Dila Hanım da oyle cnm hastane çıkışı küçük geliyor 3-6 aylık kıyafeti de çok büyük oluyor, off ben dana kadarmışım bebekken al işte totom o günlerin eseri :)Kiloya takimayin diyorum ama yarin bizim de asi ve tarti gunu. Ins almistir kilo. Benimkinin boyu uzamadi sanki bu ay. Hala hastane cikislarini giyiyor 2 aylik oldu. Kiz oldugu icin mi acaba
Conformilin de cesitlwri varmis esim oyle dedi hangisini aliyosunuz siz ustunde ne yaziyo
Doyuyo fakat kilosu çok değil. Sonunda beyazlaşıyo benimki biraz. Kaç kilo doğdu ikra ?bizde 58 cm ama kilomuz 4,400 bizede ebe dahil bütün doktorlar sütün kalitesiz dedi
dediğin gibi emiyor doyuyor aç kalmıyor ama sütüm beslemiyor
çünkü benim sütümde saydam
az önce yine sağdım ve ağladım sağarken
çünkü beyaz değil bildiğin su sağdım
yoğurt suyu gibi aynı
çok moralim bozuluyor benimde
artık mamaya başladım ben
dün içiremedim bir türlü çünkü kız biberon almamaya başladı
ama bu sabah 3 saat emzirmedim sonra 30 ml mama hazırladım onu içti üzerine emzirdim birde
emzirdikten sonra yine sütüm 120 ml çıktı
doyurucu olsa hiç mamaya gerek kalmasa keşke
ama yapacak bişey yok
Gunde iki öğün veriyorum canım doğduğundan beri, hastanedeyken vermeye başladık süt yoktu, eve gelince de devam ettik.Geçen ayda aynısını demişti bana. Ama sağlıklı olması önemli değilmi ? İlla tombiş olmak zorundamı ? Sen mama veriyormusun ?
Bende eve gelirken alcam malz.hem fantalı kek hemde kırabiye yapacam. yiyelim gitsin. Başlarım kilosuna.Yav perişanız yorgunluktan uyuku yok düzgün beslenme yok kilo duruyorcok asiri uykusuz kalinca zayiflatir ki bilmem ama ben yeterince uyumayinca ayakta kalmak icin yemege saldiriyorum. Iremin kurabiyeyi yaptm 2 gunde bitti. Daha da yapmam ama simdi de aglayan kek yaptim. Oglum seviyor ev yapimi yesin derken hepsini ben yiyorum. Hem kilo vemeliyim diyorun hem her an ne yesem fikrindeyim. Psikologluk vaka benim bu yeme isi
Mamaya rağmen sınırda alıyorsa bünyesi o demekki. Bide benim evlatçığım çok hareketli. O etki edermi ki ?Gunde iki öğün veriyorum canım doğduğundan beri, hastanedeyken vermeye başladık süt yoktu, eve gelince de devam ettik.
Her bebek kendi başına birey, kendi genetiği var di mi? Hepsi illa tombalak olsun diye şart mı var. Belki de yedi göbek öte birine çekti, benim annem 40 yaşına kadar çiroz gibiydi, kv de zayıf. biz karı koca iriyiz ama demekki onlara çekmiş.Kalitesiz ne demek ya.Canım her bebek aynı kiloda aynı boyda olmuyor ki aynı kalıptan çıkmıyor ki bebeklerimiz.Genetiğine anne babaya göre değişiyor.Sonuçta almış 600 gr. Sen sıkma canını her gün bir yumurta yiyor musun?Protein ağırlıklı beslenirsen sütü yağlandırır.
Tabi cnm ne kadar enerji harcarsa o kadar gider. Bizimki de butun gun ayakta uyuyup da depolamıyor yediğini reflu de var midenin yarısını boşaltıyor, napim. Allah ömür versin genç kız olunca belli ne olacağı :)Mamaya rağmen sınırda alıyorsa bünyesi o demekki. Bide benim evlatçığım çok hareketli. O etki edermi ki ?
Valla aynı dediklerin bizdede var. Çok şükür gelişimini iyi görüyorum ben. Hemşire hanım beğenemedi işte! Sağlıklı çok şükür. Proteine ağırlık verip dert etmeyeyim. Olan sütüm de kaçmasınYa biz etli butlu boylu poslu bebek istiyoruz ama kilo almiyorlar napalim, tamam süt kaliteli degil de iki aydir bu bebek nasıl uzadı kafa cevresi nasıl gelişti. D vitamini dogru duzgun kullanmadim bile ama boyu da uzamis kafasi da buyumus, bıngıldagı da kapanmamış, gülüşü el kol hareketi ben takip etmesi maşallahı var. Zayıf ve sağlıklı. Yeter ki hasta olup da bünyeleri zayıf düşmesin! Allah sağlıklı uzun ömürler versin daha çok kilo da alır boyu da uzar.
