Hiç canını sıkma evliliğin içinde korkma alışılıyor bi şekilde bu tempoya bi de çocuk biraz daha büyüsün sen de hamileliğin yorgunluğu tam at vs geceleri daha az zorluyor, hala çok zor tabi de bende iki bebek var düşün hele büyüğü oyyy büyüğü...Ben de yaptım uyku eğitimi zamanında. Yatağında uyuttum. Pış pışladım poposuna vurdım saçlarını okşadım emzikle emziksiz uyku arkadaşı tişörtüm... her yolu denedim. Başta oldu. Uyudu. En fazla bi hafta sürdü düzeni. Sonra Her gece bin kere uyandı. Sabırla devam ettim geceleri de gündüz uykularında da aynı tempoyla gittim olmadı olmuyor. Kendi kendine uyusa bile yine uyanıyor. Emzirdim olmadı su verdim olmadı. Dandik bi şekilde uyuttuğumda bazen uyanmadı uyudu.. ben uyku danışmanına başvuracağım sanırım artık. Çünkü böyle giderse evliliğim bitecek. .
Ben de yaptım uyku eğitimi zamanında. Yatağında uyuttum. Pış pışladım poposuna vurdım saçlarını okşadım emzikle emziksiz uyku arkadaşı tişörtüm... her yolu denedim. Başta oldu. Uyudu. En fazla bi hafta sürdü düzeni. Sonra Her gece bin kere uyandı. Sabırla devam ettim geceleri de gündüz uykularında da aynı tempoyla gittim olmadı olmuyor. Kendi kendine uyusa bile yine uyanıyor. Emzirdim olmadı su verdim olmadı. Dandik bi şekilde uyuttuğumda bazen uyanmadı uyudu.. ben uyku danışmanına başvuracağım sanırım artık. Çünkü böyle giderse evliliğim bitecek. .
İki hafta kadar önce bende her uyandığında emzirdim. Gündüz yeterince emmediğini düşündüğüm için. Daha beter olduk hiç uyumadık. Çok sık uyandı. Ben dinlenmediüim için sinirli oldum sütüm azaldı. Tuna agresif oldu. Resmen evden kaçmak istedimBeraber yattık gık dese pışpış yaptım. Elim hep üstündeydi zaten. Her yolu denediğimi düşünüyorum bilmiyorum
mery60 seni en ii ben anlarim sanirim bu forumda. Berat iki gun gece uyuyunca hasta mi die dusunuorum. Uyuyo dedigim yine bes on kez kalkio da cok aglamadan dalio. İki ay falan ortalama yarim saatte bi uyaniodu tekra dalamiodu al tekrar salla falan inhari dusundum o derece. Uykusuzluk yorgunluk ve ustune soru!mluluklar eklenince kafa gidio. Ne desem bos gelir. Akisina birak. Belli ki bi sikintisi var.
yeb4 cnm sen sanslilardansin. Berat cok duskun bana mesela. Meme emmio ama yine de kucagima gelcek bana sarilcak kafasini sokcak gece de eliyle yoklicak burnumu tutcak nefesimi hissetcek. Eger yoksam eyvah yani. Ben de basindan beri almadim yanima alismasin vs die baktim o bikmadi aglamaktan ben beZdim kendimden. Aldim yanima napiim gittigi yere kdr.
Öyle zaten canım. Ağlasaakta çırpınsakta aynı zaten. Ama insan bedeni bi yerde pes ediyor. Bazen korkuyorum bi yerde düşüp bayılacam diye. Bugün bi araştırma yaptım bebek ve uyku diye bi site var, telefonla danışmanlık sunuyormuş aramayı düşünüyorum. Yanımda uyusa tamam yatsın da o Zaman da uyanıyor. Neyse yaa konuşmaktan şikayet etmekten de usandım. Sıfır elde var sıfır
Her uyandiginda meme vermeyince alisacak sozde. Kac gundur oyle yapiyorun yine de o kadar sık uyaniyor ki. En az 1bucuk saattir uyutmaya degil yatirmaya calisiyorum. Kucagimda uyuyo birakir gibi olsam agliyo kollarim koptu. Ne yapacagimi sasirdim. Agladim sinirden. Simdi de uyuyamiyorum ha uyandi ha uyanacak
Bence gayey iyi besleniyor canım. Miktarları bilmiyorum tabi ama, bünye meselesi demek ki. Pekmez de verebilirsin öğünlerinde, kahvaltıya ceviz badem ekle istersen. Önemli olan sağlıklı olması ama sıkma canını.Ben bu kızı Nasıl besleyeceğimi şaşırdım aslında verdiklerimde az değil niye kilo almıyor yada az alıyor7,5 aylık olduk sağlık ocağında tartıldık 7.450 kg geldi .. Boyu muamma oldu 7.aynda kontrolde hast 69 geldi sağlık ocağında 66 cm baş 42 ... Çok mu küçüğüz ya .. Ne yapayım kilo alsın die ! ???
