Gozlerim doldu okuyunca. Elimizde olmayan seyleri dusunmemeliyiz. Oglumun dogumu muhtesemdi kizimi ertesi gun kucakladim. Ne yapayim. Etkilense de sevgiyle buyurse izi kalmaz benceBenimki de mukonyumlu doğunca aldılar kuvoze.gitmeden öpücük kondurdum burnuna.sonra görmeye gittiğimde annem ben geldim dedim nasıl ağlamaya başladı.hala ara ara aklıma gelir o hali gözlerim dolar.bu kadar kolay doğuma ilk maması hemşireden oldu.biz topluca gidelim terapiste
Bilmem ki. Annelik baska birsey tum dunyadan korumak istiyorsun en iyisini istiyorsun. Daha ise gidecegiz arkamizdan aglayacaklar. Krizantemin psikolog gibi en ufak seyde bebek yalniz hissetmis diyeceksek nasil yasanir hayat. Ama destek almak iyi gelir haklisin.
Bebeğim huysuz, yoruyor annesini ve hiç keyfim yok.. Hamile halimi çok özlüyorum.Neden zayıfladın
Ah o kaygılar.. Eşime beni psikoloğa götür iyi Değilim diyorum abartıyorsun diyor, halbuki iyi Değilim.... Etrafımdakiler psikoloğa gitmem gerektiğini düşünüyor.Şimdiden tedbir alırsan kötü bişey olmaz elbette.. İnsanın ruhunun hasta olması en kötüsü, keşke benim de Eylül gibi bi şansım olsaydı da bu kaygıları yaşamasaydım.. Psikologlar bu yolda bize yardımcı olmak için var.. Ben psikoloğa gidene kadarda biliyodum kaygılarımın yersiz olduğunu ama kontrol edemiyodum onları ve her seferinde ya acillere taşınıyodum ya da ilaçlara sarılıyodum.. Ama şimdi bastırabiliyorum kaygılarımı.. Şu an mutlu ve huzurlu olabilsem kaygılarımda silinecek..
Kızın için destek almam en iyisi,her şeye yetemeyiz biz uzmanlık alanımız değil bi kere ve zor bi durum.. İmkanın da var,neden yapmayasın ki..
Nasıl oluyor oturup anlatiyormusun.psikologdan mi alınıyor terapi.ben bi kere gittim ama o psikaytrdi.ilaç verip uyuttu beni.pahalı mi bu seanslar.Hayatının bi yerinde bi anda bi şekilde çıkacak bu durum karşısına.. Ben de böyle değildim ama bi gün bi baktım bi anda ters düz oldu her şey.. Eğlence olarak görme terapiyi bacıııımm,hiçte eğlenceli degil zaten ayrıca,ağlamadığım seans olmadı
Ben cay kasigiyla veriyodum cimcimesultan daha iyi bilir bide gliserin kansuk mu neydi bi fitil onermisti bende bigun yapmiyo diye uzuluyodum ama yapinca sulu oldugunu kabiz olmadigini gorunce bi daha takmadim hergun yapiyo maasallah keyfi yerindeyse zorlama yapsin diye ama huzursuzsa hastaneye goturursun lavman yaptirirsinUc damla verdim ama yapmadi yine poposunada auedun
Evet canım şakır şakır konuşturuyo seni psikolog.. Psikiyatrlar da var terapi uygulayan.. Seansı 150 tl idi ben giderken,malesef maddi olarak külfetli işte..Nasıl oluyor oturup anlatiyormusun.psikologdan mi alınıyor terapi.ben bi kere gittim ama o psikaytrdi.ilaç verip uyuttu beni.pahalı mi bu seanslar.
Destek zaten,elbette arkamızdan ağlayacaklar ama gereği gibi konuşup anlatırsak,davranırsak,bu durum travma olmayacak onlarda.. Bi nevi yol göstericiler işte.. Doğru bildiğimiz çok yanlış var malesef, o yüzden gereksiz görmüyorum ben imkanı olanlar için.. Malum biraz masraflı bişey,hayrına desteklemiyolar :)))Bilmem ki. Annelik baska birsey tum dunyadan korumak istiyorsun en iyisini istiyorsun. Daha ise gidecegiz arkamizdan aglayacaklar. Krizantemin psikolog gibi en ufak seyde bebek yalniz hissetmis diyeceksek nasil yasanir hayat. Ama destek almak iyi gelir haklisin.
