Ben yoğurt veriyorum. Uyanınca da su veriyorumOnu dicektim sadece bi kere emzirsem yeterli olur herhalde ötekileri sol e böyle idare edip uyutmam lazım. Emzirmwyen anneler uyumadan önce MamA mi veriyosunuz?
Yaaa Tuna da yapıyor yalandan öğürme gözüme baka baka. Bi ara çok fazla vermişim ben yemeğini , lise kuma büyük gelmiş bir iki kez Boğaz'ına kaçtı o Zaman böyle ilgi gösterince şimdi de ondan yapıyor kesin. Çünkü dört aylıkken falan da yalandan öksürüyorduBu bebelerin hepsi bir çeşit yaa.Benimki püskürtmüyor da kendi kendini öğürtüyor duruyordu bazen kusuyordu bile.Ben tepki verdikçe artırdı bu durumu.Sonra nette okudum görmezlikten gelin hiç tepki vermeyin diyordu.Öyle yaptım zor tuttum kendimi.Bikaç kere kustu yine üstbaş mahvoldu .hiç kılımı bile kıpırdatmadım dönüp bakmadım hemen.Sonra bi baktım azalttı gitgide.Şimdi nadiren yapıyor.Bilmiyorum sizde işe yararım ama sana bi fikir olur belki diye yazdım.
Canımm bunların aynısını benim doktor da dedi, sütü 2-3 yaşa kadar unut dedi hayta gereksiz ve zararlıymış onun yetine yoğurt ve anne sütü yeterli diyor..kizlar inek sutunun neden 1 yasa kadar verilmemesi gerektigine dair burda detaylica bir yazi var. bazi doktorlar tam tersini savunsa da ben kesinlikle verilmemesi taraftariyim. eskiden bile derlerdi cok sut icmek kansizlik yapar. kabiz yaptigi vs zaten kesin. ben bile cok icsem mahvediyo beni.
yararlari da ayri tabiiki ama zamani gelince ve yeterli miktarda veririm..
http://kadin.haber3.com/neden-ilk-1-yil-bebeklere-inek-sutu-verilmez-105y.htm
Kaşık dışında farklı şekilde versen? Yani kaşık gerektirecek şeyler değil de kendi kendine yiyebileceği şeyler? Bir süre kaşığı unutur sonra özler..bir de kendi başına yemek hoşuna giderne guzel daha yapmiyo demek senin bebisin. ben neler denemedimki gormezden geldim hayir dedim vs hic bi ise yaramiyor. her yemekte mutlaka puskurtuyor.
hani doyuyor zorla veriyorum bilmeden de ondan mi yapiyor desem daha ikinci kasikta puskurtulur mi ac oldugu halde. napicam bilmiyorum..
Şimdi yere yatıyor ya iki yana kollarını açıyor ya bende oturuyorum ayaklarımı kollarına koyuyorum V gibi oturuyorum ben ota T gibi yatıyor. V T nin üstünde, anlatabildim mi :))Kız Nasıl yapıyosun onu anlamadımki ben.işe yarıyorsa denicem bende ama azıcık ayrıntı ver :)
Canımı sakin ol, ( diyene bak :) )biraz once ufak capta bi sinir krizi gecirdim sanirim.
sabah sadece kahvalti etri oglen uykudan once emdi ki artik sutum onu doyurmuyor sifa niyetine emiyor.
4te uyandi ve ac biliyorum. yani kahvaltidan bu yana ac olmaz mi bi bebek. istahla yesin diye bugun yogurt vermiyim dedim. en sevdigi meyve puresini yaptim kendi yaptigim biskuviden ekledim tadi da mis gibi oldu.
iki kasik aldi bir puskurttu onun da benimde ustum basim mahvoldu. oglen kakasi sirtina bulasmisti cok yapinca alip yikadim ustunu basini degistirdim mis gibi yine mahvoldu. her zaman zaten ustunu degistirmeye cok korkuyorum kolu cikiyor diye. bi de durmuyor zirt pirt donuyor.
bi de ustune puskurtunce her tarafi mahvetmesini gectim yemegi reddetmesine canim sikildi acaip sinirlerim bosaldi firlattim kasigi yere yemezsen yeme dedim ya acliktan olmezsin sonucta yeme dedim ya. yemin ediyorum aglayana kadar bu aksam yemek vermiycem ona.
tukendim yoruldum cinnet geldi kac haftadoe agzina bi lokma sokucam diye yapmadigim sey kalmadi. ben sinir krizi gecirirken o da bana guluyodu ne bilsin yavrum annenin ne hissettigini. pisman oluyorum boyle davrandigima cok uzuluylrum ama yemin ediyorum elimde degil..
