- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
Nice yaşlara esinle Emeğin leSağol canım inşallah seninde.
Diğer konuda bendr yaptırman taraftarıyım.diğer taraftanda bence psikoloji büyükler için yeterince gelişmemişki bebekler için o kadar bilgiye dahip olsunlar.
Aminn. Canım sağol.inşallahYeni yaşın hayırlı olsun canım. Sağlıkla mutlulukla evladınla güzel bi sene geçir inşaAllah.
Aaaaaaaa deme kız sakın. Beni yeni yılda tımarhaneyr mi göndercen. Aşkolsun.Dogum gunun kutlu olsun yeni yasin emek hanima bi kardes getirsin
Cimcime benim Oğlanın kakası düzeldi, iki günde bir yapıyor, ama ben kan ilacı içmiyorum. İçmeye korkar oldum yine yapamazsa diye, doktorum 5 6 gün olunca fitil at dediben mama vermiyorum hiç sadece anne sütü
doktorlar 10 güne kadar anne sütü alanlarda normal diyormuş ama mama olayını bilemem
Aaaaaaaa deme kız sakın. Beni yeni yılda tımarhaneyr mi göndercen. Aşkolsun.
Dokuz ay ağladım ben yav.
Dün xxl kıyafet almışlar olmadı çok fenaa moralim bozuk. Resim çektiler yarım dünya çıkmışım. Halbuki inceciğim...
Neden zayıfladınBende acayip zayıfladım bir deri bir kemiğim iskelet Yanımda şişman kalır, çok üzülüyorum bu duruma, inşallah kilo alırım...
Okuduğum kitapta beyin oluşmaya Başladığından itibaren bilinçaltına herşeyi alıyormuş. Yani karnımızdayken bile herşey beyinlerine yazılıyordu. Yalnız bebişler düşünemediği akılları ermediği için herşey hissettiklerine göre kodlanıyor. Eylül'ün hiç kendini yalnız hissedeceği bir his olmamıştır sanmıyorum. Sen annen ablan eşin onu hep severek baktınız sevgiyi hissetmiştir. Yorulsak da mümkün mertebe moralimizi bozmamalıyız direk hissediyorlar. Ben birine kızıyorum Selinim dudağını büküyor onu görünce onun yanında ne birisiyle telefonda görüştüm be de babasıyla ters bir konulma yapmadım yapmamaya da çalışıyorum. O kitapta bebişlerin çoğu yaşadığı sıkıntılı Zaman'ları Büyüdükçe sevgiyle unutuyor yazıyordu ki orada bebişler ciddi sıkıntılı zamanlar yaşıyordu. Bulabilirsem Kitabı'n adını yazayım canım. Bence terapist bişey demek için demiş bunu. Senin yukarıda yazdıklarını kime söylesen bebişi yalnız bırakmışsın der. Halbuki hep sevgi vardı annen bakmış olsa bile sevgiyle baktı.bana brz geç emzirttiler eylulu ilk 1.5 saat içinde emmezse bebek kendini Yalnız hissedermis..eylul doğum sonrası baya bi uyudu zorla emzirtmeye çalıştılar ağzına memeyi zorla verdiler falan..o uyku hali de epidural anestezidenmis..sonra ilk kim besledi dedi hemşire vermişti göğsü alamayınca ilk mamayı..sonra annem evde cok yardımcıydi ben sadece emziriyor geri kalan herseyi annem yapıyordu..bi de ben sürekli çok zorlandığımdan bahsediyordum..eşimin yanımda olmayisindan yetememe Korkusu falan..ama bunlar hepimizde olmadı mı..ablam da mantıklı bulmadi çok..bisürü çocuk yogun bakimda kalıyor annesinden ayrı kaliyor çok travmatik doğumlar oluyor anne bebeğini görmek bile istemiyor diyor..aman ne bileyim kafam allak bullak
