2015 Şubat Anneleri

Kızlar ya kızım üç gündür gece uykusu uyuyamıyor Ateş'i 38-39 civarı oluyor ilaç veriyorum Düşüyor sonra tekrar çıkıyor
Yemek yemek istemiyor sabaha kadar emmek istiyor be halim kaldı ne mecalim
Üşüttü desem arada Sırada nadir öksürüyor
Diştendir diyorum görünürde birşey yok daha geçen diş geliyor sandım ekleyince şişmişti geçmiş
Kıvrım kıvrım kıvranıyor bugünde böyle devam ederse akşam eşim işten gelince doktora götüreyim diyorum
Bu gibi durumları yaşayan var mı ???

Canım üstüne gitme bol bol süt ver geçiyor inan ki
Ben de oğlumda çok yaşamıştım be zamanki dişleri çıktı tamamlandı geçti
Bende o zamanlar sırf süt ve yoğurtla beslemiştim

Biz mesela hep MamA sandalyesinde yediriyoduk şimdi nerde bulursam orda yediriyorum belkide yanlış yani ortam degiatirseniz balkonda parkta yedirsen
Uvv balkon buz gibi canım parkta öyle burda hava çok soğuk şarkı klip filan açınca yiyordu ilk zamanlar şimdi ona da alıştı artık şarkı açınca ağzını kilitliyor direk canım

Canım üstüne gitme bol bol süt ver geçiyor inan ki
Ben de oğlumda çok yaşamıştım be zamanki dişleri çıktı tamamlandı geçti
Bende o zamanlar sırf süt ve yoğurtla beslemiştim
Bol bol süt ver derken inek sütü mü emzirmeye mi dedin canım emzirmeye diyosan sütüm çok çok az doyurması mümkün değil inek sütünü de içmiyor zten biberona alışamadı biberondan da nefret ediyor alıp fırlatıyor eliyle

Aynen Can'ım evimde hayır kalmadı. Ne onun kıyafetlerinde ne benim kıyafetlerimde lekesiz yer yok

dikis izi varmi vahidecim ogluyun dudakda
benim oglanin çenesinin altinda dikis var, esim orda sakal çikmaz fln diyor
in$alalh oglum çok uzlup kafya takmaz iz olursa
Dudağında olduğu için belli belirsiz.dikkatle bakinca görülüyor.
esiminde çene altında iz var.sakal çıkmıyor evet ama kötü bir görüntü de olmuyor.kafaya takacağını sanmam yanak falan olsa belki

Sütün az dahi olsa emzir canım yetmediği yerde devam Sütü ver ya da inek sütüne muz filan kat eminim eninde sonunda alışacak olmadı bol bol yoğurt yedir ben bazen 4 kase yoğurt yediriyordum sırf birşeyler yemiş olsun diye hala da öyle

Hımm anladım canım . Peynir yoğurt veriyor um. Eti az veriyorum galiba. Haftada kaç kere vermek gerekir her gün köfte kadar falan diye bişey okumuştum ama çok mu olur
Haftada kaç kez verilmeli bilmiyorum.Ben haftada 3 kez kırmızı et,1 kez tavuk,1 kez balık kalan günlerde baklagil ve sebze veriyorum ana öğünde.balık hariç diğerlerinin sayısı değişebiliyor tabi.açıkçası bizim yeme düzenimize uydurduk çocuğuda

Yazdıkların çok tanıdık geldi :)) Kanamalı travma derken öyle büyük bişey değil de yüzüstü düştü iki kez, ikisinde de üst damağıyla dişlerinin birleşim yeri kanadı baya, şişti morardı sonra 1 haftada kendiliğinden geriledi.Seninki ayaklanmadıysa sen onu bi de ayaklanınca gör.Baya hareketli seninki de çünkü,yarmazdık potansiyeli var yani :)) Aman sobaya dikkat et cnm ama onun şakası yok valla.

Kimsecikler yok yine yahu pek sakin
Biz çayın yanında yiyelim diye bişey uydurdum tatlı sende onu bebğine yedirebilirsin, yaparken aklıma geldin. Bebek tarifine uyarlanmış şekli şöyle, sen cicibebe veriyorsun madem, elmayı rendele tatlandırmak için biraz pekmez koyabilirsin ama cicilere zaten tatlı ve tatlı bi elma seçersen gerek kalmaz, azıcık tarçınla pişir, cicibebeyi ve badem fındık cevizi un gibi rondodan geçir, hepsini karıştır, top top yap önüne koy belki kendi yer

Henüz yürümüyor valla dediğin gibi yürüdüğü Zaman daha beter tehlike, denge kuramaz düşer. Yürüme arkadaşı almayı düşünüyorum fisher price ın 2 in 1 vardı, ilerde de araba olarak kullanabiliyor. Tabi sizin ihtiyacınız kalmadı dimi yürüyordu senin bebiş, adı neydi bu arada, söylediysen de gözümden kaçmış.

Cnm benimki öyle büyük bişey değil,kanamalı travma diye yazmışım o sırada hangi kafayla yazdıysam.ayakta yürürken yüzüstü düştü 2 kez.ikisinde de üst dişlerinin olduğu yer baya kanadı.1 hafta şiş kaldı bişey yiyemedi yavrum.Dediğin gibi ilk çocuk olunca insan inanılmaz korkuyor herşeyden.

Sen ne akıllı kadınsın yav maşallah.

Hiç mi yemiyordu yoksa son Zaman'larda mı iştahsız oldu? Kilo alımı falan Nasıl??

Kalsiyum demir emilimini azaltıyor gerçi ama ben de berat eti yutsun diye üstüne yoğurt vermiştim bi kaç kez napiyim eti yutmuyor yoğurdu çok seviyor emilimini boşverdim artık hiç yememesinden iyidir heralde
Cnm hayvansal gıdalarda ki Demirin emilimi kalsiyumdan etkilenmez.yani Eti yumurtayı yoğurtla vermende bir sakınca yok.Ispanak yada yeşil sebzelerdeki Demir yoğurtla verilirse Demir emilimi azalıyor.

Hiç mi yemiyordu yoksa son Zaman'larda mı iştahsız oldu? Kilo alımı falan Nasıl??
Ek gıdaya ilk başladığım zamanlar bu kadar iştahsız değildi canım yiyordu yani yarısını da olsa son 2 aydır çok iştahsız dediğim gibi kilo alımı azalmış son 2 ayda yani 3 gün sonra 10 aylık olacak ve 9 kilo şu an yani doktor bişey demedi kilosu az diye zaten aile hekimine gidiyoruz hiçbişeyden anladığı yok konuşmuyor bile sadece hemşire tartıyor boyunu ölçüyor filan ama normal diyor eskisine göre hiçbişey yemiyor ama kilo almadığı bariz belli canım

Cnm hayvansal gıdalarda ki Demirin emilimi kalsiyumdan etkilenmez.yani Eti yumurtayı yoğurtla vermende bir sakınca yok.Ispanak yada yeşil sebzelerdeki Demir yoğurtla verilirse Demir emilimi azalıyor.
Hmmm öylemiymiş canım bunu bilmiyordum hep demirle kalsiyum bir arada olmaz demirle c vitamini tüketmek lazım diye duyuyordum ama bu ayrıntıyı bilmiyordum canım iyi o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…