Sabah 10 gibi kahvaltı ( devam sütü içine yumurta sarısı az peynir bazen de bebe bisküvi ya da 7 tahıllı kahvaltı ) öğlen 2,5 /3 gibi sebze püresi ya da çorba .. Yanında yoğurt ile yoksa yemiyor .. Akşam üstü bazen devam sütü ya da meyve akşam ya çorba ya muhallebi veriyorum yatarken yine devam sütü (90 cc ama biraz kalıyor genelde ) gece de 4/5 kere emiyor beni Sabah yine aynı .. Ben yanlışı nerde yapıyorum ki neyi vermiyor ya da eksik veriyorum ,,
Yorum tavsiye istiyorum
Ayni canim benim de bu gece boyle gecti. Uyuma uyuma nereye kadar bilmem. Dedigin gibi duzelecegine zorlasiyo. Bazen diyorum ilk gunler daha bile iyiymisim. Neyse cok sukur sagliklilar. Allah hastalik vermesinYazdığımız mesajlarda kendimi görüyorum. Bizimkinin uykusu hiç Bi Zaman çok iyi olmadı ama son iki aydır emzik almayı reddediyo ama emmeye de alıştı sonuç ağzında benim memem olacak. Rutin mi denemedik yormadım mı ağlamasına göz mü yummadım sallamadım mı değişen Bi şe yok. Gece ağlıya ağlıya 11de uyudu. 40 dkda bir ağladı. Zaten benim dalmam yarım saat sürüyo sıfır uykuylayım şuanda. Benim uykumda böyle sorunlu bebeninki de. Allah yardımcımız olsun başına gelmeyen bilmez çok çok zor gece uyumayan bebe hele de büyüdükçe düzeleceğine iyice zıvanadan çıkıyosa insan çok ümitsiz oluyo. Bi daha hiç kesintisiz uyuyamayacağım gibi geliyo.
Büyüdükçe zorlaşıyorlar valla allah yardım etsin. İki çocuğu düşünemiyorum şu an ayyy..Hiç canını sıkma evliliğin içinde korkma alışılıyor bi şekilde bu tempoya bi de çocuk biraz daha büyüsün sen de hamileliğin yorgunluğu tam at vs geceleri daha az zorluyor, hala çok zor tabi de bende iki bebek var düşün hele büyüğü oyyy büyüğü...
Kızlar nasılsınız ya hep okuyorum ama telden giriş yap yaz vs üşeniyorum ya da fırsat olmuyor iki bebek ve başka işlerden, çok muhabbetler döndü çok cevap yazmak istedim ama nasipbu arada bütün tariflerinizi kaydediyorum çok sağolun rabbim bütün işlerinizi kolaylaştırsın bebişlerimize sağlık versin :) bi de banyo mevzuları konuşulmuş ben ikisini bir atıyorum küvete yıkıyorum zor oluyor ama başka çarem yok o yüzden bi tanesinin hakkından gelirsiniz biiznillah :) tabi kol bel omuz kalmıyor ayrı mevzu benim gibi olan var mı ya haşadım çıktı belim bütün eklem yerlerim abartmıyorum, kasıklarım her yerim ağrıyor her yerim sabah kamyon çarpmış gibi uyanıyorum nolcak bilmem mafoldum şu genç yaşımda anneanneye bağladım
Sebebiyle aynı ya benim kız sorcaktim ben de sana.benimki de 8 aylık 68 cm7.400 gr.benimki ek gıdayı reddediyordu.bu ay azcik açıyor ağzını.çorba sevmiyor benim ki de.köfte tavuk yiyor.bizim babanın sulalesi minyon.o yüzden benimkiler minyon buyuyorlar.sütum de kalorili değil heralde.aşırı da iştahlı değiller.seninkiyle aynı saatlerde aynı miktar yiyor.kiloda aynı olduğuna gore ya yiyeceği arttırmak gerek ki bu benim kızda pek mümkün değil.yemek istemezse asla kandiramiyorsun.seninki mamada alıyormuş doyuyodur o zaman.bünyesi öyledir.persantil 10.25 arası çıkıyor nette.benim de caňim sıkılıyor ama alışkın olduğum için stres olmuyorum.yediğine sukrediyorum.Ben bu kızı Nasıl besleyeceğimi şaşırdım aslında verdiklerimde az değil niye kilo almıyor yada az alıyor7,5 aylık olduk sağlık ocağında tartıldık 7.450 kg geldi .. Boyu muamma oldu 7.aynda kontrolde hast 69 geldi sağlık ocağında 66 cm baş 42 ... Çok mu küçüğüz ya .. Ne yapayım kilo alsın die ! ???
