insallah tecrubelendikce bu duygular da silinir gider hafizalardan canim..Bu soruyu bende sık sık kendime soruyorum valla(
ben hayatta sekerli icemem. dedigin gibi yaninda biskuvi ya da kek. bu aksam bebe biskuvisiyle yedim :))sicak sutun yanina biskuvi kek gibi biseyde al kizz ben oyle bayilirim
ay ben seker atardim sute nasil bi haataymi$
buyuk oglumda hamilelik de seker çikinca birakdim sekeri 6 yilidr sekersiz içiyorum çokda severim :)
su an bende içemem , meger sutde zaten laktoz dene seker varmi$ 25 sene nasil sekelri sut içmisim hayret :)ben hayatta sekerli icemem. dedigin gibi yaninda biskuvi ya da kek. bu aksam bebe biskuvisiyle yedim :))
hatta bazen soguk soguk da super oluyo :)
evet sen diyordun hep yemeyen cocuk en Oru diye. bende uyku meselesi daha zor diyordum kendi kendime ama bi sekilde uyuyolar ama bu yemek mevzusu cidden beni mahvediyor.canim ister bir çocuk olsun ister on çocuk olsun, yemeyen çocuk kadar zoru yokdur
sakin kalmaya çalis , açlikdan olmezler inan, buyyunce neler yedigine bakinca gozlerine inanamayaacksin :)
kizima çok agladim ettim ben, benim yemegimi yemezdi bakicininkini yerdi, yemek yapmasini bilmiyorum diye otrurup aglardim
o zamanlar dum tek tek yeniydi butun gun pc onunde yemek eydirmeye çalisirdim, aklina gelen herseyi denerdim
cumartesi gunku içli kofteden 4 tane yedi salatasi ayyraniyla beraber
, dun hamur isi yaptim demeyim caniniz istemedin 1.5 porsiyon yedi
az once iki porsiyon sipagetti yedi
oglende koca bi taabk sulu kofte ve ustune dunku hamur isinden yemisti bi dilim kalmi$ onu buldu yedi :)
bigun bana bu çocuk bunlari yer deseler inanmazdim
çok SIKMA canini inan bo$una uzulursun
acikinca yer,ustelemee .. sakin kalmaya çalis zor biliyorum ama dene en azindan :)
sulugunun tutma yerlerinden tutup hep kendi icer. biberonu da turuyo ama onla guzel icemiyo suyu. sana onu sorucaktim. su an sadece su ve ihlamur verdigim.icin suluktan veriyorum. hani damakli suluklar var ya nasil anlatsam ya. neyse biberonu almasi sikinti olur mu suluga alisirsa?bu arada biberonu kendi tutan varmi ?yani bebegi tutan varmi :)
Yok yok dayanmaz çok normal tepkiler. Bende kızıyorum kendime ama napıyım..alisicaz di mi ya.. kendimden nefret ediyorum boyle anlarda. dert ettigim sinirlendigim seye bak diyorum. evladim var yanimda saglikli yemiyor diye sinir krizi geciriyorum. ama insanin gercekten elinde degil. ustuste hersey gelince evliya olsa dayanamaz ya.
her yemegimizde uyaniksa mutlaka yanimiza aliyoruz eline de biseyler veriyorum canim.Diş çıkarma döneminde öyle yaptı canım benim oğlumda. Reddettimi ? Aldım önünden ben yedim hiiiç tınlamadım. Yemekten tiksindirmemek için ısrar etmedim. Şimdi dişimiz çıktı eski iştah geri döndü. Günde iki öğün yiyordu bi kahvaltı bi akşam yemeği. Azar azar oda. Sıkma canını aç olsa yer. Otur iştahla ye karşısında. Seni örnek alır oda
Bi çay bardağı un biraz ruşeym biraz yulaf ile hamur yaptım. Ispanağı kendi suyuyla haşladım ve soğan doğradım. Hamuru açtım içine harcı koydum yağsız tavada pişirdim. Sıcakken tereyağ sürdüm. Peynirlide olur pırasalı da olur. Ben bu hamurdan ekmek yapıp çorbasına filan koyuyorum yada eline veriyorum kemirsin diye.tarifini versene canim degisik seylere ihtiyacim var. peynirli de olur herhalde.
ayy yerim seni kiz bende seni cok seviyorumhe canim banami dedinn sekerim :)
kiz bu sut konusunda anla$amasakda ben seni sefiyom biliyon demii
sen simdi her seye aglarsin di mi oy kiyamam :))Ne kadan faydalı bi topiğiz her şeyin bilimsel açıklaması varrağlıycam şimdi gözlerim doldu
yok demiycem kiz SIKIlDIM ayni seyi soylemekdennayy yerim seni kiz bende seni cok seviyorum
senden az sey ogrenmedim.
