2015 Şubat Anneleri

Işte alt alta üst üste alıştım artık bunla yetinmeyi büyük eve çıksam sasirirm artık :)) bir oda bi mutfak bi banyo ışte bu kadarcık bir ev halinize Sukredin ya:)

Kız tavuk alırım da mantar bulamam ki 4 kişiler 2 de biz 6
mantarsiz da yapabilirsin istersen ama mantarla daha guzel.

cok basit ya biber ve soganla istemesseb sogansiz tavuk gogsunden ve mantarla sote yapiyosun klasik. salcasini tuzunu biberini koyuyosun pisiyo.

ben orta boy borcamda yapuyorum 6 dilim cikiyo. borcami yagluyosun. iki uc oatatesi halka seklinde kesiyosun ama ne cok kalin ne cok ince. borvama diziyosun bosluk kalmicak sekilde bi taban yapiyosun. uzerini hafif tuzluyosun. soteyi ustune dokuyosun. ustune yarim cay bardagi sicak su.

aliminyum folyoyla kapatip yarim saat pisiriyosun 200 derecede. catalla batiediginda patatesler pismis olsun iste. o arada besamel sos yapiyosun onu biliosundur sanirim. 1 yk tereyagina 2 yk un ve 2 sb sut olcusuyle yapiyorum ben sen miktarini ayarlarsibln.

firindan cikarip ustune dok besameli. ustu acik sekilde yirmi dk daha pissin. en aon kasar rendele ustune. kasarlar eriyene kadar tekrar firina ver. bu kadar. nefis bisey oluyo. mantar tavuk cok guzel oluyo. mantar ve kiymayla da yapiyorum bazen. doyurucu lezzetli ve şık bi yemek. yanina pilav tabiiki.

Bu tarif kesin denenmeli

Cocuk ıyı deılse ates dusurucu verıyız cnm.ıyı bı dr bulup onu bırakmamak lazim aslinda

yasamin ilk 1 yilinda ant gerekdirecek ahstalik nadir oluyor
benim çocuklarda bi kere kullandim ant , dr anjin dedi , halada bilmiyorum o zaman gerekli miydi deilmiydi :)
onun disinda hep viraldi hastaliklari
kizim 2 yasinda krese absladi , oglum 2.5 da ana okuluna basladi o gunden beride hep okuldalar iste ..

bakteriyel gerekiyorsa ates in yaninda dil beuaz oluyor ve koku oluyor , ates dusunce çocugun halsizligi devame diyor , gece gunduz devam ediyor ates

viral olunca,ates geceleri çikar genelde , ates yokken çocuk canlanir biseyi kalmaz gunduz mesela
aksam olmaya abslayinca atesde çikmaya abslar ..

kan tahlili yaparlarsa da wbc degerine bakiliyor

kizlar yarin kayinimin fransiz dan oglu gelicek bebek gormeye diye
çocuk kayinimla da aysamis ama yinede frnsiz hayati yasiyor, babasi ayri abisi ,karisi ve anneleride gelicek galiba ..
yani misafirlerim fransiz sayilir
çay içmiyolar bildigim kadaruyla
ne yapcam ben yaaa

sarma saricam uyutabilirsem çcouklari
baklavalik yufakdan borek
islak kek yapayim diyorum

burda tikandim kaldim
boyle gun trzi bisey olsun diyorum ikramliklar yemek olayina girmiycem
fikri verin bi banaaa ama kolay olsun
oglene gelcekler, oglen ne demekseee
12 de oglen saat oalrak 15 de oglen
bu aksamdan hepsini hazirlayimda ne zaman gelrielrse gelsinler

Şimdi bu yetişmez Azra uyudu gidip alamam tavuk artık taze fasülye Yaptım Şehriye Çorbası vardı kabak yemeği var börülcesi salatası var hepsi yeşil oldu pilav yapcam birazdan yanına cacık Yaparım yeter ya zaten sabah yola çıkcaz yabancı değiller Allahtan Çay demlesem peynir ekmek koysam yine yerler hayır demezler bi tepsi Börek Yaptım yolluk akşamda bi kalıp kek yapcam oh mis valizler hazır ev toplu herşey tam şükür
Ama bunu denicem bigün çünkü biz mantara bayılırız

Daha önce yazmıştım 1-2-3 bayatlamayan puf poğaça :)
1 bardak yağ
2 bardak yoğurt
3 pk kabartma tozu aldığı kadar un yoğur içine istersen peynir koy veya lor gibi bişey elinle Şekil ver üstüne yumurta sarısı sür koy fırına 20 dk sonra hazır afiyet olsun

burda sosyal anlamda bi SIKINTI yok
çocuk olunca devlet ona yetecek olan parayi veriyor , kira yardimin çokk fazlalasiyor
okul açilinca , asiri bi yardim avr mesela , hesabima 400 euro yatmis kizima aldigim 50 euro tutmadi okul esyasi , tabi bunun kiyafeti vs de var da ne bileyim fazla yinede
i$sizde kalsan o çocuk açikda kalmiyor hele okula giden çocuga son gunune kadar her sart sunuluyor burs oalrak vs
yani burda çocugu çok olan geliri fazla oldugu için yapmis deil
butun mahalllede bi kiside iki çocuk var oda ehliyet istiyor, ehliyetini alsin en az 4 lemezse bende maral deilim :) ( yanlis anlasilmazsa dogulu kendiisi, yani çok çcoukdan yana ama araba kullanmayi çok sitiyor onu bekliyor :))

borek varya pogaca yi geçsekk :)

