- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
Tam adamına sormussun.Maral Can'ım bende sana yazcaktım bizim kızın üst dişleri yani önde olanlar çıkmadan sol üst köpek dişi patlamış bu normal mi ?
Canım üstüne gitme bol bol süt ver geçiyor inan kiValla yemek olarak hiçbirşey yemiyor akşamları ne versem dışarı atıyor sadece yoğurt yiyor o da yarım kase zorla dikkatini dağıtarak filan ağzına koyabilirsem yutuyor ama başka yemek olsa ağzına bile koysam dışarı atıyor bir de sabah kahvaltısını bitiriyor o da bi kase kadar oluyor yaklaşık peynir yumurta sarısı süt ve cici bebe karışımı kahvaltısı da
Uvv balkon buz gibi canım parkta öyle burda hava çok soğuk şarkı klip filan açınca yiyordu ilk zamanlar şimdi ona da alıştı artık şarkı açınca ağzını kilitliyor direk canımBiz mesela hep MamA sandalyesinde yediriyoduk şimdi nerde bulursam orda yediriyorum belkide yanlış yani ortam degiatirseniz balkonda parkta yedirsen
Bol bol süt ver derken inek sütü mü emzirmeye mi dedin canım emzirmeye diyosan sütüm çok çok az doyurması mümkün değil inek sütünü de içmiyor zten biberona alışamadı biberondan da nefret ediyor alıp fırlatıyor eliyleCanım üstüne gitme bol bol süt ver geçiyor inan ki
Ben de oğlumda çok yaşamıştım be zamanki dişleri çıktı tamamlandı geçti
Bende o zamanlar sırf süt ve yoğurtla beslemiştim
Aynen Can'ım evimde hayır kalmadı. Ne onun kıyafetlerinde ne benim kıyafetlerimde lekesiz yer yokCanım ben günde 2 defa emzirmeden yarım saat önce motilium emzirmeden yarım saat sonra gaviskon veriyordum ciddi anlamda azaltmıştı kusmayı. Birde Dr kusma tamamen bitene kadar asidik şeyler verme demişti yoğurt mandalina portakal gibi.mesela mandalina yese hala kusar.
Seni anlıyorum kusan bebek çok zor kıyafetleri lekeli olur.her beslenme sonu üst baş değiştir.halıya kusar halı sil kanepeye kusar kanepe sil.biri kucağına alır sevmek için aman çok sallama kusar diye ikaz et.ilk aylar ağız tadıyla sevemedim bile kızımı. Sırf kusmasın yediği yarasın diye gece saatimi kurar uyurken 2 saatte bir emzirirdim
Dudağında olduğu için belli belirsiz.dikkatle bakinca görülüyor.dikis izi varmi vahidecim ogluyun dudakda
benim oglanin çenesinin altinda dikis var, esim orda sakal çikmaz fln diyor
in$alalh oglum çok uzlup kafya takmaz iz olursa
Sütün az dahi olsa emzir canım yetmediği yerde devam Sütü ver ya da inek sütüne muz filan kat eminim eninde sonunda alışacak olmadı bol bol yoğurt yedir ben bazen 4 kase yoğurt yediriyordum sırf birşeyler yemiş olsun diye hala da öyleBol bol süt ver derken inek sütü mü emzirmeye mi dedin canım emzirmeye diyosan sütüm çok çok az doyurması mümkün değil inek sütünü de içmiyor zten biberona alışamadı biberondan da nefret ediyor alıp fırlatıyor eliyle
Haftada kaç kez verilmeli bilmiyorum.Ben haftada 3 kez kırmızı et,1 kez tavuk,1 kez balık kalan günlerde baklagil ve sebze veriyorum ana öğünde.balık hariç diğerlerinin sayısı değişebiliyor tabi.açıkçası bizim yeme düzenimize uydurduk çocuğudaHımm anladım canım . Peynir yoğurt veriyor um. Eti az veriyorum galiba. Haftada kaç kere vermek gerekir her gün köfte kadar falan diye bişey okumuştum ama çok mu olur
Yazdıkların çok tanıdık geldi :)) Kanamalı travma derken öyle büyük bişey değil de yüzüstü düştü iki kez, ikisinde de üst damağıyla dişlerinin birleşim yeri kanadı baya, şişti morardı sonra 1 haftada kendiliğinden geriledi.Seninki ayaklanmadıysa sen onu bi de ayaklanınca gör.Baya hareketli seninki de çünkü,yarmazdık potansiyeli var yani :)) Aman sobaya dikkat et cnm ama onun şakası yok valla.Ben de soracaktım ile yaradı mı diye çok sevindim :) işkence gibi görünüyor gerçekten ama durmuyor çılgınlar napalım :) kanamalı travma ne canım yaa allah korusun, benim gözüm de hep üstünde. Bizim de soba var tehlikeli, o kadar yakınından geçiyor ki emeklerken sınırlarda dolaşıyor çocuk. :)) geçen gün de lavabonun gider borusunu asılmış çıkarmış nerden gördü buldu, ıslattı her yeri pis pis.. bu dabahta sehpada duran öay dolu bardağı devirmiş bide sallıyor bardağı allahtan soğumuş çay.. çok yaramazlar yaaa
Biz çayın yanında yiyelim diye bişey uydurdum tatlı sende onu bebğine yedirebilirsin, yaparken aklıma geldin. Bebek tarifine uyarlanmış şekli şöyle, sen cicibebe veriyorsun madem, elmayı rendele tatlandırmak için biraz pekmez koyabilirsin ama cicilere zaten tatlı ve tatlı bi elma seçersen gerek kalmaz, azıcık tarçınla pişir, cicibebeyi ve badem fındık cevizi un gibi rondodan geçir, hepsini karıştır, top top yap önüne koy belki kendi yerKimsecikler yok yine yahu pek sakin
Henüz yürümüyor valla dediğin gibi yürüdüğü Zaman daha beter tehlike, denge kuramaz düşer. Yürüme arkadaşı almayı düşünüyorum fisher price ın 2 in 1 vardı, ilerde de araba olarak kullanabiliyor. Tabi sizin ihtiyacınız kalmadı dimi yürüyordu senin bebiş, adı neydi bu arada, söylediysen de gözümden kaçmış.Yazdıkların çok tanıdık geldi :)) Kanamalı travma derken öyle büyük bişey değil de yüzüstü düştü iki kez, ikisinde de üst damağıyla dişlerinin birleşim yeri kanadı baya, şişti morardı sonra 1 haftada kendiliğinden geriledi.Seninki ayaklanmadıysa sen onu bi de ayaklanınca gör.Baya hareketli seninki de çünkü,yarmazdık potansiyeli var yani :)) Aman sobaya dikkat et cnm ama onun şakası yok valla.
