2015 Şubat Anneleri

Yaw ben bir de lactamil içiyorum süt tozundan yapılmış o da gaz yapıyor mudur ki?
bende içiyorum onu yapmıyor ama
sen şu ziya dede çayını alsana
eminim faydasını göreceksin
ben o çayı içmeye başladığımdan beri ikra üstten çıkaramazsa alttan kendiliğinden çıkarıyor gazını

kötü bişey değildir dimi yani
offf şu internette araştırmak psikolojimi bozuyor
kalp rahatsızlığı olabilir diyor buz gibi oldum resmen

Üç beş Dr oluyor onu bana da verecek kimseyi bulamam ama beş beş denerim belki diyırum kabul ederlerse
bende salı günü 5 günlük almayı planlıyorum haftaya başlayayım bari bir hafta bir haftadır

Birkaç kere okudum ama anlamadım ne demek istediğini yaw

köpekler yani hayvanlar bizim gibi değiller yavrularını hayata doğar doğmaz alıştıyorlar bizim gibi yürüme yeme koşma dertleri yok zaten yavrular doğar doğmaz kendi başının çaresine bakmayı öğreniyor doğaları gereği
ama biz öyle değiliz gözümüzün içine baksalar hemen eriyoruz her istediklerini yapıyoruz
bunu demek istemiş annesi
hem onları özgüven sahibi olarak yetiştirmek hem HAYIR ı öğretmek hemde isteklerini yerine getirmek aradaki ince çizgiyi iyi korumak çok zor

hemen hamile kalsam acaba bir sonraki doğumda kalırmı kilolar
yoksa 2 tane bebekle uğraşmak iyice kemiklerimi çıkarırmı ortaya
kafamda deli sorular

Bizimki de ilk ay 1 kilo aldi ikinci ay reflü oldu 400 gr aldi, üzülüyorum. İlaci da iciremedim sevmedi tadini tükürdü, hala kusuyor. Sütle kilo ne alakaymis ya

reflü çok kusturuyor değilmi bebekleri
ne yapalım yaa tabiatları böyle bizimkilerin heralde

Litchnin annesi bebeği seline fatoş diyormuş :)
Tekniğine tükürsünler dicem

evde doğum yapması bence büyük bir başarı herkes cesaret edemez ama dediğin gibi sevgilisinin soy ismine uydurmak için verilmiş gibi bebeğin ismi

Annem seline Fatoş diyor da onu yazmıştım

bana adını ne koyacaksınız dediklerinde HİŞT diye sesleneceğiz konuşmaya başlayınca ilk söylediği ismi koyarız diyordum
doğana kadar ayşe dedik şimdi babam arada ayşe diyor onun gibi :)

Kıvırcık salatası yedim dün. Marul gaz yapıyormuş kıvırcık da mı yapıyor ki

marul gaz yapmazki ben hergün yiyorum bol ekşili
yeşillikler süt yapıyor diye biliyorum tam tersi

Gaz yapanlari elemekten gida kalmadi.ben gozumu karartip mercimek corbasi ictim bugun.gorcez yarin:)

aynen bende öyleydim hergün ne pişirsem diye düşünüyordum ama yiyorum artık
geçen gün bende mercimek çorbası yaptım
kimyonlu ye gaz yapmıyor kendi kasene kimyon at
kuru fasulye bile yedim ben kimyon atarak

hicte sevmm kimyon ama mantikli

ya kızlar ikra çok iç çekiyor uyurken
sanki arkasından kovalayan var gibi derin ve hızlı nefes alıp veriyor
en sonunda da hiiiii der gibi nefes alıyor
neden yapıyor acaba bunu
rüya görüyor olabılır sımdı Ahmet Tuna da oyleydı esıme oku cocuğu bı dedım .. Babanın okuması cok daha ıyıdır çünkü babanın evladına duası gerı cevrılmez sizde eslerınıze okutun

