rahatladım canım çok sıkmışım kendimi diş etlerim ağrımış yemek yerken farketimcanım neden üzüyorsun kendini bizde insanız bebeklerimizi çok seviyoruz ama sabır taşı değiliz ayrıca iyi olmuşta ağlamışsın rahatlatmıştır..
ne güzel bilgiler bunlarÇevreyi keşfetme ve anneden bağımsız OLDUĞUNU anlama bu aylarda başlıyormuş.Zeka gelişiminin nerdeyse %90 ı bilinenim aksine ilk 6 yılda tamamlanıyormuş.yani okula henüz başlamadan.ilk 3 yıl daha da önemli.bol bol uyaran ile karşılaştırmayı öneriyorlar.görsel,işitsel,dokunsal,hatta koku bile.örneğin portakalı kesip koklatın,Çiçekleri koklatın diyorlar.beynindeki nöronlar ne kadar sinaps yani Bağlantı oluşturursa o kadar iyiymiş.yoksa portakalı zaten öğrenecek bigün.şimdiki nöron sayısı Büyüdükçe gitgide azalıyor.anlatabildim mi bilmiyorum.ekranlardan(tv,pc,telefon vs) uzak tutmak önemli.ekranlar 3 boyutlu düşünmeyi köreltiyor ayrıca hiperaktivite dikkat eksikliği sendromu gibi birçok şeyle bağlantılı bulunmuş.hatta çocuk psikiyatristleri 3 yıl hiç tanıştırmayın ekranla diyolar ama pratikte mümkün değil bence.şmdilik aklıma gelenler bunlar.hatırladıkça yazmaya çalışırım.
Hımm bir de Demir eksikliğinin zekaya alakası var hem de güçlü bir Bağlantı.hani burda da okumuştum kullanalım mı kullanmayalım mı diye.herkesin kendi kararı tabi.ama Türkiye gibi Demir eksikliği görülme oranı oldukça Yüksek bir ülkede kullanılmalı diye düşünüyorum.@maral kızacak ama öyle.demir takviyesi yapılan bebeklerle yapılmayanların IQ seviyelerini karşılaştıran bilimsel çalışmalar varmış hatta.neyse ne çok yazdım.yanlış anlaşılmasın kimsenin aklını karıştırmak istemem.sadece okuduklarımı yazdım.baya da uzun oldu.kusura bakmayın bayanlar
her zaman dua ediyorum ben. onlar sayesinde guvenle yasiyoruz bu ulkede.. allah sag saglim donmeyi nasip etsin bol bol dua et icini ferah tut..Kızlar eşim göreve gitti dualarınızı eksik etmeyin tüm asker ve polisimizin rabbim yar ve yardımcıları olsun...
ah ne guzel soyledin!Artık ek gıdaya geçtiler. Kıyma yedirsek demir ilacına gerek yok. Vatandaşı et alamayacak hale getir sonra bedavaya demir ilacı dağıt. Ah memleketim..
Yıllardır o alerji illetiyle yaşıyorum neye alerjim olduğu o kadar teste rağmen bulunamıyor en ufak bi Ağrı kesici içsem 2 gün hastaneye yatırıyorlar küçük dilime kadar şişiyorum çok zor yani çok iyi Anlıyorum senigunaydin kizlar, bol yemeli bol uykulu bi gun olsun insallah :)
sabahin korunde dustum yollara. kizi babaannesine biraktim ilk kez yalniz bakacak. gorumcem calismaya baslamadan once o varken icim rahatti o cok guzel bakiyo da kv aglayinca panik yapiyo. dayanamiyorum aglamasina diyo. ama napayim alisacak. benim birakacak baska kimsem yok.. sabah emzirdim. kahvalti malzemelerini de goturdum. o bi daha acikip kahvalti yapana kadar donerim ben zaten.
bende hastaneye geldim. test sonucum cikali yirmi gun oldu ama anca gelebildik istem yine bi care bulunacagini sanmiyorum bu kurdeşen belasina ama.. en azindan anjioödemim gecse. yuzum gozum ellerim ayaklarim sisiyor ilac icmezsem. bogazim bile sisebilir nefessiz kalabilirmisim. kurdesene raziyim yani..
