2015 Şubat Anneleri

Gozunaydin canim. Hic takma baska seyi dr her sey yolunda demis. Asil hareketleri biz hissedicez zaten az kaldi

Magnezyumu dr dedi uzun sure sabit kalmak icin. Bana kalsiyum da verdi. Ileri donemlerde ikisi de ama kan sulandirici kullaniyorum onun yan etkisine karsi.

halsizliği azalan var mı? iki gündür daha iyiyim sanki ama geri gelir mi bilmiyorum?
Ayni durumdayim

Mide yanmasi icin bisey kullanan var mi hic gecmiyor benimki
Cok yersem yaniyor erken degil mi diyorum yanma icin ama oluyor. Maden suyu iyi geliyor

Yalniz degilsin bunu bil. Evde yalniz olmasan daha kolay olur ama yalniz olinca boyle oluyorum ben de.

Kaygilanman fln norml canim annelikten hep. Bebek dogunca daha da artiyor bu korkular. Kafani dagit dua et, sure oku, okuyan biriysen. Film izle keyfine bak. Evi hic takma kimse gelmesin bu ara. Kendini simart hamilesin sen ozelsin.

Bak canim geçmişte bebiş kaybedince insan yenisine dört elle sarılıyor. Salla dünyanın geri kalanını, içindeki hayat kadar güzel birşey yok. Gülümseme işini bir dene derim özellikle eşine karşı. Senin gülümsediğini görünce o daha da ilgili olacaktır. Pozitif etki maalesef negatif kadar çabuk yayılmıyor bir süre pozitif olup gülümseyince anca etkiliyor. Kendine bir cennet yarat oradaymış gibi hisset. Benimkinde kocaman bir başak tarlası var yürüyorum en sonda yemyeşil bir ağaç ağaca ulaşınca da aşağıda masmavi bir deniz. Ne zaman canım sıkılsa ordaymışım gibi hissediyorum. Bunu da kimseye söylememiştim ilk burada paylaşıyorum.

Gördüm yukarı doğru beyazlık oluşmuş orda farkediliyor hemen. Benim o beyazlık yatay şekilde. Hakkımızda hayırlısı sağlıklısı olsun demeden olmaz tabi :)

Çok değil azıcık geldi. Bulantım fena ama. Piremesis verdi bulantın olunca iç dedi. Çok fayda etmedi mi sanki ne

Bana doktor premesisi günde iki defa iç dedi vitamin var onun içindr ama ben midemi o ilacın bulandrdıgını düşünyrm hiç etkisi yok mide bulantısına

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar bende folik asidin beni kötü yaptığını düşünüyorum ya:44: içmeyi unuttuğum günler gayet iyi gibiyim. ama içince sanki fenalık geçirdiğim günler gibi geliyo. böyle hisseden var mı başka ?

Sana sonuna kadar katılıyorum beni anlatmışsın

hayır bu ilk olucak inşallah.. Anneme de biraz bu konuyu açmaya çalıştığımda o da aynı senin gibi yorum yaapmıştı.. *SENDEN KIYMETLİ Mİ ?*
bende onu dinlediğimi göstermek için her telefon açtığında çok iyiym , herşey yolunda amaaan banane diyorum.. Ama hayır içime söz geçiremiyorum. Huzursuzum. Keyifsizim. Sanki sarhoşum hiç kendimde değilim.. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Çok kapadım kendimi. Şükür Rabbime maddi durumumuz da normal düzeyde. Eşimden para istediğimde daha hayır demedi hiç.. Herkese haksızlık yapıyorum,onu da biliyorum.. Ama yemin ederim elimde değil... Ben şımarık biride değilim , nazlı hiç değilim. Canım bile tatlı değilki benim...
Ama kendimi sanki ıssız bir ormanda yapayalnız hissediyorum.
Temizlik aşkımdan eşimde kayınvalidem de herkes çok bunalmıştı , hep derlerdi hergün değil bari iki günde bir yap. Annemde senin çocuğun olsun istesende yapamıcaksın bukadar derdi. E daha benim elimde birşey yokki ? Çok güzel diyorsan ama bu odayı toparlamak şuan benim için dünyanın en zor işi. Zaten ne zaman süpürgeyi açsam kapadıktan sonraki bel ağrısı öldürüyor beni..

