2015 Şubat Anneleri

Ben sutu şu an baya artturdım.kendı sutum azaldı mecbur takvıye yapıyom.uzun zmn emzrmek ısterdım ama nasıp ışte..
Ben olesine verdim yoksa peynir yoğurt epey yiyor beni de emiyor boşuna boşuna vermicem madem sindirim sorunu olabilirmiş riske atmayalım

niye gitmicekmissin sut almaya ya ay su an sinir oldum. ben cok sinir olurum yerim kendi kendimi mutlaka derim bisey o yuzden.
bence sen gittigini soyleme gitmeyecegim de.
gittigini gorurse de anlar artik salak degil. kurnaz saniyo kendini herhalde.
vallahi alma sut bi daha ona ya ay ben sinir oldum

ne hastalıkmış arkadaş ıkı haftadır ıkımız bırden. deneyımsız olmakda kotü ıkı kez hastaneye gıttık. dünya ılac. kızım bıraz ıyı ama ben ııyılesemedım.
tecrubesizlik iste. ben ikinci grip olusunda gitmedim doktora. zamanla ogrenicez..

kizlar inek sutunun neden 1 yasa kadar verilmemesi gerektigine dair burda detaylica bir yazi var. bazi doktorlar tam tersini savunsa da ben kesinlikle verilmemesi taraftariyim. eskiden bile derlerdi cok sut icmek kansizlik yapar. kabiz yaptigi vs zaten kesin. ben bile cok icsem mahvediyo beni.
yararlari da ayri tabiiki ama zamani gelince ve yeterli miktarda veririm..

http://kadin.haber3.com/neden-ilk-1-yil-bebeklere-inek-sutu-verilmez-105y.htm

benımkının kanı ıyı cıktı et yemesı ıse yaradı ama hastalık mahvettı 15 gundur yemıyor. sadece emıyor.

Bu bebelerin hepsi bir çeşit yaa.Benimki püskürtmüyor da kendi kendini öğürtüyor duruyordu bazen kusuyordu bile.Ben tepki verdikçe artırdı bu durumu.Sonra nette okudum görmezlikten gelin hiç tepki vermeyin diyordu.Öyle yaptım zor tuttum kendimi.Bikaç kere kustu yine üstbaş mahvoldu .hiç kılımı bile kıpırdatmadım dönüp bakmadım hemen.Sonra bi baktım azalttı gitgide.Şimdi nadiren yapıyor.Bilmiyorum sizde işe yararım ama sana bi fikir olur belki diye yazdım.

Ben kollarını iki yana açıp bacaklarımla tutuyorum artık eskisi kadar dönmüyor, sanırım anladı dönemeyeceğini

Gunaydin herkese:) mery60 uyku egitimini ne yaptin? Gece nasil gecti? Biz eve doneli biraz daha sık uyaniyor ama eskisinden iyi
Devam ediyoruz. Dün gece biraz fazla uyandı ama aynen devam ettim. Bakalım bu gece Nasıl olacak. Eskisine göre Allah'a şükür elbette iyi, bizim için büyük başarı dimi :)

Püskürttükten sonra gülüyor mu peki yada siz ilk başlarda güldünüz mü?
Eğer öyleyse şuan kesin ve kararlı bir şekilde Hayır demek gerekiormuş. 10 aydan sonra bu tür komutları anlsrmış minikler. İnşallah düzelir en kısa zamanda

ne guzel daha yapmiyo demek senin bebisin. ben neler denemedimki gormezden geldim hayir dedim vs hic bi ise yaramiyor. her yemekte mutlaka puskurtuyor.
hani doyuyor zorla veriyorum bilmeden de ondan mi yapiyor desem daha ikinci kasikta puskurtulur mi ac oldugu halde. napicam bilmiyorum..

