2015 Şubat Anneleri

O kadar yazıda bunu mu çektin kendine deme
Benim kıza yumurta yediriyorum et de yediriyorum ama haftata bir et hergün yumurta yine de b12 eksik bu neden şimdi ?
Bu arada anne kendi evladı için en iyisini bilir bence içirebilirsin bence alerjisi falan yoksa sorun değil
Zaten sıkıntı yapsa çocuk belli eder bende süte başlıcam artık hiç te kararsız değilim sıkıntı olursa elbet belli olur

yaaa sutu mutu birakindaaa su ant dirençliligini napicaz

bahsedilen ant direnci kazanmi$ bakteri resmen felaket demek
ben su an sadece bundan korkuyorum

ben sana tek bisey diycem
kizim 7 oglum 5.5 yasinda
ogluma gecenlerde kan aldirdim , yani dr yazdi ben çok çabuk yoruluyor dedim diye, 5 yasindaydi o zaman bu ilk kan tahlili oldu FRansa da
kizimada bi hata ettim kbb ci eline dustum kiizm 4 yasindaylen ameliyat edicem diye kan tahlili verdi onu yaptirdik , hepsi bu toplam kan tahlillerinin

ve inan b 12 dedigin deger nedir ne ise yarar bilmiyorum, burda oyle zirt pirt kab tahlili yapilmiyor
o kdr gerekli bisey olsa Avrupada da takip edilip bakilmazmiydi sence , ugrasma bence çocukla, bi daha kanda aldrima hasta olamdgi surece yazik bide onun aciisyla ugrasiyoir

b12 hakkina sana daha detayli bilgi bulmaya çalisicam neden eksik olur vs gibi ..

Nörolojik sorunlar yaratabiliyormuş ve motor becerilerini gerektirebiliyormuş eğer tedavi edilmezse 1 yaşında yapacağı şeyi 2 yaşında yapıyormuş oturma yürüme emekleme vs gecikebiliyormuş

Oyun yapmış onu senin kız.İnşallah giderek azaltır sonra da unutur.Her dönem bişeye takıyorlarmış.Boşver dicem de insanın sinirleri bozuluyordur zaten zar zor yemek yiyorlar onu da püskürtünce.Üst baş ortalık batması da cabası.

biraz once ufak capta bi sinir krizi gecirdim sanirim.
sabah sadece kahvalti etri oglen uykudan once emdi ki artik sutum onu doyurmuyor sifa niyetine emiyor.
4te uyandi ve ac biliyorum. yani kahvaltidan bu yana ac olmaz mi bi bebek. istahla yesin diye bugun yogurt vermiyim dedim. en sevdigi meyve puresini yaptim kendi yaptigim biskuviden ekledim tadi da mis gibi oldu.

iki kasik aldi bir puskurttu onun da benimde ustum basim mahvoldu. oglen kakasi sirtina bulasmisti cok yapinca alip yikadim ustunu basini degistirdim mis gibi yine mahvoldu. her zaman zaten ustunu degistirmeye cok korkuyorum kolu cikiyor diye. bi de durmuyor zirt pirt donuyor.

bi de ustune puskurtunce her tarafi mahvetmesini gectim yemegi reddetmesine canim sikildi acaip sinirlerim bosaldi firlattim kasigi yere yemezsen yeme dedim ya acliktan olmezsin sonucta yeme dedim ya. yemin ediyorum aglayana kadar bu aksam yemek vermiycem ona.

tukendim yoruldum cinnet geldi kac haftadoe agzina bi lokma sokucam diye yapmadigim sey kalmadi. ben sinir krizi gecirirken o da bana guluyodu ne bilsin yavrum annenin ne hissettigini. pisman oluyorum boyle davrandigima cok uzuluylrum ama yemin ediyorum elimde degil..

Canım bende senin gibi dayanamadım bildiğim iki üç bişeyi yazmak istiyorum.En başta fikrimi söyleyeyim 1 yaşından önce inek sütünü ben de vermem yakınlarıma da verdirtmem.