Kan ilacı canımne güzel bilgiler bunlar
demir dediğin bu kullandıgımız d vit mi kan ilacı olana demir mi ?
bende vermedim kan ilacını hep bir suçluluk duygusu yaşıyorum
Allah hepsinin yardimcisi olsun. Icini ferah tut canimKızlar eşim göreve gitti dualarınızı eksik etmeyin tüm asker ve polisimizin rabbim yar ve yardımcıları olsun...
Canim insallah bir cozum bulunur. Cok zor hastalik ilac kullanmazsan hayat kaliteni etkiliyo. Iyi haberlerle gel insallah.gunaydin kizlar, bol yemeli bol uykulu bi gun olsun insallah :)
sabahin korunde dustum yollara. kizi babaannesine biraktim ilk kez yalniz bakacak. gorumcem calismaya baslamadan once o varken icim rahatti o cok guzel bakiyo da kv aglayinca panik yapiyo. dayanamiyorum aglamasina diyo. ama napayim alisacak. benim birakacak baska kimsem yok.. sabah emzirdim. kahvalti malzemelerini de goturdum. o bi daha acikip kahvalti yapana kadar donerim ben zaten.
bende hastaneye geldim. test sonucum cikali yirmi gun oldu ama anca gelebildik istem yine bi care bulunacagini sanmiyorum bu kurdeşen belasina ama.. en azindan anjioödemim gecse. yuzum gozum ellerim ayaklarim sisiyor ilac icmezsem. bogazim bile sisebilir nefessiz kalabilirmisim. kurdesene raziyim yani..
isiklar niye kapaniyor ki canim ?
ev tek odalimi
Duygularıma Tercüman olmuşsun :) aynı şeyleri yaşıyormuşuz. Benim de aklıma ailem geliyor hep. Burda Tuna'yı sevmeleri aileme haksızlık gibi geliyor. kötü MÜ düşünüyorum diyordum. Yalnız olmadığıma sevindim. :)kayinvalidenle aran iyi degilse yaptigi hersey sana batabilir, cocugunu sevmesi bile.
ama unutmaki onun da torunu, canindan bi can :)
bende bazen bu dusuncelere engel olamiyorum ki kayinvalidem iyi bi insandir severim. yine de o dusuncelere engel olamadigim zamanlar oluyor. cok seviyor torununu olecek sevgisinden.
mesela iki gun gormuyor cok ozledim deyip bi sarilmasi var normalde insan mutlu olur ama aklima annem geliyor. telefonda agliyor kendi annem cok ozledim diye. sinir basiyor icimi birden. benim ailem her istediginde goremezken o iki gun gormeyince ozledim diyor. kadinin bi sucu yok halbuki :)
baska bi ornek mesela annem annem diye seviyor bazen istemiyorum icimden. ama kendi annem de oyle sevince bi sey demiyorum. buna engel olmak zor. sonucta annen senin kanin. ne kadar sevsen de kayinvalideden sanirim kiskaniyoruz cocuklari cok sapkinca bi duygu ama oyle :)
sonra mantikli dusun diyorum kendi kendime. onun da oglunun bi parcasi. sevmese torununu sevmiyo ilgilenmiyo diye demedigimizi birakmayiz. birak ilgilensin, sevsin.. sana kotuluk etmesin, kotu niyetli olmasin yeterki..
:)))) onu bilememo benim kismetimmis bise olmazdi beklerdi beni benden iyisini mi bulcakti zaten
çocuk bu canim ateside çikar hastada olur vijdan yapmaYok cnm. Simdi normalde sekizde uyutuorum ama ayagimfan indirince uyanio e sese isiga da uyanio. onunla beraber yatak odasinda bos bos takilcam. Ben de salonda takiliorum e haliyle esim de beni anlasin die. O mac izlicek ben sekizde karanlikta mi oturcam. Sikildim haliyle bu durumdan gecen aksam uyutmadim. Kotu bi anne oldum ciktim. Bu sabah da atesi cikti simdi vicdan yapiyorum. Napsam dra mi gotursem. iki gundur emmio yemiodu doru duzgun. Zorla yaptiriorm herseyi.
