Ben artık yorgunluktan yatağına koymuyorum bide emsin bari diye. Serbest olmak en güzeli aslında, sen bu konuda iyisin maşallah. Rahatlığın bebeğine de yansır.Benim bebe bugün yarım avakado yedi ilk kez beğenmez diye elma puresi de yaptım ama baktım yiyor katmadim elmayi. Bide bugünler Kabiz gibi birşey gunkurusu kayısı vardı onu başlayıp pure yaptım yediriyorum ve her zamanki gibi balkabagindan yedi biraz yogurtla başka bişey yemedi bugün yani ben vermedim korkuyorum bise verim Kabiz olacak diye tam diyorum güzel yemek yapım verim Kabiz oluyor. Hala bizimle yatıyor Yatagimiz hala yapılmadı babasının hiç vakti yok yoksa yatağında yatacakmery60 ben herşeyi serbest bıraktım bak bizimle yatıyor sonra gece emziriyorum uyanip ağladığında öyle uyuyor çünkü yemek konusunda allahtan iştahlı ne kadar yerse yesin fazlasını hiç ısrar etmiyorum ama bizimki hala emeklemedi bu üçüncü dış ne zaman çıkar acaba @MaRaL_ nerde ya
Evet emzirme başka, hiç bitsin istemiyorum. Hesabın neden pasif?TAmamda uykuyu sen bolmuyorsunki kendi uyanmiuormu
heo diyorum herseyin bi zamani var, simdi uyanma ya$i
zaman gelicek sabah okula çagiraacksinz anne biraz n daha diye nazlancak aksamdan beri uyyan çocuk :)
emzir istedigi kadar
kendiliginde birakiyolar sonra emmeyi ..
bu gnler en guzzel gunler, her gunu guzel ozelde emzirme ba$ka ..
Evet sen uyku konusuna önem veriyorsun. Gece zaten emip etmediğinden pek emin değilim verimli emmiyor bence, boş yere uyanıyor boşa yoruluyoruz gibi geliyor. Bu gece iki kere emziricem. Bi birde bide dört beş gibi. Uyanıyor zaten. Bari bi düzeni olsun. Gerçi sekiz aydır bi düzen kuramadım yabence büyümede uyku daha önemli. bırak sabaha kadar süt biriksin sabah doya doya emsin. ben öyle yapıyorum iki gecedir emzirmedim uyaınca sy verdim bu gece dün uyanmadı. uykusuna çok önem veriyorum ben.
E Bebek'te satılıyor. Parmaklıklı kapı gibi bişeybu yazın beni çok korkuttu canım. nasıl bi korkuluğun var? ben daha almadım üst katta hiç yere koymuyorum şimdilik. en kısa zamanda yaptırmam lazım.
Can'ım hareketlendi ya bu ay ondan yediklerini veriyordur. Almış yine şükür. Merak etme bence.bu ay oğluşum 300 gramcık almış. hiç bu kadar az almamıştı 500 altına hiç düşmemiştik. gayet iyi besleniyo niye böyle bu çocuksonuç olarak 8 ay 11 günlük oğluşum 8200 gr 70 cm baş ölçümüde 43 hemşire şöyle not düşmüş hgb 10.7 hct 31
Kız hiç Tuna uyur da ben uyandırır mıyımmm.. Ahhhh.. Uyanıyor kendi bende madem anne sütü alsın emsin diye paralıyorum kendimi. Ama boşa. Emzirmicem her seferinde artıkKendi uyaniosa emzir bence. Uyanmiosa uyandirma derim. Uykuda onemli. Benimki cok sik uyaniodu emzirmeden uyuttum ole ole alisti simdi uc dort kere kalkio.
