2015 Şubat Anneleri

Rotayla birlikte 3 tane daha asi yapildi digerleri kol ve bacaklardan o yuzden cani acidi su an icin atesi yok ama asi yerleri agriyo sanirim cok agladigi icin surekli uyudu uyandiginda da biraz huysuz ben yarim paranox s fitil atmaya calistim ama ikinarak geri ittirdi bikac tane fitili ziyan ettik eridi komsumu cagirdim o tecrubeli bi kerede soktu ben sokmaya calistikca o ikinmaktan mi yoksa rotadan sonra kaka yapacak virusu oyle disari atacak dediler ondan mi bilmem bi kac kere az az kaka yapti simdilik baska bi degisiklik yok gece boyunca atesini olcmeye devam edicem hemsire 8 saat arayla yarim fitil at dedi ama belki gece 1'deki mamasindan sonra yarim daha atmaya calisitim umarim basaririm :)))

iyi halt ettin :)))))))))))))
saka sakaa asiriya kaçmadigin surece bisey olmaz herhalde
ben 6 ay bisey vermiyorum bu konuda azcuk takintiliyimda :)
Kız millet k.fasulye pilav yediriyor nerdeyse.
Dedim acep ben yanlış mı yapıyorum.
Hoş altıncı ayda alışsın diye azar azar tattırıyorlarmış ama benimkinin ağzına acı biber sür yalanır valla.

çarsamba ogleden sonra komsularla ormana çiakrma yapicaz
herkes bisey hazirliycak piknikyapip eglneicez kadinlar ve çocuklar oalrak

ben gelirim dedim ama hakan efendi ariza çikarmak istemez insallah
persembe bebek gormeye gelicekler
cuma oglanin dogum gunu için okula kurabuye ve pasta yapmam lazim
cumarteside evde kutlamak lazim
pazarda burda bi gezme yeri var orasi belesmis o gun oraya gideriz yagmur olmazsa yagmur olursa 23 nisan kutlamasina gideriz :)

bu planlardan daha kocanin haberi yok :)))
surpruzzzzzz

Hoş altıncı ayda alışsın diye azar azar tattırıyorlarmış ama benimkinin ağzına acı biber sür yalanır valla.
2 ay lik bebegemi yediriyolar onu ?
yediren yedirir valla herkes kendi fikri
o dediklerini omur boyu yiycek zaten, ama anne sutunu omur boyu almiycak
iki gundur memeyle arasi yok benimkinin çok uuzluyorum az emiyor diye : (
benim buyuklere gelde ver anne sutunu
yeyip içtikçeri hep kuru fasulye pilav zaten bizim gibi

Bizde gaz oldu hangi aşı yaptı bilöiyırum ama rota diye düşünmüştüm
Hani sen hep diyosun ya bebekler bizim hissettiklerimizi hissediyo diye bu gaz olayini sen mi cagiriyosun acaba evrene msj yollayarak herseyin bu kadar cok gaz yapacagini sanmiyorum yaw...

Oğlum uyusun diye gozUnun içine bak ben özlediğim için uyanmasini bekleyen yine ben

ben sana hamileyken demistim çocugun istahli olur diye :))

oglan uyudu
bu ara benim evin isi bitmiyor
biraz totomu kaldirip is yapayim
uykumda avr ama napalim ev isi bekleemz

bizim dr 1 ay arayla yazmis biri bugun biri mayista 2 ile 3. ayda olmus olacak bide asi karnesinde hib diye bi asi var 4 doz oldugu 2-4-6 ve 16. aylarda yapildigi yaziyo bugun bize yapilmamis acaba neden yapilmadi senin bi fikrin olabilir mi bu konuda?

Geçmişler olsun kuzuya inşallah çabucak atlatırsınız geceyi canım Allah kolaylıklar versin.Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın çok açıklayıcı olmuş.

asi tarihinizi bilmiyorum

hib ne olaki dur bakayim asi takvimie

Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra

BCG: 2. -3. aylar arasında

Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda

(Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında.

(Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir

Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda.
Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra.
Suçiçeği : 15. aydan sonra.
Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa.
Prevenar Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz.

bu asi takvimi normalde
senin bahsettigin karma asiymis
hib yerine karma asi yada dtp yaziyormu?

Ikinci ay asisi verem asisi oluyo di mi?

Bu rota asisi ne zaman oluyo peki ikinci ay asisiyla birlikte mi? Istwge mi bagli bu rota ya. Nasil bi sey ve neden yapiliyo biri beni aydinlatsa bu konuda ya. Bizim de 8 mayista ikinci ay asimiz.
rotayi 2. ay diyen de var 3. ay diyen de, bizim gittigimiz hastane 3. ay yaptirin dedi, 9 mayis 3. ayimiz o zaman yaptiriciiimm

Sagol canim cok aciklayici oldu. Yaptirmak lazim o zaman di mi ya. Bagirsak dugumlenmesi nasil bisey ki ya allah korusun :/

Asinin yan etkisi var deyince insan da korkuyo ister istemez.
Bu hastalik erken yasta krese gonderilen cocuklarda ve pis sularda oluyomus bugun eczaci kadin onceden olsaydi yaptirma derdim ama yurtdusindan gelen multeciler bircok hastalik getirdi iyi oldu yaptirman dedi bagirsak dugumlenmesi siddetli gaz sıkısmasinda da oluyo Allah korusun olume yol acabiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…