Ağız yaraları için kara dut iyi geliyor canım. Bulabilirsen çok iyi olur. Annem onu habitat şekerle kaynamıyordu. Hafif mayhoş bi TADI oluyordu. Ama çoook iyi geliyordu. Çok geçmiş olsun bebişeKizlar bu ne zor bi hastalikmis kiz hep agliyor hep mizmiz ve abartmiyorum agzindan hic durmadan selale gibi salya akiyor. Dis problemi vardi zaten hepsi birden cikmaya calisiyo bi de ustune bu cikti. Bi saniye oturmak yok. Agzindaki yaralar asiri agriyo bisey yerken veya durup dururken aglamaya basliyo biyeri kesilmis gibi. Yaz aylarinda salgin oluyormus bu hastalik.
Allah yardimcisi olsun askerimiizin polisimizinKızlar eşim göreve gitti dualarınızı eksik etmeyin tüm asker ve polisimizin rabbim yar ve yardımcıları olsun...
Abaza dün haberlerde gördüm. Çok kaşınıyormuş bi ilacı yokmuş bi haftaya geçermiş. Vah benim yavruma tüh.. Ama ağız için DCanim yok 6.hastalik demedi benim doktor el ayak agiz hastaligiymis bu.
yok kizmam herkesin kendi fikri zikri çocugu :)Çevreyi keşfetme ve anneden bağımsız OLDUĞUNU anlama bu aylarda başlıyormuş.Zeka gelişiminin nerdeyse %90 ı bilinenim aksine ilk 6 yılda tamamlanıyormuş.yani okula henüz başlamadan.ilk 3 yıl daha da önemli.bol bol uyaran ile karşılaştırmayı öneriyorlar.görsel,işitsel,dokunsal,hatta koku bile.örneğin portakalı kesip koklatın,Çiçekleri koklatın diyorlar.beynindeki nöronlar ne kadar sinaps yani Bağlantı oluşturursa o kadar iyiymiş.yoksa portakalı zaten öğrenecek bigün.şimdiki nöron sayısı Büyüdükçe gitgide azalıyor.anlatabildim mi bilmiyorum.ekranlardan(tv,pc,telefon vs) uzak tutmak önemli.ekranlar 3 boyutlu düşünmeyi köreltiyor ayrıca hiperaktivite dikkat eksikliği sendromu gibi birçok şeyle bağlantılı bulunmuş.hatta çocuk psikiyatristleri 3 yıl hiç tanıştırmayın ekranla diyolar ama pratikte mümkün değil bence.şmdilik aklıma gelenler bunlar.hatırladıkça yazmaya çalışırım.
Hımm bir de Demir eksikliğinin zekaya alakası var hem de güçlü bir Bağlantı.hani burda da okumuştum kullanalım mı kullanmayalım mı diye.herkesin kendi kararı tabi.ama Türkiye gibi Demir eksikliği görülme oranı oldukça Yüksek bir ülkede kullanılmalı diye düşünüyorum.@maral kızacak ama öyle.demir takviyesi yapılan bebeklerle yapılmayanların IQ seviyelerini karşılaştıran bilimsel çalışmalar varmış hatta.neyse ne çok yazdım.yanlış anlaşılmasın kimsenin aklını karıştırmak istemem.sadece okuduklarımı yazdım.baya da uzun oldu.kusura bakmayın bayanlar
Sagol canim bulabilirsem yapayimAğız yaraları için kara dut iyi geliyor canım. Bulabilirsen çok iyi olur. Annem onu habitat şekerle kaynamıyordu. Hafif mayhoş bi TADI oluyordu. Ama çoook iyi geliyordu. Çok geçmiş olsun bebişe
Evet canim esim de gormus haberlerde dun. Kuzen krese baslayinca artik kaptik bizde napalim:) kresteki cocuklarin tum hastaliklarini geciririz artik tek tek. Hasta oldugunu bilsek yaklastirmazdik ama onda da bi belirti yoktu gorustugumuzde. Sonra iki gun arayla hasta oldularAbaza dün haberlerde gördüm. Çok kaşınıyormuş bi ilacı yokmuş bi haftaya geçermiş. Vah benim yavruma tüh.. Ama ağız için D
Kara dutu bul sen. Bari o düzelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?