Kız hiç Tuna uyur da ben uyandırır mıyımmm.. Ahhhh.. Uyanıyor kendi bende madem anne sütü alsın emsin diye paralıyorum kendimi. Ama boşa. Emzirmicem her seferinde artık
Tuna'nın ki De alışkanlık. Zaten kötüye hemen alışır, iyiye sekiz aydır alışmadı. Sağacak kadar sütüm yok maalesefAlisio emmese bile uyanio iki cekio birakiodu benimki. Meme aski geliodu. Oyle yapinca ben cok uykusuz kaldim cok yorgun dustum. O yuzden 12 de besliom bi de sabah 6 gibi. Senin sut varsa ise gidion sagip birakio musun
Doğum hikayelerimiz var Can'ım ordan oku istersen bende normal yaptımKizlar insaAllah bende 2016 subat annesiyim buraya tecrubelisiniz diye bir goz atayim dedim normal dusunuyorum ama korkuyorum normal yapan arkadaslat yazabilirmi nasil cok zormu
Canim masallah Azra'ya. Bu dis meselesini sen anlattikca korkuyorum. Bizim kizin 5 disi var 4'u karsilikli istese koparir valla cok keskin. Cok sık isiriyo insallah basimiza bisey gelmeden ogrenirler isirmamayiDün azrayı kontrole götürdüm bu ay 900 gr almış yine hatta tartıyı kırkıyordu çıkıverdi yerinden :) boyu da 2 cm uzamış ne yediriyosan devam et dedi
Bu arada kendi sütümü sağıp yaklaşık tek memeden 60 cc çıktı biberona koydum ilk önce geniş ağızlı olanı denedim çok geldi almadı sonra lansinoh momma olana koydum sadece ısırıyor oyun yapıyor ağladı zırladı meme istedi verdim bu seferde ısırmaya başladı bende aldım memeden muhallebi verdim şimdi uyutuyorum ısırmasından nefret ediyorum kanıyor durmuyor halamın komşusumun çocuğu öle ısırmış kadını memesinin ucunu kopartmış doktora gitmişler dikiş atılmış onu duyunca daha çok korktum
2 doğumumda normal oldu ve çok şükür güzel geçti allah inşallah sizede nasip eder..tabiki zor bi süreç ama sonrası için kolay seçim size kalmış hakkınızda hayırlısıKizlar insaAllah bende 2016 subat annesiyim buraya tecrubelisiniz diye bir goz atayim dedim normal dusunuyorum ama korkuyorum normal yapan arkadaslat yazabilirmi nasil cok zormu
ewt cnm 8.ayda yapılıyohic yeme kendini canim.
bana 4.ayda ebe kan ilaci verdi doktoruma sordum aimsi kullanmayacagiz dedi. fazla demir de iyi degil bebegin bunyesine dedi. ben tahlil yapicam zamani gelince ihtiyaci varsa kullanicaz dedi.
bu tahlili sekizinxi ayda mi yapio doktorlar? bana bi dahaki randevumuz 7bucuk aylikken demisti eve donunce gidicem doktora sanirim o zaman yapar di mi?
teşekkür ederim kıyma veriyorum bolbol bugün ette berdim. pekmeze yarın başlıycam in.Değer 11 ile 14 arasını normal kabul ediyorlar ... Benim kızımda 2/3 ay önce kana bakılmıştı Ateş çıkmıştı 11,9 çıkmıştı değer normal denildi kan ilacını da kullanamıyoruz devamlı kusuyor..
Aşırı düşük değil bence zaten et kıymaya da başlamışsınuzdır ya da başlarsınız pekmez ve ilaçla toparlarsın bence .. Endişelenme
Biz de bu komtrolde yaptircaz da parmaktan mi aliniyor elin ustunden mi cok geriliyorum.ewt cnm 8.ayda yapılıyo
doktor kabızlığı için kabak ver demişti tam bana göre oldu bu tarif teşekkürler..balkabağı çorbası
bir dilim balkabağı
bir havuç
bir patates
küçük kuru soğan
bir ymk k pirinç
bir parça tavuk eti
suda pişirilir...
..............................................
ıspanaklı nohut yemeği
bir soğan
bir diş sarımsak
bir küçük patates
köfte kadar kıyma yağsız
hepsi suda haşlanır ardından öncden haşlanmış 4 y k nohut ve 3-4 dal ıspanak eklnir 5 dk daha pişirilir. parçalayıcıdan gçirilir. üzrine z.yagı gzdirilir
şeker ölçüm cihazı gibi canım. parmağına bişey batırdı kağıt çubuk gbi bişee damlattı oda cihaza takılı zaten. saniyesinde sonuç çıktı ekranaBiz de bu komtrolde yaptircaz da parmaktan mi aliniyor elin ustunden mi cok geriliyorum.
Vücudunun dinlenmeye ve uykuya herzamankinden daha çok ihtiyacı var ki mikroplarla daha iyi savaşsın.Öyle düşün bence.Ama annelik garip bişey gerçekten.Elinde olmadan içi gidiyor insanın.Yine de sen iyi düşün iyi olsun7 aydir biraz onceki manzarayla karsilasmam bir elin parmaklarini gecmez :)
ne kadar yorgun bunyesi ki kafasini yastiga kiyar koymaz gozlerini kapadi sallanmadan uyudu.
bugun dune gore daha az sumugu akiyo. saglik ocagina goturucem uyaninca. ama buyuk ihtimal grip degil alerjik nezle. zaten en buyuk etken genlermis. bizimkide genlerimden ala ala alerjiyi aldi. zaten doktor demisti vucuduna bakip bu bebisin alerjik bi yapisi var mevsim gecislerinde alerji surubu kullan demiati vermisti ama kullanmadim tabii :)
bende kullaniyorum zaten ana kiz antihistaminik manyagi mi olalim :)
gozler sulaniyo kipkirmizi, hapsuruyo burnu kasiniyo ve su gibi sumuk. oksuruk ates balgam yok. bu nezleye benziyo gibi geldi o yuzden.
olsun bakalim allah beterinden saklasin. aslinda alisiyorum grip vs seylere ama hep yolculuk ustu olmasi canimi sıkıyo perisan olacak yavrum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?