- 15 Mart 2014
- 1.455
- 662
- 248
Rotayla birlikte 3 tane daha asi yapildi digerleri kol ve bacaklardan o yuzden cani acidi su an icin atesi yok ama asi yerleri agriyo sanirim cok agladigi icin surekli uyudu uyandiginda da biraz huysuz ben yarim paranox s fitil atmaya calistim ama ikinarak geri ittirdi bikac tane fitili ziyan ettik eridi komsumu cagirdim o tecrubeli bi kerede soktu ben sokmaya calistikca o ikinmaktan mi yoksa rotadan sonra kaka yapacak virusu oyle disari atacak dediler ondan mi bilmem bi kac kere az az kaka yapti simdilik baska bi degisiklik yok gece boyunca atesini olcmeye devam edicem hemsire 8 saat arayla yarim fitil at dedi ama belki gece 1'deki mamasindan sonra yarim daha atmaya calisitim umarim basaririm :)))Çok teşekkür ederim canım ben de öyle yapayım bari.Sevmiş demek tadını bıdık :) aşı sonrası gözlemlediğin bir değişiklik oldu mu peki bebişinde?Mesela kakasında ya da huysuzlandı mı?Doktor bilgi verir ama yine de tecrübeni duymak isterim.
Kız millet k.fasulye pilav yediriyor nerdeyse.iyi halt ettin :)))))))))))))
saka sakaa asiriya kaçmadigin surece bisey olmaz herhalde
ben 6 ay bisey vermiyorum bu konuda azcuk takintiliyimda :)
2 ay lik bebegemi yediriyolar onu ?Kız millet k.fasulye pilav yediriyor nerdeyse.
Dedim acep ben yanlış mı yapıyorum.
Hoş altıncı ayda alışsın diye azar azar tattırıyorlarmış ama benimkinin ağzına acı biber sür yalanır valla.
Hani sen hep diyosun ya bebekler bizim hissettiklerimizi hissediyo diye bu gaz olayini sen mi cagiriyosun acaba evrene msj yollayarak herseyin bu kadar cok gaz yapacagini sanmiyorum yaw...Bizde gaz oldu hangi aşı yaptı bilöiyırum ama rota diye düşünmüştüm
ben sana hamileyken demistim çocugun istahli olur diye :))Kız millet k.fasulye pilav yediriyor nerdeyse.
Dedim acep ben yanlış mı yapıyorum.
Hoş altıncı ayda alışsın diye azar azar tattırıyorlarmış ama benimkinin ağzına acı biber sür yalanır valla.
hastanede yaptıracaksan hastanede oluyor aşı ama sağlık ocağında yaptırırsan eczaneden alıyorsun reçetesiz veriliyorevet
TR de nasil oluyor bilmiyorumkrizantemcik e soralim
burda reçetesiz verilmiyor
asiyi dr damaltir agzina asi kartina falan not etmesi lazim
nasilsin sekerimhastanede yaptıracaksan hastanede oluyor aşı ama sağlık ocağında yaptırırsan eczaneden alıyorsun reçetesiz veriliyor
bizim dr 1 ay arayla yazmis biri bugun biri mayista 2 ile 3. ayda olmus olacak bide asi karnesinde hib diye bi asi var 4 doz oldugu 2-4-6 ve 16. aylarda yapildigi yaziyo bugun bize yapilmamis acaba neden yapilmadi senin bi fikrin olabilir mi bu konuda?rota asisi rota virusu için ( bebekde asiri ishal kusma oluyor bu hastaliga yakalanirsa , çok zor atlatiyolar,erken mudahale edilmezse bebek olumune kdr gidiyor )
agizdan damla olareak iki defa yapiliyor ( istege bagli devlet karsilamiyor )
2. ayda digere asilarla yaptiurilirsa daha iyi olur ( diger asuilarla ayni gun yada 30 gun ara olmak zorunda nedenini bosver dr oyle diyor :) ) 3. ay son tarih sonra yapmuiyolar
asinin yan etkisi bagirsak dugumlenmesi, 3. aydan sonra bu risk çogaldigi içinb yapmuiyolar
