Yok lavaboda pısırıp yıycemValla sizin mutfak eşyanız yokmu bacım tava tencere nereye koyacaksın
amin tabiiki ya grip nezle bisey degil baska bi hastalik olmasin da.yok alisirsin zamanla :)
kizim ilk hapsurdugunda 1 aylikdi, oksurdugunde de 3 aylikdi :) eylulde dogunca boyle oluyor
bizimkiler baya toparlandi da kis oyle geldi buna sukur
geerçi benim oglan 3 haftalikken bronsiyolit dedu dr ama :)
bana bak sakinles dermisim :) hiç hastalikdan korkdugumu gordunmu
o kadar kotu bisey olsa ben hiç susuarmiyim burda bidid bidiiiii :))
olmaslar iyi ama oluncada dunyanin sonu deil en kotu hastalikalri grip nezle olsun ins
gordum canim. gercekten kucukmus orda evler. cok esyan olmamasi lazim. neden kucuk ki evler acaba orda. insan biraz buyuk yapar be o mutfakta hayatta yemek yapamazdim ben herhaldepazartesiye kaldi artik yapacak bisey yok
dur resimleri atmaya çalisiyim
ama senin evle karislatirma, yarisi kadar 4+1 :)
canım geçmiş olsun inş hemen atlatıruyudu cok sukur canim ya iyi su an hirilti falan yok rahat uyuyo ins oyle devam eder. ihlamuru gunde ne kadar verebiliriz?
Size bise diyim benim mutfağın yani tezgahin daha küçük ama en azından dolaplar var burdada hangi eve tasinirsan taşı ya mutfağı satın alıyorsun yada sen kendi mutfağını sokup getiriyosun yada yeni aliyosun. Mesela bizim mutfağı ev sahibi eşim öğrenci diye para almadan vermiş. Bizim ev kac m2 idi sanırım 40 evet 40m2 eve gelin geldim ama eşim öğrenci idi herkes böyle kabul etti bizde mutluyuz kuş yuvamizda:)) ama yakında is bulup tasijiriz inşallah sabretmek en güzeli..gordum canim. gercekten kucukmus orda evler. cok esyan olmamasi lazim. neden kucuk ki evler acaba orda. insan biraz buyuk yapar be o mutfakta hayatta yemek yapamazdim ben herhalde
canim sagol sana da gecmis olsun insallah gecer uzun surdu seninkide..canım geçmiş olsun inş hemen atlatır
ıhlamuru sallama poşet olarak mı aldın yoksa aktardan açık mı almak daha iyi
cok garipmis tasinabilir mutfak he :)Size bise diyim benim mutfağın yani tezgahin daha küçük ama en azından dolaplar var burdada hangi eve tasinirsan taşı ya mutfağı satın alıyorsun yada sen kendi mutfağını sokup getiriyosun yada yeni aliyosun. Mesela bizim mutfağı ev sahibi eşim öğrenci diye para almadan vermiş. Bizim ev kac m2 idi sanırım 40 evet 40m2 eve gelin geldim ama eşim öğrenci idi herkes böyle kabul etti bizde mutluyuz kuş yuvamizda:)) ama yakında is bulup tasijiriz inşallah sabretmek en güzeli..
Eşimin demesine göre burda aileye pek önem vermiyorlar buraya gelmiş geleli hiç inşaat görmedim ev apartman dikmiyorlar hep eski binalar perili köşk gibi çoğu taş gibi çok eski binalar var. Ama amerika da ve türkiyede öyle değil aileye çok önem veriyorlar o yüzden evler büyükcok garipmis tasinabilir mutfak he :)
mutlu olduktan sonra ne onemi var yuvayi yuva yapan icindeki sevgi.
bizim ulkemizde demekki kucuk ev mantigi yok.
yok canimgece uyanmadi cok sukur. sabah 7de uyandi simdi burnu foşur foşue ve hapsuruyo. serumfiz. yaptim sabah sabah siteyi ayaga kaldirdi tabii. ihlamur icireyim biraz. su buhari yapayim ama korkuyorum cocugu yakarim diye oy allahim.
allahimmm nolur gecsin ilermeden gecsin
coldmix alayim miMaRaL_ ?
zarari yok di mi onun?
HGB:
0-30 gün: 15.0-24.0 (g/dL)
1-23 ay: 10.5-14.0
2-9 sene: 11.5-14.5
10-17 sene (Erkek): 12.5-16.1
(Kadın): 12.0-15.0
18-99 sene (Erkek): 13.5-18.0
(Kadın): 12.5-16.0
WBC:
0-30 gün: 9.1-34.0
1-23 ay: 6.0-14.0
2-9 sene: 4.0-12.0
10-17 sene: 4.0-10.5
18-99 sene: 4.0-10.5
ASO:
2-5 sene: 120-160 (Todd ünitesi)
6-9 sene: 240
10-12 sene: 320
CRP (Yüksek hassasiyetli) - (Kullanılan sistem: US):
Erkek: Kadın:
0-90 gün: 0.08-1.58 (mg/dL) 0.09-1.58
91 gün-3 sene: 0.08-1.12 0.05-0.79
4-10 sene: 0.06-0.79 0.5- 1.0
11-14 sene: 0.08-0.76 0.06-0.81
15- 18 sene: 0.04-0.79 0.06-0.79
FERRITIN:
0-6 hafta: 0-400 (ng/mL)
7 hafta-12 ay: 10-95
1-9 sene: 10-60
10-18 sene (Erkek): 10-300
(Kadin): 10-70
DEMİR (Plasma):
Bütün yaşlar: 22-184 (microg/dL)
DEMİR BAĞLAMA (TIBC) (Serum):
Çocuk: 100-400 (microg/dL)
Erişkin: 250-400
KAN ŞEKERİ:
Kordon kanı: 45-96 (mg/dL)
Prematüre: 20-60
Yeni-doğan: 1 gun: 40-60
1 ay: 50-90
Çocuk: 60-100
Erişkin: 65-95
bu degerlerin arasinda hgb kansizliga bakilan
wbc de enfeksyona bakilan , wbc SINIRDAN yuksekse bakteriyel demek oluyor, dusukse viral demek
hangi hastaneye gittin ki sen, valla arayip sormak istiyorum o dr a wbc degerlerini nerden ogrenmis
sadece bogaza abkarak bakteriyel dese yine inanialbilir, kan tahlilini degerlendiremiyor adam pes ..