Sabah 10 gibi kahvaltı ( devam sütü içine yumurta sarısı az peynir bazen de bebe bisküvi ya da 7 tahıllı kahvaltı ) öğlen 2,5 /3 gibi sebze püresi ya da çorba .. Yanında yoğurt ile yoksa yemiyor .. Akşam üstü bazen devam sütü ya da meyve akşam ya çorba ya muhallebi veriyorum yatarken yine devam sütü (90 cc ama biraz kalıyor genelde ) gece de 4/5 kere emiyor beni Sabah yine aynı .. Ben yanlışı nerde yapıyorum ki neyi vermiyor ya da eksik veriyorum ,,
Yorum tavsiye istiyorum
Bugün fırsat bulursam arıcam yazarım sana da ne konuştum filanmery60 cnm uzman danisma olayi iyi gelirse ya da nasilmis ararsan yaz bana lutfen belki ben de alirim.
@meryemku benim de uykum sorunludur dalamam hemen uyanirim falan bebegim de ole. Ben de cok uykusuz geziorum bi donem cok fenaydi dusup bayildigim bile oldu. Gececektir die dusunuom ama genelde cevremdekiler iki yasina kdr suruo diolar. İns surmez :\ arasda bi iki gece uyuyo da kendime geliom.
Hani uykusuz kalıyorum diyorsunuz ya mesela benimki yedibucujta yatıyor gece 11 de falan kalkıyor ağlıyor tabi meme veriyorum uyuyor bu böyle 4-5 defa oluyor uyanıyor bende uyanıyorum meme veriyorum uyuyoruz mesela seninki uyanınca saatlerce uyutmak için ugrasiyormusun. Bende mesela erkenn yatıyorum sekiz dokuz eşim yok bu aralar akşamları bebek uyiyunca bende uyuyorum ama çok uyaniyorum tabi ama Uykumu çok iyi alıyorumAyni canim benim de bu gece boyle gecti. Uyuma uyuma nereye kadar bilmem. Dedigin gibi duzelecegine zorlasiyo. Bazen diyorum ilk gunler daha bile iyiymisim. Neyse cok sukur sagliklilar. Allah hastalik vermesin
Allah allah çok geçmiş olsun ya agliyormu peki kanama falan oldumu kiyamamAyy kizlar benimkinin makatinda catlak olusmus bugun gordumnapicam ben simdi. Hic de ole cok kabiz olmaydiydi.
Ay bunlar hep birlikte bu gece uyumamaya karar vermisgunaydin kizlar
kendi kendime kiza nazar ettim herhalde
dun gece mahvetti beni. 9dan 1e kadar uyutma mucadelesi. sonra sabaha kadar zirt pirt kalkti. benim de surekli tuvaletim geldi anlamadim. bi kiza kalk bi tuvalete derken bi gram uyku uyumadim cok fenayim.
bazen dengesi sasiyo boyle bi sure suruyor. insallah devam etmez
Canim oyle uyuyunca yine iyi de arada iyice cosuyo yatiriyorum 5 dk sonra agliyo sinirlerim geriliyo iyiceHani uykusuz kalıyorum diyorsunuz ya mesela benimki yedibucujta yatıyor gece 11 de falan kalkıyor ağlıyor tabi meme veriyorum uyuyor bu böyle 4-5 defa oluyor uyanıyor bende uyanıyorum meme veriyorum uyuyoruz mesela seninki uyanınca saatlerce uyutmak için ugrasiyormusun. Bende mesela erkenn yatıyorum sekiz dokuz eşim yok bu aralar akşamları bebek uyiyunca bende uyuyorum ama çok uyaniyorum tabi ama Uykumu çok iyi alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?