Cnm benimki öyle büyük bişey değil,kanamalı travma diye yazmışım o sırada hangi kafayla yazdıysam.ayakta yürürken yüzüstü düştü 2 kez.ikisinde de üst dişlerinin olduğu yer baya kanadı.1 hafta şiş kaldı bişey yiyemedi yavrum.Dediğin gibi ilk çocuk olunca insan inanılmaz korkuyor herşeyden.Kanamalı travma ne yaa.ne korkunç ismi var.geçmiş olsun.duse kalka buluyorlar.benim büyük oğlan Bir yas civari bahçede basitçe ne dusmustu.bi kaldirdim.dudağıni taş kesmiş.dudak ikiye ayrılmış.tuttum kendimi sakince ilk yardım ettim.Dr a vardık.dikis atilcak.o anda zangir zangir titriyorum.bembeyaz olmuşum.gören ilk çocuğun mu diyordu.hi hi deyince belli oluyor diyorlardı.
Sen ne akıllı kadınsın yav maşallah.$imdilik yedirebildiginiz kadar olcak
ama mesela bi kaç ay sonra bi seferde iki uç kofte yiyebilirler , buyudukçe koftenin sayisi çogalir
mesela benimkiler su an altisar tane yiyolar ( ekmek yemezler pek , ekmek olsa belki daha az olur sayi)
birden fazla yiyebildiginde kofteyi, hafta içine bolebilriisniz et ydirmeyi
yani bugun 3 kofte yerse o sizi 3 gun idare eder ( gelisim açsindan gerekli asgari SINIR bu , fazlasi daha iyi tabiki )
ben yediklerimizden veridigm için, tavvuk çorbasi, balik,kofte, yemegin içindeki et ,lahmacun , içli kofte aklina ne gelirse sokuyorum agzina biz yerken, simdilik sorun yok yiyor , yemedigi gunler oluyor tabide zamanla hersey rayina oturacakdir
ha bide o gun yumurta yediyse onu et yterine sayabilirsiniz
bide bideee ben buyuk çocuklarima kuçukken tabagindaki çorbaya eklerdim direk kiyma kavurup,tencereye eklesen azi tabagina geliyor, bende tabaga koyardim bi kofte kadr kiyma,o tabak bittimi içim rahat ederdi yediginden emin oldugum için :)
Hiç mi yemiyordu yoksa son Zaman'larda mı iştahsız oldu? Kilo alımı falan Nasıl??Ne güzel maşallah berat hayatta bunları bitirmez bitirmeyi bırak yarısını bile yemez çok iştahsız ya çok üzülüyorum ne koysam ağzına dışarı atıyor ya da kafayı çeviriyor koyamıyorum bile ağzına
Et veya kıymayı zaten hiç yediremiyorum başka yemeklere karıştırıp vermeyi denedim blendırdan geçirmeyi denedim ama yok yemiyor deli ediyor beni yemek yedirme saati gelince sinir stres basıyor beni
Cnm hayvansal gıdalarda ki Demirin emilimi kalsiyumdan etkilenmez.yani Eti yumurtayı yoğurtla vermende bir sakınca yok.Ispanak yada yeşil sebzelerdeki Demir yoğurtla verilirse Demir emilimi azalıyor.Kalsiyum demir emilimini azaltıyor gerçi ama ben de berat eti yutsun diye üstüne yoğurt vermiştim bi kaç kez napiyim eti yutmuyor yoğurdu çok seviyor emilimini boşverdim artık hiç yememesinden iyidir heralde
Ek gıdaya ilk başladığım zamanlar bu kadar iştahsız değildi canım yiyordu yani yarısını da olsa son 2 aydır çok iştahsız dediğim gibi kilo alımı azalmış son 2 ayda yani 3 gün sonra 10 aylık olacak ve 9 kilo şu an yani doktor bişey demedi kilosu az diye zaten aile hekimine gidiyoruz hiçbişeyden anladığı yok konuşmuyor bile sadece hemşire tartıyor boyunu ölçüyor filan ama normal diyor eskisine göre hiçbişey yemiyor ama kilo almadığı bariz belli canımHiç mi yemiyordu yoksa son Zaman'larda mı iştahsız oldu? Kilo alımı falan Nasıl??
Hmmm öylemiymiş canım bunu bilmiyordum hep demirle kalsiyum bir arada olmaz demirle c vitamini tüketmek lazım diye duyuyordum ama bu ayrıntıyı bilmiyordum canım iyi o zamanCnm hayvansal gıdalarda ki Demirin emilimi kalsiyumdan etkilenmez.yani Eti yumurtayı yoğurtla vermende bir sakınca yok.Ispanak yada yeşil sebzelerdeki Demir yoğurtla verilirse Demir emilimi azalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?