geçmis olsun canim,Allah yardimciniz olsun boyle doktorlarla
ben dr deilim tabiki gerçek degerler yukardaki gibi sen karar ver ilaç gereklimi diye ..
Bebeği hasta olanlara Rabbim acil şifalar versin. Benim kızım da Şubat bebeği. Geçen hafta hasta oldu 5 gün öksürük sürdü hırıltılı olmaya başlayınca Dr a götürdüm antibiyotik verdi günde yarım çay bardağı ıhlamur ver dedi. Allah a şükür iyi şimdi. Bu ay hiç kilo almamış 2 dişi çıktı iştahsızdı galiba o yüzden.
Size bise diyim benim mutfağın yani tezgahin daha küçük ama en azından dolaplar var burdada hangi eve tasinirsan taşı ya mutfağı satın alıyorsun yada sen kendi mutfağını sokup getiriyosun yada yeni aliyosun. Mesela bizim mutfağı ev sahibi eşim öğrenci diye para almadan vermiş. Bizim ev kac m2 idi sanırım 40 evet 40m2 eve gelin geldim ama eşim öğrenci idi herkes böyle kabul etti bizde mutluyuz kuş yuvamizda:)) ama yakında is bulup tasijiriz inşallah sabretmek en güzeli..
Evet canımValla cnm bu ucuncu drumuz bundan da cok memnun deilim. Crp die bise. Olculmus pozitif iki arti cikmis.ondan dolayi bakteriyel oldugunu dusunmus. Kuzenim de dr. Bib gece daha takip et olmadi baslarsin dedi. Dun gece de 39 larda seyretti atesi gece ve sabah fitil vermek zorunda kaldim. O yuzden sabah antoibiyotige malesef basladim.
Gecmis olsun cnm. Sen tekra hamile misin ?
Aboow benim evimin neti 100 m2 iki odali bi de genis odalari yani. Ona ragmen ev bana kucuk geliyor. Kredi bitoince dublexe gecelim diorum kocaya. Siz nasi siosunuz 40m2 ye. Benim salon 30m2. Sikayet etmicem bundan sonra valla.
1 doz ant e ragmen dusmezse ates yanlis teshis dir canimValla cnm bu ucuncu drumuz bundan da cok memnun deilim. Crp die bise. Olculmus pozitif iki arti cikmis.ondan dolayi bakteriyel oldugunu dusunmus. Kuzenim de dr. Bib gece daha takip et olmadi baslarsin dedi. Dun gece de 39 larda seyretti atesi gece ve sabah fitil vermek zorunda kaldim. O yuzden sabah antoibiyotige malesef basladim.
Gecmis olsun cnm. Sen tekra hamile misin ?
Aboow benim evimin neti 100 m2 iki odali bi de genis odalari yani. Ona ragmen ev bana kucuk geliyor. Kredi bitoince dublexe gecelim diorum kocaya. Siz nasi siosunuz 40m2 ye. Benim salon 30m2. Sikayet etmicem bundan sonra valla.
Evet canım. 2016 Mayıs annesi olacağım inşallah
1 doz ant e ragmen dusmezse ates yanlis teshis dir canim
zaten wbc dusuk ant in atese faydasi olmayacak
bence bi kaç gune sizin ates dusecek dikuntulu bi hatsalik olacak
6. hastalik olabilir
Açık daha iyi canım bu arada bebek için ıhlamurun Yaprağı değil çiçeği daha faydalı sıcak suda 10 dk demlendirip içirebilir siniz hatta sizde onla beraber bir bardak için sütten ona da geçsincanım geçmiş olsun inş hemen atlatır
ıhlamuru sallama poşet olarak mı aldın yoksa aktardan açık mı almak daha iyi
Onlarda yaşam alanı mantığı bizimkilerde gösterişcok garipmis tasinabilir mutfak he :)
mutlu olduktan sonra ne onemi var yuvayi yuva yapan icindeki sevgi.
bizim ulkemizde demekki kucuk ev mantigi yok.
2. Olacak inşallah. İstiyorduk zaten araya fazla zaman girmeden kızıma kardeş yapalım dedikHayirli olsun. Kacinci bu. Saglikla kavusursunuz ins. Planli sanirim.
Bildigim kadariyla antibiyotik hemen etki gostermio zaten dru da ole dedi. Hemen atesi dusmeyecektir. İki uc gune toparlar dedi. Rabbim sifa verir de toparlar ins. İice coktu yemio bisi uyumuo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?