Kız tavuk alırım da mantar bulamam ki 4 kişiler 2 de biz 6kac kisiler?
bi de tavuk mantar seviyolarsa degisik bi tarifim var bayiliyoruz biz yerken cok lezsetli ve doyurucu
Işte alt alta üst üste alıştım artık bunla yetinmeyi büyük eve çıksam sasirirm artık :)) bir oda bi mutfak bi banyo ışte bu kadarcık bir ev halinize Sukredin ya:)Valla cnm bu ucuncu drumuz bundan da cok memnun deilim. Crp die bise. Olculmus pozitif iki arti cikmis.ondan dolayi bakteriyel oldugunu dusunmus. Kuzenim de dr. Bib gece daha takip et olmadi baslarsin dedi. Dun gece de 39 larda seyretti atesi gece ve sabah fitil vermek zorunda kaldim. O yuzden sabah antoibiyotige malesef basladim.
Gecmis olsun cnm. Sen tekra hamile misin ?
Aboow benim evimin neti 100 m2 iki odali bi de genis odalari yani. Ona ragmen ev bana kucuk geliyor. Kredi bitoince dublexe gecelim diorum kocaya. Siz nasi siosunuz 40m2 ye. Benim salon 30m2. Sikayet etmicem bundan sonra valla.
mantarsiz da yapabilirsin istersen ama mantarla daha guzel.Kız tavuk alırım da mantar bulamam ki 4 kişiler 2 de biz 6
Bu tarif kesin denenmelimantarsiz da yapabilirsin istersen ama mantarla daha guzel.
cok basit ya biber ve soganla istemesseb sogansiz tavuk gogsunden ve mantarla sote yapiyosun klasik. salcasini tuzunu biberini koyuyosun pisiyo.
ben orta boy borcamda yapuyorum 6 dilim cikiyo. borcami yagluyosun. iki uc oatatesi halka seklinde kesiyosun ama ne cok kalin ne cok ince. borvama diziyosun bosluk kalmicak sekilde bi taban yapiyosun. uzerini hafif tuzluyosun. soteyi ustune dokuyosun. ustune yarim cay bardagi sicak su.
aliminyum folyoyla kapatip yarim saat pisiriyosun 200 derecede. catalla batiediginda patatesler pismis olsun iste. o arada besamel sos yapiyosun onu biliosundur sanirim. 1 yk tereyagina 2 yk un ve 2 sb sut olcusuyle yapiyorum ben sen miktarini ayarlarsibln.
firindan cikarip ustune dok besameli. ustu acik sekilde yirmi dk daha pissin. en aon kasar rendele ustune. kasarlar eriyene kadar tekrar firina ver. bu kadar. nefis bisey oluyo. mantar tavuk cok guzel oluyo. mantar ve kiymayla da yapiyorum bazen. doyurucu lezzetli ve şık bi yemek. yanina pilav tabiiki.
Cocuk ıyı deılse ates dusurucu verıyız cnm.ıyı bı dr bulup onu bırakmamak lazim aslindaanladim canim ayni bizim gibi zaten. grip olunca ihlamuru icer yorganin altina girer terleriz ya o mantik.
peki atesi ne kadara kadar mudahale edilmeli en son? bir de cocuk iyi olmali tabii atesi varsa da yani kendinden gecer gibi olursa surekli uykulu yorgun bitkin olursa dusurmek lazim atesi di mi ya da doktora gitmek?
Hoşgeldin.âyni günde doğum yapmışiz.kız mi oglan mi senin ki27 Şubat ta anne olmuş biri olarak bu gruba katilabiliyor muyum acaba
Şimdi bu yetişmez Azra uyudu gidip alamam tavuk artık taze fasülye Yaptım Şehriye Çorbası vardı kabak yemeği var börülcesi salatası var hepsi yeşil oldumantarsiz da yapabilirsin istersen ama mantarla daha guzel.
cok basit ya biber ve soganla istemesseb sogansiz tavuk gogsunden ve mantarla sote yapiyosun klasik. salcasini tuzunu biberini koyuyosun pisiyo.
ben orta boy borcamda yapuyorum 6 dilim cikiyo. borcami yagluyosun. iki uc oatatesi halka seklinde kesiyosun ama ne cok kalin ne cok ince. borvama diziyosun bosluk kalmicak sekilde bi taban yapiyosun. uzerini hafif tuzluyosun. soteyi ustune dokuyosun. ustune yarim cay bardagi sicak su.
aliminyum folyoyla kapatip yarim saat pisiriyosun 200 derecede. catalla batiediginda patatesler pismis olsun iste. o arada besamel sos yapiyosun onu biliosundur sanirim. 1 yk tereyagina 2 yk un ve 2 sb sut olcusuyle yapiyorum ben sen miktarini ayarlarsibln.
firindan cikarip ustune dok besameli. ustu acik sekilde yirmi dk daha pissin. en aon kasar rendele ustune. kasarlar eriyene kadar tekrar firina ver. bu kadar. nefis bisey oluyo. mantar tavuk cok guzel oluyo. mantar ve kiymayla da yapiyorum bazen. doyurucu lezzetli ve şık bi yemek. yanina pilav tabiiki.