Kansızlık olamaz hergün et yumurta veriyorum demişsin ya.Çok kesin bi cümle kullanmışsın.En canlı örneği benim.Babam doktor ve annemi sürekli uyarmasına rağmen annem çok inek sütü vermiş bana 1 yaşından önce.Sütüm azaldı diye hemde.Bir de çevrenin etkisi tabi biz yıllardır böyle büyüttük hepsinin maşallahı var diye diye.Tabi verdikçe daha da azalmış sütü.Bu arada et yumurta düzenli yiyormuşum.Sonra çok sık hastalanmaya başlamışım,özellikle solunum yolları hastalıkları.Ve daha sonra da Demir eksikliği anemisi baş göstermiş tabi.31 yaşındayım bunca yıl Demir eksikliği ile uğraştım durdum.Almadığım içmediğim ilaç kalmadı.Herkeste aynı olacak diye bişey yok ama inek sütünde bu risk var.

Kilo alımının güzel olması da beklenen bişey zaten inek sütü alan bebeklerde.Belki ben de versem şimdi bizimkine aldığının 2-3 katı daha fazla kilo alır.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz kilo almayacak çocuğa 3 öğün mamayı dayasan da almaz.

Barsaklarda kanama,kabızlık,alerji görülme ihtimali olan şeyler.%100 görülecek diye bi kaide yok.Ayrıca küçük bebeklerde barsak kanamalarını farketmen çok zor.Mikro düzeyde kanıyor çünkü.Doktorlar anemi varsa eğer düşünüyorlar genelde bu ihtimali.Tabi anemi yapana kadar baya kanamış oluyor orası da ayrı bir konu.( muhtemelen benim bebekliğim de böyle oldu)

Potasyum dediğin şeyin 1 ampulu Adamı öldürür.Hatta anestezi doktorları falan intihar ediyor ya işte çoğu kendine potasyum vererek ölüyor.Ama inek sütündeki oran böyle yüksek değil tabi.Ancak potasyum böbrek yükünü oldukça artıran birşey.yani böbreği yoruyor boşyere.

Bir de Kızınla oğlunu kıyaslamışsın ya öğrenme açısından.Şöyle düşün belki inek sütünü 1 yaştan önce hiç almasaydı daha da zeki akıllı olacaktı.Zaten zeka tek bir faktöre bağlı bişey değil.Genetik,beslenme,demir eksikliği anemisi,çevresel uyaranlar,sevgi,eğitim gibi birçok faktöre bağlı.

Ben de aynen senin gibi bunları asla seni ikna etmek için yazmadım.Sadece bu yazdıklarının hepsinin bir açıklaması olduğunu bil istedim.

Avrupa da herşey önce mali olarak değerlendiriliyor maalesef sağlık alanında.Bununla ilgili tonlarca yayın var,kendileri de kabul ediyorlar hatta.Kan alma tahlil yaptırmama nedenlerinden biri de bu.Babamın senelerdir yurtdışında hekimlik yapan arkadaşı anlatmıştı uzun uzun.Yani tek sebep aman çoçuklardan boş yere kan almayalım Canlarını yakmayalım ya da zaten çok gerekli birşey değil diye düşündüklerinden değil ne yazıkki.

Sonuçta asla sen çocuğunu zehirliyorsun gibi düşünmene gerek yok.Zehir falan da yok ineksütünde.Kar-zarar oranı var böyle şeylerde.Bir de annenin kendi hisleri önemli bence.Sen Hakan için bi zararı olacağını düşünsen yada hissetsen vermezsin zaten.Sadece bazen çok kesin cümleler kuruyorsun aslında olayın öbür tarafı da var demek istedim.

Bu kadar uzun yazdığım için de herkesten özür diliyorum.

(Oğlanı verdim babaya yemek yapacaktım güya :)) )

vallla o maddelere teker teker cevabim var ama bosverr ne sen ne ben ikna olmayiz bu sut konusunda
herkes kendi bildigini yapsin bebeleree :)
canim evet sut konusunda birbirimizi ikna edemeyiz :)
etmemize de gerek yok. her anne cocugu icin en iyisini bilir. sadece sen yine de o kadar kesin konusma senin kuzularinda olmadi diye gercekten oyle olmadigi anlamina gelmez cunku ortada bilimsel calismalarla kanitlanmis veriler var. M metismis uzunca anlatmis zaten.

ama su bi gercekki inek sutune bende bayilirim :)) hatta biraz once ictim bi bardak sicak sicak :)

Öbür diste çıkana kadar boşuna yıpratma kendini.bazı bebekler etkileniyor ister istemez.bi gün yiyor bi gün ağzını bile açmıyor.bu surec geçici.keyfi yerinde ya ona bak.zor biliyorum ama geçecek inşaallah.Yakinda gelir o da.

