gaviscon mide yanmasi için deilmi biz aliyoruz ya hamikleyken yani ben çok aldim mide yanmalrim tavan yaptikçaGaviscon veriyorum ara ara ama gaviscon anlık çözüm sağlıyo.. Emedura Bi bakayım neymiş...
seni cok iyi anliyorum burdaki cogu arkadasim gibi ama elbette senin durumun daha zor yabanci memlekette. sahi siz neden orda yasiyorsunuz? turkiyeye donme durumu var mi?Kızlar buhran geçiriyorum hic bu kadar sikilmamistim gurbette olmak yalnız olmak ne kadar kötü yinede hamd olsun halimize allahım sağlığımıZ yerinde ama ruhum hasta olacak sanırım ben ki o kadar pozitif olumlu etrafa neşe saçan kızdım çevreme arkadaşlarım ailem bir sürü vakit ayiramazdim herkese çalışıyordum param cebimde alışverişler kuaforler avmler gez toz bu ise yariyordum yıllarca çalışıp şimdi evde olmak ne acayip atarım 360 derece değişti umarım kısa zamanda toparlarim şimdi eşimi aradım eve gel imdat diye çığlık aticam dedim geliyor ona da kusum ama el mahkum konusuyorum naz bile yapamıyorum nasıl toparlancam ben(
canim agzinda eviriyo ceviriyo yunusatiyo puskurtuyo sonra kati gidalari bile.O zaman sana afiyet olsun Can'ım bide köfte dene bakalım
Anlamadığım pankeki Nasıl püskürttüüstüne azıcık pekmez dök tatlı olsun yer belki
Sevindim canim asiri tuzlu olmadiktan sonra yavas yavas verebiliriz bence yeter ki yesinler. Ben de her aksam ne yiyorsak ona da veriyorum.kizlar biraz once kizim bi dolu kase mercimek corbasi yedi resmen dans ettim evin ortasinda.
kendimize yaptigimiz mercimekten vereyim dedim bi umut. gun boyu dogru duzgun yememisti. tuzlu muzlu napayim yedi ya daha ne isterim. resmen benim karnim doydu.
aksam masada karniyarigin kiymasindan da bi tatli kasigi kadar yedi. bu gece rahat uyurum artik oh.
Yaa maşallah sen ne kadar beceriklisin birde çalışıyorsunBi çay bardağı un biraz ruşeym biraz yulaf ile hamur yaptım. Ispanağı kendi suyuyla haşladım ve soğan doğradım. Hamuru açtım içine harcı koydum yağsız tavada pişirdim. Sıcakken tereyağ sürdüm. Peynirlide olur pırasalı da olur. Ben bu hamurdan ekmek yapıp çorbasına filan koyuyorum yada eline veriyorum kemirsin diye.
Sağol Can'ım da gel de bide bana sor.. Her şeye yetişme çabasından dik duramaz oldum artık kemiklerim Etlerim ağrıyor hep, keşke üstümden bi silindir geçse diyorum hep :)) ev perişan ama yemek yapmayı sevdiğimden onunla uğraşıyorum işte.Yaa maşallah sen ne kadar beceriklisin birde çalışıyorsun
gaviscon mide yanmasi için deilmi biz aliyoruz ya hamikleyken yani ben çok aldim mide yanmalrim tavan yaptikça
emedur kusma deyince akla gelen tek ilaç yani benim aklim o geliyor :)
Mide yanması mide sıvısının yemek borusuna kaçması sebebiyle oluyo. Bebeklerdeki kusma da mide kapakçığının gelişmemesi sebebiyle mide sıvısının yukarı gelmesiyle oluyo. Gaviscon midenin üstünde katı Bi tabaka oluşturuyor mide sıvısının yukarı çıkmasını önlüyor..
Canım gebelik boyunca 12 kilo aldın.doğumdan sonra da 28 kilo mu verdin? Yoksa ben mi yanlış anladım.Eğer öyleyse bence de bir kontrol yaptırmanda fayda var.Herşey normal çıkarsa da bir diyetisyenle görüş bence.Düzenli bir yemek listesi hazırlar sana.Böyle hızlı kilo vermek hiç sağlıklı değil diye biliyorum ben.Aman dikkat et kendine.Kızlar aşıdan şükür Ateş olmadı
Yanlız sizinle bişey paylaşmak istiyorum sağlık ocağındaki ebe beni görünce sana ne oldu hastamızın dedi hayır dedim bende tartıya çık dedi çıktım doğumdan bi hafta önce tartılmıştım orda kaydım vardı ona baktı şimdi ki kiloya baktı kadın şok geçirdi rejim mi yapıyorsun dedi tabiki de yapmıyorum çocuk emiyo ne rejimi gece bile kalkıp yarım ekmek yiyiyorum dedim inanmadı tabi neyse doktor ve ebe fazla kilo verdiğime kanaat getirerek kan almak istediler kesinlikle vitamin takviyesi almalısın dedi 28 kilo vermişim aslında verdiğim kiloya değil ama 12 kilo alıp 28 vermeme takıldılar haftaya çarşamba kan vercem bakalım ne çıkacak
Uff bilmiyorumki eşim burda doğmuş büyümüş şimdide yüksek lisans yapıyor tezini yazıyor 3haftasi kaldı oda çok düzenimizi bozdu gece gündüz okulda asistanlikta yapıyor aynı zamanda uyku yemek düzeni bitti bu okul sayesinde bakalım turkiyedende iş aricak burdanda nasip neresi olur o çok umutsuz is bulamicam diyip sürüyor bi iki yere başvurdu red geldi gozu korktu turkiye ye de güvenmiyor ne olacağı belli değil diyor öyle ışte bacımseni cok iyi anliyorum burdaki cogu arkadasim gibi ama elbette senin durumun daha zor yabanci memlekette. sahi siz neden orda yasiyorsunuz? turkiyeye donme durumu var mi?