Daha önce yazmıştım 1-2-3 bayatlamayan puf poğaça :)kizlar yarin kayinimin fransiz dan oglu gelicek bebek gormeye diye
çocuk kayinimla da aysamis ama yinede frnsiz hayati yasiyor, babasi ayri abisi ,karisi ve anneleride gelicek galiba ..
yani misafirlerim fransiz sayilir
çay içmiyolar bildigim kadaruyla
ne yapcam ben yaaa
sarma saricam uyutabilirsem çcouklari
baklavalik yufakdan borek
islak kek yapayim diyorum
burda tikandim kaldim
boyle gun trzi bisey olsun diyorum ikramliklar yemek olayina girmiycem
fikri verin bi banaaa ama kolay olsun
oglene gelcekler, oglen ne demekseee
12 de oglen saat oalrak 15 de oglen
bu aksamdan hepsini hazirlayimda ne zaman gelrielrse gelsinler
burda sosyal anlamda bi SIKINTI yokdikkat ettim de komsularinin falan da en az uc dort tane cocugu var. gercekten orda yasam sartlari cok mu iyi ki buna cesaret edebiliyosunuz?
gercekten merak ettim. zira ben burda iki cocuk bile fazla diyorum sirf kardessiz kalmasin diye yapicam allah kismet ederse. ne bileyim gitgide zorlasiyor turkiyede yasamak her konuda. maddi anlamda da sosyal anlamda da..
borek varya pogaca yi geçsekk :)Daha önce yazmıştım 1-2-3 bayatlamayan puf poğaça :)
1 bardak yağ
2 bardak yoğurt
3 pk kabartma tozu aldığı kadar un yoğur içine istersen peynir koy veya lor gibi bişey elinle Şekil ver üstüne yumurta sarısı sür koy fırına 20 dk sonra hazır afiyet olsun
Bu sabah bizim ki de 39.5 tu koltuk altından.boğaz kızarıklığı var dedi biraz.tahlil istedi.önce ateş dusurun dedi acilde.o ateşte bi dusemedi.12 de Dr bırakmadan yetiselim tahlilleri diye.telefonla sekretere yazdırmış Dr.yetistiremedik.antibiyotik yazmış.tahlil kağıdını da alamadık.kapanmıştı tahlil yeri.Wbc falan bilmiyorum yanı.o doktorda çok ilaç yazıyo.katarin yazmıs.ishal ilacı yazmış.seninkinin kakası nasıl.şuan nasıl oldu.benim ki gene 39.5 uu geçti. geçince çok agliyor.durmuyor.uyusun ağlamasın diyorum.büyüklere tembih ediyorum.unutuveriyorlar.bi bagris.uyaniyor agliyor.bizimkinin ateşi çok yavaş dusuyor bi de ilaç verdikten sonra da.önce iştahsızlık geldi.tabağı görünce ağlıyordu.bi de soylendim.genel durumu iyiydi.aklıma gelmedi derdi olacağı.üzülüyorum simdi aklima geldikçe.gulusu nü özledim kuzumun kahkasini.dedigin gibi soldu gitti.neyse ki gecici seyler.Allah büyük dert çeken kuzulara da ailelerine sabır versin şifa versin.onlarla beraber bizimkilerede.dune kadar sıkıntı ettiğim herşey boş geliyor.sağlık olsun daHayirli olsun. Kacinci bu. Saglikla kavusursunuz ins. Planli sanirim.
Bildigim kadariyla antibiyotik hemen etki gostermio zaten dru da ole dedi. Hemen atesi dusmeyecektir. İki uc gune toparlar dedi. Rabbim sifa verir de toparlar ins. İice coktu yemio bisi uyumuo.
yemek yapmak daha kolay geliyor bana çorba, ana yemek, pilav,börek, salata hazır ana yemek tarifi de verildi yasemin tarafındankizlar yarin kayinimin fransiz dan oglu gelicek bebek gormeye diye
çocuk kayinimla da aysamis ama yinede frnsiz hayati yasiyor, babasi ayri abisi ,karisi ve anneleride gelicek galiba ..
yani misafirlerim fransiz sayilir
çay içmiyolar bildigim kadaruyla
ne yapcam ben yaaa
sarma saricam uyutabilirsem çcouklari
baklavalik yufakdan borek
islak kek yapayim diyorum
burda tikandim kaldim
boyle gun trzi bisey olsun diyorum ikramliklar yemek olayina girmiycem
fikri verin bi banaaa ama kolay olsun
oglene gelcekler, oglen ne demekseee
12 de oglen saat oalrak 15 de oglen
bu aksamdan hepsini hazirlayimda ne zaman gelrielrse gelsinler
O zaman cezerye yapborek varya pogaca yi geçsekk :)
Gecmis olsun yavrum yaa noldu bu bebisleregecmis olaun yavrusu hasta olan herkese. noldu bu subat bebelerine ya teker teker hasta oluyolar..
begüm sifayi kapiyor sanirimserum fizyolojik yaptim yine yatirmadan foşur foşur akti burnu hapsurdu bi de. biraz iyi oldu ama hala tikali gibi.
40 cc ihlamur icti rahatlafi mayisti. kakasini da iki gundur yapmiyodu onu da yapti. ustunu basini degistirdim uyutuyorum simdi ama huzursuz. offf nolur ilerlemesin noluuur
kiz one :)O zaman cezerye yap
kiz lokummu buO zaman cezerye yap
Gecmis olsun canimKuzucuklara Allah şifa versin.benim kız da atesliydi tüm gün.ateş neyse de uykuya dalamiyor simdi.tam dalıyor ağlayarak uyaniyor.bi yeri ağrıyor belli de neresi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?