- 12 Ocak 2014
- 4.138
- 3.440
- 448
Bana kullanınca yorum yazarmısın canım. İkinci bebek olunca almak istiyorum.Bu yazını okumadan 5 dk önce netten sipariş verdim:) momfort baby ,, inş memnun kalırım pişman olmam :)
Ben ballı yada pekmezli süt veriyorumOnu dicektim sadece bi kere emzirsem yeterli olur herhalde ötekileri sol e böyle idare edip uyutmam lazım. Emzirmwyen anneler uyumadan önce MamA mi veriyosunuz?
O ne demek ya?yaaa sutu mutu birakindaaa su ant dirençliligini napicaz
bahsedilen ant direnci kazanmi$ bakteri resmen felaket demek
ben su an sadece bundan korkuyorum
Bizdede ağzına koyduğum lokmayı eline alıyo eviriyo çeviriyo saçına gözüne buluyo sonra ağzına geri koyuyo. Herşeyi eline verdim diyem böyle oldu bilmem ki. Yazın problem dğildide şimdi yıkamak zor oluyo. Benim evde kullandığım kıyafwtler ayrı. Hep lekeliler ama napayım heryerini batırarak yiyoOyun yapmış onu senin kız.İnşallah giderek azaltır sonra da unutur.Her dönem bişeye takıyorlarmış.Boşver dicem de insanın sinirleri bozuluyordur zaten zar zor yemek yiyorlar onu da püskürtünce.Üst baş ortalık batması da cabası.
Diş çıkarma döneminde öyle yaptı canım benim oğlumda. Reddettimi ? Aldım önünden ben yedim hiiiç tınlamadım. Yemekten tiksindirmemek için ısrar etmedim. Şimdi dişimiz çıktı eski iştah geri döndü. Günde iki öğün yiyordu bi kahvaltı bi akşam yemeği. Azar azar oda. Sıkma canını aç olsa yer. Otur iştahla ye karşısında. Seni örnek alır odabiraz once ufak capta bi sinir krizi gecirdim sanirim.
sabah sadece kahvalti etri oglen uykudan once emdi ki artik sutum onu doyurmuyor sifa niyetine emiyor.
4te uyandi ve ac biliyorum. yani kahvaltidan bu yana ac olmaz mi bi bebek. istahla yesin diye bugun yogurt vermiyim dedim. en sevdigi meyve puresini yaptim kendi yaptigim biskuviden ekledim tadi da mis gibi oldu.
iki kasik aldi bir puskurttu onun da benimde ustum basim mahvoldu. oglen kakasi sirtina bulasmisti cok yapinca alip yikadim ustunu basini degistirdim mis gibi yine mahvoldu. her zaman zaten ustunu degistirmeye cok korkuyorum kolu cikiyor diye. bi de durmuyor zirt pirt donuyor.
bi de ustune puskurtunce her tarafi mahvetmesini gectim yemegi reddetmesine canim sikildi acaip sinirlerim bosaldi firlattim kasigi yere yemezsen yeme dedim ya acliktan olmezsin sonucta yeme dedim ya. yemin ediyorum aglayana kadar bu aksam yemek vermiycem ona.
tukendim yoruldum cinnet geldi kac haftadoe agzina bi lokma sokucam diye yapmadigim sey kalmadi. ben sinir krizi gecirirken o da bana guluyodu ne bilsin yavrum annenin ne hissettigini. pisman oluyorum boyle davrandigima cok uzuluylrum ama yemin ediyorum elimde degil..
Bilemedimki şimdi.Benim oğlan biberon nedir bilmiyor.İçmeyi de bilmez yani.Biberon konusunda senden daha tecrübesizim.emziriyorum ustune yemek yiyor ustune yine emziryorum
uzerine biberon verince aliyor ,bunlar 1-2 saaat içinde oluyor tabi
o kadar emzirmenin uzerine 200 ml içti bugun, ben bu çocuk memeden ne çekiyor anlamadimki
ve o biberonu içmezse keisnlikle uyumuyor
biberonu içince yatagina koyyorum kuzu gibi yatip uyyor, çok denedim uyutamadim biberonsuz, bende aç oldugu için oyle yapiyor diye karar verdim artik
aliskanlik olsa 20-30 içer 200 ml içermiki
ben biberon konusunda tecrubesizim bu yasta ne içerler bilmiyorum
kizim bakicidaydi bu ayda, oglanda biberon almadi
bu benim ilk gibi yani :)) biberon tutmasini bile bunda ogrendim sayilir
kuzenim dr, yazisini aynen aktariyorum cnmO ne demek ya?
kim biluyor acaba buradaa :)Bilemedimki şimdi.Benim oğlan biberon nedir bilmiyor.İçmeyi de bilmez yani.Biberon konusunda senden daha tecrübesizim.