doktorlarin yarisi oneriyor yarisi onermiyor
benim dr asi olmayan normal bi bebegin bagirsak dugumlenme riski binde sekiz , asi olanin binde bir dedi
bugun aldim asiyi , pazartesi diger asilarla yaptiricam
iki ay arala yapilacak , 2-4 yada 3-5 gibi
baska bilmek istedigin bisey varmi
Peditus ne henuz bilmiyorum canim ben daha surda topu topu 43 gunluk anneyim zamanla ogrenicem :))gel senle bi deney yapalim
iki bebek alalim elimize
birine peditus birine bal verelim hangisi daha çabuk iyileiscek
duzeldim canım bnm :)) annisim geldi :))) 1 hafta sindrellayim :)) sonra yine kulkedisi :)))nasilsin sekerim
keyfin duzeldimi biraz
Geçmişler olsun kuzuya inşallah çabucak atlatırsınız geceyi canım Allah kolaylıklar versin.Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın çok açıklayıcı olmuş.Rotayla birlikte 3 tane daha asi yapildi digerleri kol ve bacaklardan o yuzden cani acidi su an icin atesi yok ama asi yerleri agriyo sanirim cok agladigi icin surekli uyudu uyandiginda da biraz huysuz ben yarim paranox s fitil atmaya calistim ama ikinarak geri ittirdi bikac tane fitili ziyan ettik eridi komsumu cagirdim o tecrubeli bi kerede soktu ben sokmaya calistikca o ikinmaktan mi yoksa rotadan sonra kaka yapacak virusu oyle disari atacak dediler ondan mi bilmem bi kac kere az az kaka yapti simdilik baska bi degisiklik yok gece boyunca atesini olcmeye devam edicem hemsire 8 saat arayla yarim fitil at dedi ama belki gece 1'deki mamasindan sonra yarim daha atmaya calisitim umarim basaririm :)))
aman ogrenmePeditus ne henuz bilmiyorum canim ben daha surda topu topu 43 gunluk anneyim zamanla ogrenicem :))
asi tarihinizi bilmiyorumbizim dr 1 ay arayla yazmis biri bugun biri mayista 2 ile 3. ayda olmus olacak bide asi karnesinde hib diye bi asi var 4 doz oldugu 2-4-6 ve 16. aylarda yapildigi yaziyo bugun bize yapilmamis acaba neden yapilmadi senin bi fikrin olabilir mi bu konuda?
Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonrabizim dr 1 ay arayla yazmis biri bugun biri mayista 2 ile 3. ayda olmus olacak bide asi karnesinde hib diye bi asi var 4 doz oldugu 2-4-6 ve 16. aylarda yapildigi yaziyo bugun bize yapilmamis acaba neden yapilmadi senin bi fikrin olabilir mi bu konuda?
rotayi 2. ay diyen de var 3. ay diyen de, bizim gittigimiz hastane 3. ay yaptirin dedi, 9 mayis 3. ayimiz o zaman yaptiriciiimmIkinci ay asisi verem asisi oluyo di mi?
Bu rota asisi ne zaman oluyo peki ikinci ay asisiyla birlikte mi? Istwge mi bagli bu rota ya. Nasil bi sey ve neden yapiliyo biri beni aydinlatsa bu konuda ya. Bizim de 8 mayista ikinci ay asimiz.
Bu hastalik erken yasta krese gonderilen cocuklarda ve pis sularda oluyomus bugun eczaci kadin onceden olsaydi yaptirma derdim ama yurtdusindan gelen multeciler bircok hastalik getirdi iyi oldu yaptirman dedi bagirsak dugumlenmesi siddetli gaz sıkısmasinda da oluyo Allah korusun olume yol acabiliyor...Sagol canim cok aciklayici oldu. Yaptirmak lazim o zaman di mi ya. Bagirsak dugumlenmesi nasil bisey ki ya allah korusun :/
Asinin yan etkisi var deyince insan da korkuyo ister istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?