2015 Şubat Anneleri

Gaviscon veriyorum ara ara ama gaviscon anlık çözüm sağlıyo.. Emedura Bi bakayım neymiş...
gaviscon mide yanmasi için deilmi biz aliyoruz ya hamikleyken yani ben çok aldim mide yanmalrim tavan yaptikça
emedur kusma deyince akla gelen tek ilaç yani benim aklim o geliyor :)

seni cok iyi anliyorum burdaki cogu arkadasim gibi ama elbette senin durumun daha zor yabanci memlekette. sahi siz neden orda yasiyorsunuz? turkiyeye donme durumu var mi?

O zaman sana afiyet olsun Can'ım bide köfte dene bakalım
Anlamadığım pankeki Nasıl püskürttü üstüne azıcık pekmez dök tatlı olsun yer belki
canim agzinda eviriyo ceviriyo yunusatiyo puskurtuyo sonra kati gidalari bile.
tabi sulu gidalari puskurtmesi tam bi facia.
kofte de denicem sagol tatlim.

kizlar biraz once kizim bi dolu kase mercimek corbasi yedi resmen dans ettim evin ortasinda.

kendimize yaptigimiz mercimekten vereyim dedim bi umut. gun boyu dogru duzgun yememisti. tuzlu muzlu napayim yedi ya daha ne isterim. resmen benim karnim doydu.
aksam masada karniyarigin kiymasindan da bi tatli kasigi kadar yedi. bu gece rahat uyurum artik oh.

Sevindim canim asiri tuzlu olmadiktan sonra yavas yavas verebiliriz bence yeter ki yesinler. Ben de her aksam ne yiyorsak ona da veriyorum.

Yaa maşallah sen ne kadar beceriklisin birde çalışıyorsun

Yaa maşallah sen ne kadar beceriklisin birde çalışıyorsun
Sağol Can'ım da gel de bide bana sor.. Her şeye yetişme çabasından dik duramaz oldum artık kemiklerim Etlerim ağrıyor hep, keşke üstümden bi silindir geçse diyorum hep :)) ev perişan ama yemek yapmayı sevdiğimden onunla uğraşıyorum işte.

Kızlar aşıdan şükür Ateş olmadı
Yanlız sizinle bişey paylaşmak istiyorum sağlık ocağındaki ebe beni görünce sana ne oldu hastamızın dedi hayır dedim bende tartıya çık dedi çıktım doğumdan bi hafta önce tartılmıştım orda kaydım vardı ona baktı şimdi ki kiloya baktı kadın şok geçirdi rejim mi yapıyorsun dedi tabiki de yapmıyorum çocuk emiyo ne rejimi gece bile kalkıp yarım ekmek yiyiyorum dedim inanmadı tabi neyse doktor ve ebe fazla kilo verdiğime kanaat getirerek kan almak istediler kesinlikle vitamin takviyesi almalısın dedi 28 kilo vermişim aslında verdiğim kiloya değil ama 12 kilo alıp 28 vermeme takıldılar haftaya çarşamba kan vercem bakalım ne çıkacak

gaviscon mide yanmasi için deilmi biz aliyoruz ya hamikleyken yani ben çok aldim mide yanmalrim tavan yaptikça
emedur kusma deyince akla gelen tek ilaç yani benim aklim o geliyor :)

Mide yanması mide sıvısının yemek borusuna kaçması sebebiyle oluyo. Bebeklerdeki kusma da mide kapakçığının gelişmemesi sebebiyle mide sıvısının yukarı gelmesiyle oluyo. Gaviscon midenin üstünde katı Bi tabaka oluşturuyor mide sıvısının yukarı çıkmasını önlüyor..