Kızlar naptiniz yav.yazıları görünce gözlerim portledi

bu ne kadar zor biseymis senin bi de uc cocugun var. ben anne olabilecek biri mi degildim anlamiyorumki

Benimki de annem babam geleli huy değiştirdi.bana yapıştı.emer uyur bırakır kalkardim.bırakmıyor emmeyi.ya da hemen geri uyanıyor yanından gidersem.kucaklarında çok az duruyor.hemen beni istiyor.iyicene suyunu çıkarttı.derin uyuyamadigi icin huysuz.bi ağız tadıyla oturtturmadi beni annemle babamla.kıskandı mi nedir

bu ne kadar zor biseymis senin bi de uc cocugun var. ben anne olabilecek biri mi degildim anlamiyorumki
Yok gayet güzel annesin.biraz daha tahammül citani yuksetmeye ve biraz daha tecrübeye ihtiyacın var o kadar.ben ortanca da yemeyince bogure bogure ağladığını bilirim sinirden,10 tane bezelye yedi diye mutfakta halay cektigimi depersantilin altında hep diye.sonuçta açlıktan ölmedi.biraz minyon kaldı en fazla.persantili 4 yasında alt sınırdan yakaladı.bu da zayıf ama persantili içinde.zorlamiyorum.puskurtuyordu.hayır dedim.anlamâdi.canın istemiyor anlaşıldı dedim.kaldirdim her seferinde.artık yapmıyor.yemek istemezse -anlarsın zaten- AC olsa bile vermiyorum.

Ben kesinlikle sana katılıyorum canım ben tüm kahvaltılarını sütle hazırlıyorum içse biberonla verecem de biberona alışamadı bir türlü annem bana 8. Aydan sonra günde 2 defa yani sabah akşam büyük biberonla süt vermiş çokta severmişim bu güne kadar hiç kansızlığım olmadı şükür eti de çok sever yerim başka bi sağlık sorunum da olmadı yani ben de berata sulandırmadan veriyorum kahvaltıda 1 çay bardağı kadar

Alakasız alıntı oldu canım ama hakanın kolu nasıl oldu geçti mi

Sabahlayin yumurta hasladim beyaziyla verdim alerji yapmıyorsa bir sorun teşkil eder mi acaba bugün birazcık muzlu sütten de verdim yani ineksutunu dolaylı yoldan almış oldu ne diyosunuz
Ben ikisini de veriyorum artık. Yumurta betazını çeyrek kadar sütü de pastörize ve meyveli muhallebi şeklinde. Bi sorun olmadı.

bence kesin kiskandi :)
bu bebekleri anlamak cidden zor. biri gelince gercekten huylari degisiyor.
ailenle bi tadini cikarak oturamadin ya ben uzuldum vallahi tahmin edebiliyorum hissettigini

Tuna da bi ara öyleydi hayır hayır diye diye alıştırdım, elimi de ağzının önüne tutuyordum filan unuttu öylece. Şimdi de kusma rolü yapıyor yalandan öğürüyor. Çok oyuncu bi çocuğum var yav

Dün akşam da ben sinir krizi geçirdim aynı şekilde canım sabah kahvaltısından sonra hiçbişey yemedi ve akşam 7 gibi yemek yedirmeye çalışırken elini kaşığa atıyor kaşıkta ne varsa etrafa saçılıyor tam ağzına yaklaştığında elini bi vuruyor tam 3 defa bu şekilde yaptı artık bağırdım ve koltuk altından tutup geriye doğru oturttum biraz sert bir şekilde çok ağladı yavrum gözyaşları aktı çok pişman oldum bağırdığıma asla bağırmazdım ben ama kendimi tanıyamadım artık sabır kalmıyor bazen sabahtan akşam 7 ye kadar nasıl acıkmaz bir bebek artık yemek yemek fobi oldu beratta zaten hep iştahsız hep zorla yediriyorum inşAllah geçicidir daha dişleri de çıkmadı boncuğumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…