Canim sana guzel bir omlet tarif edeyim. Bir yumurta sarisi tepeleme tatli kasigi labne bir cay kasigi ruseym bir cay kasigi tam bugday unu bir cay kasigi yulaf unu.(tamamini yulaf unu da yapabilirsin) yanmayan tavayi once isitiyorsun iyice sonra bu karisimi dokuyorsun onlu arkali pisiriyorsun 1dkdan az suruyo. Piser pismez bir tarafina tereyagi suruyorum diger tarafina da bu ara pekmez suruyorum. Harika oluyo ben bile yerim yaniHafi yumuşak yiyecekleri belki haller de mesela kıymayı yutamıyor bir türlü yemeğin içinde olanı.. Köfteyi ezip verince yiyo aöa azıcık..bir de yumurtayı Nasıl vermem lazım? Omlet falan diyorsunuz ya komple pişirilecek mi o tavada yoksa Nasıl ? Pöff bu ek gıda zorluyor beni de kayınvalidemi de emzirmek daha kolaydı
GunaydinGunaydınlar
hayir patlamiyor. hergun mayalamak zor hergun taze sutu nereden bulacaksin. bi kere alip sutu cok bekletemezsinde hemen mayalaman lazim. bana en mantiklisi buzluga koymak geldi. hatta su an annemlerde oyle yapmaya firsatim yok mayaladuklari yogurttan bes gun boyunca veriyorum valla o kadar incesini dusunecek ne imkan var ne zaman bence gerek de yok.
oh masallah yarasin Tuna beye :) yrmis etleri guclenmis tabii annesinim bacaklarina tutunup kalkiyo bizimki daha totoyu yeni kaldirmaya basladi :))Ben her sebzeye koyuyorum canım. Kabak patates ıspanak.. Hatta geçen gün antrikot aldık 250 g.minik minik doğradım patates ve soğanla haşladım et edilmediği için bir iki tur blendır yaptım oh bayıla bayıla yedi beyimiz. Yemiyoz yediriyoz örneğinin en açık örneği kemik suyundan çok Eti'n kendisini verin dediydi maral. Bide bardakla içirmeyi denesene çorbaları Tuna mesela bazen bardaktan daha iştahlı içiyor.
Benimki de hala sürünüyor emekleme eğilimi yokgunaydin kizlar.
benim kiz iki gundur dizlerinin ustunde emekleme pozisyonunda durmaya basladi ama bi sorun var. ileri gidecegine geri gidiyo. herkes gider mersine Begüm gider tersine
yuvarlanarak ya da donerek tur atiyo zaten bayagi ama emeklemeyi beceremedi henuz. ama sanirim cozecek. bi de koca haliyidan kendini parkeye atiyo şapşap vuruyo yerem koltuklarin altina giriyo surekli. annemin koltuklarinin altina girilebiliyo da benim evde bercerler haric giremez alsin bari hevesini
oturmayi da tam beceremedi oturuyo ama mutlaka yaninda olmam lazim dusuyo cok tutamiyo kendini. tembel cikti bizim kiz.
Kız biz yeni nesil anneler kafayı bozduk valla :) bazen anneme diyorum siz bizi Nasıl büyüttünüz çayla mama tarhana çorbası falan ekmeğin üstüne salça ekmek sürüp elinize verirlerdi öle yerdik çok net hatırlıyorum :) ama şimdi biz yok kaç tahıllı yok bayat mı yok taze mi yok besin değeri nedir valla yedik kafayı
:) basta oyle olabılıyor:)gunaydin kizlar.
benim kiz iki gundur dizlerinin ustunde emekleme pozisyonunda durmaya basladi ama bi sorun var. ileri gidecegine geri gidiyo. herkes gider mersine Begüm gider tersine
yuvarlanarak ya da donerek tur atiyo zaten bayagi ama emeklemeyi beceremedi henuz. ama sanirim cozecek. bi de koca haliyidan kendini parkeye atiyo şapşap vuruyo yerem koltuklarin altina giriyo surekli. annemin koltuklarinin altina girilebiliyo da benim evde bercerler haric giremez alsin bari hevesini
oturmayi da tam beceremedi oturuyo ama mutlaka yaninda olmam lazim dusuyo cok tutamiyo kendini. tembel cikti bizim kiz.