Suluğunu tutuyo o plastik çünkü ama biberonu tutamıyo onlar cam. Ağır geliyo sanırımbu arada biberonu kendi tutan varmi ?yani bebegi tutan varmi :)
E nolcak peki ??kuzenim dr, yazisini aynen aktariyorum cnm
haberlerde gazetelerde son gunlerde çikan haberlerin ozeti
antibiyotik direnci bütün toplumu ilgilendirir , kabaca ; toplumda bulunan bütün bakteriler zamanla antibiyotiğe yüksek derecede dirençli hale geldiğinde bu durum herkes için risk arzedecek
çin de bulmu$lar hiç bir antibiyotugee cevap vermeyen bakteriyi, o hastalik yaptimi yapacak hiçbisey yok ilaçlar ise yaramayaack ..
resmen ABD korku filmleri gibi yaa
el kadar bebelerle ba$edemiyozzzzzBizde öyleyiz canım bez değişimi hele kıyafet değişimi çile yani. Her seferinde yatırıyorum her seferinde. Kızsam konuşsam hiiiç fayda etmiyo. En sonunda bağırmaya başlıyo. Ağlaya ağlaya bitiyo sonu. Hızlıda yapmaya çalışıyorum ama olmuyo
ben artik karar verdim yedirmiycem acliktan aglamadikca. bi de boyle deneyelim bakalim. sende dene.Dün akşam da ben sinir krizi geçirdim aynı şekilde canım sabah kahvaltısından sonra hiçbişey yemedi ve akşam 7 gibi yemek yedirmeye çalışırken elini kaşığa atıyor kaşıkta ne varsa etrafa saçılıyor tam ağzına yaklaştığında elini bi vuruyor tam 3 defa bu şekilde yaptı artık bağırdım ve koltuk altından tutup geriye doğru oturttum biraz sert bir şekilde çok ağladı yavrum gözyaşları aktı çok pişman oldum bağırdığıma asla bağırmazdım ben ama kendimi tanıyamadım artık sabır kalmıyor bazen sabahtan akşam 7 ye kadar nasıl acıkmaz bir bebek artık yemek yemek fobi oldu beratta zaten hep iştahsız hep zorla yediriyorum inşAllah geçicidir daha dişleri de çıkmadı boncuğumun
dua edecez o bakterilere yakalanmayalim diye bide bi an once gerekli ilaci bulsunlar diye, baska yapacak bisey pek yok maalesefE nolcak peki ??
rica ederim canim.Canımm bunların aynısını benim doktor da dedi, sütü 2-3 yaşa kadar unut dedi hayta gereksiz ve zararlıymış onun yetine yoğurt ve anne sütü yeterli diyor..
Paylaşımın için teşekkürler güzel bir yazı :)
he canim banami dedinn sekerim :)rica ederim canim.
peynir ve sutte durum farkli oluyor mayalandigi icinMaRaL_ o konuda mantiksiz diyordu sut verilmiyosa neden yogurt verilebiliyo diye. onunla ilgili de bi bilimsel aciklama var da bulamadim simdi bulunca yazicam.
canim onu da deniyorum gecen omlet yaptim eline verdim once icgudusel olarak zaten agzina sokuyo yiyo tadini alinca puskurtuyo. bu aralar en sevdigi seyleri bile reddediyor. kasik mamasina bayilirdi onu bile istemiyor. emiyor allahtan da iki gram sut iniyor midesine en azindan. azicik sutum ne kadar doyurursa..Kaşık dışında farklı şekilde versen? Yani kaşık gerektirecek şeyler değil de kendi kendine yiyebileceği şeyler? Bir süre kaşığı unutur sonra özler..bir de kendi başına yemek hoşuna gider
alisicaz di mi ya.. kendimden nefret ediyorum boyle anlarda. dert ettigim sinirlendigim seye bak diyorum. evladim var yanimda saglikli yemiyor diye sinir krizi geciriyorum. ama insanin gercekten elinde degil. ustuste hersey gelince evliya olsa dayanamaz ya.Canımı sakin ol, ( diyene bak :) )
İnsan gerçekten zor dayanıyor böyle şeylere zaten yorgunsun üst başdeğiştirmwk falan kolay değilhakkaten. Ben uyanınca bi yemeği zor giydiriyorum, üstüne her yer batıyor. En kötüsü yememesi tabi, bide öyle dene bakalım dediğin gibi açlıktan ölmez ya.sinirlendiğine üzülme, kızma kendine, Zaman'la alışıcaz anneliğe, zorluğa, sabıra..
tarifini versene canim degisik seylere ihtiyacim var. peynirli de olur herhalde.Kızlaaaar tunaya ıspanaklı gözleme yaptım
bez değiştirirken kuduruyorlar kaçıyorlar ya onu önleme çalışmaları :))
allah bize sabir versin baska ne denirki.Canim Dila da oyle, bazen kasigi firlatiyorum bazen de kizi firlatasim geliyor ac geziyor butun gun 3 ay bitti ek gidada dogru duzgun bisi yedigini gormedim. Yogurdu agzina surmuyor corbayi iki kasik aliyor kati gidalari aninda tukuruyor ya sabir diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?