Anladım Can'ım bizim ki baya olmuştu hemen soyulu verdi kaşıklaburda aldigimizda kelek gibi oluyor tatsiz tuzsuz ham mmi$ o
erince guzel oluyor diyolar kasikla aliniyormus galiba
ben bi kere aldim deil kasik biçak zor kesti valla :)
Peynirle Nasıl yapıyorsun bana tarif versene Can'ım Azra hepsini yemedi ziyan olmasınCan'ım gazete kağıdına sarıp karanlık bi yerde beklet olur hemen. Tavsiyem çoook yumuşayınca yemeye başlayın. Ne kadar yumuşak o kadar lezzetli. İki ye böl çekirdeği hemen çıkar zaten. Kaşıkla sıyır. Krem gibi oluyor. benim favorim peynirli ekmek üstü sürüp yemek ohh Can'ım istedi valla :) taaa geçen yıl ocak ayında ezip buzluğa koymuştum Tuna yer diye, Allah kısmet etti şükür. :)
Bu iyiymiş Can'ım da Mısır unum yok yerine başka bişey koyabilir miyim kibende kahvaltı tarifi vereyim
bir yumurta sarısı keçi sütü ile çırpıyorum bir tatlı kaşıgı mısır ununu tereyağında kavurup yumurtalı sütlü karışımı döküyorum muhallebi kıvamına gelince bir kaşık labneyi katıp karışştırıyorum
benim oğlan çok seviyor
yalnız acayip susatan bir kahvaltı yanında ıhlamur verebilirsiniz yada su
benimki yedikten sonra nefes almadan kocaman suluğu bitiriyor
ahahahah benim kizi anlatmissin :))Insallah olur canim kizin da. Cok cadi oluyorlar valla. Onluk takmaz soyunmak istemez giyinmek istemez sapka takmaz toka takmaz oturmak istemez uyumak istemez daha neler neler:)
benim kizim ek gidayi reddediyor yediremiyorumArkadaşlar Tuna'nın gün içindeki beslenme tablosunu yazıcam ve yorumunuzu bekliyorum. Sizce yeterli mi, ek gıdayı çok mu veriyorum?'Sütüm doyurmaz gibi geliyor, bunu göz önünde bulundurun. Sabah sekiz bir yumurta sarısı bi yemek kaşığı lor ve kuşburnu marmelatlı. Vakit bulursam emziriyorum on dakika kadar. On buçukda bi meyve, bu aralar bakıcı teyze aç olabilir dediği için üç beş badem veya bi ev yapımı Bebek bisküvisi. On iki buçuk bir gibi emiyor. İki buçukta emiyor. Ama çok değil. üç üç buçuk gibi püre yiyor. Miktarı yatım çorba kasesi diyim. Beş buçukta emiyor ama yine çok değil. Altı buçukta Bebek nutellası iki üç mama kaşığı. yedi buçuğa doğru yoğurt, bir çay bardağı kadar, belki daha az. Sekiz buçuğa doğru emme, sonra bazen gece birde emiyor. üçte, sabah altıda emme. Gece ne kadar emdiğinden pek emin değilim. En verimli öğlen ve akşam uykuya geçerken emiyor. Kilo alımı iyi ama anne sütünü daha çok vermek istiyorum öğünleri azaltıp anne sütüne yüklensem çocuğu aç mı bırakırım acaba diyorum. Az mı emziriyorum sizce? Tuna doğdu doğalı ve hala bakıcısından babasına babannesine benim teyzemden hastanedeki hemşireye kadar herkes istisnasız aç bu çocuk dediler ve ben bu konuda paranoyak oldum yaa.. Çok uzun yazdım. Ne zamandır sorasım var da acaba gereksiz bi konu mu dedim ve sordum sonunda :))
bizimki de yogurdu agzina surmedi pöfff:)) kendim yaptim yok, hazır verdim yok. Organik var pınarın tek ögünlük.
En son şekerli yedirdim yarim cay bardagi anca yedi.kabaklı, meyveli falan kandirmaya calisiyorum.