Cok yadırgamamak lazım evlendıgımı gun ben uyurken kalkmış esım kahvaltı hazırlamış ben oyle şaşırdım kı bıde mahcup oldum ben yattım adam bırsey diyememiş ılk gun dıye kalkmış kendı hazırlamış dedım üçümden sonra bıde gordum ki benım adam hep boyle 4 yıldır evde olduğu her gun o hazırlar ya tatıllşerınde hergun hazırlar :)
Bana cok alakasıZ geldı nıyesıne gelırsek Ahmet Tuna 4250 kg doğdu 2 gun once 2 aylık aşıda 7 kg geldı boyda 9 cm uzamış doğdu doğalı.. Ama ne sutum bol ne de yağlı .. Hatta aksam esım tosunum dıye severken cocuğu bu ay 500 gr alsa öper basıma koyarım dedım .. Daha oncede yazmıştım evladımı her kucağıma aldığımda ıcımde rabbım rızkını gönder dıye. Dua edıyorum sonra yutkunma seslerini duyunca gözlerim söylüyor şükrediyorum o ogunu de gecırdık anne sütuyle dıye ..
Birkaç kere okudum ama anlamadım ne demek istediğini yaw
hanı hayvanların doğurduktan sonra yavrularıyla alakalı kaygıları yoktur ya doğaya salarlar ya ölürler ya yasarlar . Ama bıZ en ufak aryı dert ederız o yuZden ınsan doğurmasın hayvan doğursun onlara kolay demek gıbı bırsey anlamı

ben hergün okuyorum gün içerisinde gece de okumadan yatırmıyorum yerine
babamız dışarı çıktı gelince söyleyeyim okusun bari
artık gözleriyle beni takip ediyor ve ben konuştukça ağzıma bakıp onda ağzını oynatıyor gülücükler atıyor çok mutlu oluyorum öyle görünce ama böyle iç çekincede korktum
ilk çocuk gerçekten cahil büyütülüyormuş herkes söylerdi inanmazdım

ay ne güzel maşallah çok iyi kilo almışsınız inşallah benimkide 1 kilo alır bir ayda
mayısta sadece boy ve kilo takibine gideceğiz
bizde 8 cm uzamışız ama kilo 2 ayda 1,200 gram anca

Ben bu kaygıları kıImda cok yasamıştım ilk cocuk ıste dedıgın gıbı.. Hergun ağlatdım kakasını yapamıyor hasta bu cocuk bağırsağı dugumlendı herhalde derdım 3. Ayına kadar hergun gece ben yaptırdım saatlerce uğraş uğraş . Sonra da günde 6 kere yapmaya başladı kaç kere tahlıl yaptırdım sayısını bılmıyorum ahahahhaa :)) cok uyusa öldumu dıye nefeaını dınlerdım hıc uyumasa nerden cocuk doğurdum yaktım basımı derdım Aman büyüyorlar oyle yada boyle sözüm özü sen rahat ol oda olsun benım kafama 2. De sanki ettı saclarım 30 U görmeden beyazladı kızım buyurken sen ben gıbı olma

Ben kızı 9 da yatırdım sırf esımle vakıt gecırebılelım bıraz sohbet edelim diye adam vurdu kafayı yattı 2 gündür 4 saat uyku uyumadım dıye ..

Eeee ben ne anladım bu ısten.. Benle pipili kaldık basbasa uyusa da bende yatsam madem :/

bizde öyle oluyoruz ben ikrayı uyutuyorum bizim babamız koltukta horlamaya başlıyor
kız uyumuyor babasıda açıyor gözleri
yada dışarı çıkıyor
bende ne yapayım kız uyuyunca uyuyorum
aile içi iletişim sıfır bu ara

hicte sevmm kimyon ama mantikli

bende sevmem kimyonu
nedense onu içince hep aklıma sahlep gelir tarçınlı
adını söylerken bile titreme geldi

aynen ben öyleyim
gece yarısı kalkıp dinliyorum nefesini
daha bu sabah uyuyan çocuğu dürterek uyandırdım nefes alıyormu diye bakarken
uyumayıncada ağlayasım geliyor
nasıl bir bebek bekliyorsam artık
bana göre emsin uyusun uyansın emsin yattığı yerden bakınsın

Emziriyoruz bence ondan... Birde saçlarım çok dökülmeye basladı. Bende 50 olsam ne iyi olur 45 i gördüm maalesef, ilk defa hayatımda bu kadar zayıfım

bende aptami kullandıgımda kakasını geç yapıyordu
değiştirdim hiprganik mama veriyorum
şimdilik iyi bakalım
su veriyor musun arada
Su vermiyorum canim ilk defa syt ve mama dusinda zeytinyagi verdim cok sukur az once yapti kakasini seninverdigin mama prematurelerede oluyor mu canim

Bir ay heyet raporu olmuyor mu valla en fazla ne kadar alınır ben de bilmiyorum bilen varsa söylerse sevinirim
10 güne kadar sağlık raporu,10 günden fazlası heyet raporu oluyo.. 10 güne kadar rapor için aile hekiminle konuş bence,onlar veriyo genelde daha doğrusu 5+5 şeklinde ondan iste.. Heyet raporu için doğum doktorunla konuş,genelde 1 kerelik olsa da veriyo bazı doktorlar benimki verecek mesela..