Çoklu alıntı yapamıyorum nedense bir süredir o yüzden alıntılamadan cevaplıycam eğer yazdıklarınız hatırlarsanız
yeb4 şükret tabi ama hangimizinki daha kolay daha zor bilemeyiz bi 24 saat geçirmeden anlatmakla da olmuyor allah tüm annelerin yardımcısı olsun ama hep söylerim şuan ikisi daha kolay anneliğimi. İlk zamanlarında yaşadığım manevi zorluğu düşündüğümde, bütün hayatının çok güzel bi sebeple dahi olsa altüst olması söz konusu kolay değil bebek de biz de alışmaya çalışıyoruz koyun koyuna, bi de amerikada olmak çok güzel özlem dışında burada hayatı çok daha kontrollü yaşıyorsun ağzının içine reklamlar klipler tüketim manyaklığı sokulmuyor mesela kapitalizmin babası olmasına rağmen insana yaşama saygı var ondan oluyor böyle :/ yazın gelince tr'ye bi daha soğudum zaten iyice çivisi çıkmış suriyelilerin yaşadığı zulüm, bize yaşatılan ayrı zulüm, kime üzüleceğine şaşırıyor insan allah selamet versin kaçın gelin valla ben de eşimle öğrenciyim burda bi de iki bebek hayat mücadelesi tam :s çok şükür rabbim kolaylığını veriyor tabi ama zor, eşine de çok sevindim benim de daha başlangıçmış da inş hallolur

beyzazra bizimkiler de aynen kavga ediyorlar kızım bazen iyi abla oluyor bazen sabredemiyor gece gündüz uyandırıyırlor birbirlerini, ama şimdi büyüğü yanımıza küçüğü öbür odaya aldık ikisi de çok daha iyi uyur oldu küçük bizden rahatsız oluyormuş meğer yalnız bıraktık gece bi kere uyandı inş böyle devam eder, büyük de daha az kalkıyor 2-3 kere ben de tr'deyken annem kardeşlerim de bazen çocuklardan fenalık geçirebiliyorlardı o kadar deli olsalar da anne sabrı gibi olmaz :))

Benim bebekler de hasta bayadır nasıl öksürüyorlar burunlar şelale zaten ama banyoya sokuyorum birini, öbürü de istiyor ikisi de su kuşu girip oynuyorlar çıkaramıyorum ağlıyorlar sonra üşütüp yine hasta oluyorlar ikisiyle baş etmeye çalışırken, o yüzden saldım iyice inş geçer ikisi de ıhlamur içmiyor küçüğe bi tekrar deniycem içer inş

Bir de bu ayrı odada pış pışlayıp uyutup bırakmayı deneyin kızlar hakikaten işe yarıyormuş koyun koyuna yatır falan filan diye ayırmadık meğer çocuk istemiyormuş çok daha iyi uyudu hamdolsun, her bebeğin huyu suyu ihtiyacı farklı kafadan kuralları doğruları atıp çocuğuna göre her şeyi yeniden belirlemek en güzeli

Bu sabah bizim ki de 39.5 tu koltuk altından.boğaz kızarıklığı var dedi biraz.tahlil istedi.önce ateş dusurun dedi acilde.o ateşte bi dusemedi.12 de Dr bırakmadan yetiselim tahlilleri diye.telefonla sekretere yazdırmış Dr.yetistiremedik.antibiyotik yazmış.tahlil kağıdını da alamadık.kapanmıştı tahlil yeri.Wbc falan bilmiyorum yanı.o doktorda çok ilaç yazıyo.katarin yazmıs.ishal ilacı yazmış.seninkinin kakası nasıl.şuan nasıl oldu.benim ki gene 39.5 uu geçti. geçince çok agliyor.durmuyor.uyusun ağlamasın diyorum.büyüklere tembih ediyorum.unutuveriyorlar.bi bagris.uyaniyor agliyor.bizimkinin ateşi çok yavaş dusuyor bi de ilaç verdikten sonra da.önce iştahsızlık geldi.tabağı görünce ağlıyordu.bi de soylendim.genel durumu iyiydi.aklıma gelmedi derdi olacağı.üzülüyorum simdi aklima geldikçe.gulusu nü özledim kuzumun kahkasini.dedigin gibi soldu gitti.neyse ki gecici seyler.Allah büyük dert çeken kuzulara da ailelerine sabır versin şifa versin.onlarla beraber bizimkilerede.dune kadar sıkıntı ettiğim herşey boş geliyor.sağlık olsun da

yemek yapmak daha kolay geliyor bana çorba, ana yemek, pilav,börek, salata hazır ana yemek tarifi de verildi yasemin tarafından

Gecmis olsun yavrum yaa noldu bu bebislere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…