her konuda ayni fikirde olmamiz imkansiz zaten burda. mesela ben hala dislerden dolayi boyle huysuz istahsiz oldugunu dusunuyorum dicem sen alakasi yok bence dicen hahah
ben boyle seviyom seni
oyy yirim senii taze hami$$Ne kadan faydalı bi topiğiz her şeyin bilimsel açıklaması varrağlıycam şimdi gözlerim doldu
unutursun buyyunceeevet sen diyordun hep yemeyen cocuk en Oru diye. bende uyku meselesi daha zor diyordum kendi kendime ama bi sekilde uyuyolar ama bu yemek mevzusu cidden beni mahvediyor.
sagol canim benim cok rahatladim sen boyle deyince. dedigin gibi acliktan olmez sonucta. saglikli olsun onemli olan o derdim karninin doymasindan cok vitamin alabilmesi yiyeceklerden.
cok ugrasiyorum her yemegine ozen gosteriyorum her seyini dogal yapmaya calisiyorum yemeyince deliriyorum dogal olarak.
bu gunler de gecsin insallah dedigin gibi olur.. inan bi daha cocuk mu aslaa diyecek kivama geldim bugun..
ben bilmiyorum canim ama kilo aldirici degil besleyici seyler vermeyi deneyebilirsin surekli. atiyorum makarna yerine ispanak yesin. hamurisi yapma meyve yesin vs.benim çevremdeki arkadas komsu vs her ailede mutlaka bi çocuk asiri kilolu, obez deilsede SINIRDA, 9-10 yasindaki çoukalr 45-50 kg dusunun
bi tek benim evde yokdu , çocuklarin yemesine huzunle bakan annelere uzulurdum
ama bende onlarin arasinda girecem galiba yakinda
kizim 1 ayda 1 kg almi$
ve surekli biseyler yemek istiyor, yemek meyva sebze ekmek pilav hiçbisey ayirt etmiyor
midesi buyumu$ derler ya oyle biseymi olduki
ben garip garip bakincada, kilolu arkadasinin adini soyluyor, canim x olmak istedi diyor, kikirdeye kikirdyee gulerk birsuru seyi yedi giti yatti simdi
zor oldugunu tahmin ediyordum ama bu kadar ini bilmiyordum, çocugun onunden alamiyorsun, gozunun içine bakiyor yiycek için
napicam simdi ben, onlem almazsam1 yilda 30 kiloyu geçer ve bu onun yasina çok fazla
su an 25 kg , boydan kurtariyor zayif gorunuyor ama
boyunu kaç kilo kurtarir onu nasil hesapliycam acaba bilen varmi ?
130 cm boy
oh yarasin Tuna kuzuya :)Bi çay bardağı un biraz ruşeym biraz yulaf ile hamur yaptım. Ispanağı kendi suyuyla haşladım ve soğan doğradım. Hamuru açtım içine harcı koydum yağsız tavada pişirdim. Sıcakken tereyağ sürdüm. Peynirlide olur pırasalı da olur. Ben bu hamurdan ekmek yapıp çorbasına filan koyuyorum yada eline veriyorum kemirsin diye.
unutuluyosa ve ilerde cok zengin olursam vallahi yaparim bi uc taneunutursun buyyuncee
valla ben unuttum o yemedgi gunleri siz deyince aklima gheliyor
su na tek derdim kizimin i$tahini kesmekkk
Sorma herşeye ağlıyorum. İlla duygulancak bişi çıkıyo. Haberleri hiiiç izlemiyorum salya sümük ağlıyorum dayanamıyorum. İnstagramda kanserli bi kadın kızıyla resim paylaşmış ileriki yaşlarıyla ilgili planlarını yazmış parçalandım resmen yasen simdi her seye aglarsin di mi oy kiyamam :))
hamilelik gunlerimi ozleyecegim aklima gelmezdi
off valla aksam ben az yemek yedim, kizim agladi tbagimdaki makrna az diyeben bilmiyorum canim ama kilo aldirici degil besleyici seyler vermeyi deneyebilirsin surekli. atiyorum makarna yerine ispanak yesin. hamurisi yapma meyve yesin vs.
o yaslarda cocuklarda istah artabiliyomus.
kuzenimin kizinin pesinden kosardik kucukken yesin diye simdi kiz 3.sinifa gidiyor poposu gobegi almis basini gitmis. ben gozlerimle gordum şok oldum yediklerine.
tabiki unutuluyorunutuluyosa ve ilerde cok zengin olursam vallahi yaparim bi uc tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?