Napiyonuz böyle.konuşmanın başını bulamadım da naptığınızı anlamadım.Şimdi yere yatıyor ya iki yana kollarını açıyor ya bende oturuyorum ayaklarımı kollarına koyuyorum V gibi oturuyorum ben ota T gibi yatıyor. V T nin üstünde, anlatabildim mi :))
bez değiştirirken kuduruyorlar kaçıyorlar ya onu önleme çalışmaları :))Napiyonuz böyle.konuşmanın başını bulamadım da naptığınızı anlamadım.
Kızlaaaar tunaya ıspanaklı gözleme yaptım
bez değiştirirken kuduruyorlar kaçıyorlar ya onu önleme çalışmaları :))
Tuna da saati sobayı ve lambayı öğrendi, her gördüğüne lambayı gösteriyor :)Benim ki annemden çakk hareketi öğrenmiş.annemi görünce direk elini kaldiriyor
Sobadan endiseleniyordun.nasıl öğrettin.Tuna da saati sobayı ve lambayı öğrendi, her gördüğüne lambayı gösteriyor :)
Maasallah.biberondakide ayran mi.yarasın tunaya.Ispanaklı gözleme keyfisi :))
Canim Dila da oyle, bazen kasigi firlatiyorum bazen de kizi firlatasim geliyor ac geziyor butun gun 3 ay bitti ek gidada dogru duzgun bisi yedigini gormedim. Yogurdu agzina surmuyor corbayi iki kasik aliyor kati gidalari aninda tukuruyor ya sabir diyorumbiraz once ufak capta bi sinir krizi gecirdim sanirim.
sabah sadece kahvalti etri oglen uykudan once emdi ki artik sutum onu doyurmuyor sifa niyetine emiyor.
4te uyandi ve ac biliyorum. yani kahvaltidan bu yana ac olmaz mi bi bebek. istahla yesin diye bugun yogurt vermiyim dedim. en sevdigi meyve puresini yaptim kendi yaptigim biskuviden ekledim tadi da mis gibi oldu.
iki kasik aldi bir puskurttu onun da benimde ustum basim mahvoldu. oglen kakasi sirtina bulasmisti cok yapinca alip yikadim ustunu basini degistirdim mis gibi yine mahvoldu. her zaman zaten ustunu degistirmeye cok korkuyorum kolu cikiyor diye. bi de durmuyor zirt pirt donuyor.
bi de ustune puskurtunce her tarafi mahvetmesini gectim yemegi reddetmesine canim sikildi acaip sinirlerim bosaldi firlattim kasigi yere yemezsen yeme dedim ya acliktan olmezsin sonucta yeme dedim ya. yemin ediyorum aglayana kadar bu aksam yemek vermiycem ona.
tukendim yoruldum cinnet geldi kac haftadoe agzina bi lokma sokucam diye yapmadigim sey kalmadi. ben sinir krizi gecirirken o da bana guluyodu ne bilsin yavrum annenin ne hissettigini. pisman oluyorum boyle davrandigima cok uzuluylrum ama yemin ediyorum elimde degil..
Tam öğrenmedi sadece gösteriyor, gözümüz hep üstünde. Hatta bi gün tam parmağını uzatıyordu öyle bi hayır dedim ki ödü koptu çocuğun, ama çok korkmuştumSobadan endiseleniyordun.nasıl öğrettin.
Ayran :) tam dinlenme tesisi menüsü :))Maasallah.biberondakide ayran mi.yarasın tunaya.
