2015 Şubat Anneleri

Gerçekten yaa şimdi bi lokma daha fazla yesinler diye neler yapıyoruz ama obezite sıklığı çığ gibi büyüyor.Benim çevremde de aynı.Hatta deli gibi obezite ameliyatı yapılıyor Türkiye'de.Dünyanın da 1 numaralı sağlık sorunu.
Belki iştahının arttığı bi dönemdedir kızın,hep böyle gitmez.Yine de dikkatli olmak lazım tabi.Maşallah sana ne güzel çocuklarının herşeyleriyle ayrıntılı ilgileniyorsun.

elimden geleni yapiyorum cnm onlar için, butun haytim onlara endeksli sabah aksam gece geunduz iyimi kotumu bilmiyorum gerçi de :)

ya kizima bakdim oyle oda gayet rahat i$tahlica guzel guzel yedii kaklkdi
ben ne oyunlar dokdum o kuçukken yesin diye
simdi ne edem napam
çevremdeki çocuklarin anneleri mideleri genisledi diyor çcouklarindan için
benimkide oyle oldu galiba

Kız MaRaL_ bu arada sen dediydin ya 1 haftaya yürür diye bende yok cnm 1 aya ancak yürür demiştim.Sen haklı çıktın,bizimki 2 gündür baya baya yürüyor.tabi ben Pert oluyorum peşinde dolanmaktan o ayrı.

nasil yaniiii yuruyormu 9 ay bitmemis çocukk
maa$allah canim bin kere milyon kereee herkese soylemeeeee
onumuzdeki aya dersin yuruyor diye

tecrube konu$uyor dermisimmmm $aka $akkkaaa :))))))

bu arada bu topigin ilk yuruyeni unvaninida aldinizzz size bi madalya fln lazim ama nasil takicaz bilmiyorumki sanal sanallll

nasil yaniiii yuruyormu 9 ay bitmemis çocukk
maa$allah canim bin kere milyon kereee herkese soylemeeeee
onumuzdeki aya dersin yuruyor diye

tecrube konu$uyor dermisimmmm $aka $akkkaaa :))))))

Yürüyor cnm baya iyi gidiyor artık adım sayamıyoruz . Hatta odadan çıkıyor artık,kapıyı açmayı öğrenmiş Nasıl öğrendiyse parmaklarını araya sokup eliyle çekiyor azıcık aralık yapıyor kendine oradan çıkıyor.

Bu arada benim ailem de kvler de senin kadar şaşırmadılar bu duruma.e yürüyecek tabi artık diyen bile var yani.Sen böyle deyince ben de Mutlu oluyorum

bu arada biberonu kendi tutan varmi ?yani bebegi tutan varmi :)
Benim kızım 4. Ayda başladık biberona o Zamanlar az destekle kendi tutuyordu şimdi baya kendi içiyor cam olduğu için bazen kaldıramıyor kulpsuz o yüzden dibinde kalıyor :) çok dikmeyi akıl edemiyor daha :) bi şekilde tutunca öyle devam ediyor şekil değiştirmiyor :)

İyi geceler Hatınlar bugün uyku vakti şaştı uyutmaya çalışıyorum hala ama bi enerji var çocuğun üstünde anlamadım gitti

Kızlar ben ki uyku eğitimine ne kadar karşıydım ağlatmamak için.ama baktım gördümki bizim kız sallasamda hönküre hönküre ağlıyor.gece 8 9 defa ağlayarak uyanıyor benim şarteller attı.uyku eğitimi farz oldu.loş odada beşiğine yatırdım eline su dolu biberon verdim.kuranı kerim açtım telden.( kuran dinlerken sakinleşiyor mucize gibi)
Ve oda ne bizim kız gram ağlamadan 20 dk da uyudu.ama gece 5 defa uyandı 2 defa emzirdim sadece diğerlerinde pışpışladım.ki biz çoğu gece aynı yatakta emzirerek uyurduk.ayağımda salladığımda da yarım saat ağlar yorgunluk tan uyurdu.
2.günde aynısı oldu.bugün 3.gün yine hiç ağlamadan uykuya daldı.salak ben. uyumak isteyen çocuğu zorla sallayan salak esra ☺
Tek sorunum şu benim kız çok hareketli uyuyor dönerken yorganı engel olduğu için uyanıyor.uyku tulumu almamıştım.üstünü hiç örtmeden tulumla üşümezmi.evimiz çok sıcak olmuyor.tulum yeterli olurmu sizce ?

İyi geceler Hatınlar bugün uyku vakti şaştı uyutmaya çalışıyorum hala ama bi enerji var çocuğun üstünde anlamadım gitti
İyi geceler Canım... Benim kızımda uyudu birazdan mızıklanır :) ya emzik ya meme ister :) salonda kucağımda uyuyakaldı yatırdım yatağa uyanmadı bakalım şimdilik Nasıl olduysa

Kolum tutulduğundan beri sallamıyorum artık yatır kaldır yöntemi olmasa da yanımda yatağa alarak emzik vererek bacaklarını da bana atarak uyuyor tabi bazen krizler geliyor bu benim için bi nevi uyku eğitim oldu sallama bitti geçen hafta pazar günü başlamıştım buradaki kızlar gibi uyku eğitimi sürecim başlamıştı .. Bu tabi ne kadar iyi ilerisi için bilmiyorum yanımda yatakta uyuması .

Ama kendi kendine uykuya dalıyor bu da bi gelişmedir sanırım.. Ay ne çok yazdım :)

hadi ordan de kaynana naa :) kiskaniyonumu nee
nerde gorulmu$ 8 ayliik çocugun yuruduugu

uyku tulumu al canim, ki$ daha yeni basladi annesi evde sogukmus usumesin yavricak
benim koca danalrda uyku tulumuyla yatiyor, ustlerini hiç ortuk bulzamazsin ne zmn gitsel açikir :))

bizimki cam deil, avent den baskasini almiyorki
avent in cam i varmiki?

Kızlar bu gece çok kötü geçti kaç defa uyandı sayamadim sabah 05:30 da uyandı 2saat mizirfandi şimdi Anca uyudu. Şimdi sanırım çıtayı yükseltmenin zamanı geldi. Sorum şu gece uyandı mizardanarak ve yatağın içinde oturdu yada ayağa kalktı bu durumda napim öylece kendi haline birakayimmi

Normalde ne yapiyorsun ki canim? Emzirmeyeceksen al yatir surekli o kalksin sen yine yatir. Gerci daha kendi kendine kalkip oturamayan bi bebegim oldugundan net bisey soyleyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…