2015 Şubat Anneleri

Yok Can'ım ya alıştırma bardağı falan kar etmiyo bardakla içiyo sıpa oda gece zor olur

Kizlar dogumdan sonra hic bakmamisim yazilariniza.bibaktim ki yemekler yurumeler konusulmaya başlamış.cok hosuma giti ben de paylasmak istiyorum sizinle.benim bebis 8,5 aylik 9 kg 72 cm.kan ilacimiz ve dis cikarmadigimiz icin daha kalsiyum katkili d vitamini iciyoruz.kahvaltida bebek biskuvisi peynir pekmez yag ceviz ezip veriyorum en ufak parcalari bile cikariyo pureden nasil parcaya gecicem bilmiyorum.corbadaki yumusacik piricleri bilecikariyo.sonra bi meyvemiz var oglen yemek,aksamustu de muhallebi veya yogurt.ama aksamlari yemiyo sut icip uyumak istiyo bende israr etmiyorum cunku kilo alimimiz normal.yatarken 210 mama veriyorum sutum yok benim acaba fazlami ama hepsini nefessiz bitiriyor.gece de uyanirsa 150 yapiyorum.poyraz emeklemiyo bile,diş yok,konuşma yok.bakalim ne zaman yapicak hepsini.benden haberler bu kadar.saglikla kalin

Kizlar insaAllah bende 2016 subat annesiyim buraya tecrubelisiniz diye bir goz atayim dedim normal dusunuyorum ama korkuyorum normal yapan arkadaslat yazabilirmi nasil cok zormu

antibiyotik kullanmadim da 4 gun ventolin kullanmistim.
viks 2 yas altinda kullanilmamali diye duymustum.

bugun biraz daha iyi ama sanirim grip degil bu nezle. burnu su gibi akiyo. gozler yasariyo ve hapsuruyo baska bisey yok. saglik ocagina goturcem bugun bakalim.

biberona alistirmanin en kolay yolu sanirim daha cok kucukken emzige alistirmak. ben oyle yaptim sonra biberon verdigimde yadirgamadi. artik cok gec tabii Azra icin
ama denemekten vazgecme bakalim ne olacak.

Geçmiş olsun canım herşeyi yapmışsın zaten burnunun akması iyi ama bir iki güne toparlar inş.
sagol canim insallah
bu arada bi arkadasim Denizli'de okumustu. sikayetci degildi. gelismis bi sehir diye biliyorum bende sanayii acasindan ozellikle. universite var zaten. ne kadar kotu olabilir? dogunun su anki halindense bayburtta bile yasardim ben. bayburtu kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin ama insan orda delirir cok sıkıcı :))

hic yeme kendini canim.
bana 4.ayda ebe kan ilaci verdi doktoruma sordum aimsi kullanmayacagiz dedi. fazla demir de iyi degil bebegin bunyesine dedi. ben tahlil yapicam zamani gelince ihtiyaci varsa kullanicaz dedi.

bu tahlili sekizinxi ayda mi yapio doktorlar? bana bi dahaki randevumuz 7bucuk aylikken demisti eve donunce gidicem doktora sanirim o zaman yapar di mi?

İnşallah canım.Bebekler düşündüğümüzden daha güçlüler.
evet canim gercekten oyle bi aydir annemdeyiz. gelirken de hastaydi o kadar ucak yolculugu hava degisimi.ortam degisimi vs hala gulucukler saciyo.. bu grip nezle hic bisey degil olcak tabii ama annelik iste her sumugu aktiginda icim gidiyo kiyamiyorum :)

7 aydir biraz onceki manzarayla karsilasmam bir elin parmaklarini gecmez :)
ne kadar yorgun bunyesi ki kafasini yastiga kiyar koymaz gozlerini kapadi sallanmadan uyudu.

bugun dune gore daha az sumugu akiyo. saglik ocagina goturucem uyaninca. ama buyuk ihtimal grip degil alerjik nezle. zaten en buyuk etken genlermis. bizimkide genlerimden ala ala alerjiyi aldi. zaten doktor demisti vucuduna bakip bu bebisin alerjik bi yapisi var mevsim gecislerinde alerji surubu kullan demiati vermisti ama kullanmadim tabii :)

bende kullaniyorum zaten ana kiz antihistaminik manyagi mi olalim :)
gozler sulaniyo kipkirmizi, hapsuruyo burnu kasiniyo ve su gibi sumuk. oksuruk ates balgam yok. bu nezleye benziyo gibi geldi o yuzden.

olsun bakalim allah beterinden saklasin. aslinda alisiyorum grip vs seylere ama hep yolculuk ustu olmasi canimi sıkıyo perisan olacak yavrum..

Kizlar insaAllah bende 2016 subat annesiyim buraya tecrubelisiniz diye bir goz atayim dedim normal dusunuyorum ama korkuyorum normal yapan arkadaslat yazabilirmi nasil cok zormu
kisiden kisiye degisir burda kolay doguran da oldu cok zor doguran da. ben normal dogum yaptim ama epidural. cok cok kolay ve guzel bi dogum oldu. o yuzden epidurali onerebilirim sadece.

saglikla al bebisini kucagina insallah :)

Ayne canım gerçekten sıkıcı burdan da bunaldık iyce eşim iş değişiklği yapıcak bakalım hayırlısı Denizli olacak gibi inş.

Anne baba kansız mı .. Genelde onlardan geçebiliyor .. Besin ve ilaçla destekliceksin devamlı değeri yükseltemeye çalışacan . Allah kolaylık versin ..

Değer 11 ile 14 arasını normal kabul ediyorlar ... Benim kızımda 2/3 ay önce kana bakılmıştı Ateş çıkmıştı 11,9 çıkmıştı değer normal denildi kan ilacını da kullanamıyoruz devamlı kusuyor..
Aşırı düşük değil bence zaten et kıymaya da başlamışsınuzdır ya da başlarsınız pekmez ve ilaçla toparlarsın bence .. Endişelenme

Anne baba kansız mı .. Genelde onlardan geçebiliyor .. Besin ve ilaçla destekliceksin devamlı değeri yükseltemeye çalışacan . Allah kolaylık versin ..
canım bende önceden vardı ama şimdi gayet iyiyim. oğlanda bıktık kan ilaçlarından pekmezden vs. den

balkabağı çorbası

bir dilim balkabağı
bir havuç
bir patates
küçük kuru soğan
bir ymk k pirinç
bir parça tavuk eti

suda pişirilir...
..............................................
ıspanaklı nohut yemeği

bir soğan
bir diş sarımsak
bir küçük patates
köfte kadar kıyma yağsız

hepsi suda haşlanır ardından öncden haşlanmış 4 y k nohut ve 3-4 dal ıspanak eklnir 5 dk daha pişirilir. parçalayıcıdan gçirilir. üzrine z.yagı gzdirilir

Yok Can'ım ya alıştırma bardağı falan kar etmiyo bardakla içiyo sıpa oda gece zor olur

O zmn muallebisini daha gec yedirebilirsen daha ii olur. Ben biberonun deligini biraz genislettim. Gece cok acsa eger bazen yemeden uyuyo o zmn kasik mamasini az sulu yapip iciriom. Bazen de balli sut veriorm duruma gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…