Çok güzel yazmışsın Can'ım.. Vakit ayırıp bilgilerini paylaştığın için çok teşekkürler çok değerli bilgiler benim için kayınvalideme de okudum Çünkü sürekli bana "ben de çocuklarımı inek sütüyle büyüttüm bişi olmaz ver diyip duruyor"Canım bende senin gibi dayanamadım bildiğim iki üç bişeyi yazmak istiyorum.En başta fikrimi söyleyeyim 1 yaşından önce inek sütünü ben de vermem yakınlarıma da verdirtmem.
Kansızlık olamaz hergün et yumurta veriyorum demişsin ya.Çok kesin bi cümle kullanmışsın.En canlı örneği benim.Babam doktor ve annemi sürekli uyarmasına rağmen annem çok inek sütü vermiş bana 1 yaşından önce.Sütüm azaldı diye hemde.Bir de çevrenin etkisi tabi biz yıllardır böyle büyüttük hepsinin maşallahı var diye diye.Tabi verdikçe daha da azalmış sütü.Bu arada et yumurta düzenli yiyormuşum.Sonra çok sık hastalanmaya başlamışım,özellikle solunum yolları hastalıkları.Ve daha sonra da Demir eksikliği anemisi baş göstermiş tabi.31 yaşındayım bunca yıl Demir eksikliği ile uğraştım durdum.Almadığım içmediğim ilaç kalmadı.Herkeste aynı olacak diye bişey yok ama inek sütünde bu risk var.
Kilo alımının güzel olması da beklenen bişey zaten inek sütü alan bebeklerde.Belki ben de versem şimdi bizimkine aldığının 2-3 katı daha fazla kilo alır.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz kilo almayacak çocuğa 3 öğün mamayı dayasan da almaz.
Barsaklarda kanama,kabızlık,alerji görülme ihtimali olan şeyler.%100 görülecek diye bi kaide yok.Ayrıca küçük bebeklerde barsak kanamalarını farketmen çok zor.Mikro düzeyde kanıyor çünkü.Doktorlar anemi varsa eğer düşünüyorlar genelde bu ihtimali.Tabi anemi yapana kadar baya kanamış oluyor orası da ayrı bir konu.( muhtemelen benim bebekliğim de böyle oldu)
Potasyum dediğin şeyin 1 ampulu Adamı öldürür.Hatta anestezi doktorları falan intihar ediyor ya işte çoğu kendine potasyum vererek ölüyor.Ama inek sütündeki oran böyle yüksek değil tabi.Ancak potasyum böbrek yükünü oldukça artıran birşey.yani böbreği yoruyor boşyere.
Bir de Kızınla oğlunu kıyaslamışsın ya öğrenme açısından.Şöyle düşün belki inek sütünü 1 yaştan önce hiç almasaydı daha da zeki akıllı olacaktı.Zaten zeka tek bir faktöre bağlı bişey değil.Genetik,beslenme,demir eksikliği anemisi,çevresel uyaranlar,sevgi,eğitim gibi birçok faktöre bağlı.
Ben de aynen senin gibi bunları asla seni ikna etmek için yazmadım.Sadece bu yazdıklarının hepsinin bir açıklaması olduğunu bil istedim.
Avrupa da herşey önce mali olarak değerlendiriliyor maalesef sağlık alanında.Bununla ilgili tonlarca yayın var,kendileri de kabul ediyorlar hatta.Kan alma tahlil yaptırmama nedenlerinden biri de bu.Babamın senelerdir yurtdışında hekimlik yapan arkadaşı anlatmıştı uzun uzun.Yani tek sebep aman çoçuklardan boş yere kan almayalım Canlarını yakmayalım ya da zaten çok gerekli birşey değil diye düşündüklerinden değil ne yazıkki.
Sonuçta asla sen çocuğunu zehirliyorsun gibi düşünmene gerek yok.Zehir falan da yok ineksütünde.Kar-zarar oranı var böyle şeylerde.Bir de annenin kendi hisleri önemli bence.Sen Hakan için bi zararı olacağını düşünsen yada hissetsen vermezsin zaten.Sadece bazen çok kesin cümleler kuruyorsun aslında olayın öbür tarafı da var demek istedim.
Bu kadar uzun yazdığım için de herkesten özür diliyorum.
(Oğlanı verdim babaya yemek yapacaktım güya :)) )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?