Bişeyin kaygısı,korkusundan beterdir demişti doktorum.. İmkanın varsa ertelemeden git,zaman geçtikçe daha da kötü oluyo durum.. Eşim de bana öyle diyodu ama yaşamayan anlayamıyo malesef..Ah o kaygılar.. Eşime beni psikoloğa götür iyi Değilim diyorum abartıyorsun diyor, halbuki iyi Değilim.... Etrafımdakiler psikoloğa gitmem gerektiğini düşünüyor.
Şapkayla mı değişikmişMesela uyanacak ya gidip sütünü içiriyo ama kızın gözleri şapka ile kapalı sonra uyuyo kız yine
mayis 15 te bitecek dogum iznim. Bu durumda seneye 2.donemin basinda da sut iznim olacak. Programimi duzgun yapin deme hakkim olacak. Cok sevindim bu duruma. Ben dogumdan sonra 1 yil diye biliyordum acip okumayinca tabi.
Iyiymiş o zaman iki ay gibi bir süreEvet yasal canım ,bizde kabul ediyolar,amirine de bağlı tabi pürüz çıkmaması .. 40 gün rapor hakkı 657 de..
Ben söyliyim Analık izni bittikten sonra ilk altı ay üç saat sonraki altı ay birbuçuk saat süt izni oluyor.6 Mayıs'ta bitiyorsa altı ay üç saat süt izni alabilirsin. Rapor alırsan diyelim iki ay rapor aldın sonra dört ay üç saatlik süt iznini alabilirsinSiz öğretmensiniz sanırım. Benim de 6 mayısta bitiyor. Dönemi raporla kaoatıcam inşallah. Anladığım kadarıyla süt izni raporlarımız bittikten sonra mı başlıyor? Bide 6 ay mı? Bide haziranda mı başlıyor yoksa eylülde mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. . Biliyorsanız elbette :)
Gaz az da olsa gazını çıkarırken çok ağlıyor o yüzden gazsız şeyler yemeye çalışıyorum zaten yeterince gaz oluyor bir de ben etkilemeyeyim diyeben gunde nerydese lt sut içiyorum
sen gaz la çok ugrasiyorsun,iki buçuk aylik oldunuz azalmadimi daha gaz olayi ?
Güçlüyüz de erkek anaları şu çocuklarını paşa gibi büyütmese birazcık yardımsever yetiştirse daha iyi olur. Onların da ayağına dönüyoruz.Valla keske erkeklere taksalar ama kadinlar hakikaten guclu ben erken dogum yaptim doguma gittigimde cinsiyeti kiz oldugu icin hic korkma en buyuk avantijimiz kiz olmasi dediler anlamadim ameliyathaneye girdim teknisyen cinsiyetini sordu kiz diyince oo super dedi sonra yogunbakim cocuk doktoru kizi gostermek icin cagirmis bisey demek icin erken ama kiz olmasi buyuk avantsj demis enson merak ettim doktora sordum neden herkes boyle dedi diye kizlar daha guclu dogumlari kolay oluyo yasama sanslari saglikli olmalari daha yuksek ihtimal oluyo dedi o zaman bi kere daha kadinlarin daha dogarken ne kadar guclu oldugunu anladim
Ben söyliyim Analık izni bittikten sonra ilk altı ay üç saat sonraki altı ay birbuçuk saat süt izni oluyor.6 Mayıs'ta bitiyorsa altı ay üç saat süt izni alabilirsin. Rapor alırsan diyelim iki ay rapor aldın sonra dört ay üç saatlik süt iznini alabilirsin
Doğumgünün kutlu ve mutlu olsun.Kızınla ve eşinle musmutlu bir hayat geçirmeni dilerim.Arkadaşlar tek tek teşekkür edince bütün sayfa benim yazılarımla doluyor.
Hepinize teşekkür ederim.
İyiki varsınız. Eşim bugünde beni bıraktı gitti çalışacakmış.saat yediye kadar elekt.yokmuş
Evde çok canım sıkıldı.
Maalesef, ben cok zayıfladım evde iş yapamıyorum, esime Kadınlık yapamıyorum, sadece bebegim var sanki hayatta...Bişeyin kaygısı,korkusundan beterdir demişti doktorum.. İmkanın varsa ertelemeden git,zaman geçtikçe daha da kötü oluyo durum.. Eşim de bana öyle diyodu ama yaşamayan anlayamıyo malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?