Gülmeyi deliler gibi seven ben şimdi acınacak haldeyim.. Hatta eşim derdiki o kadar çok gülüyorsun ki dudaklarının kenarında çizgiler belirmeye başladı Şimdi ise en son neye çok sevindim , neye içten güldüm hatırlamıyorum bile. Ama denicem,tekrar eskisi gibi olmaya çalışıcam benim için okyanusları baştan sona yüzmek kadar zor olsada denicem...
Ayrıca teşekkür ederim , hayatının en içten hayalini bizimle paylaştığın için. Şuan düşünüyorumda yok bu kafayla böyle bir hayal yaratamıyorum ben kendime...

Gerçekten az kalmış ozaman t0abi sayı olarak bakıldığında , çünkü 1 gün bile bazen çok uzun olabiliyor hepimiz için.. Sanırım benim dibe vuruşum artık.. Dün annemin doğumgünü , ki ben böyle şeylere çok önem veririrm çokk ama yataktan kalkmak bile o kadar zor geldiki.. Hediye bile almamıştım,gittik beraber baktık . Öyle aldım..
Evet doğru bizi şuan bizden başka hiçkimse anlayamaz,anlamasını beklemek hata onu da biliyorum. Zaten burdan başka kimseyle de konuşamam bu konuları... Tepkileri hepimiz az çok tahmin edebiliriz yani.
Lütfen biran önce geçsin zaman bu bunalım hallerimzden kurtulalım lütfennn
Hem zaten artık kendimi çokta çirkin hissediyorum,aynaya bakmak bile içimden gelmiyor. Kilo almaya başladım,olur olmadık yerlerde kıl tüy çıkmaya başladı.

Gülmek için birşey düşünme sadece dudaklarını gülüyormuş gibi yap öyle bir süre kalınca beyin mutlu olduğu sinyali veriyormuş. Ne de olsa beynimizin çoğu makina ve idaremizin dışında. Mesela günde 10 kez tuvalete giriyoruz elimizi yıkarken bile 1 dakika gülümsesek tamamdır bence.

Bu arada bir tane içmem gereken protestanı yanlışlıkla iki tane alınca çenem açıldı. İçip içip sarhoş olmuş gibiyim :)

Bir de mattika nın dediği gibi duanın gücü de çok. İçine her sıkıntı geldiğinde inançlı biriysen duanın çok etkisi oluyor.

Sonuç olarak evleri temizlemiyoruz, temizletebilirsek temizletiriz sadece ev değil ütü çamaşır ve yemek için birini tutmak gerekiyorsa tutalım. Annemize de yazık. O gelsin baş köşede otursun.

Selam kızlar,dün aranıza katılmıştım şubat sonu mart başı annesiyim üç-beş günün hesabında olmadığımdan buradayım.Geçen doktorum folik asit kullanımını yeterli bulduğu için dekavit adlı ilaca geçmemi önerdi.Şimdi bunu kullanıyorum.Folbiolu kullanmıştım yaklaşık 4 ayı doldu,doktorum o ilaç biraz ağırdır dedi.Şu an kokulara özellikle eşimden aldığım garip kokulara karşı aşırı hassasiyetim var.İkinciye hamile olduğum için ilkinde hiç böyle bir durum olmamıştı.Allah tüm bebişlerimizi sağlıkla büyütür inşallah.Uzun yoldan bahsetmişsiniz ben taaaa 18 saatlik yolu tepeceğim bayramdan sonra,umarım kazasız belasız atlatırım.

Canım folik asit B grubu vitamin olduğu için (sanırım b9du) biraz uyuşukluk yapabilir ama gerekli bir vitamin. Ben vitaminin fazlasını aldığımı düşündüğümde çok su tüketiyorum böylece bebiş vitamini aldıktan sonra vitamin bizim vücudumuzda da uzun sure kalmasın çabucak gitsin diye.