Ne bileyim canm yaa ..görenlerde tonbiş olmuş falan deyince iice takmaya başladım.çok şükür süt var ki emiyor kilo alıyor tek sıkıntısı taşıma :)bi süre sonra kolları kopuyo insanın...emzirmeyi azaltmalı mıyım senceYa bosver doktoru be guzel kiloluymus iste... Ben de istiyorum benimki tontis olsun ama degil :/ hem gece uykusu da super. Sen degistir o doktoru..
çekmiş
Canım kendi kendini doldurma zor olur senin için. Daha seni tanımıyor bile.altı aydan sonra tanıyacakmış.
Şimdi onla ilgilenen herkes aynı onun için.
Hem gelip emzirecekmişsin.
benimkide öyle doyuyor en son beyazlaşma var ama ona gelene kadar suyla doyuyor gibi geliyorDoyuyo fakat kilosu çok değil. Sonunda beyazlaşıyo benimki biraz. Kaç kilo doğdu ikra ?
Canım sadece anne sütü alıyorsa boşver kımseyı takma nede olsa anne sütü, eltimin oğlu bir aylık çocuk sadece mamayla ayda 2 kilo almış doktor demediğini bırakmamış.Ne bileyim canm yaa ..görenlerde tonbiş olmuş falan deyince iice takmaya başladım.çok şükür süt var ki emiyor kilo alıyor tek sıkıntısı taşıma :)bi süre sonra kolları kopuyo insanın...emzirmeyi azaltmalı mıyım sence
Kafasina gore takiliyor cani isterse uyuyor istemezse dikiliyor, gunudz zatne uyumaz surekli kucakta viz viz ben acliktan olurum ama
Ya canim conformil erimiyo biberonu tikiyo cocuk icemedi sen sicak suyla hazirlayip da mi sonrami sogutuyosuun bu mama nasi erir yaAptamil gibi değil canım değişik bir kokusu var ama içiyor bebişler merak etme ben çok memnunum
Beenim kizim gec yatiyo gece 12de uyuyo sabah 5e kadar 5de uyaniyoemiyo uykuya devam
2.ay aşımızı olduk geldik. Ateşimiz olmaz inşallah. Boyumuz 58 cm olmuş kilomuzda 5100. Azami almış ddi. Sütün kalitesiz dedi hemşire. Moralim bozuldu. 600 gr.almış sizce azmı ? Aç değil doyuyo farkındayım. Fazla fazla emiyo hatta. Nasıl kaliteli olacak bu süt? Sütümün rengi tam beyaz değil saydam biraz
Doyuyo fakat kilosu çok değil. Sonunda beyazlaşıyo benimki biraz. Kaç kilo doğdu ikra ?
Benim bebe de 2 aylıkken 58cm 5100grdı. Bizim doktor beğeniyo kilosunu boyunu. Bana az geliyo ama mamaya başlamak için sebep bana az gelmesi değil tabi doktorun dediği :) benimki de çok haraketli dötü başı ayrı oynuyo. Sütüm de az bi de kusuyo ikide bir :/Mamaya rağmen sınırda alıyorsa bünyesi o demekki. Bide benim evlatçığım çok hareketli. O etki edermi ki ?
Ne bileyim canm yaa ..görenlerde tonbiş olmuş falan deyince iice takmaya başladım.çok şükür süt var ki emiyor kilo alıyor tek sıkıntısı taşıma :)bi süre sonra kolları kopuyo insanın...emzirmeyi azaltmalı mıyım sence
Off yaaa nasil birakicaz onlari...sen hallettin mi canim isini sartlarini kabul ettiler mi annen bakacak mi?ikra 2 gündür gözümün içine bakıyor gözünü bile kırpmadan
yavrum işe gideceğimi anladı sanki ne kucağımdan iniyor ne başından ayırıyor
2 dk tuvalete gittim uyutup hemen uyandı ağlamaya başladı
yanına geldim elini tuttum sımsıkı yapıştı parmağıma
:'(
Tabi hersyden önce uykudan önce banuomuz var bi gün yaptırıyorum bi gün yaptirmiyorum. Aynı saatlerde kalkiyo iki ve beş sonra da gün ışığında kalkıyor . Cok ta geç de il bence günde oortalama kaç saat uyuyor benimde 14-16 saat
1200 almış yani. Benimkide 1100.inşallah gelebilirim daha hiçbişey belli değilki
sabahtan beri herkes aradı neden gelmedin diye
geleceğim bakıcı bulamadım pazartesi geleceğim diyorum neden ayarlamadın şimdiye kadar diyorlar
4 de gel bari diyorlar sanki 4 de bakıcı gelecek gibi hem ne alaka yani ben gece çalışmayacağım ama onlar çalıştıracak belli
benim yasal hakkım var gündüz mesaisinde 1 yıl devam etmek gibi kusura bakmayın gelemem 4 de dedim
benimkide öyle doyuyor en son beyazlaşma var ama ona gelene kadar suyla doyuyor gibi geliyor
3,170 doğdu 2900 e düştü şimdi 4,400 3 haftadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?