Allah gönlüne göre versin canım inşallah dilediğin gibi olur. Haber ver sonucu..
hazır değilim hem bedenen hem ruhen inş yoktur rabbimin gücüne gitmesin ama bilmiyorum zamanı değil sanki
oğlumdada aynısı olmamaış olsa belki gecikti derim karnımda şiş her an olacak gibi ama yok
Game of thrones diyorsun yaniNapcaz bilmem bebekler yonetimi ele gecirmek uzere tekrar
Kızamık aşısı ağır bi aşı değil canım bizde hiçbir yan etki yapmadı şükür ben olsam giderdim açılırsın iyi olur bencebırde aşı olucak bugun kızamık aşısı yaptırıp cıkıcaz yola eger gıdersek
Bence git canim kizamik asisinin bi etkisi olmuyo zaten. Ben olsam giderimişin içinden çıkamadım size danısayım dedım..gecen hafta 4 gun ailelerin yanındaydık pazar gunu donduk pazar aksam benım kız salya sumuk oldu:) pazar aksamda azcık atesı cıktı 37.8 oldu en cok..sonra duzeldı yanı ates burun akıntısı yok ama genızı akıyo belli azcık da oksuruyor ama keyfı falan yerinde.sımdı esım ısı nedenıyle yıne gıtmesı gerektı ankaraya bende ızınlıyım 2 gun beraber gıtsek mı dedık karar vereemedım gıt gel kotu mu olur yoksa cok tıtızlenmemek mı gerekır
Israrla devam ediyorum ama suç bende fazla memede kaldı yada fazla kucağında tuttum ondan oldu hemen cicikleri gevşediNiye böyle döndü ki acaba, pes etmesen ısrarla yapmaya devam etsen belki düzelir. Ayy Tuna da yakında tekrar uyanmaya başlıcak o Zaman
Aynı yorumu yapmışız canım :)Bence git canim kizamik asisinin bi etkisi olmuyo zaten. Ben olsam giderim
Aynı yorumu yapmışız canım :)[/QUOTTE]
Kalpler birmis:)
Birşey sormak istiyorum. İnek Sütüyle yapılan peynir yoğurt vs bebeğine veriyor musun yoksa bahsettiğin riskler bu ürünler için de geçerli mi ?Canım bende senin gibi dayanamadım bildiğim iki üç bişeyi yazmak istiyorum.En başta fikrimi söyleyeyim 1 yaşından önce inek sütünü ben de vermem yakınlarıma da verdirtmem.
Kansızlık olamaz hergün et yumurta veriyorum demişsin ya.Çok kesin bi cümle kullanmışsın.En canlı örneği benim.Babam doktor ve annemi sürekli uyarmasına rağmen annem çok inek sütü vermiş bana 1 yaşından önce.Sütüm azaldı diye hemde.Bir de çevrenin etkisi tabi biz yıllardır böyle büyüttük hepsinin maşallahı var diye diye.Tabi verdikçe daha da azalmış sütü.Bu arada et yumurta düzenli yiyormuşum.Sonra çok sık hastalanmaya başlamışım,özellikle solunum yolları hastalıkları.Ve daha sonra da Demir eksikliği anemisi baş göstermiş tabi.31 yaşındayım bunca yıl Demir eksikliği ile uğraştım durdum.Almadığım içmediğim ilaç kalmadı.Herkeste aynı olacak diye bişey yok ama inek sütünde bu risk var.
Kilo alımının güzel olması da beklenen bişey zaten inek sütü alan bebeklerde.Belki ben de versem şimdi bizimkine aldığının 2-3 katı daha fazla kilo alır.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz kilo almayacak çocuğa 3 öğün mamayı dayasan da almaz.