Ekşi sevmiyor desem dün mandalina suyu verdim kahvaltıda içti
Kız daha ne yicek bu çocuk maşallah böle aç kalıyorsa Azra hep açArkadaşlar Tuna'nın gün içindeki beslenme tablosunu yazıcam ve yorumunuzu bekliyorum. Sizce yeterli mi, ek gıdayı çok mu veriyorum?'Sütüm doyurmaz gibi geliyor, bunu göz önünde bulundurun. Sabah sekiz bir yumurta sarısı bi yemek kaşığı lor ve kuşburnu marmelatlı. Vakit bulursam emziriyorum on dakika kadar. On buçukda bi meyve, bu aralar bakıcı teyze aç olabilir dediği için üç beş badem veya bi ev yapımı Bebek bisküvisi. On iki buçuk bir gibi emiyor. İki buçukta emiyor. Ama çok değil. üç üç buçuk gibi püre yiyor. Miktarı yatım çorba kasesi diyim. Beş buçukta emiyor ama yine çok değil. Altı buçukta Bebek nutellası iki üç mama kaşığı. yedi buçuğa doğru yoğurt, bir çay bardağı kadar, belki daha az. Sekiz buçuğa doğru emme, sonra bazen gece birde emiyor. üçte, sabah altıda emme. Gece ne kadar emdiğinden pek emin değilim. En verimli öğlen ve akşam uykuya geçerken emiyor. Kilo alımı iyi ama anne sütünü daha çok vermek istiyorum öğünleri azaltıp anne sütüne yüklensem çocuğu aç mı bırakırım acaba diyorum. Az mı emziriyorum sizce? Tuna doğdu doğalı ve hala bakıcısından babasına babannesine benim teyzemden hastanedeki hemşireye kadar herkes istisnasız aç bu çocuk dediler ve ben bu konuda paranoyak oldum yaa.. Çok uzun yazdım. Ne zamandır sorasım var da acaba gereksiz bi konu mu dedim ve sordum sonunda :))
ay ne guzel hepiniz buzluga meyve sebze koymussunuz ben hic akil edemedim cok pismanimCan'ım gazete kağıdına sarıp karanlık bi yerde beklet olur hemen. Tavsiyem çoook yumuşayınca yemeye başlayın. Ne kadar yumuşak o kadar lezzetli. İki ye böl çekirdeği hemen çıkar zaten. Kaşıkla sıyır. Krem gibi oluyor. benim favorim peynirli ekmek üstü sürüp yemek ohh Can'ım istedi valla :) taaa geçen yıl ocak ayında ezip buzluğa koymuştum Tuna yer diye, Allah kısmet etti şükür. :)
Ahaaha ikisi de kendi çocugun olunca yapılıyor zor ama güzelbugun kuzenime kahvaltiya gittim kizimla. aksama kadar ordaydim.
4 bucuk yasinda bir kizi ve 2 bucuk yasinda bir oglu var. sutkardesleri kizimin :)
neyse kuzenim kizi okula goturmek icin cikti yarim saatligine. kucugu uyuyodu. uyanirsa aglayabilir endiselenme dedi. neyse bende kizi salliyodum ayagimda zil caldi dogalgazci basmis. bizim kiz uyandi tabii. biraktim kapiya kostum baktim oglan da uyanmis agliyo bi de altina kacirmis. aldim kucagima isettim ustu basi hep cis. ustunu oyle bi sildim esyalarini degistirip giydirdim ama agliyo da o ara.
o arada bizim kiz koltuklarin altina girmis ona da bakmaya calisiyorum napiyo diyebuyugu sakinlestirmek bi yandan kiza bakmak bi yandan oy bi an ikisi kardes olsa diye dusundum ve kisa araliklarla cocuk yapmama kararimin ne kadar dogru oldugunu anladim
aksam da kizi almaya giderken bakayim dedim simdi cikmasin bu sogukta cocuk annesiyle. sekerle ve telefondan cizgi filmle kandirmaya calistim bu seferde. ayagimda kiz yanimda oglan cisim gelmis o ara gidemiyom tuvaleteay kabus gbiydi
Oyy sen boyle anlatinca ben de emin oldum artik tamamen kararimda. Cok zor Allah kolaylik versin bebeklerinin yasi yakin olanlarabugun kuzenime kahvaltiya gittim kizimla. aksama kadar ordaydim.
4 bucuk yasinda bir kizi ve 2 bucuk yasinda bir oglu var. sutkardesleri kizimin :)
neyse kuzenim kizi okula goturmek icin cikti yarim saatligine. kucugu uyuyodu. uyanirsa aglayabilir endiselenme dedi. neyse bende kizi salliyodum ayagimda zil caldi dogalgazci basmis. bizim kiz uyandi tabii. biraktim kapiya kostum baktim oglan da uyanmis agliyo bi de altina kacirmis. aldim kucagima isettim ustu basi hep cis. ustunu oyle bi sildim esyalarini degistirip giydirdim ama agliyo da o ara.
