benimkiler geçirmedi $ans bu biraz :)Canim her cocuk geciriyormus asagi yukari tehlikeli degil. Iki doktordan duydum 6.hastalikla bizim kizinki ayniymis
imkanin varsa gel bi abk dene canim
denemesi bedava :))
hayrina verymde benim oglana da ogret yemek yemeyi
aksam ezogelin çorbasi verdim, aslinda yuitabiliyor disler desen etimi kopariyor
ama yinede biraz yedi ogurmeye basladi ,n kendi yapiyor bunuda bilerek
meyva puresinde ve yogurtda ogurmuyor beyfendi onlari veremdiimi agliyor kasik bekelrken
bilmem ki ben alistim,Çok fenalar ya şimdiden istediklerini yaptırıyorlar. Sen de gel tuna yı uyut :) yurt dışına gelince eminim yaşaması zordur. Hele ki senin gibi üç çocukla.. benim hayalim dünyayı gezmekti bilmiyorum olur mu ilerde.. inşallah ne diyim :)
Aynı şeyleri bende yaşıyorum.Koltuklara tırmanıyor,sonra biraz sıralıyor sonra da küt Düşüyor.hep yanında olmaya çalışıyorum ama inanılmaz yoruluyorum.yoğurdunu koymaya mutfağa gidiyorum döndüğümde ya odanın en tehlikeli köşesinde ya da koltuğa tırmanırken buluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.Eskiden ne güzel sadece yerde geziniyordu şimdi tv ünitesi dahil heryere tırmanmaya Çalışıyor.çok korkuyorum çok.bebekler için çitler varmış kullanan var mı? Faydası olur mu?Bi şey daha sormak istiyorum size değerli şubat anneleri :) benim oğlum sıralıyo maşallah ama çok cesur biraz gidiyo elleri bırakıyo küt yere. Kaç kere oldu kafası yere çarpti küt diye bugümde yüz üstü düştü. Evet keşfetmek istiyo zaptedemiyorum tutamıyorum ama böylede kendine zarar veriyo. Ne yapmamı önerirsiniz ? Her dk.peşindeyim düşmesin diye çok yoruldum gerçekten. O uyanıkken bi dk.nefes alamıyorum mama sandalyesinde yemek dışında oturtamıyorumda. Bi öneri lütfen
Sen bide eğitim vermiştim bana cesaret gelmişti sen yaptın diye ama şimdi yine kucak kucagasiniz ne olacak böyle bizde en az 3kere kalkıyoruz. Bide kurmuş gibi akşam uykusuna yatıyor mutlaka bi saat sonra uyanıyor meme veriyorum uyuyor tekrar. Benimki de beni yakıyor öpecek güya heryerim salya oluyor babası çok bozuluyor bu ise onu olmuyor diye napalim oda sakkalli batıyor :))
Bizde bide soba var onu napiciiizAynı şeyleri bende yaşıyorum.Koltuklara tırmanıyor,sonra biraz sıralıyor sonra da küt Düşüyor.hep yanında olmaya çalışıyorum ama inanılmaz yoruluyorum.yoğurdunu koymaya mutfağa gidiyorum döndüğümde ya odanın en tehlikeli köşesinde ya da koltuğa tırmanırken buluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.Eskiden ne güzel sadece yerde geziniyordu şimdi tv ünitesi dahil heryere tırmanmaya Çalışıyor.çok korkuyorum çok.bebekler için çitler varmış kullanan var mı? Faydası olur mu?
Hayır be havuçtan işte perime Bisküvi falan yanikiz lokummu bu
dalgami geçiyon benle nasil yapcam onu bennn
canım alakasız alıntı oldu ama bişey soracağımHayır be havuçtan işte perime Bisküvi falan yani
kesinlikle muhteseeem. pisman olmazsiniz. tarifin orjinalinin linkini veremedim bi turlu youtube a mantarli besamel soslu patates oturtma yazarsan nefis yemek tariflerinin videosu cikiyo.Bu tarif kesin denenmeli
burda da en az uc cocuk diyo birileri ama cocuklarin gelecegi ne olacak nasil bakilacak bu kriz ortaminda. her sey zam zam zam. ortalik tehlike dolu. kimsenin bunlara care buldugu yok ancak en az uc cocuk diye meydanlarda bagirirlar.burda sosyal anlamda bi SIKINTI yok
çocuk olunca devlet ona yetecek olan parayi veriyor , kira yardimin çokk fazlalasiyor
okul açilinca , asiri bi yardim avr mesela , hesabima 400 euro yatmis kizima aldigim 50 euro tutmadi okul esyasi , tabi bunun kiyafeti vs de var da ne bileyim fazla yinede
i$sizde kalsan o çocuk açikda kalmiyor hele okula giden çocuga son gunune kadar her sart sunuluyor burs oalrak vs
yani burda çocugu çok olan geliri fazla oldugu için yapmis deil
butun mahalllede bi kiside iki çocuk var oda ehliyet istiyor, ehliyetini alsin en az 4 lemezse bende maral deilim :) ( yanlis anlasilmazsa dogulu kendiisi, yani çok çcoukdan yana ama araba kullanmayi çok sitiyor onu bekliyor :))
henuz doktoruma hic hastaliktan dolayi gitmedim. bakalim nasil bi doktor anca hastalaninca anlariz.Cocuk ıyı deılse ates dusurucu verıyız cnm.ıyı bı dr bulup onu bırakmamak lazim aslinda
yasamin ilk 1 yilinda ant gerekdirecek ahstalik nadir oluyor
benim çocuklarda bi kere kullandim ant , dr anjin dedi , halada bilmiyorum o zaman gerekli miydi deilmiydi :)
onun disinda hep viraldi hastaliklari
kizim 2 yasinda krese absladi , oglum 2.5 da ana okuluna basladi o gunden beride hep okuldalar iste ..