Yumurta haşladım mı labne peyniri ile veriyorum ama bulamaç değil kalıpla labne alıyorum yumurtadan bi parça koparıp üstüne koyuyorum hemde öğütüyor veya omlet yaptım mı ufak parçalar halinde eline veriyorum koparıp koparıp yiyiyor zaten ekmekte hep elinde öylece kuru kuru yiyiyor çok sevdi bende engel olmuyorum zaten büyük kopardı mı çıkarıyor hemen ağzından ilk başta çok korkarak verdim Boğaz'ına kaçar diye şimdi çıkarmayı öğrendi o yüzden dediğim gibi geç kalma bence bugün mesela kurbandan kemikli et ayırmıştım haşladım suyuna şehriye koydum birazda et tifttim çorba yaptım güzel yedi hatta fazlasını kavanozlarına koydum yarın öğlen bide diğer gün öğlen yedircem inşallah
Of nefis süpersin :)) tamam malzemeleri alayım da yapayım.. Peki ama bu ruşeym ve yulaf ununu nerden bulabilirim ki?Canim sana guzel bir omlet tarif edeyim. Bir yumurta sarisi tepeleme tatli kasigi labne bir cay kasigi ruseym bir cay kasigi tam bugday unu bir cay kasigi yulaf unu.(tamamini yulaf unu da yapabilirsin) yanmayan tavayi once isitiyorsun iyice sonra bu karisimi dokuyorsun onlu arkali pisiriyorsun 1dkdan az suruyo. Piser pismez bir tarafina tereyagi suruyorum diger tarafina da bu ara pekmez suruyorum. Harika oluyo ben bile yerim yani
Ruşeymi marketlerde var canım unların olduğu bölümde yulaf unu heryerde yok malesef biraz araştırmak gerekOf nefis süpersin :)) tamam malzemeleri alayım da yapayım.. Peki ama bu ruşeym ve yulaf ununu nerden bulabilirim ki?
Benimkilerde öyleydi canım önce geri sonra ileri önüne sevdiği şeyleri koy kısa zamanda öne doğru gelirgunaydin kizlar.
Ruseym cogu markette var canim ama yulaf ununu inan cok aradim bi aktarda buldum en son. Pirinc unundan daha yararli diye onu kullaniyorum cogu seyde.Of nefis süpersin :)) tamam malzemeleri alayım da yapayım.. Peki ama bu ruşeym ve yulaf ununu nerden bulabilirim ki?
Doğrudur Can'ım da mayalamamak her gün gerçekten. Hem o günlük sütü bulamam hem de vakit yok. Annecaazım günlük mayalarmış bana vayy.. :)
Ruşeym ne?Canim sana guzel bir omlet tarif edeyim. Bir yumurta sarisi tepeleme tatli kasigi labne bir cay kasigi ruseym bir cay kasigi tam bugday unu bir cay kasigi yulaf unu.(tamamini yulaf unu da yapabilirsin) yanmayan tavayi once isitiyorsun iyice sonra bu karisimi dokuyorsun onlu arkali pisiriyorsun 1dkdan az suruyo. Piser pismez bir tarafina tereyagi suruyorum diger tarafina da bu ara pekmez suruyorum. Harika oluyo ben bile yerim yani
bizim kizlar zaten gelisim yonunde cok benziyolar :)) ama Azra'nin disi cikmis hafi hayirli olsun :)Benimki de hala sürünüyor emekleme eğilimi yokkoltuğa tutturuyorum ama pat bırakıyor kendini dizlerinin üzerinde de durmuyor hiç dediğin gibi koca halıdan parkeye akın ediyorlar oturdumu yanına mutlaka yastık koyuyorum yana devriliyor bi Zaman sonra
normalmis demek :):) basta oyle olabılıyor:)
Benım kuzda gerı gerı gıderdı:))))
evet oyle deniyorum sanirim kisa zamanda cozecek :)Benimkilerde öyleydi canım önce geri sonra ileri önüne sevdiği şeyleri koy kısa zamanda öne doğru gelir
bende sorcaktim da cahillik ederim simdo dedim belki bilinen biseydirRuşeym ne?
Benim ki güzel oturuyor da emekleme bizde de yok.pozisyonu aldık yakındır.bizim kız bi de halilar i kaldırıp kaldırıp altına bakiyo,.benimi teftiş ediyor nedir.gunaydin kizlar.
Buğdayın özü.ekmeklerde olmuyor.ayiriyorlar.çok faydalı.bağışıklığı falan güçlendiriyor.keke çorbaya vs.bi parça katabilirsin.carrefourda oluyor.diğer marketleri bilmiyorum.8.aydan sonra veriliyordu bebeklerde galibaRuşeym ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?