- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
çok sağolun kızlar bişey çıkmadı gaz büyük ihtimal dedi ama ben böyle gaz görmedim yarında fıtığı göstericez inşAllah bir daha yaşamayız böyle birşey
Benim 15 gün sürdü. O da doğru düzgün kan değildi.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar doğumun üstünden 42 gün geçti,kanama açık pembe şeklinde hala Bgeliyor,sizde durumlar nasıl,kaçıncı gün kanamanız bitti?
Tuzlama tuzlama diyorlar bende şu et pişirmek için böyle tuzla kaplıyorlarya bebeği öyle tuzluyorlar zannedip ürkmüştüm.Annemin gönlü olsun diye ben yaptim, göbek düştükten sonra ilk banyosunda bir kase suya bir avuç tuz attim, koltuk altlari boynu bogazi bacak aralarini (kukua değmeden) tuzlu suyla yikadim sonra da durulayıp banyoyu bitirdim, işte adı tuzlama inşallah kokmaz
Orti bebe ile çektim neden diyorlar marka ise yav. Ben bir tane aldım böyle pompa gibi bir şey işte öyle ağızla falan çekilmiyor.
Ne bilem.süpürgeye falan bağlamıştı yasemin nasıl bir şey o?
Nefes alıp vermede güçlük alıp çok.geç veriyorsun.o şekil uyutmuyorum zaten bazen rahatlatmak adına sırtını dinlendirip sıvazlıyorum
beslenme sonrası boğulma riskine karşı ebe bu şekil yatırabilirsin demişti
uyku apnesi ne ola
Yok benimki bundan değil.Sole bi se
Ya bir şey sorucam. Dışarda olduğun süre boyunca bebek ağlamıyor mu? Altı kirlenmiyor mu ve bunlar olunca stres olmuyor musunuz? Biz yeniyiz diye mi böyle?Anammm hamlamışım kızlarrr. Sabah 10:30 bi çıktık evden akşam 8 falandı girdik. Kalça ultrasonu çekildi,herşey normal çıktı. Ben muayene oldum, herşey normal çok şükür. Alttan muayeneden benim kadar nefret eden varmı acabadr bile dedi sen nasıl ilk doğumunu normal yaptın diye. Doğumdan sonra böyle oldum dedim:) ordan sonra Avm ye gittik. Ufaklığa birsürü kıyafet aldım. C&a da çok güzel şeyler var. 14 tl ye ikili badiler var çok şık. Kendime tunik gömleklerden aldım, önden düğmeli:) dolabımda önden düğmeli bişi yoktu. Ama ayaklarım sızlıyo resmen şimdi. Ufaklığı uyuttum, sıra büyükte, sonrada ben inşaAllah:) hadi güzel hanımlar, bol uykulu, dinlenmeli, huzurlu hayırlı bir gece olsun inşaAllah:) bebişlerimizde sağlıklı uyur inşaAllah.
Foto koydum ama bazi bebekler yüzüstü yatma yi sevmezesobama 39989744 .!.:Nefes alıp vermede güçlük alıp çok.geç veriyorsun.
Ya benimki yatmıyor yüzüstü kafasını kaldırıyor havaya.
Biri resim koysa İnstegrama falan yüzüstü nasıl yatıyorlar.
Sen hiç.uyumuyonBebe 3te bi uyandi cin gibi. Bu saat oldu hala ayni enerji. Sanirim bu bebe daha uyumaz
Teşekkür ettim. Mışıl mışıl uyuyan bebenin altının bir şeyde yoktu şimdi açıldı gözler hayatta daha uyumazFoto koydum ama bazi bebekler yüzüstü yatma yi sevmez
Kızım hic sevmezdi mesela çok sağlardı
Simdi olan bsyiliyo yuzustu
Allah razı olsun içime su serptin diyebilirim..çok evham yapıyorum sanırım anne tarafı kalpten sorunlu olunca dr kalp dediği an bi korku sardı ister isyemez...katdiyaloğu düşündük de eşim işi gereği çok gidiyo bu tür drlara çocuğu mahvediyolar dedi..o yüzden ciddi deilse götürme tataftarı deiilim açıkcası...bende bol emzirme taraftarıym ama ne bileyim yediklerimden mi bi deişiklik yapsam ..Allah yardımcımız olsunaz once yazdim canim sana ama alintiyi beceremedim belki bildiri gitmez tekrar yazicam o yuzden
anne sutunden obezite asla olmaz bebekde, 40 gunluk bebege obez muamelesi yapacak kadar nasil cahil olabilirki bi dr aklim almiyor
goren de çocuk 10 kg olmus sanar
lufen o dr a uyup çocugunun rizkiyla oynama, aynen devam et,ek gidaya geçince bu kadar guzel kilo alamayacak inan
kalpdeki ufurumude google a masum ufurum yaz arastir, kotu bisey deil, çogu insan da olan bi durum, ozellikle bebeklerde SIK goruluyormus,zamanla geçebiliyormusda kalabiliyormusda
mesela benim bebisde var, oglum 5 yasinda ondada var, hastanede bi ebe geldi bendede var dedi bana, oglumda oldugu için beni hatsaneden çikarmadilar ebede bana gelip oyle demisti ..