bakteriyel gerekiyorsa ates in yaninda dil beuaz oluyor ve koku oluyor , ates dusunce çocugun halsizligi devame diyor , gece gunduz devam ediyor ates
viral olunca,ates geceleri çikar genelde , ates yokken çocuk canlanir biseyi kalmaz gunduz mesela
aksam olmaya abslayinca atesde çikmaya abslar ..
kan tahlili yaparlarsa da wbc degerine bakiliyor
sagol canim sorma mevsim gecislerinden sanirim :/Gecmis olsun yavrum yaa noldu bu bebislere
hay allah ya adi da bi korkunc gerilim filmi gibiCanim her cocuk geciriyormus asagi yukari tehlikeli degil. Iki doktordan duydum 6.hastalikla bizim kizinki ayniymis
almanyada vatandasa verilen haklar bir cok ulkeye gore cok daha iyi. hep anlatirdi amcam hayran kalirdim. adamlar isi biliyor ya disiplinli caliskan adamlar. ay biz de burda surunelim insanlar insan gibi yasiyo bizim halimize bak ya vallahi kacip gidesim var bu ulkeden!Bizde almanyadayiz yani burda maddi imkanlar çok iyi fransa kadar olmasada en çok çocuk parası veren ülke sanırımMaRaL_ ben buraya geldim işsizim
diye devlet tl parasıyla diyim 2000 tl ye yakın bana maaş bağladı beni kursa gönderiyor almanca öğrenim is bulayim diye kursa giderken yol parasını veriyor eğer bulacağım is ehliyet gerektiriyorsa ehliyetimi yaptırıyor zaten bebeğim için paralar yatıyor sokağa bi cikiyosun full çocuklu insanlar burda çok çocuk var.
Şimdi kasımda kursa gitmek zorundayım bebeğime bakacak kimse olmadığı için bebekle gidilen kursa gidicem ben dersteyken 3saat bebeğime bakicaklar. Çok uzak değil aslında uçakla 2 saat bise
o kadarini bilemedim canim bi doktoruna sor istersenO sarı kir başka neden olur acaba bilen varmı ? Benim oğlumda genelde var. Her sabah temizliyorum. Çocukken bendede çok olurdu. Yastığa çıkardı hep
evet canim cok pratik ve lezzetli ne demek afiyet olsun.saat 22:38 suan
çocuklar uyudu
kekimi yaptim (yeb4 tesekkurler tekrrar tarif için hep bunu yapiyorum kolayimageliyor çok guzel oluyor )
sarmamin sardim @hayat1977 halkliymisin ben o sarma saran kadar kaç çesit yemek yaapridm, 1.5 saatimi aldi bende terslik var herhalde
fyz35 tereyagim bitmis birek iptal pogaca yapicam ama 123 e cesraet edemem daha once hiç denemedim, genelde sert oluyor diyolar , mayali yaparim guzel olan tarifim var, insallah mayam vardir buzlukdaa ..
Bizde çit düşünüyoruz ama faydası ne kadar bilmiyorum. Düşünce üzülüyorum ama her dk.yanında olmak çok zorAynı şeyleri bende yaşıyorum.Koltuklara tırmanıyor,sonra biraz sıralıyor sonra da küt Düşüyor.hep yanında olmaya çalışıyorum ama inanılmaz yoruluyorum.yoğurdunu koymaya mutfağa gidiyorum döndüğümde ya odanın en tehlikeli köşesinde ya da koltuğa tırmanırken buluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.Eskiden ne güzel sadece yerde geziniyordu şimdi tv ünitesi dahil heryere tırmanmaya Çalışıyor.çok korkuyorum çok.bebekler için çitler varmış kullanan var mı? Faydası olur mu?
Teşekkür ederimTebrikler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?