Evet maalwesef pek türk yok olanlar lada hayat tarzımız kulturuz farkli gibi uyusamadiklarimiz oldu falan avm bi tane var uzakta benim oglanda arabasında en fazla 2saat duruyor sıkılıyor kendi arabaMz olsa iyi olurdu ben almanya ya 2sene oldu ayak basali maral kaç senedir ordayurtdışındaydın demi canım
takılacağın gidip gelebileceğin türkler yokmu oturduğun yerde
çocucuğada değişiklik olur sanada kafan dağılır
bak maral a elin fransa sın da sünnet mevlüdine bile gidiyor
avm gibi gidebileceğin yerler varsa kuzucukla çık dolaş iyi olur
bende gurbetteyim cok sıkılıyorum neyseki üçbeş arkadaş edindim iyi oldu yalnızlık zor çekilmiyor
Yani aslında bi çare çözüm bulmak için yazmadım da içimi döktüm diyelim yine kendi yarami kendim sarıçam ailem gelemez ki vize işi var biDe su an da bi yere gidemiyoz su 30 yıldır bitmeyen okul bitecek . Çarşı var su anda yılbaşı carsisi kurulmuş heryerde sıcak şarap içenler dagitanlar kutlamalar başladı hemde gunduzden bide oğlan çabuk sıkılıyor arabasında biraz kucak ta biraz arabasında öyle idare ediyoruz.Can'ım benim çok haklısın bunları hissetmekte, hergün aynı şeyler, ben bile sıkılıyorum seninki çok normAl, bebek ev yalnızlık... Ailenin yanına gelme ihtimali yok mu yada kv vardı sanırım değişiklik olur ona gitseniz biraz, yada eşinin izin alma gibi bi durumu yok mu bir iki gün başka bi yere gezmeye gitseniz., dışarda kar yağıyor diyordun al çocuğu çık Dicem ama.. Çıkabiliyorsan çok güzel olur, etrafında öyle alışveriş merkezi gibi dükkanları olan bi yer yok mu? Bilmiyorum ki ne desem..
Ah keşke ama ben ilk bir hafta emzirmedim hemen uyandığında aöa işe yaramadı yine sık kalkıyor, ilkinde kavul ediyordu uyuyordu geri ama sonra çıldırır gibi meme istiyor.. Su içirme şansım olsa vericem ama reddediyor, biberon, suluk hepsini istiyor diliyleCanım tuna da on civar uyuyor ve tam dediğin gibi onbir buçukta uyanıyor ama ben emzirmiyorum su içiriyorum uyutuyorum. Çünkü emzirirsem daha sık uyanoyor belki saat başı. Ama böyle yapınca ikiye kadar uyuyor. O zaman emziriyorum. Sende bi de böyle dene istersen.
Off ya beni anlattın bende yıllarca çalıştım şimdi evde olmak basıl zor hayatım komple değişti şükür hiç bişey eksik değil eşim hiç kasmaz maddi yönden ama öle değil işte insan kendi kazanmadığı parayı harcayamıyor bile[/QUOTyok canım bekarkenki kendi kazandığın çok tatlı oluyordu hesap kitap sorumluluk yok eve gel mis gibi yemek hazır sofra bile kurulmuş Hergün ne yemek uapcam stresi ta sabahtan başlıyor temizlikten nefret ettim oğlan ayaklandı elimden bez düşmüyor her yeri yaliyorr
evet canim bende her aksam kendi yaptiklarimizdan veriyorum daha iyi yiyor. bebekler agizlarinin tadini biliyor.Sevindim canim asiri tuzlu olmadiktan sonra yavas yavas verebiliriz bence yeter ki yesinler. Ben de her aksam ne yiyorsak ona da veriyorum.
insallah degerlerin normal cikar canim.Kızlar aşıdan şükür Ateş olmadı
Yanlız sizinle bişey paylaşmak istiyorum sağlık ocağındaki ebe beni görünce sana ne oldu hastamızın dedi hayır dedim bende tartıya çık dedi çıktım doğumdan bi hafta önce tartılmıştım orda kaydım vardı ona baktı şimdi ki kiloya baktı kadın şok geçirdi rejim mi yapıyorsun dedi tabiki de yapmıyorum çocuk emiyo ne rejimi gece bile kalkıp yarım ekmek yiyiyorum dedim inanmadı tabi neyse doktor ve ebe fazla kilo verdiğime kanaat getirerek kan almak istediler kesinlikle vitamin takviyesi almalısın dedi 28 kilo vermişim aslında verdiğim kiloya değil ama 12 kilo alıp 28 vermeme takıldılar haftaya çarşamba kan vercem bakalım ne çıkacak
vallahi hayat standartlari eminimki orda daha iyidir. ama her sey de onunla bitmiyor.insan memleketini ozluyor ailesini istiyor..Uff bilmiyorumki eşim burda doğmuş büyümüş şimdide yüksek lisans yapıyor tezini yazıyor 3haftasi kaldı oda çok düzenimizi bozdu gece gündüz okulda asistanlikta yapıyor aynı zamanda uyku yemek düzeni bitti bu okul sayesinde bakalım turkiyedende iş aricak burdanda nasip neresi olur o çok umutsuz is bulamicam diyip sürüyor bi iki yere başvurdu red geldi gozu korktu turkiye ye de güvenmiyor ne olacağı belli değil diyor öyle ışte bacım
Can'ım biliyosun herşey bana bakıyor yakınımda olsalar da yanında değiller neyse yaramı deşmeyim :)insallah degerlerin normal cikar canim.
sikinti stres kosturmaca hep etken kilo vermeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?