2015 Şubat Anneleri

Teknik hatadan dolayı özür dilerim internetim çok yavaş kendimi alıntılamışım :)))
bundan 5-6 yil once yurtdisi fikrini aklimdan bile gecirmezdim. senin gibi vatanimdan turk insaninin sicakligindan samimiyetinden ayrilamam derdim. dunyanin en guzel yerinde de yasasam ulkemi ozlerim derdim.

inan su an ailemden ayrilabilsem onlari birakip gidebilsem -ki yapamam- umrumda bile olmaz bu ulke. cok net. asla ama asla ozlemem.

biz cocukken boyle degildi ya. sokakta oynardik biz guvenle. elbette kotulukler vardi her zaman oldu ama su an ben bi dolmusa binip tek kaldigimda kalbim kut kut atiyorsa, her an her yerde birinin pisi pisine beni oldurebilecegi korkusuyla yasiyorsam, sevgilimle esimle sokakta rahat rahat dolasamiyorsam, cabalayip okuyup kendimi yirtip torpilim olmadigi icin is bulamiyorsam, ulkemin topraklari olan benim vergimle benim olan dogu topraklarini gezmeye gormeye bile korkumdan gidemiyorsam, dolar 3 tl ye vurmussa, dunyanin en pahali benzinini kullaniyorsam, verimli topraklarim oldugu halde tarim urunlerini dunya parasina aliyorsam, bir kiraya servet oduyorsam, insanlarin tahammulsuzlugu hosgorusuzlugu, saygisizligi, kendi gibi dusunmeyene siddet uygulamaya kadar canavarlasmasini cekmek zorunda birakiliyorsam, Atamin ve turk halkinin ne hallerle kurtardigi vatanimi ic bes hirsiz capulcu bu hallere soktuysa ve artik hic umut kalmadiysa oyle de bi giderim ki bu ulkeden donup ardima bakmam bile (yaşar usta gibi oldu)

bunlar gibi binlerce sey sayabilirim sana. ailem olmasa onlari birakabilsem inan giderim. ha diger ulkelerde kotuluk yok mu elbette var avrupa ve amerika dunyaya bu belalari acan ulkeler zaten ama vatandasina saygili, hizmet eden, insan gibi yasatan ulkeler en azindan.

ben cocugumu nasil bi gelecek bekliyor simdiden dusunmeye basladim. bir an gozunden sakinsan basina neler gelebilir bu lanet ulkede dusunsene. seviyorum ulkemi, turklugumle gurur duyuyorum ama lanet olsun mahvettiler guzel ulkemi..

sana katılıyorum demekten yoruldum :) :) 2 gündür Sıla huysuz gündüz uyumuyo uyusada 5-10 dk hep yanında olayım istiyor yapacağım bin tane iş var ben sadece yemek yapabiliyorum oda zar zor ayyyyy kalabalık ev sorumluluğu ne zormuş

cadde varsa sikinti. gerci orda isiklarda gecen arabalar ya da yayaya yol vermeyenler yoktur.

ay ben iyice nefret etmisim burdan vallahi her lafim bu konuya cikiyo ne kadar bunaldik demekki
yok isiga dikkat ederse çocuk buyukler uyar kurallara :)
arabaalra deil çocuklara guvenemiyorum bzen

sabah sabah kalkdim gittim havuç için, rendeledim soteledim, sogusun diye penrecenin onune koymsustum
unuttum kalmis
yuhhh banaaaaaa
napacam simdi o kadar havucu benn

Benim bebeye penisilin alerjisi cikti simdi de antibiyotigi degistirdik. Yuzunde benekler oluastu. :\
penisilin deildir bence o ant alerjisidir
degisik ant dede ayni olabilir canim
ates dustumu?

EDIT :nasil yaniii, çocuga peniislin mi verdi senin dr

Burda da öyle ebebeyn parası veriyorlar çocuğuna evde baktığın için bakmıyorum dersen zaten onlar kreslerde bakıyor. Bende türkiyede epey çalıştım ssk var belki burdada calisrsam güzel emekli olurum iki yerden sen ne is yapti ki

ben magazada çalisyordum ,BUTIK deilde carrefoir gibi buyuk yerlerde çalistim hep
TR den sigortam var bi kaç gunluk , burdanda 18 yasimdan beri var galiba tam bilmiyorum, tarih
emekliyi hiç dusunmuyorum ben , o kadar yasarmiyimki :)

Ek gıda olayına maalesef 2-3 günde bir biraz bisler veriyorum dün mesela değişik bir kabak satılıyor burda türkiyede yok onu pure yaptım biraz pirinç kattım babasi binbir saklabanlikla 3-4 kaşık yedi sonunda ogurdu gözleri kızardı bugün hiç bise vermedim su içmeye başladı çok az ama yarın bişey verebilirim en azından kaşığı unutmasın haftaya 7 aylık olacak zaten et lere başlarız belki o zaman cazip gelir. Bugün çok enteresan bi şekilde uyudu her zamanki gibi kucagimdaydi sonra yoruldum bizim yatağa uzandik birlikte sakindi aglamiyordu ama epey uykusu vardı sonra saçını başını oksadim kulağını sevdim uyudu. Az önce yine uykusu geldi yine öyle yaptım yine uyudu saciyla başıyla oynamam öyle hoşuna gitti ki bakalım akşam uykusunda ne olacak demekki uyku eğitimini planlı yapmamak lazimmis su akar yolunu bulur misali..

Yani evet bazı konularda haklısın ben almanya yi 1,5 yıldır falan biliyorum. Aman ne bilim ya tr daha çok seviyorum eşime diyorum gidelimmi sen delimisin ben tr guvenemem ise girerim işten atarlar diyor mesela ortam zaten bozuk en iyisi euro ları burda cukka yapip daha sonra turkiyeye dönmek var )

hayata bakisimiz benziyo demekki :))
hasta olmasinlar da huysuzluklara razi oldum vallahi

gelmeyin

sarimsakli yogurtlu salata yap iste yersiniz iki gun durur dolapta bisey olmaz

ben magazada çalisyordum ,BUTIK deilde carrefoir gibi buyuk yerlerde çalistim hep
TR den sigortam var bi kaç gunluk , burdanda 18 yasimdan beri var galiba tam bilmiyorum, tarih
emekliyi hiç dusunmuyorum ben , o kadar yasarmiyimki :)

bi eksik bi fazla farketmz diyorsun :)
inşallah yaşarsın :)) yani aynen bi eksik bi fazla fark etmez.

sarimsakli yogurtlu salata yap iste yersiniz iki gun durur dolapta bisey olmaz
o kadar dururmuki
mayonez getirmsiti esim ne guzel olacakdi yaaa
tabaga koyarkende kendi kendime dedim bu taabakda bisey eksik diye ama dusunemedim havucu
son dakkada olsa yine koyardim iki dk karistirip
neyse

sarmayi çok begendiler, zaten taniyolarmis gerçide , yerinde bi seçim olmu$ :)
aksam çok ugrastim ama degdi
yapragimda çok guzelmi$ , taptazeydi yapanin satanin elelrine saglik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…