o arada bizim kiz koltuklarin altina girmis ona da bakmaya calisiyorum napiyo diyebuyugu sakinlestirmek bi yandan kiza bakmak bi yandan oy bi an ikisi kardes olsa diye dusundum ve kisa araliklarla cocuk yapmama kararimin ne kadar dogru oldugunu anladim
aksam da kizi almaya giderken bakayim dedim simdi cikmasin bu sogukta cocuk annesiyle. sekerle ve telefondan cizgi filmle kandirmaya calistim bu seferde. ayagimda kiz yanimda oglan cisim gelmis o ara gidemiyom tuvaleteay kabus gbiydi
Benim ki de ek gıdayı sevmeyenlerden.avakadoyla ilgisi yok aslinda.ne versen burun kiviriyor.Kız zaten tadı yok gibi bişey Nasıl sevmedi haşlayıp mı verdin omlet denedin mi
AA buzluga atılıyor mu.hiç aklıma gelmedi buzluga atmak.olmasını beklemeye sınır oluyorum.atayim barı.Can'ım gazete kağıdına sarıp karanlık bi yerde beklet olur hemen. Tavsiyem çoook yumuşayınca yemeye başlayın. Ne kadar yumuşak o kadar lezzetli. İki ye böl çekirdeği hemen çıkar zaten. Kaşıkla sıyır. Krem gibi oluyor. benim favorim peynirli ekmek üstü sürüp yemek ohh Can'ım istedi valla :) taaa geçen yıl ocak ayında ezip buzluğa koymuştum Tuna yer diye, Allah kısmet etti şükür. :)
Avakadoyu kırmızı tatlı toz biber ve karabiberle biraz tatlandırıyorum. Z. Yağı tabiki bide peynirle ekmekle yiyorum :) hele ekşi masalıysa ekmek bide sataş süzme mıh mıhhh :))Peynirle Nasıl yapıyorsun bana tarif versene Can'ım Azra hepsini yemedi ziyan olmasın
Olsun ohh yesin etleri Begümay ne guzel hepiniz buzluga meyve sebze koymussunuz ben hic akil edemedim cok pismanim
etten baska bisey koyamadim
Ben buzluğa olduktan sonra koydum ama canım. Yani yine beklicen olgunlaşmasını :)) olgunlaştıktan sonra ezip bi saklama kabına koydum. Çıkardığımda azıcık sulanmıştı ama yine çok güzeldi. Tuna Allah'a şükür kilo konusunda hep üst sınırdaydı da işte millet o kadar bunalttı ki beni acaba mı dedim.. Biraz tombul ya sanki yeniğiyle doymuyor gibi geliyor demekki millete. Bakıcı hala sen hiç çorba falan vermiyorsun çocuğa acıkmaz mı diyorAA buzluga atılıyor mu.hiç aklıma gelmedi buzluga atmak.olmasını beklemeye sınır oluyorum.atayim barı.
Senin cocuguň kilosu iyiydi.maşallah.yanlış mi hatırlıyorum.güzel kilo alan çocuk niye AC olsun.gayette güzel besliyorsun maasallah.antirikotundan nutellasina kadar.
valla bilmiyorum artik kaldiracak halim kalmadiAllah yardimcin olsun valla . bizim kiz ayini dolduracagi hafta bir delleniyor bugun doldurdukta rahatladik şükür. Sizin de gecicidir ins. mens donemi gibi
Birkaç tane alıp toptan olgunlastiriRim.ben caňim istediğinde beklemeye sınır oluyorum.çorbayı zaten fazla onermiyorlar.çoğu sıvı diye.yoğun kıvamlı şeyleri tavsiye ediyorlar.besleyicilik açısından.her çocuğun farklı metoboliz!asi.En iyi sen bilirsin.bakiçının biraz daha zamana ihtiyacı var.o daha yeni.huyunu suyunu doyma noktasını anca anlar.Ben buzluğa olduktan sonra koydum ama canım. Yani yine beklicen olgunlaşmasını :)) olgunlaştıktan sonra ezip bi saklama kabına koydum. Çıkardığımda azıcık sulanmıştı ama yine çok güzeldi. Tuna Allah'a şükür kilo konusunda hep üst sınırdaydı da işte millet o kadar bunalttı ki beni acaba mı dedim.. Biraz tombul ya sanki yeniğiyle doymuyor gibi geliyor demekki millete. Bakıcı hala sen hiç çorba falan vermiyorsun çocuğa acıkmaz mı diyor
resim i$i noldu kiz ekleyebildinmiBirkaç tane alıp toptan olgunlastiriRim.ben caňim istediğinde beklemeye sınır oluyorum.çorbayı zaten fazla onermiyorlar.çoğu sıvı diye.yoğun kıvamlı şeyleri tavsiye ediyorlar.besleyicilik açısından.her çocuğun farklı metoboliz!asi.En iyi sen bilirsin.bakiçının biraz daha zamana ihtiyacı var.o daha yeni.huyunu suyunu doyma noktasını anca anlar.
Daha denemedim.sağol bu arada.resim i$i noldu kiz ekleyebildinmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?