bende aptami kullandıgımda kakasını geç yapıyordu
değiştirdim hiprganik mama veriyorum
şimdilik iyi bakalım
su veriyor musun arada
Su vermiyorum canim ilk defa syt ve mama dusinda zeytinyagi verdim cok sukur az once yapti kakasini seninverdigin mama prematurelerede oluyor mu canimQUOTE="cimcimesultan, post: 40462282, member: 339851"]bende içiyorum onu yapmıyor ama
sen şu ziya dede çayını alsana
eminim faydasını göreceksin
ben o çayı içmeye başladığımdan beri ikra üstten çıkaramazsa alttan kendiliğinden çıkarıyor gazını

kötü bişey değildir dimi yani
offf şu internette araştırmak psikolojimi bozuyor
kalp rahatsızlığı olabilir diyor buz gibi oldum resmen

bende salı günü 5 günlük almayı planlıyorum haftaya başlayayım bari bir hafta bir haftadır

köpekler yani hayvanlar bizim gibi değiller yavrularını hayata doğar doğmaz alıştıyorlar bizim gibi yürüme yeme koşma dertleri yok zaten yavrular doğar doğmaz kendi başının çaresine bakmayı öğreniyor doğaları gereği
ama biz öyle değiliz gözümüzün içine baksalar hemen eriyoruz her istediklerini yapıyoruz
bunu demek istemiş annesi
hem onları özgüven sahibi olarak yetiştirmek hem HAYIR ı öğretmek hemde isteklerini yerine getirmek aradaki ince çizgiyi iyi korumak çok zor

hemen hamile kalsam acaba bir sonraki doğumda kalırmı kilolar
yoksa 2 tane bebekle uğraşmak iyice kemiklerimi çıkarırmı ortaya
kafamda deli sorular

reflü çok kusturuyor değilmi bebekleri
ne yapalım yaa tabiatları böyle bizimkilerin heralde

evde doğum yapması bence büyük bir başarı herkes cesaret edemez ama dediğin gibi sevgilisinin soy ismine uydurmak için verilmiş gibi bebeğin ismi

bana adını ne koyacaksınız dediklerinde HİŞT diye sesleneceğiz konuşmaya başlayınca ilk söylediği ismi koyarız diyordum
doğana kadar ayşe dedik şimdi babam arada ayşe diyor onun gibi :)[/QUOTE]
yaziya dede cayi ne canim

Emziriyoruz bence ondan... Birde saçlarım çok dökülmeye basladı. Bende 50 olsam ne iyi olur 45 i gördüm maalesef, ilk defa hayatımda bu kadar zayıfım

benim saç dökülmesi saç kuruluğu kepeklenme herşey geri döndü
ne güzel 9 ay herşey durmuştu
valla doktora sorup gerekirse vitamin takviyesi almak istiyorum
50 kiloda kalayım başka bişey istemem
hakkaten gözlerimin altı çökmüş
hamile fotoğraflarıma bakıyorum ne kadar güzel görünüyor gözüme

bugun evim de bvenimkilerle beraber 9 çocuk vardi 4 buyuk misafir
oglum dogudundan beri en kotu gunumuzu yasatti uyuma konusunda

çocukla konusurken uyyakaliyor kafa kut gidiyor,yataga koyyorsun dakkasina uyaniyor, abartmiyorum 10 kere oldu bu olay,uykusu vardi ama biderdi vardi
sonradan aklima geldi aksamdan beri kaka yapmadigi
eltimde karni biraz sert dedi , basladi kaak sorunumuz : (
neyse sonra emzirirkenikina ikina yapabildi kakasini ama ne kaka boynuna kadar çikmis ,bi yanda yemek saati sofra bekliyor hazirlanmak için

mecbur yikadim paklanmazdi yoksa,eltim giydirdi ben sofrayi hazirladim bi postada o giydirirken agladi
sonra yine defalrca ayni sey oldu uyudu koydum uyandi, çokda emzirmedim hazimsizlik olamaz
herkes gitti ben hala çocuk uyutmaya çalisiyordum, kafayi yedim bugun , belim koptu tasimakdan kucakdan bi sn inmedi birakdigin an agliyor

sonra uçunude aldim parka gittim aksam 7 den sonra uyutamadim napayim
orda uyudu kanguruda , gelincede yatagina koydm , uyyor simdi

ama ne gundu hiç bu kadar yoruldugumu hatirlamiyorum
misafirde ya mutfaga geçti ya bebek bakdi bildigin rezillikk : ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…