Canım ben günde 2 defa emzirmeden yarım saat önce motilium emzirmeden yarım saat sonra gaviskon veriyordum ciddi anlamda azaltmıştı kusmayı. Birde Dr kusma tamamen bitene kadar asidik şeyler verme demişti yoğurt mandalina portakal gibi.mesela mandalina yese hala kusar.
Seni anlıyorum kusan bebek çok zor kıyafetleri lekeli olur.her beslenme sonu üst baş değiştir.halıya kusar halı sil kanepeye kusar kanepe sil.biri kucağına alır sevmek için aman çok sallama kusar diye ikaz et.ilk aylar ağız tadıyla sevemedim bile kızımı. Sırf kusmasın yediği yarasın diye gece saatimi kurar uyurken 2 saatte bir emzirirdim

Canım gebelik boyunca 12 kilo aldın.doğumdan sonra da 28 kilo mu verdin? Yoksa ben mi yanlış anladım.Eğer öyleyse bence de bir kontrol yaptırmanda fayda var.Herşey normal çıkarsa da bir diyetisyenle görüş bence.Düzenli bir yemek listesi hazırlar sana.Böyle hızlı kilo vermek hiç sağlıklı değil diye biliyorum ben.Aman dikkat et kendine.

seni cok iyi anliyorum burdaki cogu arkadasim gibi ama elbette senin durumun daha zor yabanci memlekette. sahi siz neden orda yasiyorsunuz? turkiyeye donme durumu var mi?
Uff bilmiyorumki eşim burda doğmuş büyümüş şimdide yüksek lisans yapıyor tezini yazıyor 3haftasi kaldı oda çok düzenimizi bozdu gece gündüz okulda asistanlikta yapıyor aynı zamanda uyku yemek düzeni bitti bu okul sayesinde bakalım turkiyedende iş aricak burdanda nasip neresi olur o çok umutsuz is bulamicam diyip sürüyor bi iki yere başvurdu red geldi gozu korktu turkiye ye de güvenmiyor ne olacağı belli değil diyor öyle ışte bacım

Evet maalwesef pek türk yok olanlar lada hayat tarzımız kulturuz farkli gibi uyusamadiklarimiz oldu falan avm bi tane var uzakta benim oglanda arabasında en fazla 2saat duruyor sıkılıyor kendi arabaMz olsa iyi olurdu ben almanya ya 2sene oldu ayak basali maral kaç senedir orda

Yani aslında bi çare çözüm bulmak için yazmadım da içimi döktüm diyelim yine kendi yarami kendim sarıçam ailem gelemez ki vize işi var biDe su an da bi yere gidemiyoz su 30 yıldır bitmeyen okul bitecek . Çarşı var su anda yılbaşı carsisi kurulmuş heryerde sıcak şarap içenler dagitanlar kutlamalar başladı hemde gunduzden bide oğlan çabuk sıkılıyor arabasında biraz kucak ta biraz arabasında öyle idare ediyoruz.

Ah keşke ama ben ilk bir hafta emzirmedim hemen uyandığında aöa işe yaramadı yine sık kalkıyor, ilkinde kavul ediyordu uyuyordu geri ama sonra çıldırır gibi meme istiyor.. Su içirme şansım olsa vericem ama reddediyor, biberon, suluk hepsini istiyor diliyle benimki biraz farklı, defolu :)

Sevindim canim asiri tuzlu olmadiktan sonra yavas yavas verebiliriz bence yeter ki yesinler. Ben de her aksam ne yiyorsak ona da veriyorum.
evet canim bende her aksam kendi yaptiklarimizdan veriyorum daha iyi yiyor. bebekler agizlarinin tadini biliyor.
yemeklerimi de daha az tuzlu yapmaya basladim. 1 yasindan sonra da ozellikle su disleri tamamen cikinca artik herseyi de veririz rahatlikla herhalde.

disleri bi ciksin misir ekmegi lahana vercem ona

insallah degerlerin normal cikar canim.
sikinti stres kosturmaca hep etken kilo vermeye.

vallahi hayat standartlari eminimki orda daha iyidir. ama her sey de onunla bitmiyor.insan memleketini ozluyor ailesini istiyor..
hakkinizda hayirlisi neyse o olsun canim..

insallah degerlerin normal cikar canim.
sikinti stres kosturmaca hep etken kilo vermeye.
Can'ım biliyosun herşey bana bakıyor yakınımda olsalar da yanında değiller neyse yaramı deşmeyim :)
Valla bana göre normalim ama işte herkes çok zayıflamışsın falan diyo normal de de bide bazen kendimi çok güçsüz hissediyorum yorgunluğa vuruyorum ama bakalım ne çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…