Barsaklarda kanama,kabızlık,alerji görülme ihtimali olan şeyler.%100 görülecek diye bi kaide yok.Ayrıca küçük bebeklerde barsak kanamalarını farketmen çok zor.Mikro düzeyde kanıyor çünkü.Doktorlar anemi varsa eğer düşünüyorlar genelde bu ihtimali.Tabi anemi yapana kadar baya kanamış oluyor orası da ayrı bir konu.( muhtemelen benim bebekliğim de böyle oldu)
Potasyum dediğin şeyin 1 ampulu Adamı öldürür.Hatta anestezi doktorları falan intihar ediyor ya işte çoğu kendine potasyum vererek ölüyor.Ama inek sütündeki oran böyle yüksek değil tabi.Ancak potasyum böbrek yükünü oldukça artıran birşey.yani böbreği yoruyor boşyere.
Bir de Kızınla oğlunu kıyaslamışsın ya öğrenme açısından.Şöyle düşün belki inek sütünü 1 yaştan önce hiç almasaydı daha da zeki akıllı olacaktı.Zaten zeka tek bir faktöre bağlı bişey değil.Genetik,beslenme,demir eksikliği anemisi,çevresel uyaranlar,sevgi,eğitim gibi birçok faktöre bağlı.
Ben de aynen senin gibi bunları asla seni ikna etmek için yazmadım.Sadece bu yazdıklarının hepsinin bir açıklaması olduğunu bil istedim.
Avrupa da herşey önce mali olarak değerlendiriliyor maalesef sağlık alanında.Bununla ilgili tonlarca yayın var,kendileri de kabul ediyorlar hatta.Kan alma tahlil yaptırmama nedenlerinden biri de bu.Babamın senelerdir yurtdışında hekimlik yapan arkadaşı anlatmıştı uzun uzun.Yani tek sebep aman çoçuklardan boş yere kan almayalım Canlarını yakmayalım ya da zaten çok gerekli birşey değil diye düşündüklerinden değil ne yazıkki.
Sonuçta asla sen çocuğunu zehirliyorsun gibi düşünmene gerek yok.Zehir falan da yok ineksütünde.Kar-zarar oranı var böyle şeylerde.Bir de annenin kendi hisleri önemli bence.Sen Hakan için bi zararı olacağını düşünsen yada hissetsen vermezsin zaten.Sadece bazen çok kesin cümleler kuruyorsun aslında olayın öbür tarafı da var demek istedim.
Bu kadar uzun yazdığım için de herkesten özür diliyorum.
(Oğlanı verdim babaya yemek yapacaktım güya :)) )
tulumu senmi sormustun canim
misafirim vardi oglanin altini degismeden yatirdim firsatim olmadi,a zonce islakdi ustu, degisyeim dedim bezi, body i çikaririsam kesin uyanacakdi,bende bodynin içine baska body koydum,bacakalrina da bisey giydirmedim,sokdum tulmun içine oylece :)))) uzerinede kalin battaniyesini orttum yatiyor simidi
ama benimki hiç kipirdamaz nasil koyduysam oyle kalkar uykudan
Canım benim kızım 7. Ayın sonuna kadar kustu.ilk 3 ay ne yese çıkarıyodu 1 çay bardağı kadar kustuğı olurdu.gaviskon ve motilium kullandık azda olsa kustu 7. Aya kadar.Dr mide çıkışı dar olabilir diye düşünüp USG çektirmişti.midede değil ama böbreğinin birinde genişleme çıktı. O zamanda kusarlarmış.USG çektirdinmi sen@MaRaL_ kız benim bebe 10 aylık olacak hala kusuyo. Kafayı yiycem artık senin Kadir ne diyo bu kusma işine? Var mı bilgin? Yok mu çaresi gittiğin dr ler hep geçecek zamanla diyo ama azalma pek yok
Lütfen kendini suçlama. Çoğumuz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Geçen gün öfke kontrolü ile ilgili bişeyler öğrendim. Depresyon öfkeye sebep olan en önemli Unsurlardan biriymiş. Seni çok iyi anlıyorum benim gibi ailenden uzaktasın bunun sıkıntısı nı yaşıyorsun. Tahammül sınırı düşüyor insanın. Lütfen anneliğini sorgulama. Çünkü Sen Mükemmel Bir Annesin... Bunu unutmabiraz once ufak capta bi sinir krizi gecirdim sanirim.
sabah sadece kahvalti etri oglen uykudan once emdi ki artik sutum onu doyurmuyor sifa niyetine emiyor.
