması lazımmışki bebektede birleşip olsun. bizde öyle bişy yok.. umarım 2. testte sorun çıkmaz böyle bir sorun yaşayan oldumu aranızda?

Heeeyoooo
Kadınlar Kulübü diye birşey varmış ?
Unuttum valla,ama yeni evimin internet bağlantısı olmadığından böyle oldu
Telefondan bi süre sonra sıkıyor.
Maral ne oldu ? Nasıl oldu doğumu çok merak ediyorum onu.
Onun dışında biz büyümeye devam ediyoruz. 39 günlük olduk
Pazar günü Mevlüt yapıyoruz inşaallah
Sütüm eskisi kadar bol kepçeden değil. Ama bunu Kızımın emmesine bağlıyorum. Iki gecedir de kolik tipi ağlamalarımız var. Bakalım bu gece olucak mı

hepatitse korkma biz bugün olduk bir sorun çıkmadı ebe zaten ilk aşısını doğar doğmaz hastanede yapıyorla o zaman çıkardı ateşi çıkacak olsaydı dedi hakikaten çıkmadı bizimde maşallah
Yok karma ve verem asisi olacakti verem gelmemis saglik ocagina karmayi olduk agri yada ates olabilir dedi bakalim agri kesici verdim bir cay kasigi ins tekrar olmaz

Yok karma ve verem asisi olacakti verem gelmemis saglik ocagina karmayi olduk agri yada ates olabilir dedi bakalim agri kesici verdim bir cay kasigi ins tekrar olmaz

inşallah olmaz canım bizede 8 nisana 3 tane aşı verdiler şimdiden stres bastı ebe onlar ateş yapabilir dedi korkuyorum çok

Gaz için ilaç kullanmak sağlıklı mı ?

valla bana aile hekimi bir arkadaşımız var gaz sancımız çok yok ama arada çok kasıyo kendini dedim
metsil başla rahatlatır dedi ben metsil kullandım 4 gün ve bu 4 gün boyunca damladan sonra hep ağladı kastı kendini
gaz damlasını bıraktım şimdi rahatça atıyor gazını
ben kullanmıyorum çok gazı olursa içerim rezeneyi tekrar
gaz damlaları daha çok gaz yapıyor gibi geliyor bana

Rezene rahatlatıyor mu diyorsun kendin mi içiyorsun bebeğe mi içiriyorsun?

Kizlar hepiniz simdi benden daha tecrubelisiniz o yuzden size cok soru sorucam sanirim :)

Bizim Begüm hanim memede uyumayi cok seviyo. Gazini cikarirken uyaninca yataga koydum mu uyaniyo tabii. Yalanci meme icin doktorlar ne diyo acaba cok mu erken? Gerci cuma o
kontrolumuz var sorucam bunu.

Bi de kakasi gayet iyiydi yesilimsi sarimsi civik yani normaldi. Simdi ikidir sanciyla kaka yapio sulu sari ve hafif puturluydu. Ama suluydu. Bu ne demek ki usuttuk mu kuzumu acaba

Bu arada sutum geliyo artik pompayla denedim sonra baktim o da cekince yutkunuyo sut doluyo agzi. Cok kaliyo memede ama bayagi emiyo az geliyo sanirim. Mama denedim doyuyo mu anlamak icin ilk gunler mamaya saldiriyodu simdi istemiyo demek ki doyuyo di mi? Korkuyorum doyuramazsam diye. Saat de kurmuyorum artik iki uc saatte bir cirliyo acikinca zaten kendisi alarmli saat gibi :)

Yarin da saglik ocaginda topuk kani aldircaz. Hastanede aldirmadim iki kez cani yanmasin siye. Bakalim insallah problem cikmaz cuma da isitme testine sonra doktora gidicez insallah orda da sorun olmaz sarilik falan off bu anne olmak ne zormus

Bizimki yurt dışında günde bir yada iki kez anca Konuşuyoruz çok toplantısı oluyormuş.
ya hiç alısık deilim bu kdr uzun süre evde kalmaya bzn cok bunalıyorum..hele bi de bnmkinin aksam 4-7:30 arası kolik sancısı oluyor saat 4 olunca korkudan ölüyorum ya baslarsa diye

Bizimde öyle canım bende iç zıbınlarını badynin üzerine ters giydiriyorum deli gömleği gibi gıgısı tam kapanıyor böyle bir çözüm buldum :)

Rezene rahatlatıyor mu diyorsun kendin mi içiyorsun bebeğe mi içiriyorsun?

rezeneyi kendim içiyorum canım hastanede çok içmiştim hem beni hem bebeği rahatlattı

canım yalancı meme için kesinlikle doktoru dinleme ver hemen ağzına sonra almazsa çok zor olur senin için
benim böcek almıyor şuan emziği ve inanılmaz zorlanıyorum hep memede durmak istiyor

kakanın pütürlü olması bebeğin iyi beslendiğini doyduğunu gösterir gayet normal endişe etmene gerek yok

pompanın çekiş gücü onun emiş gücüyle yanı olmadığı için ona az geliyordur normal çok kalması hem mama almıyormuş bu iyi bişey demekki doyurabiliyorsun küçük hanımı

Bizimde öyle canım bende iç zıbınlarını badynin üzerine ters giydiriyorum deli gömleği gibi gıgısı tam kapanıyor böyle bir çözüm buldum :)

iyi fikirmiş bak bu :)
mevlütte gelen kıyafetlerin arasında buldum bir takım kapalı boğazı onu sudan geçirdim kurusun giydireceğim hoş benim ev yanıyor ama yinede geceleri üşür diye korkuyorum pazartesi annem gelecek aldırırım olmazsa bikaç tane kapalı yakalı zıbın

Yalancı memeyi daha hastanede verdik biz gayrtte memnunum hemen ver Alışsın bak bir Sürü kişi memeye alıştırmaya Çalışıyor
Bebeğini üşütmezsin daha yeni ve kakasının sıvı olması veya yeşil olması normal yeşilse doyuyor demektir
Emerken yutkundupunu duyuyorsan zaten sütün boldur
Ama sık sık emzir sarılığa karşı ilk 10 gün çok önemli 2 saati Geçirme bence

ateş ölçer geldi hemen denedim kendimde ve ikrada farklı sonuçlar verdi içim rahatladı
süt pompasının parçalarını yıkadım kendi kurusun diyor bekliyorum kurumasını hemen sağıp deneyeceğim inşallah 1 saat içinde kururda sütüm geldiğinde kullanabilirim

bu arada benim boncuk dünkü aşının etkisiyle çok huzursuzdu bütün gece kucağımda kalmak istedi en sonunda tişörtümü beşiğe koydum onuda yatırdım orada uyuyakaldı

birde emziğe alışsaydı daha rahat edecektim ama neyse

Canım tecrübeli değilim ama araştırmacıyım :)

Aşağıyı okursan kakası tamda olması gerektiği gibi merak etme :)

Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.
ıkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.
Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.

Onu mecbur yapıyorum.süt ve kusmuk kokusundan midem kalkıyor yoksa.
Sen güzel bayansın her halin güzeldir

Canim benim cok tesekkurler o senin guzel bakisin. Hem anneler hep guzel

Kırk uçurmaya illa eve mi gitmek gerekiyor ben kızı arabaya koyup gezsem olmaz mı sevgi yolu evimin dibi hem alışveriş Yaparım amaç başka

Hem ziyaret hem ticaret diyosun

Bende uyanmayınca kalkıp yüzüne bakuyorum ama artık gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor.

benimko gece uyumadi sabah uyuruz dedim yine uyumadi oglnden beri uyuyor anca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…