evet bazen guluyor bazen gayet normalmis gibi hoc bisey olmamis gibi yapiyor.
daha cok kucukken tukurugunu puskurtuyodu bi ara tabii komik geliyodu herkese. ama daha 4 aylikti ek gida bile almiyodu.
bunu yemekte yapmayi nasil kesfetti bilmiyorum ama ben kesinlikle gulmuyorum babasi da gulmuyor. etrafta baska biri varsa guluyor tabiiki ona da ayri uyuz oluyorum gulmeyin diye uyariyorum.

hic gormemezlikten de geldim sert bi ses tonuyla hayir da dedim. hatta bazen sinirlerime hakim olamayip bi iki kez bagirdim bile istemeden. hic biri ise yaramadi. mutlaka puskurtuyor napicam bilmiyorum yemek vakti geldikce korku aliyo beni geriliyorum resmen..

sutden yogurtdan sogudum napayimmm yaa
yolda , bi komsuda gorse hemen sut diyor kadin, hani boyle dolas isareti olur ya gozlerde mevazi karikatur fln, kadin beni gorunce inek memeleri fln canlaniyor ehrhalde gozunde, yada boyle sut $elalesi gibi bisey

valla kendimle berbaer dort kisye getircem bugun ama ona yarin gidelim dedim,yarinda gitmiyom diycem

vallla o maddelere teker teker cevabim var ama bosverr ne sen ne ben ikna olmayiz bu sut konusunda
herkes kendi bildigini yapsin bebeleree :)

dayanamadim yazicam azcukkk :))))

kullandim sut bu ,resim asagida çikdi galiba , renforce vit d ,yani d vit çogaltilmis içinde, ben de damlasini veriyorum d vit in

kansizlik olamaz her gun et yumurta veriyorum( ( sadece sut versem kansizlik olurdu hakli bu konuda ama ben etini eksik etmiyorum )

anne sutum verebildigim kadariyla veriyorum zaten yetmediginde buna basvuruyorum

az once tarttdim ,750 gr almis gorunuyor 3 haftada ..

bugune kadar hiç kabzilik sorunumuz olmadi, hala gunde en az uç kere kaka yapiyor

bagirsak sorunu vs olsa belli eder aglar vs illaki bisey olur çocuga,kii bagirsak da sorun olunca ne kaaka ne gaz çikmiyor,yada ishal olur ne bileyim belli eder, kanama olabilir mesela kakada gorunen

alerji zaten yok

bence bu yazi butun gun sutle beslenen çocuk için daha uygun, yanina ek besinini meyvasini etini sebzesini vs yiyen bi çocukda o eksiklikler neden olsun ..

potasyum vs fazlaligi nasil bisey ne demek o konu hakkinda bilgim yok maalesef :)

kizim inek sutiuyle buyudu, ve inanin okulunda da kuran kursundada hocanin ogretmenin gozdesin zeka problemi , ogrenme guçlugu vs kesinlikle yok,su an fr tr yazip konusuyor,, arapçayida yazip okuyor konusma dersi verilse onuda yapar eminim :)
ama biberon almayip sut içmeyen oglum ablasina gore daha zor ogeniyor , zeka sorunu oldugunu sanmiyorum ama iki fazla ugra$mak lazim onun ogrenmesi için,2 yasindan sonra içti inek sutunu , oncesinde gram koymadi azgina biberon almadi

$imdi ben bunlari niye yazdim :) sizi ikna etmek için deil kesinlikle,az oncede dedigim gibi herkes ne istiyorsa verir çocuguna , dr da dahil kimse karisamaz buna, dr a he hee dersin gelir evine caniyin istedigini yaparsin sonuçta :)

o sutle ilgili yazilar sanki ben çocugumu zehirliyorum imaji yaratiyor,okurken ben bile oyle dunsuyorum bi kaç saniyeligine :) , saedece bu tzei çurutmek istedim, ben kendimi anlatiyimda siz ister inanin ister inanmayin caniniz saolsun :)
sut buzagilar içinmi$ ama sut tozundan yapilan mama,yogurt , peynir vs sut urununde hiç bi sorun yok diyolarn ben buna guluyorum sadece:)

Eklentiler

• lait-10-vitamines-candia_5093511_3176571983008.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 50
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…