çocugunun hiç biseyi yok, bi dahaki ay için daha iyi bi dr bulmaya çalis
karduyologa da al ra,devunu gotur istiyorsan için rahat etisn, senin dr biraz daha bekleyince randevu erkene mi alinacakmis
Hiç dr dan yüzümüz gülmedi zaten yine değiştirsek diğer dr u pk tutulmamış hastası çok az..bana kalırsa ufaklık öle kilolu durmuyo..yanaklar hafif tombiş o kadar bu da normal sanki..benm korkum bir ii ay böle giderse çok mu şişman olur sonuçta kendmi keşke yapsaydım derken bulmakta var .Sağlık ocağındaki doktor mu boyle söyledi? Bence ufurum var mi yok mu diye başka bi çocuk doktoruna götür istersen.o da ayni şeyi söylerse kalbiyle ilgili o zaman çocuk kardiyolojisinden randevu alırsın. Açıkçası o doktor benim pek hoşuma gitmedi.bir kerede o kadar kilo almış diye hemen boyle önlemler alınmaz.sütun yağlıdır bu aylar zaten kilo alma ayları bana çok da anormal gelmedi. Tabii her bebek boyle alır mi dersen hayır maasallah bebeğine ama boyle çok abartılacak,emzirme saatlerini azaltacak bi durum yok. Peki sen ne düşünüyorsun bebeğinin kilosu hakkında?
3 saatte bi emziriyorum gazıda viraz azalır belkı ne bileyim dr dedi ya insan yapmasa suçlu hissediyo ya ilerde bişey olursa diye...eşimle kardiyoloğu konuştuk o çok gidiyo rapor işi falan içinde çocıkları mahvediyolar dedi ..tahlilden filmden delik deşik oluyolar deyince o da tedirgin etti..vi süre bekleyip vi dr daha gideşim dedik devam ederse el mahkum gitcez kardiyoloğaRejim falan yapma sütünü bol bol ver canım bebişine. Kardiyologtan da korkmamak lazım aslında herkes kontrol için götürse iyi olur.
Biz disari ciktigimizda bebek genelde uyuyor. Hava aliyor onun etkisiyle galiba. Evde kiyamet kopariyordu disari ciktik hmn sakinlesti. Emzirmek icin bakim odasi vardi. Orda da alt degistirip emxirdim. Hava iyi olsa sık cikardikYa bir şey sorucam. Dışarda olduğun süre boyunca bebek ağlamıyor mu? Altı kirlenmiyor mu ve bunlar olunca stres olmuyor musunuz? Biz yeniyiz diye mi böyle?
Senin yapun mı böyle yoksa ilk kızdan alışkın mısın? Veyahut aslında sende stres oluyorsunda o kısmını yansıtmuyor musun?
Ne çok soru sordum ama cidden çok merak ediyorum çünkü ben iki adım sağlıkk ocağına gittim sırtumdan ter çıltı
Canım bebek ağlamıyor ağlasada susturuyorum. Her avm de bebek odası var artık. Orada herşeyini hallediyorum. İlk kızımdada böyleydim. Ağlayınca paniklemiyorum. Paniklersem elim ayağıma karışır, bebek bu ağlayabilir sakin davranıyorum. Stres olursam bi iş yapamam:) hatta bugün bi ara baya ağladı, eşim aldı kucağında gezdirdi sustu.kendinizi çok sıkmayın gerçekten, bebek bu ağlar:) ikincilerde biraz daha rahat olursunuz:) hasta falan olmadıkları sürece rahat davranıyorum,:)Ya bir şey sorucam. Dışarda olduğun süre boyunca bebek ağlamıyor mu? Altı kirlenmiyor mu ve bunlar olunca stres olmuyor musunuz? Biz yeniyiz diye mi böyle?
Senin yapun mı böyle yoksa ilk kızdan alışkın mısın? Veyahut aslında sende stres oluyorsunda o kısmını yansıtmuyor musun?
Ne çok soru sordum ama cidden çok merak ediyorum çünkü ben iki adım sağlıkk ocağına gittim sırtumdan ter çıltı
Ben de uyurken disari cikiyorum ama uyanacak diye korkumdan kosa kosa eve donuyorum. Relax bi anne olmak istiyorum .Biz disari ciktigimizda bebek genelde uyuyor. Hava aliyor onun etkisiyle galiba. Evde kiyamet kopariyordu disari ciktik hmn sakinlesti. Emzirmek icin bakim odasi vardi. Orda da alt degistirip emxirdim. Hava iyi olsa sık cikardik
Bizde 1 ayda 5 cm.uzamisiz . biz ort 165 bir aileyiz. Sizbuzunsaniz yavruda uzun olacak demek ki..benim oglumda dogumda 48 cm di
bugun 12 gunluk dr 53cm dedi
bana biraz fazla gibi geldide ondan sordum :))
sizin buyume cetveli daha istikrarli dogrudur herhalde :)
Kiz Allah seniiivalla boşuna uzuyorsun kendini bacım ya, akışına bırak bak herşey zamanla düzene girecek görürsün annelik boyle iste,hep endişelenmek,hep daha iyisini istemek,herşeyden evham yapmak,kendini unutmak.. Surda yazılanlara bakıyorum da kendimizi unutmusuz bebislere odaklı yaşıyoruz.tabii öyle olacak ama biraz insanin kendini de önemsemesi lazim biz iyi olmazsan bebisler de iyi olmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?