4te uyandi ve ac biliyorum. yani kahvaltidan bu yana ac olmaz mi bi bebek. istahla yesin diye bugun yogurt vermiyim dedim. en sevdigi meyve puresini yaptim kendi yaptigim biskuviden ekledim tadi da mis gibi oldu.
iki kasik aldi bir puskurttu onun da benimde ustum basim mahvoldu. oglen kakasi sirtina bulasmisti cok yapinca alip yikadim ustunu basini degistirdim mis gibi yine mahvoldu. her zaman zaten ustunu degistirmeye cok korkuyorum kolu cikiyor diye. bi de durmuyor zirt pirt donuyor.
bi de ustune puskurtunce her tarafi mahvetmesini gectim yemegi reddetmesine canim sikildi acaip sinirlerim bosaldi firlattim kasigi yere yemezsen yeme dedim ya acliktan olmezsin sonucta yeme dedim ya. yemin ediyorum aglayana kadar bu aksam yemek vermiycem ona.
tukendim yoruldum cinnet geldi kac haftadoe agzina bi lokma sokucam diye yapmadigim sey kalmadi. ben sinir krizi gecirirken o da bana guluyodu ne bilsin yavrum annenin ne hissettigini. pisman oluyorum boyle davrandigima cok uzuluylrum ama yemin ediyorum elimde degil..
Uyku egitimi ne ise yaradi anlamadim gitti. Nerde hata yapiyorum bilmem. Yine basladi saat basi kalkmaya. Tamam bazen hemen geri uyuyo ama amacimiz deliksiz uyumasini saglamak degil mi 4-5 saat. Bi de basladi 5 bucukta uyanmaya cok uyumus gibi. Anannesinde ne guzel uyuyodu bizim evde ne var bilmem uyandiran. Gunaydin bu arada herkese
Ne kusuyr cnm.her yeyıp içtıgınımı kusuyor.kılosu.iştahı nasıl
Mide çıkışına bakıldı bizde de Bi şe yok. Böbrekle ilgili bakıldı mı tam hatırlamıyorum. Bi sorayım doktora. Genelde kendi kendine oturmaya başlayınca geçiyomuş zaten ama bizimki 4 aydır otıruyo zaten. Artık sıralıyor zaten ama hala aynı. Kusan Bebek çok zorTulumu ben sormuştum cnm.senin yaptığın işlemi yapsam bizim kız anında uyanır :) Üzerinde yorgan yada battaniye olduğunda dönerken ayağına takılıyor ve uyanıyor. Yoksa uzun uyuyacak sanırım saat başı uyanıyor yorganı çekiyorum uyuyor.sadece tulumla yatırsamda üşür sanki
Canım benim kızım 7. Ayın sonuna kadar kustu.ilk 3 ay ne yese çıkarıyodu 1 çay bardağı kadar kustuğı olurdu.gaviskon ve motilium kullandık azda olsa kustu 7. Aya kadar.Dr mide çıkışı dar olabilir diye düşünüp USG çektirmişti.midede değil ama böbreğinin birinde genişleme çıktı. O zamanda kusarlarmış.USG çektirdinmi sen
Ay nasıl tombik bu ya maşallah. :) Nerden aldın tulumy
Kızamık ateş yapmadı canım bizde yapacağını sanmıyorum hiç huzursuzlanmadı bile çok şükürAşı olduk geldik inşallah Ateş yapmaz
Aynen canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?