Kac gundur yapmiyoCocuguna zeytinyaği veren anneler ne kadar veriyorsunuz bwn dün uc damla verdim ama kakasini yapmadi bugun tekrar vermelimiyim doktor sab simplex verdi ama kullanasim gelmiyor lutfen yardimci olur musunuz
Iyi ki doğdun esoba iyi ki doğdun esoba iyi ki doğdun iyi ki Doğdun mutlu yıllar saaaaanaaaNeden zayıfladın
Çok oluyorsa yağlı kısmı da artıyordur belkiiyi geldi ama tadı çok kötü yada ben tarçın sevmediğim için bana kötü geldi
tek sorun benim sütüm zaten duruydu bunların hepsini içinde çok süt oldu ama duru yine
Yok kimse istemedi zaten ben de istemiyeyim bariValla ne bileyim,ben olsam istemezdim ben mi art niyetliyim ya
6. Gun bugun canimKac gundur yapmiyo
Benimki de mukonyumlu doğunca aldılar kuvoze.gitmeden öpücük kondurdum burnuna.sonra görmeye gittiğimde annem ben geldim dedim nasıl ağlamaya başladı.hala ara ara aklıma gelir o hali gözlerim dolar.bu kadar kolay doğuma ilk maması hemşireden oldu.biz topluca gidelim terapiste1 gun kuvozde kaldi. Ilk kucagima aldigimda gozlerimin icine bakti sen nerdesin der gibi..bizim travmamiz gecmeyecek mi o zaman.
Bence stresini azalt anin tadini cikar gideceksen bile eglencesine git terapiye.
Bizde 8 deyiz. Bizimkide gun boyu uyuyor.2 saatte emiyor.Yok ya bildigin emiyo doymak bilmiyo buyume atagindaymisiz daha neler gelecek basimiza bakalim :)
Şimdiden tedbir alırsan kötü bişey olmaz elbette.. İnsanın ruhunun hasta olması en kötüsü, keşke benim de Eylül gibi bi şansım olsaydı da bu kaygıları yaşamasaydım.. Psikologlar bu yolda bize yardımcı olmak için var.. Ben psikoloğa gidene kadarda biliyodum kaygılarımın yersiz olduğunu ama kontrol edemiyodum onları ve her seferinde ya acillere taşınıyodum ya da ilaçlara sarılıyodum.. Ama şimdi bastırabiliyorum kaygılarımı.. Şu an mutlu ve huzurlu olabilsem kaygılarımda silinecek..Eylül de doğarken son anda plesanta yirtilmisti psikolog ona da ilk terkedilmişlik Hissini orda yaşamış falan dedi yani mutlu bi bebeklik çocukluk ergenlik yasasin istiyorum elimden bişi geliyorsa yapmak istiyorum bi zarari olmucaksa yaptırmayı istiyorum ama Ne bileyim daha kötü bişi olmaz di mi
Hayatının bi yerinde bi anda bi şekilde çıkacak bu durum karşısına.. Ben de böyle değildim ama bi gün bi baktım bi anda ters düz oldu her şey.. Eğlence olarak görme terapiyi bacıııımm,hiçte eğlenceli degil zaten ayrıca,ağlamadığım seans olmadı1 gun kuvozde kaldi. Ilk kucagima aldigimda gozlerimin icine bakti sen nerdesin der gibi..bizim travmamiz gecmeyecek mi o zaman.
Bence stresini azalt anin tadini cikar gideceksen bile eglencesine git terapiye.
Bilmem ki. Annelik baska birsey tum dunyadan korumak istiyorsun en iyisini istiyorsun. Daha ise gidecegiz arkamizdan aglayacaklar. Krizantemin psikolog gibi en ufak seyde bebek yalniz hissetmis diyeceksek nasil yasanir hayat. Ama destek almak iyi gelir haklisin.Hayatının bi yerinde bi anda bi şekilde çıkacak bu durum karşısına.. Ben de böyle değildim ama bi gün bi baktım bi anda ters düz oldu her şey.. Eğlence olarak görme terapiyi bacıııımm,hiçte eğlenceli degil zaten ayrıca,ağlamadığım seans olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?