Selam kızlar şimdi girdim içeriye. doktorum yoktu başka bir doktor baktı bana. ikili test için kan verdim. ve ense kalınlığına filan baktı allahıma şükür bebeğim gayet iyi. ense kalınlığıda 1.1 mm imiş doktor gayet iyi dedi. elini ayağını gösterdi kocaman göbekli bir bebek cinsiyeti sordum daha erken dedi. bende üstelemedim çünkü eşim özele gider öğreniriz demişti. yani 1 2 hafta sonra özele gidicem öğrenmek için çokta önemli değil ama merak insanı mahfediyor ayrıca 12+4 idik ama 12+6 çıktım yani yarın 14. haftaya giriyorum. 66 mm idi bebeğim.

ayrıca 4 hafta sonraya detaylı ultrasona randevu verdi. ve 4 hafta sonra doktora göstericem. bir sıkıntın yok ilaçlara devam dedi. folik asite iğneye ve progestana. inşallah herkes benim gibi hayırlı haberlerle gelir kuzucuklarını görürler.

Gözünaydın bnde merakedyrm artık az kaldı randevuya

Gözünaydın bnde merakedyrm artık az kaldı randevuya

gidene kadar öyle fenaydım ki ama allahın izni ile hiç birşey olmadan atlattık :) inşallah sende bir an önce hayırlı haberlerle dönüceksin canım :)

Son düzenleme:

Canım estağfirullah bu işler tecrübeyle de olmuyor her hamilelik birbirinden farklı bak seni 4.ymüş sen de tecrübeli bir annesin.Ama ben oğlumda çok sıkıntılı dönemler geçirdim,kızımda da farklı rahatsızlıklarım oldu ama oğlumdaki kadar ciddi değildi tabii,yani insan 4-5 tane hamilelik geçirir belki nsıl geçiğini anlamazsın sorunsuz olur,ama belki 1 tane hamilelik geçiirirsin her türlü şeyi tecrübe edebilirsin.Yani bu biraz da hamilelik sürecini nasıl atlattığınla alakalı.Eşler maalesef sanırım duyarlılar da içlerinde yaşıyorlar beklenilen tepkiyi veremiyorlar gibi yada biz mi çok şey bekliyoruz bilmiyorum Kusma gerçekten çok kötü ben kusmuyorum ama midem benim de bulanıyor bazen öteki hamileliklerimde bu kadar bulantı olmamıştı mesela.Burda benim gibi çok çocuk annesi birine rastlamak güzel.Diğer bebişlerin kaç yaşında canım?

İyi günde kötü günde,hastalıkta sağlıkta dedik de bu hastalık sadece gribi içermiyor dünyanın binbir türlü hali var.Valla erkekler bir garip ağlayınca kızarlar hastalanınca kızarlar ama kadınların yapısı da bu yani hassas ve nariniz çabuk ağlarız ve çabuk hasta oluruz aslında erkekler bu özelliklerimizi narin oluşumuzu filan görüp aşık oluyorlar ama sonra hoşlarına gitmiyor uğraşmak mı istemiyorlar nedir Şaka bi tarafı çok sevindim.İnşallah hep böyle devam eder

....
Magnezyumu dr dedi uzun sure sabit kalmak icin. Bana kalsiyum da verdi. Ileri donemlerde ikisi de ama kan sulandirici kullaniyorum onun yan etkisine karsi.
...

Canım geçmiş olsun sanırım riskli gebeliğin var erken başlamışsın bir sürü ilaç kullanmaya Ben pek sevmiyorum ilaç kullanmayı hep de unuturum zaten kalsiyum filan da verdiyse yine bol bol süt içmeye bak kalsiyum yönünden zengin gıdalar tüketmye çalış.

Kızlar bayram temizliğini yaptınız mı halıları ve camları silmeniz lazım ama pek yapasım yok

kazasız belasız git gel kuzum

Canım doktor gösterdi bak bu eli ayağı diye ama biz kendimiz seçemeyizki çünkü bize göre siyah beyaz bir kabartı var orda ama doktorlar anlıyor tabi normal olarak. Bendeki fotoda bacakları ayırt ediliyor el ayak yok yine. 4g yok maalesef 20. Haftadan sonra çekecekmiş onu. Ben yinede usg fotomu yolliyim boşa telaş ediyosun gör bak

Gördüm yukarı doğru beyazlık oluşmuş orda farkediliyor hemen. Benim o beyazlık yatay şekilde. Hakkımızda hayırlısı sağlıklısı olsun demeden olmaz tabi :)

Vala usgyi gözüme soktum resmen ama yok anam ben göremiyom beyazlığı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…